Forum avocaţi > Divort

Moștenirea se împarte la divorț? - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 06-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Catalina a scris pe 06-12-2020:
Buna ziua! In urma cu 2 ani tatal meu a decedat si in urma succesiunii am primit o cota parte din bunurile imobile. In cazul unui divort, aceste bunuri se impart?

Nu se împart, deoarece sunt bunurile dvs proprii. Se împart doar bunurile comune ale soților.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-02-2021
Vizitator
Buna ziua.sant căsătorit de 10 ani si am si copii.sotia a moștenit apartamentul.la un divorț se împarte? Si va rog sami spuneti daca ma poate da si afara in caz de divorț.multumesc
Răspunde
 22-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Bunurile mostenite de unul dintre soti sunt bunuri proprii. Deci, nu, nu se imparte la divort.
Si da, dupa divort, va poate evacua. Sau,si in timpul casatoriei, daca decide sa vanda si sa se mute.
Doar in caz de deces, daca la data acestuia ati mai fi casatorit, ati obtine 1/4 din imobil. Restul, copilul.
Daca nu ati mai fi casatorit, nu ati mosteni nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2021
Vizitator
Buna ziua.santem căsătoriți de 10 ani.sotia e singura la părinți și nu avem nimic pe numele nostru nici casa nici apartament sau terenuri nimc nu e pe numele nostru.....stăm în apartamentul șocrilor.daca socrul meu i trece partamentul pe numele ei.in caz de divorț ma poate da afara din locuinta?Si daca in caz de divorț se împarte ceva? Multumesc mult.
Răspunde
 23-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Depinde cum "trece" apartamentul pe numele fiicei, existand 2 posibilitati : vanzare-cumparare, caz in care pretul trebuie achitat sau donatie.
Daca e vanzare, daca banii cu care se achita apartamentul sunt considerati bun propriu, si apartamentul devine bun propriu.
Daca e donatie si e facuta doar sotiei, e bun propriu.
Bunurile proprii nu intra in masa partajabila.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Leo a scris pe 23-02-2021:
Buna ziua.santem căsătoriți de 10 ani.sotia e singura la părinți și nu avem nimic pe numele nostru nici casa nici apartament sau terenuri nimc nu e pe numele nostru.....stăm în apartamentul șocrilor.daca socrul meu i trece partamentul pe numele ei.in caz de divorț ma poate da afara din locuinta?Si daca in caz de divorț se împarte ceva? Multumesc mult.

Bunurile mostenite sunt bunuri proprii ale mostenitorului si nu se impart in caz de divort.

Daca socrul ii vinde apartamentul sotiei dvs, imobilul devine bun comun si se imparte in caz de divort, insa daca i-l doneaza, imobilul este bun propriu al sotiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Leo a scris pe 23-02-2021:

Puteți fi evacuat și fără ca socri să treacă apartamentul pe numele soției dvs, având în vedere că dvs și soția sunteți tolerați dvs și soția.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2021
Vizitator
Bună seara,soțul meu a moștenit casa in urma decesului ambilor părinți,nu aveau acte pe casa acestea au fost demarate după ce noi ne-am căsătorit.sora lui a semnat ca este de acord ca el sa rămână unic proprietar pentru ca ea nu a contribuit cu absolut nimic la renovari plăți și inclusiv la actele casei.toate aceste au fost făcute de noi.eu și soțul.cumnata bineînțeles că locuiește în casa cat o avea zile.in urma finalizării actelor soțul mi-a vândut 1/2 din casă și teren deci eu sunt coproprietar cu soțul.in cazul divorțului pot pierde partea mea fiind dobândită prin act de VÂNZARE CUMPARARE,pentru care ambii am lăsat procură altor persoane,noi fiind la munca in strainatate el ca sa imi vândă și eu ca sa cumpăr.multumesc anticipat.
Răspunde
 12-03-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Actul de vanzare notarial intocmit prin mandatari are aceeasi valabilitate juridica cu cel semnat personal in fata notarului.
Deci, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Nimeni nu poate contesta calitatea dvs. de coproprietar nici acum, nici in eventualitatea unui divort.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 11-03-2021:
Bună seara,soțul meu a moștenit casa in urma decesului ambilor părinți,nu aveau acte pe casa acestea au fost demarate după ce noi ne-am căsătorit.sora lui a semnat ca este de acord ca el sa rămână unic proprietar pentru ca ea nu a contribuit cu absolut nimic la renovari plăți și inclusiv la actele casei.toate aceste au fost făcute de noi.eu și soțul.cumnata bineînțeles că locuiește în casa cat o avea zile.in urma finalizării actelor soțul mi-a vândut 1/2 din casă și teren deci eu sunt coproprietar cu soțul.in cazul divorțului pot pierde partea mea fiind dobândită prin act de VÂNZARE CUMPARARE,pentru care ambii am lăsat procură altor persoane,noi fiind la munca in strainatate el ca sa imi vândă și eu ca sa cumpăr.multumesc anticipat.

Chiar daca contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat prin mandatari, acesta este valabil, iar in cazul unui divort, dvs detineti cota de 1/2 din imobil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2021
Vizitator
Buna ziua.
Parinti doresc sa imi lase mie casa (probabil prin mostenire) parinteasca.
Mai am o sora care pare sa fie ok cu lucru acesta.
Sunt cansatorit de 7 ani, in caz de divort( Doamne fereste) sotia va avea drept in casa.

Multumesc
Răspunde
 30-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In caz de testament prin care ambii parinti va lasa doar dvs. casa, sora dvs. va avea in continuare dreptul la mostenire, fiind mostenitor rezervatar, cota de mostenire fiind data de lege - care nu permite dezmostenirea ei completa (va avea 1/2 din cota pe care ar fi mostenit-o in mod normal, fara testament).

Deci, daca va exista un testament in favoarea dvs din partea ambilor parinti, sora dvs. fie va trebui sa renunte la mostenire (la rezerva succesorala), fie - daca nu renunta - sa o despagubiti (sa-i achiti o sulta)

Pentru a fi sigur ca veti obtine casa si nu intrati ulterior la chletuieli cu sora, parintii ar trebui sa va intocmeasca o donatie cu scutire de raport.

Varianta cea mai sigura ar fi contractul de vanzare, insa in acest caz - datorita faptului ca sunteti casatorit - va trebui sa faceti dovada ca ati cumparat cu bani proprii, nu cu bani comuni cu sotia.

Bunurile mostenite de oricare dintre soti in timpul casatoriei sunt bunuri proprii, deci care nu intra in comunitatea de bunuri si nu fac obiectul partajului in caz de divort.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2021
Vizitator
Din ce stiu prin act de vanzare cumpărare nu mai are ce sa faca soțul daca a vândut soției parte din moștenire.noi am vrut sa facem donație dar ca să nu fie probleme am făcut vânzare cumpărare 1/2 Din casa și teren. Nu mai poate face nimic nimeni in acest caz.o zi frumoasă
Răspunde
 30-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mircea a scris pe 29-06-2021:
Buna ziua.
Parinti doresc sa imi lase mie casa (probabil prin mostenire) parinteasca.
Mai am o sora care pare sa fie ok cu lucru acesta.
Sunt cansatorit de 7 ani, in caz de divort( Doamne fereste) sotia va avea drept in casa.

Multumesc

Daca doriti ca dvs sa mosteniti imobilul, sora dvs va trebui sa renunte la mostenire, dupa decesul parintilor.

In cazul in care parintii dvs vor face un testament, sora dvs va mosteni o rezerva succesorala de jumatate din cota care i-ar reveni in mod legal, deci de 1/4.

Bunurile dobandite prin mostenire nu intra in componenta masei partajabile, in caz de divort.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaela a scris pe 30-06-2021:
Din ce stiu prin act de vanzare cumpărare nu mai are ce sa faca soțul daca a vândut soției parte din moștenire.noi am vrut sa facem donație dar ca să nu fie probleme am făcut vânzare cumpărare 1/2 Din casa și teren. Nu mai poate face nimic nimeni in acest caz.o zi frumoasă

Este destul de dificil sa obtineti anularea contractului de vanzare-cumparare printr-o actiune in instanta, insa nu imposibil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2021
Vizitator
Inteleg.
Sa zicem ca ei imi lasa mie casa si eu intabulez casa pe mine acuma cat ei sunt inca in viata.
cum pot sa fac lucrul acesta fara a fi afecta de sora sau sotie ?
MUltumesc
Răspunde
 30-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mircea a scris pe 30-06-2021:
Inteleg.
Sa zicem ca ei imi lasa mie casa si eu intabulez casa pe mine acuma cat ei sunt inca in viata.
cum pot sa fac lucrul acesta fara a fi afecta de sora sau sotie ?
MUltumesc

Parintii dvs va pot vinde imobilul, insa fiind casatorit, sotiei ii va reveni o cota de 1/2.

Cu toate acestea, puteti insera o clauza in contractul de vanzare-cumparare, prin care sa dovediti ca bunul a fost dobandit din surse proprii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2021
Vizitator
Multumesc
Răspunde
 26-08-2021
Vizitator
Am doua imobile: unul achitat si unul luat tot cu credit ipotecar, dar inca aflat in desfășurare.
Am un copil minor.
Daca ma căsătoresc, in caz de decesul meu, moștenitor va fi doar copilul sau si soțul?
Ce posibilități există pentru a ma asigura ca cele doua imobile rămân in exclusivitate copilului?
Mulțumesc
Răspunde
 26-08-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Emma a scris pe 26-08-2021:
Am doua imobile: unul achitat si unul luat tot cu credit ipotecar, dar inca aflat in desfășurare.
Am un copil minor.
Daca ma căsătoresc, in caz de decesul meu, moștenitor va fi doar copilul sau si soțul?
Ce posibilități există pentru a ma asigura ca cele doua imobile rămân in exclusivitate copilului?
Mulțumesc

Mostenitorii dvs vor fi copilul, cu o cota de 3/4 si sotul supravietuitor, cu o cota de 1/4.

Daca doriti ca bunurile sa ii ramana copilului, ii puteti vinde cele doua imobile, prin contract de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.