Forum avocaţi > Divort

Moștenirea se împarte la divorț? - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 08-02-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dumi Geana a scris pe 08-02-2020:
Buna ziua!Sotul va primi o mostenire un teren,atunci cand ia mostenirea ma poate trece pe acel act pt a avea si eu drepturi egale pe acea mostenire?

Dupa ce mosteneste, iar terenul devine proprietatea exclusiva a sotului, acesta poate sa incheie cu dvs. atat un contract de vanzare ptr. o cota din teren,(pe noul cod civil sotii pot incheia astfel de contracte, nu mai sunt interzise), cat si sa va doneze o parte din teren. Cu mentiunea, ca donatia intre soti este revocabila pe timpul casatoriei, deci v-ar avantaja vanzarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dumi Geana a scris pe 08-02-2020:
Buna ziua!Sotul va primi o mostenire un teren,atunci cand ia mostenirea ma poate trece pe acel act pt a avea si eu drepturi egale pe acea mostenire?
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii ale sotului mostenitor, insa daca acesta doreste ca si dvs sa va revina o cota din acel bun, in momentul in care devine proprietar sa poate vinde o cota din acel bun.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2020
Vizitator
Buna seara. Suntem casatoriti de 20 ani.Nu ne intelegem de la inceput . Avem o fata de 20 ani. Ea este problema , nu-mi respecta parintii deloc.In 21 ani nu ne-am intalnit familia ei cu familia mea si noi la un gratar sau in alte imprejurari niciodata
Mama ei cu parintii mei niciodata nu au vorbit nici macar la telefon.Relatia noastra nu merge. Ea se comporta urat cu mine. Vorbeste foarte urat..pe mine si parintii si neamurile mele. Nu avem nici un imobil pe numele nostru.Apartamentul in care stam e al parintilor mei. Acum 2 ani am renovat apartamentul si am cheltuit o suma stransa de 8000 euro. Mai avem niste buniri in valoare totala de 10 mii euro cu aproximatie. Eu vreau sa depun actele de divort. Cum ma sfatuiti sa procedez?..AM citit pe internet ca copilul ar ramane la mine deoarece casa este a printilor mei. In momentul depunerii actelor as vrea sotia sa plece din casa de aici ...Se poate asta ? sau cum trebuie procedat. Multumesc si astept un raspuns
Răspunde
 03-05-2020
Vizitator
Vizitator a scris pe 03-05-2020:
Buna seara. Suntem casatoriti de 20 ani.Nu ne intelegem de la inceput . Avem o fata de 20 ani. SOtia este problema , nu-mi respecta parintii deloc.In 21 ani nu ne-am intalnit familia ei cu familia mea si noi la un gratar sau in alte imprejurari niciodata
Mama ei cu parintii mei niciodata nu au vorbit nici macar la telefon.Relatia noastra nu merge. Ea se comporta urat cu mine. Vorbeste foarte urat..pe mine si parintii si neamurile mele. Nu avem nici un imobil pe numele nostru.Apartamentul in care stam e al parintilor mei. Acum 2 ani am renovat apartamentul si am cheltuit o suma stransa de 8000 euro. Mai avem niste buniri in valoare totala de 10 mii euro cu aproximatie. Eu vreau sa depun actele de divort. Cum ma sfatuiti sa procedez?..AM citit pe internet ca copilul ar ramane la mine deoarece casa este a printilor mei. In momentul depunerii actelor as vrea sotia sa plece din casa de aici ...Se poate asta ? sau cum trebuie procedat. Multumesc si astept un raspuns
Răspunde
 03-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Instanța nu va judeca autoritatea părintească asupra copilului, deoarece este major. Nu puteți să o obligați pe soție să plece la depunerea actelor de divorț, ci numai după pronunțarea divorțului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 03-05-2020:
Buna seara. Suntem casatoriti de 20 ani.Nu ne intelegem de la inceput . Avem o fata de 20 ani. Ea este problema , nu-mi respecta parintii deloc.In 21 ani nu ne-am intalnit familia ei cu familia mea si noi la un gratar sau in alte imprejurari niciodata

Daca doriti sa divortati, va trebui sa depuneti actiunea de divort in instanta.

Fiica dvs, fiind majora, va decide singura unde doreste sa locuiasca. Daca fiica se afla in continuarea studiilor, poate solicita printr-o actiune separata, obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere pe toata perioada studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Referitor la partaj, acesta se efectueaza dupa desfacerea casatoriei, iar masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, cotele acestora prezumandu-se a fi egale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2020
Vizitator
Buna ziua,am o intrebare:sunt casatorita de2ani iar in urma cu un an mama mea ofera fiecarui copil cate 1.5/2 h de teren,in cazul in care eu pe viitor voi divorta(desi nimeni nu doreste sa se ajunga acolo în viata se intampla multe fara voia noastra)sotul meu va avea dreptul la acea mostenire??
Răspunde
 15-06-2020
Vizitator
Buna ziua,am o intrebare:sunt casatorita de2ani iar in urma cu un an mama mea ofera fiecarui copil cate 1.5/2 h de teren,in cazul in care eu pe viitor voi divorta(desi nimeni nu doreste sa se ajunga acolo în viata se intampla multe fara voia noastra)sotul meu va avea dreptul la acea mostenire??
Răspunde
 15-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu, terenul oferit de dvs. de catre mama este o donatie (partaj de ascendent). Bunul este propriu,deci sotul nici acum , nici in caz de divort nu are drept asupra lui. Atentie, insa, daca mama nu a facut acte prin notar, ci doar verbal, si nu au primit teren toti copiii ei, imparteala nu e valabila si dupa decesul ei tot terenul oferit va intra in masa succesorala si reimpartit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 15-06-2020:

Daca mama dvs v-a oferit terenul prin contract de vanzare cumparare, fara alte mentiuni, atunci acesta va fi inclus in masa partajabila in caz de divort.

Daca ati primit terenul sub forma de donatie, atunci acesta este bun propriu.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2020
Vizitator
Multumesc din suflet,mama a facut succesiunea iar zilele urmatoare vor fi gata actele prin notar
Răspunde
 16-06-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Elena a scris pe 15-06-2020:

Terenul primit de la mamă este bun propriu al dvs. În concluzie, nu intră în masa partajabilă a bunurilor dobândite de soți în timpul căsătoriei, nefiind bun comun.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2020
Vizitator
Buna ziua. Sint casatorit de 14 ani si in urma cu doi ani tatal meu a decedat lasindu-mi mostenire un apartament. Intre mine si sotia mea nu mai exista nimic dar nu vrea sa paraseasca imobilul. Intrebare:pot cere evacuare sotiei din imobil deoarece nu a cotribuit cu nimic la intretinerea acestuia. Dar fara divort iuntr-u cit nu am suficienti bani pt un divort.
Răspunde
 18-11-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stoian Emil a scris pe 18-11-2020:
Buna ziua. Sint casatorit de 14 ani si in urma cu doi ani tatal meu a decedat lasindu-mi mostenire un apartament. Intre mine si sotia mea nu mai exista nimic dar nu vrea sa paraseasca imobilul. Intrebare:pot cere evacuare sotiei din imobil deoarece nu a cotribuit cu nimic la intretinerea acestuia. Dar fara divort iuntr-u cit nu am suficienti bani pt un divort.

Locuiește acolo cu copiii ?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com

Taxa de timbru pentru divort este de 100 de lei daca divortul se cere ptr. neintelegeri.
Model de cerere divort gasiti pe internet.
Sotia nu poate fi evacuata fara divort, daca nu pleaca singura.
Nu trebuie sa faceti si alte cheltuieli daca nu cereti si partajul bunurilor (acesta se poate cere oricand). Imobilul nu trebuie partajat fiind proprietatea dvs.
Daca din casatorie au rezultat si minori, ar trebui sa cereti stabilirea domiciliului lor la dvs si plata de catre sotie a pensiei de intretinere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook

Puteti solicita evacuarea sotiei din imobil, in cererea de divort, pe un capat auxiliar cererii.

Taxa de timbru pentru actiunea de divort variaza intre 50 si 200 lei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2020
Vizitator
Nu avem copii impreuna. Deja sotia mea a parasit locuinta de buna voie iuntr-u cit nu mai exista nici un sentiment intre noi.Ea pur si simplu si-a neglijat indatoririle familiare si de cuplu.
Răspunde
 20-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stoian Emil a scris pe 20-11-2020:
Nu avem copii impreuna. Deja sotia mea a parasit locuinta de buna voie iuntr-u cit nu mai exista nici un sentiment intre noi.Ea pur si simplu si-a neglijat indatoririle familiare si de cuplu.

Promovati actiunea de divort in instanta, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2020
Vizitator
Buna ziua! In urma cu 2 ani tatal meu a decedat si in urma succesiunii am primit o cota parte din bunurile imobile. In cazul unui divort, aceste bunuri se impart?
Răspunde
 06-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu, sunt bunurile dvs. proprii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.