Forum avocaţi > Drept penal

Refuzare probe biologice. - Pagina 2

Start  1  2
 24-03-2020
Gheorghe

Da,aveti dreptate,era destul de tanar politistul care mi-a facut actele,cred ca asa s-a intamplat,fapta a fost in urma cu 3 saptamani si nu m-au chiemat inca la declaratii.Poate cand ma v-or chiema,imi v-or cere permisul.Va multumesc mult pentru ajutor.O seara frumoasa!
Răspunde
 25-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dodel10 a scris pe 24-03-2020:
Ma scuzati doamna avocat! Mai am o intrebare,daca ma puteti ajuta.Am fost la politia rutiera sa ma interesez de starea permisului,mi-au spus ca nu apar cu el suspendat,ca este valid.Nu mi-a fost luat de politie in momentul cand am refuzat probele biologice.In situatia mentionata,pot conduce?Va multumesc

Daca permisul este valid, puteti conduce.
Este posibil, din moment ce nu vi s-a retinut permisul, ca organele de politie care v-au oprit in trafic sa nu se fi sesizat cu privire la infractiunea comisa, motiv pentru care sfatul meu este sa asteptati sa fiti chemat la declaratii in urmatoarele luni, fara a proceda la efectuarea vreunui demers juridic.
Cu alte cuvinte, asteptati sa vedeti daca veti fi chemat la declaratii, fara a sesiza dvs fapta, pentru a afla daca s-a constituit sau nu dosar penal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2020
Gheorghe

Am inteles,asa o sa fac,o sa astept sa ma chieme.Periodic o sa ma interesaez si de starea permisului.Va multumesc frumos pentru sfaturi.
Răspunde
 19-02-2022
Vizitator
Am suflat în etilotes, alc 045 politisti făcând anumite glume și ieu fiind bolnav de covit nesintinduma pre bine iar politistu punându-i întrebarea
Dacă vrei sa mergi la proba biologica bine dacă nu treaba ta atunci am zis ca nere rost sa mai merg și dumnealor au zis bine.Se poate numi refuz de prelevarea probelor biologice
Răspunde
 20-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, erati obligat sa mergeti la recoltarea probelor biologice. Vi se va intocmi dosar penal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Drinceanu Ion a scris pe 19-02-2022:
Am suflat în etilotes, alc 045 politisti făcând anumite glume și ieu fiind bolnav de covit nesintinduma pre bine iar politistu punându-i întrebarea
Dacă vrei sa mergi la proba biologica bine dacă nu treaba ta atunci am zis ca nere rost sa mai merg și dumnealor au zis bine.Se poate numi refuz de prelevarea probelor biologice

Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, conform prevederilor art. 337 NCP:

"Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.