|
12-01-2020 |
| Andreea a scris pe 12-01-2020: Buna ziua, As dori sa adresez o întrebare care ma macină. Am un băiețel de 4 anișori, actul de divorț urmează să fie intentat, dar intre timp eu voi pleca in străinătate. Ce sanse am să-l iau pe băiețel cu mine daca nu am sentința de divorț până in iunie, la plecarea mea? Doar dacă tatăl copilului declară că este de acord cu călătoria în străinătate. De asemenea, se poate demara o acțiune prin care să se suplinească acordul tatălui sau, în cadrul cererii de desfacere a căsătoriei, să se stabilească locuința copilului la mamă, în străinătate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea a scris pe 12-01-2020: Buna ziua, As dori sa adresez o întrebare care ma macină. Am un băiețel de 4 anișori, actul de divorț urmează să fie intentat, dar intre timp eu voi pleca in străinătate. Ce sanse am să-l iau pe băiețel cu mine daca nu am sentința de divorț până in iunie, la plecarea mea? Daca doriti ca minorul sa locuiasca cu dvs in strainatate, va trebui ca in actiunea de divort sa solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs, iar daca exercitarea autoritatii parintesti va fi dispusa in comun si tatal nu isi da acordul ca minorul sa paraseasca tara, formulati o ordonanta presedentiala pentru suplinirea acordului celuilalt parinte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-05-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Bună seara am si eu o întrebare daca in timpul căsătoriei am construit o casa cu sotul meu dar din păcate nu avem acte pe casa doar pe teren are copilul nostru act de donatie de la socrul meu specific constructia am facuto împreună daca divortez eu nu vreau sa plec din casa ce trebuie sa fac sau ce drepturi am | |
|
|
|
09-05-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Buna seara am si eu o întrebare am construit o casa impreuna cu sotul meu dar din păcate nu avem acte pe casa doar pe teren are fiul mae act de donatie daca divortez eu nu vreau sa plec di casa ce pot face sau ce drepturi am | |
|
|
|
10-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Inteleg ca socrul dvs. a donat fiului dvs. un teren,(nu ati mentionat daca fiul era minor sau major la data donatiei), iar pe acest teren fiul dvs. v-a permis, dvs. si tatalui sau, sa contruiti un imobil. Pe care, insa, l-ati facut fara autorizatie de constructie si nu este intabulat. Trebuie sa reglementati situatia constructiei intai si sa o inscrieti in cartea funciara. In caz de divort si partaj, fiind o constructie realizata in timpul casatoriei, daca aveti regimul matrimonial al comunitatii de bunuri,(mai mult ca sigur) sotii detin imobilul in cote egale, si au un drept de superficie asupra terenului fiului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-05-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Fiul este minor are 9 ani si am autorizatie de constructie si proiect pe numele fiului si sotul este curator dar numai pt realizarea proiectului dar nu am trecuto in cartea funciara, acum sotul vrea ca eu sa plec din casa , are dreptul sa ma dea afara sa putem locui amandoi si dupa divort casa fiind mare | |
|
|
|
10-05-2020 |
|
| Evident ca nu are dreptul sa va dea afara din casa. Este locuinta familiei, iar situatia ei va fi reglementata numai dupa divort si partaj. La partaj, daca se poate imparti casa in natura, puteti ramane ambii in casa. Daca va ameninta ori bruscheaza ca sa va oblige sa parasiti casa, puteti cere politiei un ordin de protectie, in urma caruia sotul poate fi chiar indepartat temporar de la domiciliu. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dana a scris pe 10-05-2020: Fiul este minor are 9 ani si am autorizatie de constructie si proiect pe numele fiului si sotul este curator dar numai pt realizarea proiectului dar nu am trecuto in cartea funciara, acum sotul vrea ca eu sa plec din casa , are dreptul sa ma dea afara sa putem locui amandoi si dupa divort casa fiind mare Sotul nu va poate da afara din imobil. Daca sunteti victima unor agresiuni din partea sotului, formulati o plangere penala impotriva acestuia, iar ulterior solicitati emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea temporara a sotului violent din imobil. Daca doriti sa divortati, formulati actiunea de divort, in care solicitati si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Ulterior desfacerii casatorei, va trebui efectuat partajul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-05-2020 |
 | Jilavu Nicoleta Vizitator |
| As dori sa știu dacă drepturile mele sunt jn mod egal cu ale soțului, terenul unde este construită casa dobândită după căsătorie este moștenire oar sora lui a cedat cu specificația ca mama soțului sa fie îngrijită pe toată perioada vieții, actele sunt doar pe numele soțului nj și al meu | |
|
|
|
11-05-2020 |
|
| Rescrieti, va rog, mesajul. Va putem ajuta daca explicati clar si coerent speta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-05-2020 |
| Jilavu Nicoleta a scris pe 10-05-2020: As dori sa știu dacă drepturile mele sunt jn mod egal cu ale soțului, terenul unde este construită casa dobândită după căsătorie este moștenire oar sora lui a cedat cu specificația ca mama soțului sa fie îngrijită pe toată perioada vieții, actele sunt doar pe numele soțului nj și al meu Daca terenul provine dintr-o mostenire, atunci acesta este bun propriu al sotului. Imobilul construit in timpul casatoriei este bun comun, iar in caz de partaj puteti solicita o cota de 50%, insa trebuie verificata situatia actuala a imobilului. Pentru efectuarea partajului, va trebui in prima faza sa divortati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-05-2020 |
 | Dana Vizitator |
| |
|
|
18-05-2020 |
 | Gabriela Vizitator |
| buna ziua,am fost casatorita 23 de ani,avem un baiat,acum are 29 de ani,am divortat in 2013.in timpul casatoriei am construit o casa,pe terenul ce fostul sot era proprietar.in afara de alte bunuri mobile.NU a dorit sa facem partaj la intelegere,eu dorind sa las ce mi se cuvine baiatului.doresc sa stiu,va rog,daca fostul sot poate instraina casa fara mine.eu locuind in strainatate,fostul sot la fel,baiatul este casatorit ,are casa lui.multumesc! | |
|
|
|
18-05-2020 |
|
| Casa pe care ati construit-o cu sotul in timpul casatoriei este bun comun. Terenul pe care este construita casa este in prop. sotului,iar dvs. aveti un drept de superficie asupra terenului atata timp cat exista casa. Superficia este dreptul real de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superficiarul dobândește un drept de folosință. Exercitarea dreptului de superficie este delimitată de suprafața de teren pe care urmează să se construiască și de cea necesară exploatării construcției sau, după caz, de suprafața de teren aferentă și de cea necesară exploatării construcției edificate. Si nu poate vinde casa. Daca vinde terenul fara constructie, dvs. va mentineti dreptul de superficie. Deci, singura solutie este partajul. Sau dvs. sa ii donati/vindeti cota dvs. de proprietate fiului dvs, care devine astfel proprietar impreuna cu tatal sau (proprietar pe constructie si superficiar pe teren),urmand ca ei sa faca partajul, daca vor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
| Jilavu Nicoleta a scris pe 10-05-2020: As dori sa știu dacă drepturile mele sunt jn mod egal cu ale soțului, terenul unde este construită casa dobândită după căsătorie este moștenire oar sora lui a cedat cu specificația ca mama soțului sa fie îngrijită pe toată perioada vieții, actele sunt doar pe numele soțului nj și al meu Daca terenul provine dintr-o mostenire, atunci acesta este bun propriu al sotului. Pentru imobilul construit in timpul casatoriei pe acest teren, in functie de situatia sa juridica, puteti solicita un drept de creanta, reprezentand 1/2 din costul acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
 | Gabriela Vizitator |
| |
|
|
04-02-2021 |
 | Simona Vizitator |
| buna ziua eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani. sotul lucreaza in strainatate si vine de doua ori pe an acasa. eu sunt casnica ..ma ocup de gospodarie cu banii pe care mi i trimite sotul. anul trecut sotul meu a calcat stramb si este in continuare in alta relatie. daca el vine acasa si vinde casa dobandita in ruma succesiunii, casa in care sta si sora lui, eu ce drepturi am? poate vinde fara acordul meu, ma poate da afara din casa, poate fi obligat sa mi plateasca o anumita suma pt intretinerea mea? va multumesc | |
|
|
|
04-02-2021 |
| Simona a scris pe 04-02-2021: buna ziua eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani. sotul lucreaza in strainatate si vine de doua ori pe an acasa. eu sunt casnica ..ma ocup de gospodarie cu banii pe care mi i trimite sotul. anul trecut sotul meu a calcat stramb si este in continuare in alta relatie. daca el vine acasa si vinde casa dobandita in ruma succesiunii, casa in care sta si sora lui, eu ce drepturi am? poate vinde fara acordul meu, ma poate da afara din casa, poate fi obligat sa mi plateasca o anumita suma pt intretinerea mea? va multumesc Imobilul este proprietatea sotului, deci dansul poate dispune de acest bun dupa cum doreste. Puteti solicita obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere dupa desfacerea casatoriei, daca va aflati in incapacitate de munca, in baza dispozitiilor art 389 NCC: "(1) Prin desfacerea căsătoriei, obligaţia de întreţinere între soţi încetează. (2) Soţul divorţat are dreptul la întreţinere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. El are drept la întreţinere şi atunci când incapacitatea se iveşte în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria. (3) Întreţinerea datorată potrivit dispoziţiilor alin. (2) se stabileşte până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei, în raport cu mijloacele sale şi cu starea de nevoie a creditorului. Această întreţinere, împreună cu întreţinerea datorată copiilor, nu va putea depăşi jumătate din venitul net al celui obligat la plată. (4) Când divorţul este pronunţat din culpa exclusivă a unuia dintre soţi, acesta nu beneficiază de prevederile alin. (2) şi (3) decât timp de un an de la desfacerea căsătoriei. (5) În afara altor cazuri prevăzute de lege, obligaţia de întreţinere încetează prin recăsătorirea celui îndreptăţit." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-02-2021 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna seara am o problema cu fostul soț suntem despărțiti de doi ani încă nu a intentat divorț dar mă amenința că ar putea sa.mi ia copii prin ordonanța președințială până la soluționarea divorțului ar putea face acest lucru?.Menționez că fata cea mică are 4ani iar băiatul 14ani | |
|
|
|
06-02-2021 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna seara suntem căsătoriți de 17ani casa făcută de amândoi în timpul căsniciei dar pe proprietatea socrilor iar tot ce am platit a fost pe numele lor urmând că mai apoi sa ne de-a act vânzare cumpărare .Între timp noi ne-am separat eu as avea vreun drept??? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |