Forum avocaţi > Drept penal

Refuzare probe biologice.

1  2  Final
 14-03-2020
Gheorghe

Buna ziua! Am fost surprins conducand in stare de ebrietate cu o alcolemie de 0.90 in etilotest.Am refuzat sa merg la probele biologice.Ce pedeapsa pot primii?
Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 15-03-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Art. 337 cod penal :

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020
Gheorghe

Va multumesc! Pot fi acuzat si de conducerea sub influeta alcoolului?am suflat in etilotest si am avut o alcoolemie de 0.90%?imi este frica sa nu am concurs de infractiuni
Răspunde
 15-03-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
De ce ti-e frica nu scapi! Spune o vorba din batrani!
Clar este concurs de infractiuni.
Daca nu aveti antecedente penale, puteti scapa doar cu o amenda penala.
Dar, dosar penal tot o sa aveti si tot la instanta o sa ajungeti. Numai judecatorul poate da o solutie in cazul dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020
Gheorghe

Am mai avut tot pentru alcool in Germania,dar nu figurez in cazierul judiciar.Se va lua in calcul?
Răspunde
 15-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dodel10 a scris pe 14-03-2020:
Buna ziua! Am fost surprins conducand in stare de ebrietate cu o alcolemie de 0.90 in etilotest.Am refuzat sa merg la probele biologice.Ce pedeapsa pot primii?
Va multumesc pentru raspuns.
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. In cazul acestei infractiuni nu puteti beneficia de pedeapsa amenzii penale. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare care sa permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020
Gheorghe

Am inteles,va multumesc frumos,tinand cont de alcoolemia mare,nu sunt acuzat si de conducere sub influenta alcoolului?nu v-a fi concurs de infractiuni?sunt sofer profesionist si am mare nevoie de permis
Răspunde
 15-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu se aplica regulile de la concurs in cazul dvs.
ati savarsit o singura infractiune, cea de refuz probe biologice.
Infractiunea de la 336 presupune stabilirea nivelului de alcool in sange. Fara analize, nu exista latura obiectiva a infratiunii. Etilotestul nu e proba.

Atunci când o persoană refuză prelevarea probelor biologice, ea trebuie trasă la răspundere pentru fapta pe care a comis-o, aceea de refuz, iar nu pentru fapta de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice - care nu poate fi dovedită deoarece acea persoană împiedică dovedirea acestei fapte.

Deci, Nu exista concurs de infractiuni intre 336 si 337 Cod penal. De altfel, nivelul de pedeapsa este acelasi, de la 1 la 5 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020
Gheorghe

Va multumesc enorm.M-ati mai linistit.O zi buna va doresc!
Răspunde
 15-03-2020
Gheorghe

Mai am o amenda penala primita din Germania in urma cu 3 ani.Pot scapa cu suspendare?sau sa ma astept la executare?
Răspunde
 15-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca au trecut 3 ani de la plata integrala a amenzii, nu trebuie sa va faceti probleme.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020
Gheorghe

Nu a trecut! Se implineau pe 20/03/2020,iar fapta a fost pe 3/03/2020
Răspunde
 16-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Solicitati acum un cazier judiciar si vedeti daca apare mentiunea in cazierul roman.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2020
Gheorghe

In cazierul judiciar nu apare,doar in cazierul rutier,am avut amenda penala tot pentru alcool
Răspunde
 16-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dodel10 a scris pe 16-03-2020:
In cazierul judiciar nu apare,doar in cazierul rutier,am avut amenda penala tot pentru alcool

Daca fapta nu este mentionata in cazierul judiciar, nu vi se va retine starea de recidiva.

Solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei si aplicarea unei pedepse cu modalitatea de executare a amanarii aplicarii pedepsei, pentru a putea intra in posesia permisului la finalizarea dosarului.

Vi se va retine o singura infractiune, cea de sustragere sau refuz de la prelevarea de probe biologice.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2020
Gheorghe

Am inteles! Va multumesc frumos,doamna avocat!
Răspunde
 24-03-2020
Gheorghe

Ma scuzati doamna avocat! Mai am o intrebare,daca ma puteti ajuta.Am fost la politia rutiera sa ma interesez de starea permisului,mi-au spus ca nu apar cu el suspendat,ca este valid.Nu mi-a fost luat de politie in momentul cand am refuzat probele biologice.In situatia mentionata,pot conduce?Va multumesc
Răspunde
 24-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca nu v-a fost ridicat permisul, si - mai mult - v-au spus ca este valid si ca nu apare ca fiind suspendat, evident ca puteti conduce.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2020
Gheorghe

Multumesc frumos doamna avocat.Avand permisul,de aceea am mers la sediul politiei rutiere sa ma interesez si asa mi-au spus,ca nu am probleme,ca este valid.Este posibil sa nu-i fi instintat echipajul de politie care m-a prins?
Răspunde
 24-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ptr. infractiunea prev la 337 cp ar fi trebuit sa vi se retina pe loc permisul de conducere. (art 111 lit.b OUG 195/2002)
Ce s-a intamplat in fapt, cum de a ramas permisul la dvs, nu stiu sa va spun.
O fi fost vreun politist incepator, care s-a pierdut ori n-a stiut?
Habar n-am.
Deci, momentan aveti permis.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.