|
18-06-2021 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua , in cazul in care exista un proces cu inculpatul aflat in arest preventiv, instanta a revocat masura arestului dar DIICOT UL a facut contestatie. CARE ESTE PROCEDURA PE MAI DEPARTE?in cat timp se afla rezultatul contestatiei avand in vedere ca in aprox.7 zile se termina mandatul de arestare preventiva si inca nu i s a comunicat daca va fi prelungit sau nu .Mulțumesc | |
|
|
|
18-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristina a scris pe 18-06-2021: Buna ziua , in cazul in care exista un proces cu inculpatul aflat in arest preventiv, instanta a revocat masura arestului dar DIICOT UL a facut contestatie. CARE ESTE PROCEDURA PE MAI DEPARTE?in cat timp se afla rezultatul contestatiei avand in vedere ca in aprox.7 zile se termina mandatul de arestare preventiva si inca nu i s a comunicat daca va fi prelungit sau nu .Mulțumesc Conform dispozitiilor art 204 NCPP: "(1) Împotriva încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi dispune asupra măsurilor preventive, inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Contestaţia se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a pronunţat încheierea atacată şi se înaintează, împreună cu dosarul cauzei, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa ierarhic superioară, în termen de 48 de ore de la înregistrare. (2) Contestaţiile împotriva încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispune asupra măsurilor preventive se soluţionează de un complet compus din judecători de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dispoziţiile prezentului articol aplicându-se în mod corespunzător. (3) Contestaţia formulată împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea sau prelungirea unei măsuri preventive ori prin care s-a constatat încetarea de drept a acesteia nu este suspensivă de executare. (4) Contestaţia formulată de inculpat se soluţionează în termen de 5 zile de la înregistrare. (5) Contestaţia formulată de procuror împotriva încheierii prin care s-a dispus respingerea propunerii de prelungire a arestării preventive, revocarea unei măsuri preventive sau înlocuirea unei măsuri preventive cu o altă măsură preventivă se soluţionează înainte de expirarea duratei măsurii preventive dispuse anterior. (6) În vederea soluţionării contestaţiei, inculpatul se citează. (7) Soluţionarea contestaţiei se face în prezenţa inculpatului, în afară de cazul când acesta lipseşte nejustificat, este dispărut, se sustrage ori din cauza stării sănătăţii, din cauză de forţă majoră sau stare de necesitate nu poate fi adus în faţa judecătorului. (8) În toate cazurile, este obligatorie acordarea asistenţei juridice pentru inculpat de către un avocat, ales sau numit din oficiu. (9) Participarea procurorului este obligatorie. (10) În cazul admiterii contestaţiei formulate de procuror şi dispunerii arestării preventive a inculpatului, dispoziţiile art. 226 se aplică în mod corespunzător. În cazul admiterii contestaţiei formulate de procuror şi dispunerii prelungirii arestării preventive a inculpatului, dispoziţiile art. 236 alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător. (11) Dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, se poate dispune luarea uneia dintre măsurile preventive prevăzute la art. 202 alin. (4) lit. b)-d) sau majorarea cuantumului cauţiunii. (12) În cazul admiterii contestaţiei formulate de inculpat împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea sau prelungirea măsurii arestării preventive, se poate dispune, în condiţiile prevăzute de lege, respingerea propunerii de luare sau de prelungire a măsurii preventive ori, după caz, înlocuirea acesteia cu o altă măsură preventivă mai uşoară şi, după caz, punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză. (13) Dosarul cauzei se restituie procurorului în termen de 48 de ore de la soluţionarea contestaţiei. (14) Dacă încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la prima instanţă nu este atacată cu contestaţie, acesta restituie dosarul procurorului în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de contestaţie." Contestatia va trebui solutionata inainte de expirarea duratei arestului preventiv si se va solutiona in prezenta inculpatului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-11-2021 |
 | Oana Vizitator |
| Buna seara . Am un prieten care este in arest preventiv la domiciliu de 2 luni . La ultima sedinta rezulta asta , a-ti putea sa imi explicati mai bine ce insemna? Va multumesc frumos! Secţia penală şi pentru cauze cu minori Materie: Penal Obiect: verificare măsuri preventive (art.205 NCPP) Stadiu procesual: Contestaţie(NCPP) Tip solutie: ca nefondat Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul xxxxxxx împotriva încheierii de cameră preliminară din 21.10.2021 a Tribunalului xxxxxx , dosar nr. xxxxx . În temeiul art. 272 Cod procedură penală, onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de xxxxx ,va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatorul -inculpat la plata către stat a sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.11.2021. Document: Încheiere finală (dezinvestire) | |
|
|
|
05-11-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nu e nimic de explicat in plus raportat la putinele date pe care le-ati oferit. Rezulta ca inculpatul a depus o contestatie impotriva unei incheieri penale, iar contestatia a fost respinsa. Acum, dvs. stiti ce a cerut si nu i s-a aprobat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-11-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Oana a scris pe 04-11-2021: Buna seara . Am un prieten care este in arest preventiv la domiciliu de 2 luni . La ultima sedinta rezulta asta , a-ti putea sa imi explicati mai bine ce insemna? Va multumesc frumos! Secţia penală şi pentru cauze cu minori Materie: Penal Obiect: verificare măsuri preventive (art.205 NCPP) Stadiu procesual: Contestaţie(NCPP) Tip solutie: ca nefondat Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul xxxxxxx împotriva încheierii de cameră preliminară din 21.10.2021 a Tribunalului xxxxxx , dosar nr. xxxxx . În temeiul art. 272 Cod procedură penală, onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de xxxxx ,va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatorul -inculpat la plata către stat a sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.11.2021. Document: Încheiere finală (dezinvestire) Contestatia formulata de catre inculpat a fost respinsa, deci masura preventiva a fost prelungita. Cu toate acestea, inculpatul poate formula o cerere de inlocuire a masurii preventive cu o alta masura mai putin restrictiva. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-02-2022 |
 | Elvis Vizitator |
| Buna seara , am avut proces și nu am putut sa mă prezint ca sunt plecat , și pe site la portal just spune ca sa renunțat la Urmărirea penală , și spune Document :încheiere finala (dezinvestire ) fapta a fost conducere fără permis , și nustiu ce semnifica asta , mai pot sa fac Scoala auto acum ? Un rapspuns va rod | |
|
|
|
04-02-2022 |
|
| In caz de renuntare la urmarire penala, confirmata de instanta prin incheire, permisul de conducere nu se anuleaza si nu aveti de ce sa mai faceti scoala auto. Dupa ce primiti acasa incheierea instantei, va prezentati la politie in vederea restituirii permisului. Exista posibilitatea - in functie de circumstantele cazului- sa vi se aplice totusi o suspendare de 30 de zile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-02-2022 |
 | Elvis Vizitator |
| Pai , nu am permis de conducere , și acum as vrea sa mă înscriu la Scoala auto , pe mine m-au oprit in trafic poliția și mi-au făcut dosar penal ! Și acum nustiu ce mă așteaptă ! Așa arată pe portal just: -Complet: Completul C1 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, privind pe învinuit MOCĂNA?U ELVIS, având ca obiect confirmare renunţare urmărire penală (art.318 alin.12 şi următ. Cod proc. pen). În baza art. 318 alin.5 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 16.12.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, emisă în dosar nr. 393/P/2021 prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, faţă de suspect MOCĂNA?U ELVIS, pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută ?i pedepsită de art. 335 alin. (1) Cod penal. Confirmă soluţia de renunţarea la urmărirea penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 01.02.2022. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 01.02.2022 | |
|
|
|
04-02-2022 |
|
| Da,va puteti inscrie la scoala auto. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-02-2022 |
 | Elvis Vizitator |
| Deci nu mă aștept la nimic rău ? mie cam frica ca nici nu m-am prezentat , nu am fost condamnat la nimic ? sa încheiat procesul , s-au mai urmează altul ! Oricum va mulțumesc de răspunsuri | |
|
|
|
04-02-2022 |
| Solutia de renuntare la urmarirea penala este definitiva si urmeaza sa vi se comunice prin posta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2022 |
 | Elvis Vizitator |
| Mulțumesc frumos , Si o sa pot sa fac Scoala auto , și sa iau carnetul ? Aducă nu o sa mă încurce ? | |
|
|
|
04-02-2022 |
| Da, puteti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2022 |
 | Elvis Vizitator |
| |
|
|
27-06-2022 |
 | Cristina Vizitator |
| Bună ziua,mama mea a fost arestata ptr contrabandain 2019, anul acesta sa modificat legea contrabandei, a depus cerere de revizuire dosar și sa acceptat,procurul a dispus orbirea punerea în libertate și încetarea pedepsei,mama mea avut și comisia de eliberare condiționată pe care apreciat-o cu brio, dar totuși nu avem u răspuns pozitiv și penitenciarul nu o pun în libertate ,motivând ca nu stie cum sa procedeze ,menționez ca mama a avut răspunsul de la judecatorie pe 17iunie și nici macar astazi nu au pus-o în libertate , în 26 iunie..va rog sa ma sfătuiți va rog ce putem face | |
|
|
|
27-06-2022 |
 | Cristina Vizitator |
| Bună ziua,mama mea a fost arestata ptr contrabandain 2019, anul acesta sa modificat legea contrabandei, a depus cerere de revizuire dosar și sa acceptat,procurul a dispus punerea în libertate și încetarea pedepsei,mama mea avut și comisia de eliberare condiționată pe care apreciat-o cu brio, dar totuși nu avem u răspuns pozitiv și penitenciarul nu o pun în libertate ,motivând ca nu stie cum sa procedeze ,menționez ca mama a avut răspunsul de la judecatorie pe 17iunie și nici macar astazi nu au pus-o în libertate , în 26 iunie..va rog sa ma sfătuiți va rog ce putem face | |
|
|
|
29-06-2023 |
 | CRISTINA ENACHE Vizitator |
| Buna ziua ! Ma numesc Cristina Enache si doresc a ma ajuta cu un raspuns juridic. Am fost cercetata penal ,iar Parchetul a emis Ordonanata de scoatere de sub urmarire penala .Cererea a fost inaintata la instanta pentru admitere conform art.318 alin.12 NCPP. Astfel ,instanta a desfiintat Ordonanta si a retrimis cauza procurorului de caz in vederea completarii fata de una din parti ,infractiunea fiind prev de art.208 alin 2 CP (hartuire apel telefonic ). INCHIEREA FINALA FIIND DATA LA 18.04.2023,(DEZINVESTIRE) -CAMERA PRELIMINARA .La dosarul aflat pe rol la instanta ,Parchetul a depus proces-verbal la data de 23.05.2023 restituind cercetarea penala incheiata.VA ROG RESPECTUOS SA-MI SPUNETI CE TREBUIE SA FAC ,CA ACEST DOSAR PENAL SA SE JUDECE SI SA SE PRONUNTE INSTANTA . TREBUIE SA FAC EU CERERE DE DEZINVESTIRE INCHIERE SEDINTA SI JUDECAREA CAUZEI ? MULTUMESC ANTICIPAT ,PENTRU RASPUNS! Cu respect si consideratie,Cristina Enache | |
|
|
|
30-06-2023 |
|
| Nu, doamna, inseamna ca veti fi cercetata in continuare de parchet si acesta va finaliza cercetarea ptr hartuirea savarsita fie prin ordonanta de clasare, fie prin rechizitoriu si trimitere in judecata. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |