|
12-10-2017 |
 | Dani Vizitator |
| Buna. As avea niste intrebari. Daca doresc sa divortez, cum se imparte apartamentul si bunurile? Suntem casatoriti de peste 6 ani, apartamentul e pe numele ei dinainte de casatorie. Am vreun drept la apartament? Astept raspunsul dv. Multumesc, Dani | |
|
|
|
12-10-2017 |
| Nu aveti drept de proprietate asupra imobilului. Poate doar un drept de creanta daca exista eventuale rate achitate impreuna in timpul casatoriei. In rest veti imparti 50/50 bunurile dobândite in timpul căsătoriei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Apartamentul este bun propriu al sotiei, insa in situatia in care ati contribuit la achitarea ratelor sau ati adus imbunatatiri imobilului in timpul casatoriei si aveti dovezi in acest sens, puteti solicita o sulta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-10-2017 |
 | Olimpia Vizitator |
| casatoriti de 37 de ani in tiinerete am avut un apartament care ulterior l-am cumparat apoi l-am vandut si am cheltuit bani in casa si ne-am mutat in alt apartament care a fost donat sotului meu de cate parinti netrecindu-ma pe mine in acte, daca divortez ce drepturi am dupa 37 de ani, avem o masina care a fost luata in rate si mai avem rate pana in aprilie 2018 si si mobila si tot ce se gaseste intr-un apartament, mentionez ca am vandut apartamentul parintilor mei dupa decesul lor si bani pe care i-am luat i-am folosit in casa sotuli, ce acte imi trebuie ca sa demonstrez ca am vandut apartamentul si banii i-am cheltuit in casa sotului .Ce drepturi am dupa 37 de ani de casatorie ,neavand alt domicili unde sa stau multumesc ptr raspuns | |
|
|
|
16-10-2017 |
| Nu aveti niciun drept asupra imobilului dobandit de sotul dvs caci acesta este bun propriu daca a fost donat doar sotului. Aveti insa dreptul la restul de bunuri dobândite in timpul căsătoriei si un drept de creanta pentru eventualele îmbunătățiri aduse bunului imobil al sotului . Din pacate nu ii veti putea solicita jumatate din banii cheltuiti împreună daca aceste cheltuieli au avut in vedere traiul de zi cu zi. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-10-2017 |
| Nu aveți nici un drept asupra apartamentului cu excepția unui drept de creanță asupra îmbunătățirilor efectuate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
17-10-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Olimpia a scris pe 15-10-2017: casatoriti de 37 de ani in tiinerete am avut un apartament care ulterior l-am cumparat apoi l-am vandut si am cheltuit bani in casa si ne-am mutat in alt apartament care a fost donat sotului meu de cate parinti netrecindu-ma pe mine in acte, daca divortez ce drepturi am dupa 37 de ani, avem o masina care a fost luata in rate si mai avem rate pana in aprilie 2018 si si mobila si tot ce se gaseste intr-un apartament, mentionez ca am vandut apartamentul parintilor mei dupa decesul lor si bani pe care i-am luat i-am folosit in casa sotuli, ce acte imi trebuie ca sa demonstrez ca am vandut apartamentul si banii i-am cheltuit in casa sotului .Ce drepturi am dupa 37 de ani de casatorie ,neavand alt domicili unde sa stau multumesc ptr raspuns Masa partajabila se compune din totalitatea bunurilor mobile si imobile dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. In ceea ce priveste imobilul despre care faceti vorbire, acesta este bun propriu al sotului, insa dvs. aveti un drept de creanta, adica puteti solicita o suma de bani raportat la costul imbunatatirilor aduse imobilului. Ca probe, puteti face dovada cu inscisuri si cu martori. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-10-2017 |
 | Irina Vizitator |
| Buna ziua.10 ani căsătoriți. 1 copil 7 ani, al doilea se va naste in aprilie. Intrebare: dc vom cumpara de la părinții mei prin prima casa un apartament iar la cateva luni vom intenta divorțul, sotul, va avea drept asupra bunului? Si in ce procent? Multumesc | |
|
|
|
19-10-2017 |
| Da bunul va fi comun si supus partajului. Cota va fi de 1/2 din cat ati achitat pana la acel moment. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-10-2017 |
 | Crina Vizitator |
| Va multumesc foarte mult pentru raspuns! | |
|
|
|
19-10-2017 |
 | Crina Vizitator |
| Va multumesc foarte mult pentru raspuns! | |
|
|
|
19-10-2017 |
 | Ioana.birlea Vizitator |
| buna sunt ioana o informatie pentru un caz minor e pus un arvocat di oficiu si la sfirsit arvocatu imi cere bani e normal sal platesc multumesc | |
|
|
|
20-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ioana.birlea a scris pe 19-10-2017: buna sunt ioana o informatie pentru un caz minor e pus un arvocat di oficiu si la sfirsit arvocatu imi cere bani e normal sal platesc multumesc Buna ziua, Daca avocatul a fost desemnat din oficiu, acesta este platit din fondurile special alocate pentru asistenta juridica obligatorie. Prin urmare, nu are voie sa va ceara bani suplimentari. Daca, insa, ati purtat anterior o discutie si ati semnat un contract de asistenta juridica prin care ati fost de acord cu un anumit onorariu, atunci acesta trebuie platit. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
20-10-2017 |
| Ioana.birlea a scris pe 19-10-2017: buna sunt ioana o informatie pentru un caz minor e pus un arvocat di oficiu si la sfirsit arvocatu imi cere bani e normal sal platesc multumesc Daca nu ati incheiat un contract de asistenta juridica cu avocatul respectiv, atunci nu iti datorati nimic. Onorariul avocatului din oficiu este platit din fondurile Ministerului de Justitie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-10-2017 |
 | Carmela Vizitator |
| Sunt căsătorită de 10 ani cu un algerian! Căsătoria ă fost facuta in Romania!El are din primul mariaj 3 copiii pe care i am ingrijit timp de 4 ani!Mama copiilor fiind divorțata si a cerut dreptul in instanta de a isi creste copiii!In urma acestei actiuni ea a venit si locuieste la parterul casei iar eu la etajul 1!Am fost de buna credinta si mi am continuat viata asa ,insa faptul ca aceasta femeie locuieste jos m a izolat complet! Familia sotului vorbesc cu ea,stau cu ea ,copiii nu urca la mine din cauza fratelui sotului care rade de copiii daca acestia sunt amabili cu mine ! Fratele sotului e gelos pe mine;spune că are mai multe drepturi decat mine vizavi de sotul meu;ca eu is măritată de 10 ani el e fratele lui de 46 de ani!In calitate de soție mi am respectat întocmai îndatoririle insa cand ii reprosez sotului ce face s au ce nu face se isca o mare cearta conjugală! Ma neglijează,nu imi vorbeste,nu imi cumpără mâncare...etc !Fiind casnică fac ce pot in casă!Copiii au crescut si odata cu ei problemele! Chiar daca am vrut să ii influențez in bine si sa aiba o conduita sănătoasă nu prea mi a reusit ;nu respecta persoanele adulte,nu respecta ceea ce tatăl lor face pentru ei!Din acest motiv tot timpul sunt discutii!Băieții sunt gemeni si au 18 ani iar fata are 16 ani!Băieții vor masina si motociclete iar fata bijuterii si haine!Iar eu pentru că sunt casnică nu imi trebuie nimic..nici bani si nici haine...eu trebuie doar sa fac mâncare si curătenie si sa am grija de sot ..Eu la doctor nu sunt dusa;Dentistul il vad doar daca am dureri mari de dinti,la coafor merg in Romania cand sunt in vizita o data la 18 luni depinde cum is Sărbătorile!Consider că fac multe lucruri bune vizavi de bunăstarea familiei si nu simt deloc considerația lor pentru mine!Aici in Algeria de Sărbători miroase a cozonac si sărmăluțe si prăjituri romanesti !Le fac ca sa fie bine dar....Asta e ..nu pot primi daca nu au de dat! Pentru ca sotul s-a schimbat radical si ma neglijeaza,nu comunicam si ies scantei cand o facem ,pentru ca ma intreb tot timpul de ce a adus o sotul meu pe fosta in aceeasi casă cu mine ;pentru ca sunt singura tot timpul iar daca suntem certați dormim în camere separate pentru ce sa continui acest mariaj!? Daca nu avem copiii si divotam ,in Algeria nu primesc nimic in urma divorțului! In Romania ce drepturi as avea daca divortez după un mariaj de 10 ani? | |
|
|
|
20-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Din pacate, intrucat ultimul domiciliu comun al dvs. si al sotului este in Algeria, nu puteti divorta in Romania. Instantele din Romania ar constata ca nu sunt competente sa solutioneze divortul dvs. pentru ca domiciliul comun al sotilor este in Algeria. Chiar si asa, conform Codului civil romanesc, sotii au bunuri comun doar in masura in care exista ceva dobandit in timpul casatoriei. Adica, daca tot ce detine sotul dvs. a fost dobandit inainte de incheierea casatoriei cu dvs., bunurile nu sunt comune si dvs. nu aveti dreptul la ele. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
20-10-2017 |
 | Carmela Vizitator |
| Va multumesc! Cand ne am căsătorit avea doar casa cu 2 nivele ,cei trei copiii ,un televizor un computer si o camera mobilată!! Copiii foloseau lucruri cumpărate anterior căsătoriei cu mine!Treptat treptat au fost cumpărate lucruri si avem tot ce trebuie!in acest timp ă facut cu zidari fatada casei,casă scării,a modificat o terasa si a construit doua camere noi!Aceste lucrări in decurs de 18 luni!Are o bucățică de pământ unde are o livada de maslini si construieste o vila(2 studiouri +4 camere +bucătărie si sufragerie!)In căsătoria cu mine a reusit sa faca multe !Am întrebat la Consulatul roman si mi sa spus ca m am căsătorit in Romania divorțez in Romania! Nu am pretentia să împartă cu mine ce a realizat dar nu vreau sa plec nici cu mana goală!In marea majoritate eu am stat singură acasă si am trăit pentru el si l am sprijinit!Cand mama copiilor pleacă in weekend la familia ei eu îngrijesc si băieții!In Algeria nu am drepturi pentru ca nu am copiii cu el!Nu mi se pare corect!Sa primesc dupa 10 ani un sut in fund ca nu avem copiii.....Nu as fi vrut să ajung la această decizie dar indiferenta lui si degradarea sanatatii mele ma obliga!!!!O zi frumoasă! | |
|
|
|
20-10-2017 |
| Dani a scris pe 12-10-2017: Buna. As avea niste intrebari. Daca doresc sa divortez, cum se imparte apartamentul si bunurile? Suntem casatoriti de peste 6 ani, apartamentul e pe numele ei dinainte de casatorie. Am vreun drept la apartament? Astept raspunsul dv. Multumesc, Dani Nu aveți dreptul la proprietatea apartamentului dar aveți dreptul la 1/2 din îmbunătățirile făcute la apartament și lșa ratele pe care le-ați plătit, dacă acestea există. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-08-2018 |
 | Dany Vizitator |
| Buna ziua,Cum se poate face ca un bun comun din timpul casatoriei sa nu intre in partaj.Dorim ca acest bun sa ramana copilului(8 ani).Se poate face o mostenire sau donatie?Multumesc. | |
|
|
|
02-08-2018 |
| Donație da sau vanzare | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |