Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Pensia alimentara a copilului - tatal angajat in strainatate (Germania) - Pagina 4

Start  1   2   3  4
 26-01-2021
Vizitator
Buna ziua, am o fetiță de 9 luni iar acum am decis sa al dau pe tatăl in judecată pentru pensia alimentara, nu suntem căsătoriți, el fiind în prenatal și având o indemnizație de 33 de mil vechi, doamna avocat mi-a spus că 15 la suta va trebui să plătească din acei bani, aia înseamnă în jur de 300 de lei? Eu cred că e cam puțin pentru creșterea unui copil, mă puteți lamuri va rog.
Răspunde
 26-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ma tem ca nu se intelege nimic din mesajul dvs.
Tatii pot sa ceara doua tipuri de concedii: paternal (de 5 zile lucratoare) si de crestere copil, in locul mamei (pana la 2 ani).
Nu prenatal, ca nu el va naste. Iar copilul are deja 9 luni, deci s-a nascut deja.
Iar daca tatal a luat concediul de crestere copil, adica are copilul la el, dvs. ar trebui sa platiti pensie, nu el dvs., ptr. ca pensia este a copilului, nu a tatalui sau mamei.
Incercati sa reformulati intrebarea ca sa intelegem ce doriti de fapt.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2021
Vizitator
Mă scuzați, alocație pentru creșterea copilului timp de 2 ani, fetița este la mine.
Răspunde
 26-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Larisa a scris pe 26-01-2021:
Buna ziua, am o fetiță de 9 luni iar acum am decis sa al dau pe tatăl in judecată pentru pensia alimentara, nu suntem căsătoriți, el fiind în prenatal și având o indemnizație de 33 de mil vechi, doamna avocat mi-a spus că 15 la suta va trebui să plătească din acei bani, aia înseamnă în jur de 300 de lei? Eu cred că e cam puțin pentru creșterea unui copil, mă puteți lamuri va rog.

Va trebui sa formulati o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, cat si pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti.

In situatia in care tatal are un singur copil, pensia datorata este de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2   3  4
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.