Forum avocaţi > Divort

Drepturi dupa divort, cine ramane cu ce? - Pagina 6

Start  5  6  7  Final
 06-02-2021
Vizitator
Buna seara suntem căsătoriți de 17ani casa făcută de amândoi în timpul căsniciei dar pe proprietatea socrilor iar tot ce am platit a fost pe numele lor urmând că mai apoi sa ne de-a act vânzare cumpărare .Între timp noi ne-am separat eu as avea vreun drept???
Răspunde
 06-02-2021
Vizitator
Daca eu am dreptul la jumătate din casă după divorț având în vedere că sunt toate actele pe numele părinților lui
Răspunde
 06-02-2021
Vizitator
Daca eu am dreptul la jumătate din casă după divorț având în vedere că sunt toate actele pe numele părinților lui
Răspunde
 06-02-2021
Vizitator
Buna seara am o problema cu fostul soț suntem despărțiti de doi ani încă nu a intentat divorț dar mă amenința că ar putea sa.mi ia copii prin ordonanța președințială până la soluționarea divorțului ar putea face acest lucru?.Menționez că fata cea mică are 4ani iar băiatul 14ani
Răspunde
 07-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"Daca eu am dreptul la jumătate din casă după divorț având în vedere că sunt toate actele pe numele părinților lui"

Nu este cea mai fericita situatie. Teoretic, casa construita in timpul casatoriei ar fi trebuit sa fie considerata bun comun al sotilor si partajata la divort, insa dvs. ati construit totul pe numele socrilor.

Trebuie intai sa demonstrati ca situatia sta asa cum o expuneti, ca nu socrii au construit, ci voi, sotii.

Iar ordonanta presedintiala se poate formula, insa pentru a fi admisa sotul trebuie sa demonstreze ca este intemeiata si absolut necesara pentru interesul superior al minorilor, ca dvs. nu le puteti oferi conditii ori ii puneti in pericol. Si oricum ar fi provizorie pana la pronuntarea divortului, cand se va stabili unde vor locui minorii in continuare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gabriela a scris pe 06-02-2021:

Avand in vedere faptul ca imobilul a fost construit pe terenul socrilor, acesta este proprietatea dansilor, insa daca puteti dovedi ca dvs impreuna cu sotul ati construit imobilul, puteti solicita obligarea socrilor la plata unei creante, reprezentand 1/2 din costul constructiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 06-02-2021:
Buna seara am o problema cu fostul soț suntem despărțiti de doi ani încă nu a intentat divorț dar mă amenința că ar putea sa.mi ia copii prin ordonanța președințială până la soluționarea divorțului ar putea face acest lucru?.Menționez că fata cea mică are 4ani iar băiatul 14ani

Este putin probabil ca sotul sa obtina stabilirea domiciliului minorilor la dansul pana la finalizarea actiunii avand ca obiect divortul, atat timp cat dvs puteti demonstra ca detineti conditii decente pentru cresterea minorilor si ca va puteti ocupa de ingrijirea acestora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2021
Vizitator
BUNA ZIUA VREAU SI EU SA STIU DC DUPA DIVORT FOSTA SOTIE ARE DREPTUL SA RAMINA ABUZIV IN CASA FOSTULUI SOT CARE E MOSTENIRE DE LA PARINTI LUI SI EA NU A AVUT NICI O DATA NICI UN VENIT. DAR EL NU E PROPRIETAR .CUM POATE SA O EVACUEZE.
Răspunde
 19-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
El este proprietar, pentru ca este mostenitor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Narcisa75@yahoo..com a scris pe 19-05-2021:
BUNA ZIUA VREAU SI EU SA STIU DC DUPA DIVORT FOSTA SOTIE ARE DREPTUL SA RAMINA ABUZIV IN CASA FOSTULUI SOT CARE E MOSTENIRE DE LA PARINTI LUI SI EA NU A AVUT NICI O DATA NICI UN VENIT. DAR EL NU E PROPRIETAR .CUM POATE SA O EVACUEZE.

Proprietarul imobilului va trebui sa formuleze in instanta o actiune prin care sa solicite evacuarea fostei dvs sotii din imobil.

Daca parintii dvs au fost proprietarii imobilului, va trebui sa efectuati succesiunea, pentru a deveni proprietarul imobilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Narcisa75@yahoo..com a scris pe 19-05-2021:

Înseamnă că nu s-a dezbătut succesiunea . Dacă este așa, părinții dvs trebuie să formuleze cerere de evacuare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2021
Vizitator
Bună ziua,sunt căsătorită de 28 de ani, sotul meu are amanta , locuieste impreuna cu ea . Avem doi copii majori.El a intentat divort.Avem o casa facuta in timpul casatoriei si un apartament. Din cand in cand vine acasa .insa eu daca plec o zi de acasa ,el aduce amanta in casa noastra. Divorțul încă nu s-a finalizat. Doresc sa va intreb ce sanse am sa îmi vand partea mea din casa ,fara partaj. Motivul, el nu doreste partaj,ci sa locuiască cu ea in casa noastră impreuna cu mine. Va multumesc frumos,
Răspunde
 03-07-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anca a scris pe 01-07-2021:
Bună ziua,sunt căsătorită de 28 de ani, sotul meu are amanta , locuieste impreuna cu ea . Avem doi copii majori.El a intentat divort.Avem o casa facuta in timpul casatoriei si un apartament. Din cand in cand vine acasa .insa eu daca plec o zi de acasa ,el aduce amanta in casa noastra. Divorțul încă nu s-a finalizat. Doresc sa va intreb ce sanse am sa îmi vand partea mea din casa ,fara partaj. Motivul, el nu doreste partaj,ci sa locuiască cu ea in casa noastră impreuna cu mine. Va multumesc frumos,

Este destul de dificil sa vindeti o cota indiviza, iar pretul obtinut in cazul unei astfel de tranzactii este mult mai mic fata de pretul pe care il veti obtine daca efectuati partajul.

Ulterior desfacerii casatoriei, va trebui sa promovati actiunea de partaj in instanta.

Chiar daca sotul nu doreste efectuarea partajului, instanta va solutiona acest aspect.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2022
Vizitator
Bună ziua am și eu o întrebare. Dacă înainte de căsătorie am deținut un apartament cu doua camere si dupa cind a venit cel de-al doilea copil mam mutat la trei camere iar cind sa făcut schimbul pe acte este trecuta și soția în caz de divort cum se procedează? Menționez ca am doi copii majori și 24 ani de căsătorie.
Răspunde
 21-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Valoarea apartamentului schimbat reprezintă dreptul dvs. În cadrul partajului veți cere o cotă majoră la dobândirea bunurilor comune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cătălin a scris pe 21-01-2022:
Bună ziua am și eu o întrebare. Dacă înainte de căsătorie am deținut un apartament cu doua camere si dupa cind a venit cel de-al doilea copil mam mutat la trei camere iar cind sa făcut schimbul pe acte este trecuta și soția în caz de divort cum se procedează? Menționez ca am doi copii majori și 24 ani de căsătorie.

Din punct de vedere legal, detineti o cota majoritara din imobil, reprezentand valoarea apartamentului schimbat si 1/2 din diferenta, in situatia in care nu ati achizitionat noul imobil in cote egale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2022
Vizitator
Buna ziua am o întrebare la dumneavoastra. Sunt căsătorit de 25 de ani avem 2 copii majori.Daca înainte de căsătorie am deținut un apartament cu 2 camere cu contract de vinzare cumpărare și ulterior dupa ce a aparut al doilea copil m-am mutat la 3 camere făcând schimb de locuințe, în caz de divort cum se procedează?
Răspunde
 22-01-2022
Vizitator
Buna ziua am o întrebare la dumneavoastra. Sunt căsătorit de 25 de ani avem 2 copii majori.Daca înainte de căsătorie am deținut un apartament cu 2 camere cu contract de vinzare cumpărare și ulterior dupa ce a aparut al doilea copil m-am mutat la 3 camere făcând schimb de locuințe, în caz de divort cum se procedează?
Răspunde
 22-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Fiind casatorit, noul apartament teoretic este bun comun.

Insa in caz de divort si partaj, se va lua in considerare ca:

- schimbul a fost facut cu apartamentul dvs. proprietate personala, si valoarea acestuia ce se regaseste in apartamentul de 3 camere va revine numai dvs
- pentru diferenta de bani achitata la schimbul de la 2 la 3 camere veti arata sursa banilor; din acesti bani, 1/2 va revine dvs, 1/2 sotiei, daca nu demonstrati ca ati venit intr-o cota mai mare tot cu fonduri proprii

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cătălin a scris pe 22-01-2022:

Va trebui sa solicitati atribuirea imobilului catre dvs, cu obligarea la plata unei sulte catre fosta sotie, reprezentand 1/2 din diferenta achitata pentru achizitionarea apartamentului cu 3 camere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5  6  7  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.