Forum avocaţi > Divort

Custodia copiilor minori - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 23-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ghita Lenuta a scris pe 22-08-2018:
Dar daca plec cu minoru unde nu plătesc chirie si tatăl nu poate demonstra ca poate creste copilul are un salariu normal dar are si poprire ce risc am sa pierd copilul când se ajunge în tibunal

Faptul ca plecați cu copilul sa locuiti la părinții Dvs reprezintă chiar un avantaj având in vedere ca nu plătiți chirie și ca părinții va pot ajuta și cu supravegherea copiilor. Important este ca locuința sa fie decenta și sa puteți asigura copiilor toate condițiile necesare, inclusiv fin punct de vedere material.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Bună seara. Am o întrebare?
Sunt casatorit am 2 băieței In căsnicie și o fetita în afara căsătoriei. Ce înseamnă pentru mine custodie comuna pentru fata deoarece vreau sa fiu cât mai mult alături de ea și să-mi petrec mai mult timp cu ea.
Mulțumesc
Răspunde
 16-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Custodia se acorda parintilor in cazul unui divort. Daca dvs. sunteti casatorit si fetita este impreuna cu dvs si a actualei sotii nu aveti ce sa cereti. (asa se intelege din ce spuneti aici - ca copiii ar fi impreuna cu dvs si actuala sotie, fata fiind a ei).

Daca fata este la mama sa, dvs fiind intr-o casatorie cu mama baietilor, atunci puteti cere prin instanta program de vizitare si exercitarea autoritatii parintesti in mod comun cu mama.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
G B D a scris pe 15-10-2018:
Sunt casatorit am 2 băieței In căsnicie și o fetita în afara căsătoriei. Ce înseamnă pentru mine custodie comuna pentru fata deoarece vreau sa fiu cât mai mult alături de ea și să-mi petrec mai mult timp cu ea.
Mulțumesc
Exercitarea in comun a autoritatii parintesti da dreptul ambilor parinti sa decida in chestiunile legate de cresterea de educarea minorei (forma de invatamant, cursuri extrascolare, acordul pentru a calatori cu minora in afara tarii etc). Daca domiciliul copilului se stabileste la mama, dvs. aveti posibilitatea legala de a solicita stabilirea unui program de vizita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
G B D a scris pe 15-10-2018:
Mulțumesc

Exercitarea autorității părintești (custodia) se face în comun de ambii părinți. Pentru a petrece cât mai mult timp cu copiii, în cazul în care locuința copiilor nu este stabilită la dvs, trebuie să cereți un program de legături personale cu copilul (program de vizită).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2018
Vizitator
Buna ziua ,
Sunt căsătorită de 3 ani si avem un copil de aproape 2 ani ... el m a înșelat in timpul căsătoriei, avea pe cineva de dinainte sa ne căsători iar după nunta a rupt orice relație de cuplu cu mine ... după 1 an după ce am nascut a plecat de acasa si a cerut divortul. mentionez ca stam cu părinții mei . ... ulterior la câteva luni s a întors la insistentele parintilor loe ptr ca era copilul bolnav.... as putea sa cer custodia și să îl vadă cât se poate de rar pe copil pe principiu ca nu e un bun exemplu ptr copil
Răspunde
 29-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alexandra a scris pe 29-10-2018:
Buna ziua ,
Sunt căsătorită de 3 ani si avem un copil de aproape 2 ani ... el m a înșelat in timpul căsătoriei, avea pe cineva de dinainte sa ne căsători iar după nunta a rupt orice relație de cuplu cu mine ... după 1 an după ce am nascut a plecat de acasa si a cerut divortul. mentionez ca stam cu părinții mei . ... ulterior la câteva luni s a întors la insistentele parintilor loe ptr ca era copilul bolnav.... as putea sa cer custodia și să îl vadă cât se poate de rar pe copil pe principiu ca nu e un bun exemplu ptr copil

Daca isi viziteaza copilul si are cunostinta despre el nu puteti cere ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv, Este nevoie de motive temeinice, de ex> consum de droguri, consum excesiv de alcool, dezinteresul grav fata de copil, violenta etc.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2018
Vizitator
Bună ziua am ofetita de 2 ani sut an tribunal tatal este violent agresiv se drogeaza fetita este la iel am sanse so recuperezi va mulțumesc frumos
Răspunde
 10-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Suzana a scris pe 09-11-2018:
Bună ziua am ofetita de 2 ani sut an tribunal tatal este violent agresiv se drogeaza fetita este la iel am sanse so recuperezi va mulțumesc frumos

Dacă dovediți că tatăl se droghează puteți să exercitați în mod exclusiv autoritatea părintească asupra copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Suzana a scris pe 09-11-2018:

Solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2018

Buna ziua. Vreau sa dau divort de sotul mej,avem 2copii minori sub varsta de 5ani. Consumase alcool si m-a lovit de fata cu unul din copii,intrebarea mea este daca bag divort la cine ramam copii?!
Răspunde
 29-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Inna21 a scris pe 29-11-2018:
Buna ziua. Vreau sa dau divort de sotul mej,avem 2copii minori sub varsta de 5ani. Consumase alcool si m-a lovit de fata cu unul din copii,intrebarea mea este daca bag divort la cine ramam copii?!

Va trebui introdusa actiunea de divort, solicitand exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la mama si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere ( 1/3 din venitul net/lunar realizat).
Referitor la agresiunile la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala impotriva sotului, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2018

Exista posibilitatea sa imi poata lua copii? Sa ii de-a legea lui?
Răspunde
 29-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Exista posibilitatea sa imi poata lua copii? Sa ii de-a legea lui?
Avand in vedere agresiunile suferite de dvs sii copii instanta nu cred ca v-a inclina sa stabileasca domiciliul minorilor la el. Dar, inca odata va repet si eu ca si colegii mei - adresativa cu ordin de protectie la politia din raza in care locuiti .

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Având în vedere vârsta copiilor și dacă puteți asigura condiții minime de creștere și educare, locuința copiilor va fi stabilită la dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2018
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 16-02-2018:
Andreea Nicoleta a scris pe 15-02-2018:
buna seara ! am si eu o intrebara am custodia comuna cu tatal copilului meu el a fost obligat sa ii plateasca pensi alimentar dar desi copilul are 8 ani si 7 luni si noi suntem despartti de 8 ani tata copilului nu a platit niciodata pensia alimentara eu as vrea sa stiu daca poate fi degazut din drepturile parintesti si daca da cum pot proceda?

Referitor la faptul ca tatal nu isi indeplineste obligatiile dispuse printro hotarare judecatoreasca referitoare la plata pensiei, puteti pune in executare acea hotarare sau puteti fotrmula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Decaderea din drepturile parintesti presupune situatii grave, care pun in pericol viata si integritatea minorului, insa trebuie studiata situatia de fapt.
Răspunde
 20-03-2019
Vizitator
Buna, am o fetiță de 5 ani și 3 luni, m- am despărțit de fostul concubin in luna martie anul 2018 copilul luandul cu mine, in luna iulie mi- a furat-o din spital, de atunci nu mai știu nimic de ea nu mă lăsa să vb cu ea sa o vad nimic. Ce as putea face în situația asta? As vrea sa îl dau in judecata dar sunt plecata in Anglia. Precizez că fetița este bolnava și el e plecat in Germania. Pe fetiță a lăsat- o la părinții lui, multumesc
Răspunde
 21-03-2019

Bucuresti, str Muzelor 3A, sector 4
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
buna ziua!
1. plangere penala pt rapire
2. actiune in instanta privind minorul : stabilirea custodiei, domiciliului, pensiei...
3. URGENT sa veniti in tara sa rezolvati problema, daca va pasa si daca doriti fata inapoi

Ce activitati ati intreprins pana acum impotriva lui? precis fetitei ii e dor de dvs si au trecut multe luni de cand a rapit.o

Cabinet de Avocat Myra Cimpean
Baroul Bucuresti

0723 537 992
Blog: www.avocat-mc.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/avocatmyracimpean/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Irina a scris pe 20-03-2019:
Buna, am o fetiță de 5 ani și 3 luni, m- am despărțit de fostul concubin in luna martie anul 2018 copilul luandul cu mine, in luna iulie mi- a furat-o din spital, de atunci nu mai știu nimic de ea nu mă lăsa să vb cu ea sa o vad nimic. Ce as putea face în situația asta? As vrea sa îl dau in judecata dar sunt plecata in Anglia. Precizez că fetița este bolnava și el e plecat in Germania. Pe fetiță a lăsat- o la părinții lui, multumesc
Daca aveti o hotarare judecatoreasca prin care domiciliul minorei sa fie stabilit la dvs, puteti formula o actiune impotriva tatalui pentru rapire internationala de minori, insa daca nu exista o hotarare in acest sens, va trebui sa formulati o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Competenta de solutionare a actiunii revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Irina a scris pe 20-03-2019:

Cu siguranță nu aveți o hotărâre prin care autoritatea părintească asupra copilului și locuința acestuia să fi fost stabilită de către instanța de judecată.
Ar trebui să formulați o acțiune prin care să solicitați instanței de judecată stabilirea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului la dvs (în Anglia dacă dovediți că aveți condiții corespunzătoare) și obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere.
Puteți angaja un avocat să vă reprezinte și nu este necesar să vă prezentați la fiecare termen. Este însă util să vă prezentați măcar la un termen pentru ca instanța să vă vadă și să constate direct dorința dvs de a îngriji copilul.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.