Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara - Pagina 3

Start  1   2  3
 18-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca se stabileste o cota procentuala, va fi un procent x calculat la venitul net lunar din statul de plata.

Cu mentiunea ca:

Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, DIURNELE, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ovidiu a scris pe 17-12-2019:
Bună seara.in cazul in care am pe fluturas un venit de 8000 ron net dintre care 5000 ron sunt venitul net permanent si restul de 3000 ron sunt bonusuri,diurne etc...cum se calculează pensia alimentara?? Din care venit,8000 sau 5000?Va multumesc.

Orice venit care are caracter de continuitate este un venit luat în calcul pentru stabilirea pensiei de întreținere. Chiar dacă bonusul/primele sau alte beneficii nu se acordă în fiecare lună, dacă este trecut în contractul de muncă dau în alte convenții înseamnă că are caracter de continuitate.
Există și excepții, de ex. indemnizații cu caracter special care nu se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ovidiu a scris pe 17-12-2019:
Bună seara.in cazul in care am pe fluturas un venit de 8000 ron net dintre care 5000 ron sunt venitul net permanent si restul de 3000 ron sunt bonusuri,diurne etc...cum se calculează pensia alimentara?? Din care venit,8000 sau 5000?Va multumesc.
Pensia de intretinere datorata minorului se va stabili raportat la venitul net/lunar pe care il realizati, deci in cazul dvs va fi avut in vedere venitul de 5000 lei/lunar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2019
Vizitator
Buna seara am si eu 2 intrebare daca am o fetita de 3 ani cu soția ce șanse am sa pot sa o cresc eu,si a 2 intrebare daca fetita va rămâne la ea si eu muncesc in germania instanța ma obliga sa ii plătesc 25% din salariul care il am aici ?
Răspunde
 29-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristian a scris pe 29-12-2019:
Buna seara am si eu 2 intrebare daca am o fetita de 3 ani cu soția ce șanse am sa pot sa o cresc eu,si a 2 intrebare daca fetita va rămâne la ea si eu muncesc in germania instanța ma obliga sa ii plătesc 25% din salariul care il am aici ?
In situatia in care divortati, ambii parinti au sanse egale in a obtine stabilirea domiciliului minorei, iar instanta va decide acest aspect raportat la interesul superior al copilului, astfel ca daca doriti sa cresteti dvs copilul, va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului acestuia la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. In situatia in care domiciliul copilului se va stabili la mama, dvs veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. De asemenea, puteti solicita stabilirea unui program de vizita. Unde se afla minora in momentul de fata si cine se ocupa de ingrijirea acesteia?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristian a scris pe 29-12-2019:

Dacă copilul se află în Germania aveți șanse mari să rămână la dvs, dar dacă se află la mamă șansele sunt foarte mici. Doar dacă mama nu îngrijește așa cum trebuie copilul, este dependentă de droguri, alcool etc sau îl pune în pericol pe copil dvs aveți șanse reale.
Instanța vă va obliga să plătiți până la 25% din venitul net. Dacă aveți cheltuieli importante în Germania (chirie, alimente, rate sau alte asemenea) și plata pensiei în cuantumul maxim de 25% v-ar pune în pericol existența cu un trai decent, instanța nu va stabili o pensie în cuantum maxim ci o pensie de până la 25%.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2019

Buna ziua.Ma numesc Angelica.Am inaintat cererea de divort+custodia copiilor(10 si 7 ani)in mai 2018.Anul acesta in octombrie s-a terminat totul.Copiii mi-au fost încredințați mie,iar sotul obligat la plata de intretinere.Acesta lucreaza în Italia,dar pensia de întreținere o plateste doar 100 de euro(rareori trimite 150 si asta doar de câteva luni)Cu toate că pe hotarare scrie 1/3 pt fiecare copil,începând cu data inaintarii cererii si din salariul pe care el il are(1500€ pe luna).Stiu unde lucreaza si ce salariu are,doar ca nu am un document prin care sa dovedesc.Intrebarile mele sunt:ce pot face in situatia aceasta(Nu imi permit sa plătesc un avocat in momentul de fata)?Pot recupera totul de cand a fost înaintată cererea si pana in momentul de față?Cat ar dura un alt proces?Mentionez ca am lucrat amândoi in Italia,pana in anul 2017,cand am aflat ca el a pus casa si un teren pe care le cumpărasem din banii amândurora,pe numele mamei sale.Doar ca nu am putut demonstra,trecuseră 6 ani(numai venisem in Romania de 4 ani jumate...deci am avut o mare"surpriza"Care ar fi calea de urmat..mai puțin costisitoare si nu de lunga durata?Sunt din Giurgiu.Va multumesc
Răspunde
 30-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc, pentru a demara procedura executarii silite. In situatia expusa, executarea se va face prin intermediul Ministerului de Justitie, dat fiind faptul ca sotul realizeaza venituri pe teritoriul Uniunii Europene.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alyi a scris pe 02-09-2018:
Buna ziua
In situatia in care avem un copil de 2 luni,acesta fiind recunoscut de tatal lui noi nefiind casatoriti care sunt pasii de urmat ca acesta sa plateasca pensie alimentara?
Mwntionez ca acesta nu este angajat dar are o societate care are venituri care sunt declarate lunar la finante

Trebuie introdusă o acțiune prin care instanța se stabilească exercitatea autorității părintești asupra copilului, locuința copilului și obligarea la plata pensiei de întreținere.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.