Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara a copilului - tatal angajat in strainatate (Germania)

1  2   3   4  Final
 27-01-2018
Vizitator
Va solicit ajutorul cu un sfat legat de pensia alimentara a copilului. Sunt divortata din anul 2009 undeva in luna Septembrie si am custodie unica asupra copilului. Pensia alimentara care a fost hotarata de instanta la momentul respectiv este de 100 de ron si asa a ramas si pana in ziua de astazi. Intre timp, fostul meu sot s-a recasatorit si are doi copii. In urma cu vreo patru ani a plecat impreuna cu sotia si un copil (al doilea copil este nascut in Germania) si s-au stabilit in Germania. Totul este relativ bine in relatia noastra de parinti ai aceluiasi copil, pana ajungem sa discutam subiectul pensiei alimentare. Imi plateste lunar pensia "obligatorie" care este scrisa in hotararea de divort si cate ceva peste (in general suma pe care el o plateste este in jur de 50 euro)acest lucru se poate dovedi foarte simplu pentru ca depunerea se face in cont bancar. Este o suma foarte mica, comparativ cu castigurile lui si cu nevoia copilului nostru. Tin sa precizez ca, copilul este la un liceu de muzica, iar eforturile mele pentru a putea sa sustin pregatirea copilului sunt uriase. Varsta actuala a copilului este de 12 ani, impliniti in luna Septembrie 2017.

Am incercat sa discut amiabil cu tatal copilului, dar nu am reusit sa primesc decat promisiuna unei plati mai consistente, timp in care eu nu am facut altceva decat sa acumulez datorii.
Ce pot eu sa fac avand in vedere ca nu cunosc orasul unde acesta locuieste, nu cunosc date cu privire la angajatorul lui (stiu sigur ca lucreaza cu forme legale) si nu am nici un fel de document al acestuia cu domiciliul lui anterior plecarii din tara sau cel actual din Germania.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumnevoastra,

O zi frumoasa!
Răspunde
 27-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca fostul sot mai are 2 copii, atunci pensia de intretinere care revine copilului dvs. este de 1/6 din veniturile fostului sot.Majorarea pensiei se face tot prin instanta, dar trebuie sa stiti unde este sotul-ca sa poata fi ciatat, iar el sa depuna adeverinta de venit. Instanta nu cauta pentru dvs. date referitoare la fostul sot.Daca nu va recunoaste ca lucreaza cu alte legale acolo, nu aveti ce face si atunci valoarea pensiei va fi stabilita la nivelul salariului minim pe economie din care veti primi 1/6.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere.
Avand in vedere faptul ca fostul sot are in ingrijire 3 copii, pensia datorata fiului dvs. va fi in procent de 16,6% din venitul net/lunar realizat, iar daca din probele administrate nu veti putea afla venitul actual realizat de fostul sot, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca faceti dovada resedintei din Germenia, pensia se va raporta la venitul minim pe economie din Germania.

Daca aflati locul de munca se va raporta la veniturile concret realizate.

Daca nu aflati nici resedinta si nici locul de munca atunci instanta va avea in vedere venitul minim din Romania.

Procentul cuvenit fiului dvs este cel mentionat de colegele mele anterior.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2018

Buna seara! Inainte de căsătorie am achiziționat singură un apartament,pentru care îmi plătesc singură rată.In timpul căsătoriei,soțul a achiziționat o garsonieră,el fiind proprietarul trecut in acte.Impreuna avem un copil de 1 an si intenționăm să divorțam. Intrebarile mele sunt: ce drepturi are el asupra apartamentului meu si eu asupra garsonierei si ce ar trebui să fac eu Ca,copilul sa imi fie încredințat?Multumesc
Răspunde
 29-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Danalincu85@gmail.com a scris pe 28-01-2018:
Buna seara! Inainte de căsătorie am achiziționat singură un apartament,pentru care îmi plătesc singură rată.In timpul căsătoriei,soțul a achiziționat o garsonieră,el fiind proprietarul trecut in acte.Impreuna avem un copil de 1 an si intenționăm să divorțam. Intrebarile mele sunt: ce drepturi are el asupra apartamentului meu si eu asupra garsonierei si ce ar trebui să fac eu Ca,copilul sa imi fie încredințat?Multumesc

Apartamentul este bun propriu, iar garsoniera este bun comun sau propriu în funcție de provenienta banilor cu care a fost achiziționată, banii comuni sau banii soțului. El nu are nici un drept la bunul dvs.
Puteți divorța la notar dacă va înțelegeți. Daca nu, formulați acțiune de divorț și stabilirea locuinței copilului la dvs. Doar dacă sunt motive întemeiate instanța va dispune autoritatea părintească exclusivă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Garsoniera e teoretic bun comun si ar putea fi supusă partajului daca banii cu care a fost achiziționată sunt comuni.

Apartamentul dvs este bun propriu. Sotul ar putea ridica ceva pretentii asupra ratelor plătită in timpul căsătoriei stiut fiind ca salariul încasat este bun comun al soților.

Probabil cel mai indicat ar fi sa va înțelegeți amiabil sa ramana fiecare cu bunul lui si sa stabiliti locuinta minorului la dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Danalincu85@gmail.com a scris pe 28-01-2018:

In primul rand va trebui sa formulati actiunea de divort, sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
In ceea ce priveste partajul, garsoniera achizitionata in timpul casatoriei va fi inclusa in masa partajabila, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.
Apartamentul este bun propriu al dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-02-2018
Vizitator
Buna ziua. O problema asemanatoare..fostul sot traieste in Germania, plateste pensie alimentara stabilita la notar de comun accord.
Intrebarea mea este ,daca vreau sa obtin o suma legala prin instanta iar el are o familie acolo, cei 2 copii ai sotiei, se i-au in calcul ? Ei doi nu au copii!
1/4 sau este mai putin?
Multumesc
Răspunde
 22-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Lia a scris pe 27-01-2018:
Va solicit ajutorul cu un sfat legat de pensia alimentara a copilului. Sunt divortata din anul 2009 undeva in luna Septembrie si am custodie unica asupra copilului. Pensia alimentara care a fost hotarata de instanta la momentul respectiv este de 100 de ron si asa a ramas si pana in ziua de astazi. Intre timp, fostul meu sot s-a recasatorit si are doi copii. In urma cu vreo patru ani a plecat impreuna cu sotia si un copil (al doilea copil este nascut in Germania) si s-au stabilit in Germania. Totul este relativ bine in relatia noastra de parinti ai aceluiasi copil, pana ajungem sa discutam subiectul pensiei alimentare. Imi plateste lunar pensia "obligatorie" care este scrisa in hotararea de divort si cate ceva peste (in general suma pe care el o plateste este in jur de 50 euro)acest lucru se poate dovedi foarte simplu pentru ca depunerea se face in cont bancar. Este o suma foarte mica, comparativ cu castigurile lui si cu nevoia copilului nostru. Tin sa precizez ca, copilul este la un liceu de muzica, iar eforturile mele pentru a putea sa sustin pregatirea copilului sunt uriase. Varsta actuala a copilului este de 12 ani, impliniti in luna Septembrie 2017.

Am incercat sa discut amiabil cu tatal copilului, dar nu am reusit sa primesc decat promisiuna unei plati mai consistente, timp in care eu nu am facut altceva decat sa acumulez datorii.
Ce pot eu sa fac avand in vedere ca nu cunosc orasul unde acesta locuieste, nu cunosc date cu privire la angajatorul lui (stiu sigur ca lucreaza cu forme legale) si nu am nici un fel de document al acestuia cu domiciliul lui anterior plecarii din tara sau cel actual din Germania.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumnevoastra,

O zi frumoasa!

Formulați o cerere de majorare a pensiei de întreținere și, după pronunțarea soluției, puteți face executarea pensiei în străinătate, în conformitate cu Regulamentele UE. Dacă nu cunoașteți reședința pârâtului, se va face procedura în conformitate cu art. 167 cod procedura civila, în sensul că se va cita prin publicitate și se va numi un curator special pentru reprezentarea pârâtului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2018
Vizitator
Buna seara! Locuiesc in Germania cu soțul, care nu e roman, dar nici german și cu copilul. Vrem sa divorțăm și as vrea sa ma mut cu copilul in RO. Se poate sa primesc pensia alimentara in RO?
Răspunde
 31-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Puteti obtine obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat, din moment ce reveniti in tara cu minorul. Va trebui sa formulati actiunea de divort, in care sa solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana-Luisa Bamerni a scris pe 30-08-2018:
Buna seara! Locuiesc in Germania cu soțul, care nu e roman, dar nici german și cu copilul. Vrem sa divorțăm și as vrea sa ma mut cu copilul in RO. Se poate sa primesc pensia alimentara in RO?

DA, de vreme ce o să locuiți cu copilul în România.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018
AvatarGheorghe.eugenia.sofica@gmail.com
Vizitator
Buna ziua ..daca sunt divorțat și am doua fete care sunt la mama lor și nu lucrez in uniunea europeana....care este pensia pe care o pot primi fetele ....va mulțumesc
Răspunde
 23-10-2018
AvatarRodicaromaniuc77@gmail.com
Vizitator
Soțul meu plătește o alocație lunara de 350de euro pentru doi copii din prima căsătorie. Nu sa luat în calcul în instanta ca mai are în întreținere 4 copii. Trei find ai mei și un copil îl avem împreună. Venitul soțului e de 1500 lunar plus alocația copiilor avem o chirie de 800 euro. De ce plătește asa mult pensia copii din tara nu trebuia sa se calculeze salariul pe toți copiii minori adică 6 copiii?
Răspunde
 23-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Rodicaromaniuc77@gmail.com a scris pe 23-10-2018:
Soțul meu plătește o alocație lunara de 350de euro pentru doi copii din prima căsătorie. Nu sa luat în calcul în instanta ca mai are în întreținere 4 copii. Trei find ai mei și un copil îl avem împreună. Venitul soțului e de 1500 lunar plus alocația copiilor avem o chirie de 800 euro. De ce plătește asa mult pensia copii din tara nu trebuia sa se calculeze salariul pe toți copiii minori adică 6 copiii?

În principiu, se poate solicita reducerea pensiei de întreținere dacă ulterior stabilirii pensiei s-au modificat condițiile avute în vedere de instanța care a stabilit pensia.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gheorghe.eugenia.sofica@gmail.com a scris pe 28-09-2018:
Buna ziua ..daca sunt divorțat și am doua fete care sunt la mama lor și nu lucrez in uniunea europeana....care este pensia pe care o pot primi fetele ....va mulțumesc

Pensia datorata fetelor este in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar pe care il realizati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2018
Vizitator
Bună ziua o intrebare aș avea și eu soțul meu a fost dat în judecată pentru a plăti pensie alimentară copilului care la avut dintr-o altă relație deși copilul nu este la numele lui pentru că fosta nu a vrut să îl treacă intrebarea mea este pensia care trebuie să io acorde se împarte la doi copii văzând că m-ai are un copil?
Răspunde
 06-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Teo a scris pe 04-11-2018:
Bună ziua o intrebare aș avea și eu soțul meu a fost dat în judecată pentru a plăti pensie alimentară copilului care la avut dintr-o altă relație deși copilul nu este la numele lui pentru că fosta nu a vrut să îl treacă intrebarea mea este pensia care trebuie să io acorde se împarte la doi copii văzând că m-ai are un copil?

Sotul dvs. va trebui sa faca dovada in instanta ca mai are un copil minor in intretinere, astfel ca pensia datorata primului copil se va calcula in procent de 1/6 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2018
Vizitator
schimbati locul de munca si resedinta sau adresa
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.