Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 02-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alyi a scris pe 02-09-2018:
Buna ziua
In situatia in care avem un copil de 2 luni,acesta fiind recunoscut de tatal lui noi nefiind casatoriti care sunt pasii de urmat ca acesta sa plateasca pensie alimentara?
Mwntionez ca acesta nu este angajat dar are o societate care are venituri care sunt declarate lunar la finante

O acțiune având ca obiect exercitarea autoritatii parintesti și stabilirea pensiei de întreținere. Dacă nu e angajat, pensia va fi stabilită la valoarea salariului minim pe economie, adică 1/4 din 1162 lei. Dacă are și alte venituri rezultate din chirii sau dividende ale societății, acestea se vor adauga la calcul.

Care este situația acum, locuiti împreuna cu tatăl copilului ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2018
Vizitator
Nu. Acesta a plecat spunand ca nu mai este curios de copil si afirmand totodata ca nu va plati pensie alimentara
Răspunde
 02-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În acest caz, este valabil ceea ce v-am spus.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Primul pas este sa introduceti o actiune ce are ca obiect exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea pensiei de intretinere, in functie de veniturile pe care le realizeaza.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2019
Vizitator
Am am divorțat acum 10 ani și fosta mea soție pensie alimentară pentru trei de acum in colo

C cum ce sumă ar veni pentru doi copii
Răspunde
 28-02-2019
Vizitator
Am doi copii di prima casatorie si unul din a doua casatorie pentru cei doi mi sa facut proprire pe salar 33% pana unul a facut 18 ani fata cea mare de 18 ani nu ma dat in tribunal sai platesc mai departe dar la servici nu sa tinut cont ca fata cea mare mai merge la scoala si mia tras 25% din salar pentru cel deal treilea ii trimiteam bani acum ma dat in tribunal si trebuie sai platesc 1/6 din salar si pt unul 25% ce as putea face sa mi se traga corect din salar
Răspunde
 28-02-2019

Bucuresti, str Muzelor 3A, sector 4
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
sa va formuleze un avocat intampinarea in care sa explice situatia iar dvs sa o probati

Cabinet de Avocat Myra Cimpean
Baroul Bucuresti

0723 537 992
Blog: www.avocat-mc.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/avocatmyracimpean/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Buna ziua
In situatia in care avem un copil de 2 luni,acesta fiind recunoscut de tatal lui noi nefiind casatoriti care sunt pasii de urmat ca acesta sa plateasca pensie alimentara?
Mwntionez ca acesta nu este angajat dar are o societate care are venituri care sunt declarate lunar la finante

Trebuie formulată o acțiune având următoarele capete de cerere: autoritatea părintească asupra copilului, stabilirea locuinței copilului la dvs și plata pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete ale tatălui.
Probe: înscrisuri, interogatoriu, martori, anchetă psihosocială.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2019
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Instanta a hotarat ca tatal copiluilui meu sa plateasca 150lei lunar pensia alimentara , a platit un an si in ultimele 3luni a stagnat l am dat in judecata , a prezentat dovada ca i s a incheiat contractul de munca si este somer intrebarea este...este obligat prin vre o lege sa plateasca pensia chiar daca este somer??
Răspunde
 07-03-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Buna ziua

Va trebui introdusa in instanta o actiune prin care sa stabiliti modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, domiciliul minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2019
Vizitator
Avramut Paul a scris pe 28-02-2019:
Am doi copii di prima casatorie si unul din a doua casatorie pentru cei doi mi sa facut proprire pe salar 33% pana unul a facut 18 ani fata cea mare de 18 ani nu ma dat in tribunal sai platesc mai departe dar la servici nu sa tinut cont ca fata cea mare mai merge la scoala si mia tras 25% din salar pentru cel deal treilea ii trimiteam bani acum ma dat in tribunal si trebuie sai platesc 1/6 din salar si pt unul 25% ce as putea face sa mi se traga corect din salar
Răspunde
 22-05-2019
Vizitator
Buna ziua, am si eu o problema pt care sper ca ma puteti ajuta. Sunt in tribunal in proces cu tatal fetitei mele pentru stabilire domiciliu( domiciliul va fi la mine) si pentru pensie alimentara. El are 3 companii pe numele lui care functioneaza pana in prezent dar in tribunal a adus o adeverinta cum ca at obtine salariul minim pe economie ceea ce nu este adevarat. Mentionez faptul ca avocata pe care am platit-o sa-mi resolve crazul a luat legatura cu el si practic din acel moment s-a intors impotriva mea si nu s-a mai ocupat de caz decat cu o simpla prezenta in proces. La proba cu martorii eu am adus un certificat constatator cu firmele pe care le detine si i-a fost dat judecatoarei la cererea mea. Intrebarea mea este: judecatoarea va mai lua in considerare acest certificat constatator sau depunerea acestuia la dosar a fost prea tarzie? Urmatorul termen find luna viitoare, multumesc anticipat pentru radpuns.
Răspunde
 23-05-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Grozea Loredana a scris pe 22-05-2019:
Buna ziua, am si eu o problema pt care sper ca ma puteti ajuta. Sunt in tribunal in proces cu tatal fetitei mele pentru stabilire domiciliu( domiciliul va fi la mine) si pentru pensie alimentara. El are 3 companii pe numele lui care functioneaza pana in prezent dar in tribunal a adus o adeverinta cum ca at obtine salariul minim pe economie ceea ce nu este adevarat. Mentionez faptul ca avocata pe care am platit-o sa-mi resolve crazul a luat legatura cu el si practic din acel moment s-a intors impotriva mea si nu s-a mai ocupat de caz decat cu o simpla prezenta in proces. La proba cu martorii eu am adus un certificat constatator cu firmele pe care le detine si i-a fost dat judecatoarei la cererea mea. Intrebarea mea este: judecatoarea va mai lua in considerare acest certificat constatator sau depunerea acestuia la dosar a fost prea tarzie? Urmatorul termen find luna viitoare, multumesc anticipat pentru radpuns.

In mod normal, avand dovada ca sotul dvs este asociat in cele 3 societati trebuie verificate veniturile din acestea, respectiv daca a incasat sau nu dividende.

In afara adeverintei, instanta poate verifica la ITM cu ce locuri de munca figureaza, la ANAF pt venituri suplimentare precum si totalitatea bunurilor pe care le detine.

Ca si sfat, schimbati avocatul daca nu aveti incredere in serviciile acestuia.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Grozea Loredana a scris pe 22-05-2019:

Va lua în considerare actele pe care le-ați depus dar problema este dacă din acele acte rezultă alte venituri în afara salariului. Dacă s-au acordat dividende se va ține cont la calcul și de valoarea acestora. Din relațiile de la ANAF va rezulta dacă există și alte venituri în plus.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2019
Vizitator
Buna seara! As vrea sa știu și eu ce pot face in cazul in care tatăl copilului nu plătește pensia alimentara de ceva timp, in 14 ani a plătit doar 4 ani, cum pot recupera acești bani? Din primii opt ani de viață și ultimele luni! El nu are nimic pe numele lui și când i-am zis că poate fi închis a zis că nu îl interesează...daca el nu are nimic, familia lui poate fi executata silit,respectiv parinti, frați? Am nevoie de un sfat, cum pot face sa recuperez absolut toți banii..mi-a interzis să îl mai sun...deci nu am cu cine vorbi... Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 24-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alexa a scris pe 24-08-2019:
Buna seara! As vrea sa știu și eu ce pot face in cazul in care tatăl copilului nu plătește pensia alimentara de ceva timp, in 14 ani a plătit doar 4 ani, cum pot recupera acești bani? Din primii opt ani de viață și ultimele luni! El nu are nimic pe numele lui și când i-am zis că poate fi închis a zis că nu îl interesează...daca el nu are nimic, familia lui poate fi executata silit,respectiv parinti, frați? Am nevoie de un sfat, cum pot face sa recuperez absolut toți banii..mi-a interzis să îl mai sun...deci nu am cu cine vorbi... Mulțumesc anticipat!
Puteti formula o plangere penala impotriva dansului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Executarea silita se face numai impotriva tatalui si puteti recupera sumele restante din ultimii 3 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Puteți sa îl executați silit si sa i se pună poprire pe contul bancar, pe salariu sau pe pensie.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu puteti recupera suma pe toata perioada mentionata caci a intervenit prescriptia.

Puteti doar formula plangere penala pt abandon de familie sau executa silit dar doar pe ultimii 3 ani.

Ce trebuie sa stiti insa e ca si bunicii pot fi obligati sa isi intretina nepotul in lipsa posibilitatilor tatalui, in baza art 519 C.civ.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com

Conform art. 522 Cod civil se stabileste o obligatie subsidiara la intretinere. În cazul în care cel obligat în primul rând la întreţinere nu are mijloace îndestulătoare pentru a acoperi nevoile celui care o cere, instanţa de tutelă le poate obliga pe celelalte persoane îndatorate la întreţinere să o completeze, în ordinea stabilită la art. 519.

Ordinea prevazuta de lege in cazul dvs. se rezuma la ascendentul cel mai apropiat in grad de tatal copilului, adica bunicii (parintii tatalui).

Promovati o actiune in instant in acest sens si cereti intreaga suma datorata, chiar daca stiti ca este prescrisa.

Instanta nu poate invoca prescriptia din oficiu, doar paratul se poate apara invocand prescriptia.

Poate nu o vor face si veti primi intreaga suma neachitata. In cel mai rau caz,(daca vor invoca totusi prescriptia) veti obtine sumele datorate pe ultimii 3 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2019
Vizitator
Bună seara.in cazul in care am pe fluturas un venit de 8000 ron net dintre care 5000 ron sunt venitul net permanent si restul de 3000 ron sunt bonusuri,diurne etc...cum se calculează pensia alimentara?? Din care venit,8000 sau 5000?Va multumesc.
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.