|
14-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Buna ziua! Am fost surprins conducand in stare de ebrietate cu o alcolemie de 0.90 in etilotest.Am refuzat sa merg la probele biologice.Ce pedeapsa pot primii? Va multumesc pentru raspuns. | |
|
|
|
15-03-2020 |
| Art. 337 cod penal : Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Va multumesc! Pot fi acuzat si de conducerea sub influeta alcoolului?am suflat in etilotest si am avut o alcoolemie de 0.90%?imi este frica sa nu am concurs de infractiuni | |
|
|
|
15-03-2020 |
| De ce ti-e frica nu scapi! Spune o vorba din batrani! Clar este concurs de infractiuni. Daca nu aveti antecedente penale, puteti scapa doar cu o amenda penala. Dar, dosar penal tot o sa aveti si tot la instanta o sa ajungeti. Numai judecatorul poate da o solutie in cazul dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am mai avut tot pentru alcool in Germania,dar nu figurez in cazierul judiciar.Se va lua in calcul? | |
|
|
|
15-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dodel10 a scris pe 14-03-2020: Buna ziua! Am fost surprins conducand in stare de ebrietate cu o alcolemie de 0.90 in etilotest.Am refuzat sa merg la probele biologice.Ce pedeapsa pot primii? Va multumesc pentru raspuns. Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. In cazul acestei infractiuni nu puteti beneficia de pedeapsa amenzii penale. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare care sa permita restituirea permisului la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles,va multumesc frumos,tinand cont de alcoolemia mare,nu sunt acuzat si de conducere sub influenta alcoolului?nu v-a fi concurs de infractiuni?sunt sofer profesionist si am mare nevoie de permis | |
|
|
|
15-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu se aplica regulile de la concurs in cazul dvs. ati savarsit o singura infractiune, cea de refuz probe biologice. Infractiunea de la 336 presupune stabilirea nivelului de alcool in sange. Fara analize, nu exista latura obiectiva a infratiunii. Etilotestul nu e proba. Atunci când o persoană refuză prelevarea probelor biologice, ea trebuie trasă la răspundere pentru fapta pe care a comis-o, aceea de refuz, iar nu pentru fapta de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice - care nu poate fi dovedită deoarece acea persoană împiedică dovedirea acestei fapte. Deci, Nu exista concurs de infractiuni intre 336 si 337 Cod penal. De altfel, nivelul de pedeapsa este acelasi, de la 1 la 5 ani. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Va multumesc enorm.M-ati mai linistit.O zi buna va doresc! | |
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Mai am o amenda penala primita din Germania in urma cu 3 ani.Pot scapa cu suspendare?sau sa ma astept la executare? | |
|
|
|
15-03-2020 |
|
| Daca au trecut 3 ani de la plata integrala a amenzii, nu trebuie sa va faceti probleme. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Nu a trecut! Se implineau pe 20/03/2020,iar fapta a fost pe 3/03/2020 | |
|
|
|
16-03-2020 |
|
| Solicitati acum un cazier judiciar si vedeti daca apare mentiunea in cazierul roman. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| In cazierul judiciar nu apare,doar in cazierul rutier,am avut amenda penala tot pentru alcool | |
|
|
|
16-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dodel10 a scris pe 16-03-2020: In cazierul judiciar nu apare,doar in cazierul rutier,am avut amenda penala tot pentru alcool Daca fapta nu este mentionata in cazierul judiciar, nu vi se va retine starea de recidiva. Solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei si aplicarea unei pedepse cu modalitatea de executare a amanarii aplicarii pedepsei, pentru a putea intra in posesia permisului la finalizarea dosarului. Vi se va retine o singura infractiune, cea de sustragere sau refuz de la prelevarea de probe biologice. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Am inteles! Va multumesc frumos,doamna avocat! | |
|
|
|
24-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Ma scuzati doamna avocat! Mai am o intrebare,daca ma puteti ajuta.Am fost la politia rutiera sa ma interesez de starea permisului,mi-au spus ca nu apar cu el suspendat,ca este valid.Nu mi-a fost luat de politie in momentul cand am refuzat probele biologice.In situatia mentionata,pot conduce?Va multumesc | |
|
|
|
24-03-2020 |
|
| Daca nu v-a fost ridicat permisul, si - mai mult - v-au spus ca este valid si ca nu apare ca fiind suspendat, evident ca puteti conduce. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-03-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Multumesc frumos doamna avocat.Avand permisul,de aceea am mers la sediul politiei rutiere sa ma interesez si asa mi-au spus,ca nu am probleme,ca este valid.Este posibil sa nu-i fi instintat echipajul de politie care m-a prins? | |
|
|
|
24-03-2020 |
|
| Ptr. infractiunea prev la 337 cp ar fi trebuit sa vi se retina pe loc permisul de conducere. (art 111 lit.b OUG 195/2002) Ce s-a intamplat in fapt, cum de a ramas permisul la dvs, nu stiu sa va spun. O fi fost vreun politist incepator, care s-a pierdut ori n-a stiut? Habar n-am. Deci, momentan aveti permis. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |