Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara a copilului - tatal angajat in strainatate (Germania) - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 11-09-2019
Vizitator
Buna ziua sunt mama a doua fete care de 11 ani le cresc singura cea mare avand 12 ani cea mica 3 ani atunci cand am divortat ,in to acesti ani ex sot nu a platit niciodata nimic ,atunci instanta la obligat sa dwa 100 ron la amadoua ..Eu nu lam dat in judecata niciodata spunand ca nu are munca ba lucreaza la negru .Acum el este in Germania luc cu acte dar nu cunosc ce firma etc ce as putea face si unde pot merge . va multumesc
Răspunde
 11-09-2019
Vizitator
buna ziua .Sunt mama a doua fete si de 11 ani le cresc singura .Cand am divortat li sau facut penia 100 ron la amadoua dar el niciodata nu a dat nimic spunand ca nu are munca .Acum a plecat in germani dar nu cunosc decat orasul atat ,ce pot face in acest caz? VA MULTUMESC FRUMOS
Răspunde
 12-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti introduce o actiune in vederea majorarii pensiei de intretinere. In cazul in care nu stiti cum sa procedati practic si nu aveti fonduri pentru a suporta cheltuielile cu un proces, adresati-va baroului din judetul in care locuiti care are posibilitatea,daca indepliniti conditiile, sa va ofere asistenta juridica gratuita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ducuta Marcela a scris pe 11-09-2019:
buna ziua .Sunt mama a doua fete si de 11 ani le cresc singura .Cand am divortat li sau facut penia 100 ron la amadoua dar el niciodata nu a dat nimic spunand ca nu are munca .Acum a plecat in germani dar nu cunosc decat orasul atat ,ce pot face in acest caz? VA MULTUMESC FRUMOS
Pe langa introducerea in instanta a unei actiuni pentru majorarea pensiei de intretinere, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie si va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii pe care deja o aveti, pentru recuperarea sumelor restante din ultimii 3 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2019
Vizitator
Tatăl nu mai trimite pensie alimentara pe numele meu ci pe numele copilului minor, eu între timp m_am căsătorit.
Întrebarea mea este eu pot ridica bani dacă nu au fost puși pe numele meu?
Răspunde
 16-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Banii au fost virati intr-un cont bancar sau printr-o alta metoda de transfer?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021
Vizitator
Sotul meu are un copil în România care trăiește cu bunici , noi pe lângă bani care sunt stabiliti prin lege de 100 de euro i-am trimis tot timpul copilului pachet cu ce a mai cerut , soacra mea ii duce haine ,alimente etc . Bunica copilului spune tot timpul ca este prea puțin pentru ca ea folosește acești bani în folosul ei și copilul mănâncă ce are și ce primește de la tată. Noi ne rugam de ea de 3 ani sa lase copilul în vacanta de vara și nu vrea plus ca atunci când are nervi nu îl lasă pe copil sa vorbească cu tatăl. Sotul meu mai are doi copii și noi am vrea sa il luam aici pentru ca mama este stabilita în alt oraș și nu a avut niciodată grija de copil. Bunica vrea doar sa beneficieze și banii și alimente ,dacă nu îl lasă pe copil tatăl vrea ii taie pensia alimentara la venitul minim din România.
Răspunde
 11-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vio a scris pe 11-01-2021:
Sotul meu are un copil în România care trăiește cu bunici , noi pe lângă bani care sunt stabiliti prin lege de 100 de euro i-am trimis tot timpul copilului pachet cu ce a mai cerut , soacra mea ii duce haine ,alimente etc . Bunica copilului spune tot timpul ca este prea puțin pentru ca ea folosește acești bani în folosul ei și copilul mănâncă ce are și ce primește de la tată. Noi ne rugam de ea de 3 ani sa lase copilul în vacanta de vara și nu vrea plus ca atunci când are nervi nu îl lasă pe copil sa vorbească cu tatăl. Sotul meu mai are doi copii și noi am vrea sa il luam aici pentru ca mama este stabilita în alt oraș și nu a avut niciodată grija de copil. Bunica vrea doar sa beneficieze și banii și alimente ,dacă nu îl lasă pe copil tatăl vrea ii taie pensia alimentara la venitul minim din România.

Trebuie făcută o acțiune pentru ca locuința copilui să fie stabilită în străinătate, la locuința tatălui.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021
Vizitator
Salutare. Sunt divortat de 3 ani si avem un copil minor, fetita, de 8 ani (in iunie). Am stabilit la judecatorie o pensie de 1000 de lei. Mai bine de un an i am dat 350 400 pe luna sa plateasca chiria in bucuresti. Fetita a stat mai mult timp la bunici (din partea mamei). Intre timp, si facut credit ipotecar pt un apartament. De atunci ma ameninta ca ma da in judecata sa i dau mai multi bani (eu fiind in olanda). Mereu nemultumita mereu cu figuri cand e vb de copil. Acum, m a sunat actualul ei concubin sa ma traga la raspundere ca de ce nu cumpar haine scumpe la copil (eu mergand in tara la in jur de 2 luni) si ii cumpar de la H&M sau primark sau magazine normale. M a amenitat ca vine peste mine a facut o pe logodnica mea curva si in toate felurile. Mai rau ca un avocat.
Ma astept sa ma dea in judecta pt bani, si pt a stabili un program de vizita. As vrea sa stiu la ce sa ma astept. Ce ar putea sa faca ea? Poate sa mi limiteze dreptul de a o lua pe fetita la mine in vacanta (In olanda) ? De asemenea as vrea sa incerc sa o i de tot tot la mine (domiciliu stabilit la mine).
Are cine recomandari pt un/o avocat/a cu "proven record" in care a castigat domiciliul pt tata?
Multumesc
Răspunde
 11-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Iulian a scris pe 11-01-2021:
Salutare. Sunt divortat de 3 ani si avem un copil minor, fetita, de 8 ani (in iunie). Am stabilit la judecatorie o pensie de 1000 de lei. Mai bine de un an i am dat 350 400 pe luna sa plateasca chiria in bucuresti. Fetita a stat mai mult timp la bunici (din partea mamei). Intre timp, si facut credit ipotecar pt un apartament. De atunci ma ameninta ca ma da in judecata sa i dau mai multi bani (eu fiind in olanda). Mereu nemultumita mereu cu figuri cand e vb de copil. Acum, m a sunat actualul ei concubin sa ma traga la raspundere ca de ce nu cumpar haine scumpe la copil (eu mergand in tara la in jur de 2 luni) si ii cumpar de la H&M sau primark sau magazine normale. M a amenitat ca vine peste mine a facut o pe logodnica mea curva si in toate felurile. Mai rau ca un avocat.
Ma astept sa ma dea in judecta pt bani, si pt a stabili un program de vizita. As vrea sa stiu la ce sa ma astept. Ce ar putea sa faca ea? Poate sa mi limiteze dreptul de a o lua pe fetita la mine in vacanta (In olanda) ? De asemenea as vrea sa incerc sa o i de tot tot la mine (domiciliu stabilit la mine).
Are cine recomandari pt un/o avocat/a cu "proven record" in care a castigat domiciliul pt tata?
Multumesc

Dvs vi s-a stabilit un program de vizită ? Dacă nu, dvs trebuie să solicitați, nu mama. Locuința copilului poate să fie stabilită la dvs, dar trebuie dovedit interesul superior al copilului. Pentru ce perioadă stă copilul la bunici și pentru ce perioadă stă la mamă ? Dvs ce condiții aveți în Olanda pentru supravegherea și asigurarea celor necesare pentru copil ?
Sunt detalii care trebuie cunoscute de un avocat pentru ca să vă sfătuiască conform situației de fapt. Nimeni nu zice că este imposibil, dare trebuie văzut pe ce probe ne putem baza.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021
Vizitator
Copilul are 12 ani și este hotărât sa vina la tata ,dar este foarte influențat de mama și bunica . Mama nu sta cu el ,dar el este ușor de influențat crescând cu bunici este mai timid . Mama lucrează în alta zona și este stabilita acolo noi totuși avem o teama ca el sa nu ceara sa stea cu bunica fiind influențat de ei.
Răspunde
 11-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Copilul are 12 ani și este hotărât sa vina la tata ,dar este foarte influențat de mama și bunica . Mama nu sta cu el ,dar el este ușor de influențat crescând cu bunici este mai timid . Mama lucrează în alta zona și este stabilita acolo noi totuși avem o teama ca el sa nu ceara sa stea cu bunica fiind influențat de ei.

Parintii au drepturi si obligatii egale fata de copil, astfel ca domiciliul acestuia poate fi stabilit atat la mama, cat si la tata, in functie de interesul superior al minorului.

Daca fiica dvs este crescuta de bunici, nu de mama, aveti sanse destul de mari sa obtineti stabilirea domiciliului minorei la dvs, deoarece un copil trebuie crescut de catre parinti, nu de bunici.

Cu toate acestea, situatia este discutabila deoarece dvs doriti stabilirea domiciliului minorei intr-o alta tara.

Referitor la programul de vizita, daca aveti un astfel de program stabilit, iar mama nu il respecta, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului, fapta prevazute de art 379 NCP:

"(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Daca nu detineti o astfel de hotarare, va trebui sa formulati o cerere pentru stabilirea unui program de vizita, la instanta de tutela.

In situatia in care fosta sotie va va actiona in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorei, puteti fi obligat la plata a 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Merită încercat cât de curând. Luați legătura cu un avocat și demarați acțiunea.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021
Vizitator
Mulțumimi frumos pentru sfaturi ! As vrea sa va pun o ultima întrebare dacă bunica are dreptul sa il tina pe copil atât timp cât tatăl i-a plătit tot timpul pensia și nu a fost niciodată decăzut din drepturile părintești. Din câte știu ar trebui sa obțină un plasament pentru copil.
Răspunde
 11-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mulțumimi frumos pentru sfaturi ! As vrea sa va pun o ultima întrebare dacă bunica are dreptul sa il tina pe copil atât timp cât tatăl i-a plătit tot timpul pensia și nu a fost niciodată decăzut din drepturile părintești. Din câte știu ar trebui sa obțină un plasament pentru copil.

Persoanele care se ocupa de cresterea minorului trebuie sa obtina o delegare temporara a autoritatii parintesti, conform dispozitiilor art 104 din Legea 272/2004 republicata:

"(1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara.

(2) Notificarea va conține, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreținerea copilului pe perioada absenței părinților sau tutorelui, după caz.

(3) Confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanța de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi.

(4) Dispozițiile prezentului articol sunt aplicabile și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă într-un alt stat."

Daca mama se afla in tara si nu se ingrijeste de copil, puteti face o sesizare catre DGASPC, cu privire la situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2021
Vizitator
Pensia alimentara este deja stabilita prin lege de comun acord la 100 de euro în 2016 . Noi avem dovezii ca pensia a fost tot timpul plătită, bunica ne-a dat copilul cand mergem în România în vizita pentru ca știe ca nu pleacă cu mana goala . Problema este ca mama și bunica nu sunt de acord cu plecarea copilului în vacanta la tata în tara unde tatăl locuiește deoarece acesta aici are toate condițiile pentru un copil de 12 ani ceea ce la bunica nu are și vor ca el sa rămână la ele . Mama locuiește legal în alt oraș la momentul de fata ,dar copilul este destul de mare încât sa spună sa bunica are grija de el și sotul are și martori . Noi am încercat pe cale amiabila de 3 ani ca să ii dea procura pentru vacantele de vara ,dar aceasta refuza cu orice preț. Copilul își dorește foarte mult sa își petreacă vacanta la tata , chiar a rugat-o pe mamă plângând . Avem și ingresitrari cu el ,dar nu știu dacă sunt luate în considerare în instanta.
Răspunde
 11-01-2021
Vizitator
Copilul locuiește în Ialomița și mama locuiește tot în România în alt oraș, dar îl vizitează de doua ori pe an . Copilul își petrece inclusiv vacantele cu bunici . În perioada când mama avea domiciliul la bunica copilului aceasta tot nu avea grija de el . Copilul a fost crescut de bunica de la vârsta de 1 an , pot depune plângere dacă se afla în România?
Răspunde
 11-01-2021
Vizitator
Va mulțumesc frumos pentru timpul pierdut răspunzând la întrebări. Va doresc o seara frumoasa!
Răspunde
 11-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pensia alimentara este deja stabilita prin lege de comun acord la 100 de euro în 2016 . Noi avem dovezii ca pensia a fost tot timpul plătită, bunica ne-a dat copilul cand mergem în România în vizita pentru ca știe ca nu pleacă cu mana goala . Problema este ca mama și bunica nu sunt de acord cu plecarea copilului în vacanta la tata în tara unde tatăl locuiește deoarece acesta aici are toate condițiile pentru un copil de 12 ani ceea ce la bunica nu are și vor ca el sa rămână la ele . Mama locuiește legal în alt oraș la momentul de fata ,dar copilul este destul de mare încât sa spună sa bunica are grija de el și sotul are și martori . Noi am încercat pe cale amiabila de 3 ani ca să ii dea procura pentru vacantele de vara ,dar aceasta refuza cu orice preț. Copilul își dorește foarte mult sa își petreacă vacanta la tata , chiar a rugat-o pe mamă plângând . Avem și ingresitrari cu el ,dar nu știu dacă sunt luate în considerare în instanta.

Încercați mai întâi să faceți o acțiune având ca obiect programul de vizitare, cu posibilitatea vizitelor copilului în străinătate, la locuința dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook

Daca nu vi se permite sa vedeti copilul sau sa luati copilul la dvs in vacante, puteti formula in instanta o actiune pentru stabilirea unui program de vizita.

Daca mama nu doreste sa va dea acordul pentru a parasi tara impreuna cu minorul, va trebui sa formulati in instanta o ordonanta presedentiala pentru suplinirea acordului celuilalt parinte.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.