|
02-01-2020 |
 | Anonim Vizitator |
| Va multumesc pentru răspunsuri. M ar interesa, cat m ar coasta partajul unui apartament, achitat integrala de ambii ,valoarea apartamentului fiind de aproximativ 50 000 €! | |
|
|
|
02-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| oug 80/2013 Art. 5 - (1) Cererile în materia partajului judiciar se taxează astfel: a) stabilirea bunurilor supuse împărţelii - 3% din valoarea acestora; b) stabilirea calităţii de coproprietar şi stabilirea cotei-părţi ce se cuvine fiecărui coproprietar - 50 lei pentru fiecare coproprietar; c) creanţe pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii, născute din starea de proprietate comună - 3% din valoarea creanţelor a căror recunoaştere se solicită; d) cererea de raport - 3% din valoarea bunurilor a căror raportare se solicită; e) cererea de reducţiune a liberalităţilor excesive - 3% din valoarea părţii de rezervă supusă reîntregirii prin reducţiunea liberalităţilor; f) cererea de partaj propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a acestuia - 3% din valoarea masei partajabile. (2) Dacă cererile în materia partajului judiciar prevăzute de alin. (1) se formulează în cadrul aceleiaşi acţiuni, aceasta se taxează cu o singură taxă de 5% din valoarea masei partajabile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anonim a scris pe 02-01-2020: Va multumesc pentru răspunsuri. M ar interesa, cat m ar coasta partajul unui apartament, achitat integrala de ambii ,valoarea apartamentului fiind de aproximativ 50 000 €! Costurile actiunii de partaj variaza, va trebui achitata o taxa judiciara de timbru, calculata la valoarea masei partajabile, se vor efectua expertize de specialitate si daca va veti angaja avocat, va trebui achitat onorariul acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-03-2021 |
 | Vasile Vizitator |
| Noi avem 4 copilasi impreuna si este plecata de la mine de 2 ani impreuna cu copii, si ma dat in judecata pt pensia copiilor, din care a castigat, si as vrea sa divorțez k nu ne intelegem si nu mai vreau sa fie pe numele meu | |
|
|
|
18-03-2021 |
|
| Raportat la situatia dvs - despartiti de 2 ani -, puteti promova o actiune de divort in temeiul art.935 c.pr.civila, prin care veti definitiva divortul rapid, ptr. ca va asumati vina. Articolul spune: Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului. Nu aveti nevoie de avocat. Trebuie doar sa demonstrati ca nu mai locuiti impreuna de cel putin 2 ani. Achitati doar o taxa de timbru de 100 lei. Indicati datele dvs. si adresa si datele paratei si adresa ei. In actiune veti cere instanţei ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună: - desfacerea căsătoriei încheiate între noi, părţile, la data de ....., înregistrată în registrul de stare civilă al localităţii ....., sub nr....., din culpa mea exclusivă, întrucât suntem separaţi în fapt de mai mult de doi ani; - revenirea pârâtei la numele purtat anterior căsătoriei, respectiv acela de ..... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vasile a scris pe 18-03-2021: Noi avem 4 copilasi impreuna si este plecata de la mine de 2 ani impreuna cu copii, si ma dat in judecata pt pensia copiilor, din care a castigat, si as vrea sa divorțez k nu ne intelegem si nu mai vreau sa fie pe numele meu Puteti promova actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Veti solicita desfacerea casatoriei fie din culpa sotiei, fie prin acord sau pentru o despartire in fapt mai mare de 2 ani, caz in care se va retine culpa dvs. De asemenea, veti solicita revenirea paratei la numele purtat inainte de incheierea casatoriei, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Daca domiciliul minorilor va fi stabilit la mama, puteti solicita un program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-07-2021 |
 | Robert Vizitator |
| Buna ziua As vrea sa divortez dar nu mai stiu nimic de sotie de cativa ani.In acest caz se poate divorta la judecatorie si fara avocat? | |
|
|
|
20-07-2021 |
| Robert a scris pe 20-07-2021: Buna ziua As vrea sa divortez dar nu mai stiu nimic de sotie de cativa ani.In acest caz se poate divorta la judecatorie si fara avocat? Da, se poate divorta in lipsa paratei, care va fi citata prin curator, pentru indeplinirea procedurii. In ceea ce priveste angajarea unui avocat, acest lucru este la latitudinea dvs, insa este indicat sa va asigurati o aparare de specialitate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-07-2021 |
| Robert a scris pe 20-07-2021: Buna ziua As vrea sa divortez dar nu mai stiu nimic de sotie de cativa ani.In acest caz se poate divorta la judecatorie si fara avocat? Se poate divorța fără prezența în instanță, dar trebuie să indicați pentru citare ultimul domiciliu cunoscut al soției, iar dacă nu este găsită trebuie ca ,pe parcursul procesului, să dovediți că ați întreprins toate demersurile posibile pentru aflarea adresei la care locuiește. Instanța va dispune citarea soției pârâte prin mica publicitate, prin afișare la ușa instanței și prin numirea unui curator special pentru reprezentarea intereselor în proces ale soției. Curatorul special este un avocat din cadrul Baroului teritorial din raza instanței, care o va reprezenta pe soție în proces și a cărui onorariu va fi achitat de către dvs, în calitate de reclamant interesat de finalizarea procesului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-03-2022 |
 | Notar..liliana Vizitator |
| Buna.ziua.va.rog.sama.ajutati.daca.trimit.actele.pentru.divort.prin.posta.imi.trebuie.doua.exemplare.decerere.si.cum.trebuie.sa.scriu.pe.plicadresa.va.multumesc | |
|
|
|
23-03-2022 |
 | Notar..liliana Vizitator |
| Buna.ziua.va.rog.sama.ajutati.daca.trimit.actele.pentru.divort.prin.posta.imi.trebuie.doua.exemplare.decerere.si.cum.trebuie.sa.scriu.pe.plicadresa.va.multumesc | |
|
|
|
23-03-2022 |
|
| Scrieti adresa instantei. O cautati pe portal.just.ro Judecatoria..... Str.....nr. Localitatea.... Judetul.... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-03-2022 |
| Notar..liliana a scris pe 23-03-2022: Buna.ziua.va.rog.sama.ajutati.daca.trimit.actele.pentru.divort.prin.posta.imi.trebuie.doua.exemplare.decerere.si.cum.trebuie.sa.scriu.pe.plicadresa.va.multumesc Cautati pe internet adresa judecatoriei. Inscrisurile vor trebui atasate in dublu exemplar, iar sfatul meu este sa trimiteti plicul cu confirmare de primire. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-04-2022 |
 | Miha Vizitator |
| Bună seara.Am depus cererea de divorț luna trecută pe data de 11.Cand îmi va veni citația acasă? După cât timp? | |
|
|
|
09-04-2022 |
| Dupa depunerea actiunii urmeaza o procedura prealabila, in care cererea este verificata si se comunica partii adverse, pentru a formula intampinare. Ulterior vi se comunica intampinarea si daca este cazul, cererea reconventionala, iar dvs aveti posibilitatea sa formulati raspuns la intampinare. Aceasta procedura dureaza de regula 3-4 luni, apoi se fixeaza primul termen de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-05-2022 |
 | Anda Vizitator |
| Buna ziua,as dori sa divortez de sotul meu in instanta dar nu am bani pt un avocat .Avem doi copii de 19 ani si 14 ani. Nu avem ce imparti.Locuim in com.Frumusani jud.Calarasi,casatoria a fost legalizata la primaria sector 4 bucuresti.Pot sa inaintez divort in bucuresti sau la calarati.Ce acte imi trebuie si daca pot fara avocat. | |
|
|
|
30-05-2022 |
| Competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. In situatia in care nu aveti posibilitatea materiala sa va angajati un avocat, puteti solicita acordarea unui avocat din oficiu, la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza sa se desfasoare judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-11-2022 |
 | Radu Gabriela Vizitator |
| Dacă suntem separați în fapt din 2010 nu avem nimic de împărțit și nu știu unde este se poate da divorț în lipsa lui | |
|
|
|
05-11-2022 |
|
| Dvs.formulati actiunea, si daca se stabileste ca nu se poate afla unde locuieste, i se va stabili un curator special si va fi citat si prin publicitate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-11-2022 |
| Radu Gabriela a scris pe 05-11-2022: Dacă suntem separați în fapt din 2010 nu avem nimic de împărțit și nu știu unde este se poate da divorț în lipsa lui Da, va trebui sa promovati actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor sau la judecatoria pe a carei raza teritoriala locuiti dvs, in functie de situatia de fapt. Divortul se poate pronunta si in lipsa paratului, iar pentru indeplinirea procedurii de citare, se va desemna un curator care sa il reprezinte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |