Forum avocaţi > Drept penal

Martor in dosar cu prostituata minora

1  2  Final
 10-07-2014
Vizitator
Buna ziua,

Intrebare. Am fost citat ca martor intr-un dosar penal de proxenetism, eu sunand pe una din fete
si ducandu-ma la ea. Am declarat ca am facut sex oral si ca nu stiam ce varsta are.
Ulterior mi s-a spus de catre anchetatori ca are 14 ani. La ce riscuri sunt supus?
Anchetatorii mi-au garantat ca nu se intampla nimic, dar nu cred.
Mentionez ca am 38 de ani.

Multumesc,
AB
Răspunde
 12-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
din martor puteti fi trecut la inculpt pt sav infractiunii de act sexual cu un minor

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2014
Vizitator
Chiar daca nu am nicio legatura cu proxenetii, nu am stiut de varsta prostituatei?
Am declat ca am facut sex oral numai la insistentele anchetatorilor ca cica sa ii ajut in dosar.
Apoi mi-au garantat ca nu o sa am de suferit in urma declaratiei.
Avand in vedere ca nu am antecedente penale, comportament social bun, minori in intretinere, ce sanse am sa scap de urmarirea penala?
Răspunde
 13-07-2014
Vizitator
Va rog, un sfat, am fost un simplu client dintre multi altii.
Răspunde
 15-07-2014
Bucuresti

cum spunea colega. in curid Parchetul va schimba calitatea procesuala. din simplu client veti deveni ... simplu inculpat

Răspunde
 15-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ABG acesta este unul din riscurile "distractiei" de acest gen, pe langa boli si multe altele :)

Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2014
Vizitator
Sa inteleg ca este cazul sa apelez la un avocat?
Sunt sanse sa fiu condamnat dintr-o prostie?
Sau pot scapa cu suspendare?
Ma termina total asa ceva... Imi distruge viata, familia, cariera, totul...
Răspunde
 16-07-2014
Bucuresti

de aceea trebuie sa acordati mare atentie acestei situatii

Răspunde
 16-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
da, ati inteles bine, trebuie sa apelati la un avocat si asa cum zice si colegul trebuie sa acordati mare atentie atat dvs cat si alti domni care apeleaza la prostituate

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2014
Vizitator
In orice caz, aveti circumstante atenuante. E bine ca ati recunoscut, se reduce pedeapsa considerabil. Faptul ca era prostituata e unul din avantaje, dar si un dezavantaj fiindca puteti primi amenda ca ati mers la prostituate. Oricine mai calca stramb, dar acum sa nu suflam in iaurt. Important e sa invatam din greseli. Parchetul colaboreaza cu multi infractori mai mici pentru a-i prinde pe cei mari.
In general, autoritatile au multe cazuri si incearca sa nu se ocupe prea mult de micile gainarii.
Daca tot nu va incalzeste cu nimic, puteti sa va uitati periodic pe site-ul Parchetului ca sa vedeti in ce calitate apareti in proces.
Răspunde
 13-08-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Circumstanţe atenuante

Art. 75. - (1) Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante legale:
a) săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă;
b) depăşirea limitelor legitimei apărări;
c) depăşirea limitelor stării de necesitate.
(2) Pot constitui circumstanţe atenuante judiciare:
a) eforturile depuse de infractor pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii;
b) împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului.

Completat de Lege nr. 187 din 24/10/2012 Articolul 245 la 01/02/2014

Efectele circumstanţelor atenuante

Art. 76. - (1) În cazul în care există circumstanţe atenuante, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc cu o treime.
(2) Dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă, în cazul reţinerii circumstanţelor atenuante se aplică pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.
(3) Reducerea limitelor speciale ale pedepsei se face o singură dată, indiferent de numărul circumstanţelor atenuante reţinute.

Circumstanţe agravante

Art. 77. - Următoarele împrejurări constituie circumstanţe agravante:
a) săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună;
b) săvârşirea infracţiunii prin cruzimi sau supunerea victimei la tratamente degradante;
c) săvârşirea infracţiunii prin metode sau mijloace de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri;
d) săvârşirea infracţiunii de către un infractor major, dacă aceasta a fost comisă împreună cu un minor;
e) săvârşirea infracţiunii profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmităţii sau altor cauze;
f) săvârşirea infracţiunii în stare de intoxicaţie voluntară cu alcool sau cu alte substanţe psihoactive, când a fost provocată în vederea comiterii infracţiunii;
g) săvârşirea infracţiunii de către o persoană care a profitat de situaţia prilejuită de o calamitate, de starea de asediu sau de starea de urgenţă;
h) săvârşirea infracţiunii pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA ori pentru alte împrejurări de acelaşi fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2014
Vizitator
Buna seara,

M-am uitat pe dosar. Nu apar in nicio calitate. Termenul stabilit pentru mijlocul lunii octombrie pt. amanare lipsa parte vatamata. Pana acum nu am primit citatie. Dosarul este in faza de judecata. Alte pareri?
Răspunde
 02-11-2014
Vizitator
Aceeasi situatie, dosarul amanat pe mijlocul lui noiembrie pentru administrare probe. Ma poate indruma cineva?
Răspunde
 03-11-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
apelati la un avocat din orasul dvs, care contra-cost sa va insoteasca la arhiva si sa va studieze dosarul...mai apoi in functie de ce se constata veti vedea ce masuri sa luati

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2014
Vizitator
Multumesc pt raspuns. Azi am primit citatie in care se stipuleaza tot calitatea de martor. Pentru saptamana viitoare. Citatie de la Tribunal. Martori in dosar sunt in jur de 19. Ce credeti, suntem toti cu risc de condamnare in vreun fel?
Răspunde
 24-06-2016
Vizitator
Care este sentința în ceea ce te privește? Cred că procesul are o hotărâre. Vad ca nu mai comunici nimic.
Răspunde
 15-01-2017
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare am fost chemat ca martor întru dosar de prostitutie unde eu am dat declaratie cum sa întîmplat am sunat un băiat pe care il cunosteam si am intrebat daca cunoaste vreo fata care mai asa pe bani unde el mea dat nr de telefon al feței dupa care am esit cu ea si dupa aia lam sunat earasi si mea dat pe cocubina lui a zis ca mai ese din cind in cind ca nu au bani dupa care ma sunat el si mea zis ca are o fata de 17 ani care intretine raporturi sexsuale si orale si cai la inceput eu am fos deacord si ian platit fetei si am esit cu ea dupa care el a fost arestat petru protitutie si cum am mers la politie am aflat ca este minora avea 14 si se protitua si o dădea băiatul respecv
Răspunde
 16-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Marin a scris pe 15-01-2017:
Buna ziua am si eu o intrebare am fost chemat ca martor întru dosar de prostitutie unde eu am dat declaratie cum sa întîmplat am sunat un băiat pe care il cunosteam si am intrebat daca cunoaste vreo fata care mai asa pe bani unde el mea dat nr de telefon al feței dupa care am esit cu ea si dupa aia lam sunat earasi si mea dat pe cocubina lui a zis ca mai ese din cind in cind ca nu au bani dupa care ma sunat el si mea zis ca are o fata de 17 ani care intretine raporturi sexsuale si orale si cai la inceput eu am fos deacord si ian platit fetei si am esit cu ea dupa care el a fost arestat petru protitutie si cum am mers la politie am aflat ca este minora avea 14 si se protitua si o dădea băiatul respecv

Din moment ce ati fost chemat ca martor, va trebui sa va prezentati in fata organelor de politie si sa spuneti adevarul, in caz contrar riscati sa fiti amendat sau sa fiti adus cu mandat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2017
Vizitator
Am fost la poliție si am dat declaratie si am zis cum sa intinplat ce pot păți daca am recunoscut ca am plătit si el mea zis ca are 17 ani si era avea 14 ani si ea mea zis ca are 17 ani dar poliția mea zis ca eu nu pateesc nimic poate sa ma ajute cineva cu un raspuns va rog frumos multumesc mult
Răspunde
 16-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Marin a scris pe 16-01-2017:
Am fost la poliție si am dat declaratie si am zis cum sa intinplat ce pot păți daca am recunoscut ca am plătit si el mea zis ca are 17 ani si era avea 14 ani si ea mea zis ca are 17 ani dar poliția mea zis ca eu nu pateesc nimic poate sa ma ajute cineva cu un raspuns va rog frumos multumesc mult

Buna ziua,

Doar procurorul in urma analizarii intregului dosar si a tuturor probelor poate decide daca este cazul sa va implice si pe dvs. in dosar mai mult decat un simplu martor.
In general, in genul acesta de dosare, sunt urmariti proxenetii si mai putin persoanele care intretin relatii cu victimele traficului de persoane. Daca nu aveti alte legaturi cu proxenetii, sunt slabe sanse sa vi se retina vreo infractiune (poate fi vorba despre act sexual cu un minor).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.