Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara a copilului - tatal angajat in strainatate (Germania) - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 12-12-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Teo a scris pe 04-11-2018:
Bună ziua o intrebare aș avea și eu soțul meu a fost dat în judecată pentru a plăti pensie alimentară copilului care la avut dintr-o altă relație deși copilul nu este la numele lui pentru că fosta nu a vrut să îl treacă intrebarea mea este pensia care trebuie să io acorde se împarte la doi copii văzând că m-ai are un copil?

Buna ziua.
Desi copilul nu este pe numele sotului dvs., acesta va putea fi obligat de catre instanta la plata pensiei alimentare.
Instanta de judecata va avea in vedere la momentul la care va stabili obligatia de intretinere pentru copilul din fosta casatorie, de faptul ca sotul dvs. mai are un copil in intretinere.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2018
Vizitator
Buna ziua.sunt mama unei fete acum majore .inca la scoala in clasa12 a .are 18 ani.fostul sot.Barnusca Eugen.lucreaza legal in Germania in Stainberg.ca sofer de autobuz.s.a racasatorit.are 2 copii din a doua casatorie.Copilului meu.Barnusca Denisa.plateste lunar doar 50 euro.pensie alimentara.de 2 ani.fata va merge la facultate mai departe
Oricum cu 50 euro pe luna sa cresti un copil.eu ca mama care lucrez.si acest copil a fost dat afara din propria locuinta unde am locuit.am acte dovetoare.stam in chirie de 5 ani.cu 200 euro pe luna.si el plateste pensie alimentara 50 Euro ?? Va rog din tot sufletul ajutati.ma cu un sfat.ce pot face .unde sa ma mai adresez.ca peste tot doar banul conteaza.eu nu am bani astai problema.
Din toata inima cer ajutor unui.avocat cu suflet mare
Fie binevuvantat acel.suflet
Amin
Răspunde
 29-12-2018
Vizitator
Ttebuie sa am cont pe acest site.?? Nu am stiut.probabil ca mi.am exprimat degeaba doleantele.oricum va multumeec
Răspunde
 30-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Barnusca Rodics a scris pe 29-12-2018:
Buna ziua.sunt mama unei fete acum majore .inca la scoala in clasa12 a .are 18 ani.fostul sot.Barnusca Eugen.lucreaza legal in Germania in Stainberg.ca sofer de autobuz.s.a racasatorit.are 2 copii din a doua casatorie.Copilului meu.Barnusca Denisa.plateste lunar doar 50 euro.pensie alimentara.de 2 ani.fata va merge la facultate mai departe
Oricum cu 50 euro pe luna sa cresti un copil.eu ca mama care lucrez.si acest copil a fost dat afara din propria locuinta unde am locuit.am acte dovetoare.stam in chirie de 5 ani.cu 200 euro pe luna.si el plateste pensie alimentara 50 Euro ?? Va rog din tot sufletul ajutati.ma cu un sfat.ce pot face .unde sa ma mai adresez.ca peste tot doar banul conteaza.eu nu am bani astai problema.
Din toata inima cer ajutor unui.avocat cu suflet mare
Fie binevuvantat acel.suflet
Amin
Daca fiica dvs se afla in continuarea studiilor, va trebui sa formuleze o actiune in instanta prin care sa solicite obligarea tatalui la plata pensiei pana la finalizarea acestora, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. Daca nu aveti posibilitatea materiala pentru a va angaja un avocat, fiica poate formula o cerere la Serviciul de asistenta juridica al Baroului unde urmeaza sa se desfasoare judecata, pentru a i se desemna un avocat din oficiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2019
Vizitator
Buna ziua , sant plecat din tara si trimit pensia alimentara prin western union pe numele bunici copilului ( fosta sotie nu este in tara si copilul este cu bunicii ) se poate ca mai tarziu sa imi ceara din nou banii pt ca nui trimit pe numele ei ? Ce alta varianta de a le trimite pensia alimentara exista . Va multumesc
Răspunde
 08-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Doru Ion a scris pe 07-01-2019:
Buna ziua , sant plecat din tara si trimit pensia alimentara prin western union pe numele bunici copilului ( fosta sotie nu este in tara si copilul este cu bunicii ) se poate ca mai tarziu sa imi ceara din nou banii pt ca nui trimit pe numele ei ? Ce alta varianta de a le trimite pensia alimentara exista . Va multumesc

Din moment ce efectuati plata la timp, este putin probabil sa fiti acuzat de neplata pensiei, insa sfatul meu este sa pastrati toate chitantele, iar la urmatoarele transferuri sa mentionati ca sumele reprezinta pensia de intretinere datorata minorului pentru luna respectiva.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2019
Vizitator
buna ziua. Daca sotul meu are un copil care este trecut pe numele lui dar este divortat de fosta sotie si fara niciun drept la copil, este obligat sa plateasca pensie alimentara?
Răspunde
 17-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Diana a scris pe 16-02-2019:
buna ziua. Daca sotul meu are un copil care este trecut pe numele lui dar este divortat de fosta sotie si fara niciun drept la copil, este obligat sa plateasca pensie alimentara?

Daca sotul dvs. este tatal biologic al minorului, are obligatia sa ii achite pensie de intretinere pana la majorat si ulterior, daca acesta se va afla in continuarea studiilor. Daca tatalui nu i se permita sa mentina legaturile cu copilul, poate formula in instanta o actune prin care sa solicite stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2019
Vizitator
Buna ziua am divorțat în februarie anul acesta 2019 am trei copii din care cea mare are 18 ani a împlinit in februarie divortul a decurs 2 ani jumate fostul sot lucreaza in germania de 5 ani si mia stabilit pensia alimentara pe venitul minim din românia am facut recurs si avocata mea zice ca nu stie daca o sami stabilească pe venitul din germania pt ca nu a cerut fosta mea avocata de prima data sa aduca el venitul din germania ...acum ceas vrea sa stiu ce pot face pt ca el a adus de la sefa lui din germania ca lucreaza sezioner dar nu e semnată nu e stampilata numai o declarație de mana facuta de ea .
Răspunde
 24-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Laura a scris pe 24-07-2019:
Buna ziua am divorțat în februarie anul acesta 2019 am trei copii din care cea mare are 18 ani a împlinit in februarie divortul a decurs 2 ani jumate fostul sot lucreaza in germania de 5 ani si mia stabilit pensia alimentara pe venitul minim din românia am facut recurs si avocata mea zice ca nu stie daca o sami stabilească pe venitul din germania pt ca nu a cerut fosta mea avocata de prima data sa aduca el venitul din germania ...acum ceas vrea sa stiu ce pot face pt ca el a adus de la sefa lui din germania ca lucreaza sezioner dar nu e semnată nu e stampilata numai o declarație de mana facuta de ea .
In apel nu puteti solicita administrarea altor probe, decat a celor solicitate pe fondul cauzei. Ar fi trebuit emisa o adresa catre autoritatile germane pentru a va comunica venitul net/lunar realizat de fostul sot. In situatia in care vi se respinge calea de atac, puteti formula ulterior o noua actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorilor. Referitor la fiica dvs devenita majora, daca se afla in continuarea studiilor, poate solicita acordarea pensiei de intretinere pana la finalizarea formei de invatamant, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2019
Vizitator
Da dar avicata ceam avuto nu a cerut venitul lui din germania a zis ca el lucreaza in germania dar nu a cerut venitul .
Răspunde
 26-07-2019
Vizitator
Bună . Vă rog sa imi dați un sfat sunt divorțată de 8 ani in urma căsătoriei au rezultat 2 fete. Copii au fost încredințați fostului meu soț și eu fi in obligată la pensia de 111 ron pentru fiecare adică 222 ron pentru amândoi copii, eu ii depun in cont 250 ron plus 100 ron cadou pentru copii . Programul stabilit de instanță este următorul primul și al treilea weekend din luna fără ridicare, 2săptămâni in vacanța de vară deși aici nu mai specifică dacă pot sa le iau sau nu și fostul soț nu vrea să mi le dea. Ne certam mereu pe tema aceasta la care el imi zice sa cer program de vizită în instanță. De 1 an de zile lucrez in Germania am contractul până în septembrie ,în luna iunie l-am rugat frumos sa imi dea fetele măcar 2 zile sa stau cu ele dar nu a fost de acord. Acest fapt ma determinat să apelez in instanță pentru modificare program de vizită cu ridicare ,după care ma trezesc cu plângere din partea lui pentru mărire de pensie ,în acești 8 ani nefiind vorba din partea lui că vrea să îi dau mai mulți bani pentru copii deși eu le cumpăr mereu fetelor haine etc. Am cumparat fetelor biciclete acum doi ani anul acesta le-am cumpărat altă bicicletă le-am cumpărat cercei de aur etc... Am încercat să vorbesc cu el sa ajungem la un comun acord și să nu mai cheltuim bani prin instanțe mai bine folosim banii in folosul copiilor ,i-am zis că îi dau 500 ron pensie și să stabilim și un program de vizită dar a zis că nu este de acord pentru că a deschis procesul și merge înainte că
nu îl interesează doar pensia dar nu vrea ca eu sa obtin program de vizită cu ridicare, nu inteleg ce legătură are una cu cealaltă... El sa recăsătorit și mai are o fetiță cu actuala soție și ea are un băiat de căsătoria anterioară . Eu nu as vrea ca pensia alimentară sa fie stabilită la venitul meu de aici din germania pentru că eu vreau sa cresc copii mei nu și al lor . În acest caz ce as putea sa fac cum sa procedez , vă rog sa imi dați un sfat . Cum as putea sa obțin o pensie la venitul minim in România? Vă mulțumesc!
Răspunde
 26-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vizitator a scris pe 26-07-2019:
Bună . Vă rog sa imi dați un sfat sunt divorțată de 8 ani in urma căsătoriei au rezultat 2 fete. Copii au fost încredințați fostului meu soț și eu fi in obligată la pensia de 111 ron pentru fiecare adică 222 ron pentru amândoi copii, eu ii depun in cont 250 ron plus 100 ron cadou pentru copii . Programul stabilit de instanță este următorul primul și al treilea weekend din luna fără ridicare, 2săptămâni in vacanța de vară deși aici nu mai specifică dacă pot sa le iau sau nu și fostul soț nu vrea să mi le dea. Ne certam mereu pe tema aceasta la care el imi zice sa cer program de vizită în instanță. De 1 an de zile lucrez in Germania am contractul până în septembrie ,în luna iunie l-am rugat frumos sa imi dea fetele măcar 2 zile sa stau cu ele dar nu a fost de acord. Acest fapt ma determinat să apelez in instanță pentru modificare program de vizită cu ridicare ,după care ma trezesc cu plângere din partea lui pentru mărire de pensie ,în acești 8 ani nefiind vorba din partea lui că vrea să îi dau mai mulți bani pentru copii deși eu le cumpăr mereu fetelor haine etc. Am cumparat fetelor biciclete acum doi ani anul acesta le-am cumpărat altă bicicletă le-am cumpărat cercei de aur etc... Am încercat să vorbesc cu el sa ajungem la un comun acord și să nu mai cheltuim bani prin instanțe mai bine folosim banii in folosul copiilor ,i-am zis că îi dau 500 ron pensie și să stabilim și un program de vizită dar a zis că nu este de acord pentru că a deschis procesul și merge înainte că
nu îl interesează doar pensia dar nu vrea ca eu sa obtin program de vizită cu ridicare, nu inteleg ce legătură are una cu cealaltă... El sa recăsătorit și mai are o fetiță cu actuala soție și ea are un băiat de căsătoria anterioară . Eu nu as vrea ca pensia alimentară sa fie stabilită la venitul meu de aici din germania pentru că eu vreau sa cresc copii mei nu și al lor . În acest caz ce as putea sa fac cum sa procedez , vă rog sa imi dați un sfat . Cum as putea sa obțin o pensie la venitul minim in România? Vă mulțumesc!

Pensia se stabilește la venitul net, indiferent că este câștigat în țară sau în străinătate. Așadar, dacă tatăl copiilor dovedește ce venit aveți, instanța va lua în considerare acel venit.
Legea nu prevede că pensia va fi de 1/3 din venitul net ci prevede că va fi de până la 1/3. În consecință, și dvs puteți să faceți dovezi că din câștigul net trebuie să plătiți chirie, să plătiți transport pentru a merge la muncă, să vă întrețineți etc. Dacă cheltuielile dvs din Germania sunt mari, adică au o pondere importantă, instanța poate să stabilească o pensie mai mică de 1/3 din venitul net. Instanța nu scade din venit cheltuielile stabilind pensia la banii rămași ci ia în considerare cheltulelile care fac imposibil un trai decent.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pensia de intretinere datorata minorelor se stabileste raportat la nevoie acestora, iar cuantumul este de pana la 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, insa de regula instantele stabilesc procentul maxim prevazut de lege. Daca dvs considerati ca aceasta pensie ar fi mult prea mare raportat la nevoile copiilor, puteti solicita acordarea acesteia in natura, adica prin asigurarea celor necesare traiului lunar sau puteti solicita stabilirea domiciliului minorelor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2019
Vizitator
Bună ziua. Tatăl nu știe ce venit am in Germania ,dar a cerut comisie rogatorie pentru a afla venitul meu. Eu am contractul de muncă până în luna septembrie dacă după ce îmi expiră contractul nu mai lucrez ,cum se calculează pensia și cât durează comisia aceea rogatorie ?
Răspunde
 26-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bună ziua. Tatăl nu știe ce venit am in Germania ,dar a cerut comisie rogatorie pentru a afla venitul meu. Eu am contractul de muncă până în luna septembrie dacă după ce îmi expiră contractul nu mai lucrez ,cum se calculează pensia și cât durează comisia aceea rogatorie ?
Comisia rogatorie se dispune pentru efectuarea anchetei sociale, iar venitul realizat va fi comunicat instantei de catre autoritatile germane, in urma unei solicitari in acest sens. Pensia se va stabili in cota procentuala si se va achita raportat la venitul net/lunar realizat, pana la majoratul copiilor, iar in situatia in care nu ati fi realizat venituri, pensia se stabilea raportat la venitul minim pe economie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2019
Vizitator
Buna seara sunt divortata din 2007 si am o fetita de 16ani. Fostul sot plateste pensie alimentara de 250 ron si in ziua de azi.precizez ca munceste in germania cu contract. Cum pot face sa ii cer o marire de pensie avand in vedere ca nu cunosc decat adresa unde locuieste acolo. Precizez si faptul ca nu mai are alti copii.
Răspunde
 05-09-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti face acest lucru printr o actiune introdusa la judecatoria in raza areia domiciliaza minora. Se plateste o taxa de timbru de 20 lei.

Arati domicilul din Germania al tatalui si acesta va fi obligat fie la un procent de 2/4 din veniturile efectiv realizate (daca veti obtine sprijinul instantei in aflarea exacta a locului de munca al acestuia), fie raportat la venitul minim din Germania.

Problema nu va fi de a obtine o astfel de hotarare, ci de a o pune in executare silita.

Hotararea va fi data pana la varsta de 18 ani a fiicei dvs. Dupa implinirea a 18 ani si daca fiica isi va contnua studiile, va trebui ca personal sa isi dea tatal in judecata pt ca acesta sa fie obligat la plata pensiei pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Burcusliliana0@gmail.com a scris pe 04-09-2019:
Buna seara sunt divortata din 2007 si am o fetita de 16ani. Fostul sot plateste pensie alimentara de 250 ron si in ziua de azi.precizez ca munceste in germania cu contract. Cum pot face sa ii cer o marire de pensie avand in vedere ca nu cunosc decat adresa unde locuieste acolo. Precizez si faptul ca nu mai are alti copii.

Este necesar să formulați o acțiune în instanță având ca obiect majorarea pensiei de întreținere. Citarea se va face în Germania, la adresa unde locuiește. Solicitați prin cerere ca instanța să emită o adresă către autoritatea din Germania în vederea comunicării veniturilor nete ale tatălui.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2019
Vizitator
Buna ziua sunt mama a doua fete care de 11 ani le cresc singura cea mare avand 12 ani cea mica 3 ani atunci cand am divortat ,in to acesti ani ex sot nu a platit niciodata nimic ,atunci instanta la obligat sa dwa 100 ron la amadoua ..Eu nu lam dat in judecata niciodata spunand ca nu are munca ba lucreaza la negru .Acum el este in Germania luc cu acte dar nu cunosc ce firma etc ce as putea face si unde pot merge . va multumesc
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.