|
27-11-2015 |
| Buna. In data de 20 iunie am fost implicat într-un accident. Practic pe un drum comunal am intrat cu masina într-un pod, eram singur in masina , fără victime sau pagube materiale, doar mi-am distrus masina mea. Înainte băusem 5 beri dar cineva care nu a avut ce face a sunat dupa politie ca vazuse ca am baut. A venit politia mau testat iar la etilotest am avut 0.64. Ok mau dus sami traga probe de sânge, nu am refuzat acest lucru, find si la prima abatere fa antecedente penale. Problema ne este ca au trecut 5 luni, nu stiu rezultatul la sânge si nici daca mi anulat sau suspendat permisul. Am vorbit cu polițistul care se ocupa de caz el a zis ca trebuie sa astept. Cat sa astept pentru niste analize el a zis ca permisul nu mi anulat doar suspendat ce-a ce nu as crede. Eu cred ca stie ceva si nu vrea sa spună. Unde trebuie sa merg sa obtin mai multe informati , la parchet la judecătorie sa vad ce se întâmplă. Bănuiesc ca am dosar penal | |
|
|
|
28-11-2015 |
| Da, cu siguranta aveti dosar penal. Dar, la acest moment, dosarul dvs. este in lucru, probabil la politie sau parchet. Astfel de cauze dureaza si 2 ani pana cand ajung in instanta. Va trebui tot cu politistul sa discutatil; poate pana la urma nu mai ajunge dosarul in instanta si ramaneti cu o amenda, ce o va da procurorul. Dar trebuie sa aveti rabdare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
28-11-2015 |
| Bun am inteles. Dar despre permis ce o sa se inatmple cu el. O sa se anuleze oare? | |
|
|
|
17-01-2016 |
 | Marian Vizitator |
| sall la data de 22 11 2015 am fost oprit de un echipaji de pol care ma testat cu aparatul etilotest am avut o valoare de 0.56 in aer dupa care am fost sa spital pentru probe biologice ... va rog sami spuneti daca o sa pot sami recuperez permisul si sa scap doar cu o amenda//// | |
|
|
|
17-01-2016 |
| putin probabil. Conducerea sub influenta alcoolului reprezinta infractiune. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
20-01-2016 |
| Mai mult ca sigur s-a inceput urmarirea penala impotriva dumneavoastra si vi se va intocmi dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Daca sunteti la prima fapta puteti primi o sanctiune mai usoara, in caz contrar puteti primi inchisoare cu executare. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati. | |
|
|
|
20-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, daca imbibatia alcoolica la momentul prelevarii mostrelor biologice este de peste 0.80 g/l alcool pur in sange, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Avand in vedere concentratia rezultata la aparatul etilotest, aveti toate sansele sa depasiti valoarea de 0,80 g/l la analizele de sange, motiv pentru care va trebui sa va formulati o aparare eficienta pentru obtinerea unei pedepse cat mai mici, eventual o amenda. Formulati o cerere la organele de cercetare penala pentru a vi se comunica stadiul dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-01-2016 |
| Buna ziua! Daca dosarul ajunge in instanta, cel mai bine este sa se mearga pe procedura simplificata ( in cazul recunoasterii vinovatiei), caz in care instanta la individualizarea pedepsei si in functie de probatoriul administtrat in cauza, va avea in vedere circumstantele personale ale inculpatul, precuym si daca este la primul conflict cu legea penala. Ca modalitate se poate cere in principal amanarea aplicarii pedepsei conform art. 83 C.penal - urmand a se stabili sa prestati o munca in folosul comunitatii ( caz in care exista posibilitatea sa va obtineti permisul), sau in subsidiar se solicita aplicarea art. 91 C penal ( caz in care nu se obtine permisul).
| In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-01-2016 |
| buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil dacia logan. problema este ca consumasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul si m-au insotit la IML. pt recoltarea de probe biologice. desi au incercat prin toate metodele sa imi recolteze sange am refuzat si proba de sange si cu echilotestul. as vrea sa stiu ce se intampla mai departe si ce pedepse ma asteapta pe cat timp imi suspenda permisu. stiu ca mi-au facut dosar penal . mentionez ca este prima abatere | |
|
|
|
25-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Buna ziua! Refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Daca in cazul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului puteati scapa cu o amenda, in functie de circumstantele personale, de modul de producere al faptei si de imbibatia alcoolica, in cazul refuzului sau sustragerii de la prelevarea mostrelor biologice nu aveti aceasta posibilitate, insa cu o aparare eficienta puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cat si o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-01-2016 |
 | Vasile-mihai Vizitator |
| am si eu intrebare va rog , am primit aceasta condamnare si as vrea sa stiu daca din asta rezulta ca mi s-a anulat permisul , sau este suspendat pe perioada pedepsei ? Mihai pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, infracţiune prevăzută şi pedepsită de art.87 alin.1 din O.U.G. 195/2002 ,cu aplicarea art.5 din Codul penal, art.396 alin.10 din Codul de procedură penală, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În temeiul art.81 din Codul penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare conform art. 82 din Codul penal anterior. În temeiul art.12 alin.1 din Legea 187/2012, combinat cu art.71 din Codul penal anterior, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit.a teza a doua, lit.b din acelaşi cod iar în baza art.71 alin.5 din Codul penal din 1969 suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 din Codul penal anterior privind consecinţele nerespectării termenului de încercare ... va multumesc anticipat | |
|
|
|
30-01-2016 |
| Buna ziua! In perioada executarii pedepsei nu aveti dreptul de a conduce autovehicule. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-01-2016 |
| In cazul unei condamnari pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta bauturilor alcoolice, dreptul de a conduce se suspenda. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2016 |
 | A28
|
| Buna ziua, Dupa o multime de cautari pe internet si intrebat in stanga si dreapta, m-am hotarat sa postez aici intmplarea mea si sa va cer parerea. Intr-o seara, ma deplasam pe o strada cu prioritate, cu cateva zeci de secunde dupa schimbarea semafoarelor din functionale in galben intermitent. Am patruns in intersectie unde am intrat in coleziune cu un alt auto care intrase in intersectie de pe un drum fara prioritate. Dupa impact, am coborat din auto impreuna cu pasagerul din dreapta. Ambii - si eu si pasagerul din masina mea- am vazut culoarea galben intermitent a semafoarelor intainte de a patrunde in intersectie. Cu toate ca m-am asigurat inainte de a patrunde in intersectie ( aveam 40 km/h) am fost luat prin surprindere de celalalt auto care mi-a venit din partea dreapta cu viteza foarte mare - drept dovada masina mea s-a oprit pe loc, iar cealalta a mai continuat 20-25 m. Soferul celalalt sustinea ca a intrat pe verde. Am sunat la 112 - am fost intrebat de victime ( nu era niciuna) si atunci nu au vrut sa trimita niciun echipaj. Dupa 1.5 ore de sunat la Politie sa vina sa ne lamureasca, pentru ca eu stiam ca am intrat pe galben intermitent , iar celalalt conducator auto ca a intrat pe verde, am simtit ca individul celalalt mirosea a alcool. Am sunat iar la 112 (sa le spun ca celalalt miroase a alcool) si in final dupa 2.5 h a aparut un echipaj fara etilotest. Dupa 3 h de la accident am ajuns la sectie unde am fost testati cu alcooltest-ul. Eu 0.0, el 0.55 . Dupa aceasta, am plecat la spital unde s-au preluat probele de sange una la diferenta de o ora de cealalta. La finalul balamucului, echipajul de politie ne-a luat permisul amandurora - lui ptr alcool , mie ptr neacordare de prioritate ( desi in declaratie am sustinut galbenul intermitent) cat si RCA-ul meu a ajuns la celalalt sofer. In ziua urmatoare am depus contestatia procesului verbal impreuna cu un avocat si dupa 1,5 ani de asteptare am primit termen. Tin sa mentionez ca echipajul de la fata locului a mazgalit ora constatarii evenimentului rutier si nu a scris cu precizie minutul orei la care s-a intamplat. Ce parere aveti, cum vedeti finalizarea acestui caz? Eu nu vreau decat sa dovedesc ca eram pe culoarea galben intermitent si sa imi repar masina , care acum este dauna totala. | |
|
|
|
08-07-2016 |
| A28 a scris pe 08-07-2016: Buna ziua, Dupa o multime de cautari pe internet si intrebat in stanga si dreapta, m-am hotarat sa postez aici intmplarea mea si sa va cer parerea. Intr-o seara, ma deplasam pe o strada cu prioritate, cu cateva zeci de secunde dupa schimbarea semafoarelor din functionale in galben intermitent. Am patruns in intersectie unde am intrat in coleziune cu un alt auto care intrase in intersectie de pe un drum fara prioritate. Dupa impact, am coborat din auto impreuna cu pasagerul din dreapta. Ambii - si eu si pasagerul din masina mea- am vazut culoarea galben intermitent a semafoarelor intainte de a patrunde in intersectie. Cu toate ca m-am asigurat inainte de a patrunde in intersectie ( aveam 40 km/h) am fost luat prin surprindere de celalalt auto care mi-a venit din partea dreapta cu viteza foarte mare - drept dovada masina mea s-a oprit pe loc, iar cealalta a mai continuat 20-25 m. Soferul celalalt sustinea ca a intrat pe verde. Am sunat la 112 - am fost intrebat de victime ( nu era niciuna) si atunci nu au vrut sa trimita niciun echipaj. Dupa 1.5 ore de sunat la Politie sa vina sa ne lamureasca, pentru ca eu stiam ca am intrat pe galben intermitent , iar celalalt conducator auto ca a intrat pe verde, am simtit ca individul celalalt mirosea a alcool. Am sunat iar la 112 (sa le spun ca celalalt miroase a alcool) si in final dupa 2.5 h a aparut un echipaj fara etilotest. Dupa 3 h de la accident am ajuns la sectie unde am fost testati cu alcooltest-ul. Eu 0.0, el 0.55 . Dupa aceasta, am plecat la spital unde s-au preluat probele de sange una la diferenta de o ora de cealalta. La finalul balamucului, echipajul de politie ne-a luat permisul amandurora - lui ptr alcool , mie ptr neacordare de prioritate ( desi in declaratie am sustinut galbenul intermitent) cat si RCA-ul meu a ajuns la celalalt sofer. In ziua urmatoare am depus contestatia procesului verbal impreuna cu un avocat si dupa 1,5 ani de asteptare am primit termen. Tin sa mentionez ca echipajul de la fata locului a mazgalit ora constatarii evenimentului rutier si nu a scris cu precizie minutul orei la care s-a intamplat. Ce parere aveti, cum vedeti finalizarea acestui caz? Eu nu vreau decat sa dovedesc ca eram pe culoarea galben intermitent si sa imi repar masina , care acum este dauna totala. Din cele relatate, rezulta o culpa comuna a conducatorilor auto. Dvs. aveati obligatia sa va asigurati si sa acordati prioritate de dreapta, in cazul in care semaforul nu functiona. Celuilalt conducator i se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influienta alcoolului, iar dvs. veti primi o sanctiune contraventionala. Pentru a obtine o despagubire pentru dauna produsa, va puteti constitui parte civila in procesul penal al ceiluilalt conducator auto sau va puteti adresa instantei civile cu o actiune in pretentii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2016 |
 | M28 Vizitator |
| Tin sa reprecizez ca ma deplasam pe drumul cu prioritate. | |
|
|
|
17-11-2016 |
 | Auricu Vizitator |
| Bunăstarea. Am și eu o întrebare. Pe da de 16.11.2016 ora 15.10 am fost oprit în trafic de către un echipaj pe motivul vitezei. Am fost testat cu etilotestul rezultatul fiind 0.65 în aer. Am mers la proba biologica și mi s-au recoltat 2 probe. Acum trebuie sa merg sa plătesc la iml. Problema este ca acum 5 ani am mai călcat odată pe bec. Am avut 8 luni cu suspendare. Cazierul meu este curat. Puteți să-mi spuneți dacă ma afectează aceea sentința? | |
|
|
|
17-11-2016 |
 | Auricu Vizitator |
| Auricu a scris pe 17-11-2016: Bunăstarea. Am și eu o întrebare. Pe da de 16.11.2016 ora 15.10 am fost oprit în trafic de către un echipaj pe motivul vitezei. Am fost testat cu etilotestul rezultatul fiind 0.65 în aer. Am mers la proba biologica și mi s-au recoltat 2 probe. Acum trebuie sa merg sa plătesc la iml. Problema este ca acum 5 ani am mai călcat odată pe bec. Am avut 8 luni cu suspendare. Cazierul meu este curat. Puteți să-mi spuneți dacă ma afectează aceea sentința? Mai am dreptul sa dau de permis după soluționare fiind la a 2 abatere? | |
|
|
|
17-11-2016 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Condamnarea de acum 5 ani nu va mai afecteaza. In schimb, cel mai probabil aveti deja in instrumentare un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului. In situatia in care veti fi trimis in judecata, pedeapsa prevazuta de Codul Penal pentru fapta de natura penala ce va este imputata este de la 1 la 5 ani. Insa, avand in vedere ca nu aveti antecedente penale (dat fiind faptul ca fapta anterioara nu mai figureaza in cazier, s-a implinit termenul de incercare), situatia dvs. nu este atat de grava, in contextul unei bune apararai aveti posibilitatea de a fi sanctionat doar cu o amenda. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
17-11-2016 |
 | Auricu Vizitator |
| Va mulțumesc mult pt răspuns. Dar în cazul în care îmi pregătesc apărarea timpul de soluționare bănuiesc ca se va prelungi mai mult decât ar fi normal. În cazul în care nu îmi permit apărător care este procedura penala și ce risc.? Mulțumesc pt amabilitate. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |