Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara

1  2   3  Final
 08-02-2018

Bună ziua ...Se poate deschide proces pt plata insuficienta a pensiei alimentare...tatăl fetei lucrează in italia si plăteste 200 lei avand in vedere ca trebuie sa plateasca 25%din salariul minim =290lei ..ce pot să fac ma puteti ajuta De la judecătoria m_au trimis la politie si de la politie mia zis că nu poate face nimic doar daca nu accept pensia alimentara 3 luni ca dupa cele trei luni sa pot face o plângere penală ,si poate dupa sa îmi dea pensia alimentara de 290 lei calculată salariul minim pe economie din romania ...avand in vedere ca el lucrează în italia ...Nu respecta programul de vizita nici cand vine la un an nu vine sa o vada ...Multumesc
Răspunde
 08-02-2018

De la judecătoria m_au trimis la politie si de la politie mia zis că nu poate face nimic doar daca nu accept pensia alimentara 3 luni ca dupa cele trei luni sa pot face o plângere penală ?
Răspunde
 09-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Se poate introduce in instanta un proces de majorare a pensiei cu conditia sa stiti adresa sotului din Italia si locul de munca. Probabil ca nu le stiti, si de aceea v-au trimis la politie. Plangerea penala se face daca sotul nu plateste pensia de intretinere, nu daca refuzati dvs. sa o primiti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la un executor judecătoresc pentru ca acesta să recupereze suma pensia restantă. El are bunuri mobile sau imobile în România ? Poate are conturi și în acest caz se poate face poprire pe conturile bancare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc, pentru a recupera sumele restante.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2018

Acum el nu mai lucrează ...E acasa ..in cazul asta ce pot sa fac
Răspunde
 12-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca detine bunuri pe numele dansului se poate efectua executarea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la un executor deoarece așa sunt șanse să recuperați pensia de întreținere.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2018

Detine casa pe numele lui atât...dar costurile pt executor sunt mari pt a face asta avand in vedere ca nu lucrez momentan ..
Răspunde
 20-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Solicitati ajutor public judiciar in baza OUG 51/2008.

Art. 6 - Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:

a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat;

b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;

c) plata onorariului executorului judecătoresc;

d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana86 a scris pe 19-02-2018:
Detine casa pe numele lui atât...dar costurile pt executor sunt mari pt a face asta avand in vedere ca nu lucrez momentan ..

La executor plătiți doar un mic avans, pe care îl veți recupera la sfârșitul executării. Executorul își recuperează banii de la el. Dacă are un bun imobil în proprietate veți recupera banii.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2018
Vizitator
Buna ziua, vreau sa divorcez, sotul zice ca nu este de acord cu pensia alimentara de 25% din salariu lui, insista ca vrea sa plateste o jumate de costuri, el poate sa castiga process acest? Multumesc!
Răspunde
 01-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alisa a scris pe 01-07-2018:
Buna ziua, vreau sa divorcez, sotul zice ca nu este de acord cu pensia alimentara de 25% din salariu lui, insista ca vrea sa plateste o jumate de costuri, el poate sa castiga process acest? Multumesc!

Introduceți cererea de divorț și instanța va stabili pensia de întreținere de 25% din veniturile lui nete. doar în cazul în care veniturile soțului ar fi foarte mari (de ex: peste10.000 lei), instanța poate considera că 25% este prea mult pentru întreținerea copilului și poate stabili mai puțin. Legea nu impune ca instanța de judecată să stabilească în mod obligatoriu 25% ci spune că se poate stabili până în 25% din veniturile nete. Pensia se stabilește nu numai în funcție de venituri ci și în funcție de nevoile copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alisa a scris pe 01-07-2018:

Divortul se va pronunta, chiar daca sotul este de acord sau nu. Va trebui formulata actiune in instanta, solicitand desfacerea casatoriei, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliuui minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-07-2018
Vizitator
Buna ziua in urma hotarari de divort sa cerut sa revin la numele anterior hotararea sa dat pe 25 05 2018 eu nu sunt in tara si nu pot ajunge asa curand in tara ce pot face
Răspunde
 03-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Hotarare Divort a scris pe 03-07-2018:
Buna ziua in urma hotarari de divort sa cerut sa revin la numele anterior hotararea sa dat pe 25 05 2018 eu nu sunt in tara si nu pot ajunge asa curand in tara ce pot face

Puteți mandata pe cineva din țară să se ocupe de legalizarea hotărârii de divorț și de efectuarea procedurilor în vederea obținerii cărții de identitate. Procura o puteți da la unul dintre consulatele României din țara în care vă aflați.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2018
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare,CE pot face tatal meu nu mi a platit niciodata pensia alimentara prevazuta prin lege de cand a divortat mama mea de tatal meu(EU aveam UN an)tatal este doar cu numele financiar nu m a ajutat cu nimic,ce pot face il pot da in judecata,nu este prea tarziu,EU am 33 de ani acuma VA rog frumos UN raspuns
Răspunde
 28-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marina a scris pe 28-07-2018:
Buna ziua am si eu o intrebare,CE pot face tatal meu nu mi a platit niciodata pensia alimentara prevazuta prin lege de cand a divortat mama mea de tatal meu(EU aveam UN an)tatal este doar cu numele financiar nu m a ajutat cu nimic,ce pot face il pot da in judecata,nu este prea tarziu,EU am 33 de ani acuma VA rog frumos UN raspuns

Din pacate orice actiune in acest moment este tardiva. Mama dvs. ar fi trebuit sa solicite acest drept in timpul minoratului dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marina a scris pe 28-07-2018:

Nu se mai poate face nimic deoarece dreptul dvs la pensie a încetat de mult timp.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2018
Vizitator
Buna ziua
In situatia in care avem un copil de 2 luni,acesta fiind recunoscut de tatal lui noi nefiind casatoriti care sunt pasii de urmat ca acesta sa plateasca pensie alimentara?
Mwntionez ca acesta nu este angajat dar are o societate care are venituri care sunt declarate lunar la finante
Răspunde
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.