Forum avocaţi > Divort

Moștenirea se împarte la divorț?

1  2   3   4  Final
 18-01-2018
Vizitator
Sunt căsătorită de 4 ani,avem o fetiță de 1an jumătate,
Am avut un Apartament de la părinții mei, pe care l-am vândut și cu banii de pe el,am cumpărat o casă și am renovat.o...casa e pe numele părinților mei,la fel a fost si apartamentul
Noi locuim in casa,avem buletinele acolo
În caz de divorț,are soțul vreun drept asupra casei?
Soțul câștigă mult mai bine decât mine, poate cumva pretinde că el a investit banii lui în casă?
Renovările.au fost făcute cu bani comuni si cu bani de la părinții mei
Multumesc
Răspunde
 18-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Bunurile dobandite prin mostenire nu compun masa partajabila.
In speta de fata, imobilul este bun propriu al parintilor dvs., astfel ca sotul nu are drept de proprietate, in schimb poate solicita un drept de creanta asupra sumelor de bani reprezentand imbunatatirile aduse imobilului, in masura in care are dovezi in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Apartamentul este bun propriu al dvs și nu poate fi obiect al partajului. Soțul are dreptul la 1/2 din investițiile făcute în apartament, fiind necesar să le dovedească în instanță.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2018
Vizitator
Sora mea a fost casatorita 23 de ani e despartita de 7 ani locuiesc in casa parintilor care au decedat de 14 ani si el ex sotul nu vrea sa plece cum sa procedam? Multumim!
Răspunde
 23-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adam Aurelia a scris pe 22-11-2018:
Sora mea a fost casatorita 23 de ani e despartita de 7 ani locuiesc in casa parintilor care au decedat de 14 ani si el ex sotul nu vrea sa plece cum sa procedam? Multumim!

Încercați o acțiune de evacuare a soțului, care este un tolerat în casă.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adam Aurelia a scris pe 22-11-2018:

Imobilul este bun exclusiv al surorii, fiind dobandit in urma mostenirii, astfel ca dansa poate solicita evacuarea fostului sot, printr-o actiune in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-12-2018
Vizitator
Buna ziua am o intrebare: eu cu fratele meu vrem sa facem succesiunea el vrea sa imi cedeze partea din apartament in schimbul ca eu sa ii cedez un teren cu o constructie .
Terenul cu cladirea este dobandit de mine inainte de casatorie si ce vreau sa stiu daca este posibil sa ii fie trecut in proprietate precum compensatie ca o moștenire?
Răspunde
 03-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Pletea a scris pe 03-12-2018:
Buna ziua am o intrebare: eu cu fratele meu vrem sa facem succesiunea el vrea sa imi cedeze partea din apartament in schimbul ca eu sa ii cedez un teren cu o constructie .
Terenul cu cladirea este dobandit de mine inainte de casatorie si ce vreau sa stiu daca este posibil sa ii fie trecut in proprietate precum compensatie ca o moștenire?

Buna ziua,
Faceti succesiunea si apoi faceti tranzactia despre care vorbiti.
Mergeti la notar si le faceti pe toate in aceeasi zi.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da va avea acelasi caracter zic eu, caci practic va fi achitat cu contravaloarea buului mostenit.

Insa atentie, atat dvs cat si fratele va tb sa acceptati mostenirea, ulterior veti face schimbul de bunuri: partea din mostenire in schimbul terenului si a constructiei.

Discutati si cu notarul aceste aspecte caci sunt f importante.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2019
Vizitator
Buna ziua , am un teren mostenire de la bunicul si vreau sa ii dau si sotului la divort jumatate din el . Se poate acest lucru?
Răspunde
 11-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andreea a scris pe 11-02-2019:
Buna ziua , am un teren mostenire de la bunicul si vreau sa ii dau si sotului la divort jumatate din el . Se poate acest lucru?

Puteți să faceți donație soțului 1/2 din teren.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2019
Vizitator
Buna ziua! Tatăl meu, divorțat de mama mea, s-a căsătorit cu a doua soție, după care a cumpărat un apartament de vacanta la mare. După câțiva ani, a divorțat si de a doua soție și s-a mutat în apartamentul de vacanta, în care locuiește si in ziua de azi. După ultimul divorț nu s-a făcut partaj. Intrebarea mea este dacă eu am dreptul sa mostenesc apartamentul în totalitate sau daca a două soție are si ea drepturi. Mentionez ca eu sunt unicul copil al tatălui meu.
Răspunde
 19-11-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Iulia Grigore a scris pe 18-11-2019:
Buna ziua! Tatăl meu, divorțat de mama mea, s-a căsătorit cu a doua soție, după care a cumpărat un apartament de vacanta la mare. După câțiva ani, a divorțat si de a doua soție și s-a mutat în apartamentul de vacanta, în care locuiește si in ziua de azi. După ultimul divorț nu s-a făcut partaj. Intrebarea mea este dacă eu am dreptul sa mostenesc apartamentul în totalitate sau daca a două soție are si ea drepturi. Mentionez ca eu sunt unicul copil al tatălui meu.

Dacă este egală cota de contribuție fiecare soț are dreptul la 1/2 din apartament. Dvs. moșteniți cota tatalui, la care nu are dreptul fosta soția.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com

Teoretic, fiind un bun achizitionat in timpul casatoriei, iar casatoria incheiata inainte de 1 oct 2011, cand exista un singur regim matrimonial (cel al comunitatii de bunuri) apartamentul de la mare ar apartine ambilor soti (tatalui si celei de a 2-a sotii).
Cu mentiunea ca ar putea exista posibilitatea ca tatal dvs. sa fi cumparat apartamentul doar cu bani proprii,caz in care, chiar casatorit fiind, apartamentul I-ar apartine in totalitate. Insa dvs. nu stiti si trebuie sa verificati acest lucru (cel putin sa cititi contractul casei si cine apare inscris in CF)

Daca a apartinut integral tatalui dvs, sunteti unica mostenitoare.

Daca apare si sotia 2 ca si cumparatoare, atunci aceasta detine teoretic 1/2 din apartament ca proprietar (aceasta jumatate nefacand obiectul succesiunii), iar 1/2 tatalui v-ar reveni dvs. Spun theoretic ptr. ca aceasta cotaar putea fi redusa cu c/v imbunatatirilor aduse apartamentului de catre tatal dvs. in perioada in care a locuit singur acolo si dupa divort.
Ulterior, va trebui sa partajati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, acesta este bun comun al sotilor, in core egale, astfel ca dupa decesul tatalui, dvs va revine cota de1/2.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2020
Vizitator
Soția are apartamentul mostenire ,suntem impreuna de 26 ani ..acum eu vreau sa divortez..am vreun drept asupra apartamentului??
Răspunde
 15-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Bunul mostenit este intotdeauna bun propriu, deci apartamentul apartine in totalitate sotiei, indiferent de durata casatoriei.
Puteti invoca la divort un simplu drept de creanta (o suma de bani) ptr. imbunatatirile aduse apartamentului pe timpul casatoriei.(jumatate din suma investita in apartament pe durata casatoriei)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costica48@yahoo.com a scris pe 15-01-2020:
Soția are apartamentul mostenire ,suntem impreuna de 26 ani ..acum eu vreau sa divortez..am vreun drept asupra apartamentului??
Bunurile mostenite nu se includ in masa partajabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2020
Vizitator
Buna ziua!Sotul va primi o mostenire un teren,atunci cand ia mostenirea ma poate trece pe acel act pt a avea si eu drepturi egale pe acea mostenire?
Răspunde
 08-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dumi Geana a scris pe 08-02-2020:
Buna ziua!Sotul va primi o mostenire un teren,atunci cand ia mostenirea ma poate trece pe acel act pt a avea si eu drepturi egale pe acea mostenire?

Terenul moștenit este bun propriu al soțului și nu face parte din masa partajabilă a bunurilor comune ale soților. Soțul vă poate face o donație dar o poate revoca în tot timpul căsătoriei.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.