|
04-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vlad a scris pe 04-01-2020: Buna seara, Cateva intrebari am, am incercat la diversi avocati dar am primit alte raspunsuri, https://www.avocattarcea.ro/, http://avocatbudisan.ro/ etc 1. In cazul reabilitarii de drept, stergerea cazierului se face dupa incheierea perioadei de incercare? sau mai e necesar sa treaca un numar de ani? 2. Perioada de incercare incepe dupa ce se termina perioada de suspendare? sau de cand e pronuntata sentinta? 3. In cazul in care doresc sa ma angajez intr o institutie publica, unde este nevoie de cazier- dar nu se specifica "cazier fara inscrisuri", ma pot angaja? Concret, as vrea sa devin profesor. In situatia in care se aplica reabilitarea de drept, aceasta intervine dupa o perioada de 3 ani de la implinirea termenului de supraveghere, deci daca timp de 3 ani de cand se considera implinit termenul de supraveghere nu comiteti alte fapte penale, condamnarea nu mai apare in cazier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Vlad a scris pe 04-01-2020: Buna seara, Cateva intrebari am, am incercat la diversi avocati dar am primit alte raspunsuri, https://www.avocattarcea.ro/, http://avocatbudisan.ro/ etc 1. In cazul reabilitarii de drept, stergerea cazierului se face dupa incheierea perioadei de incercare? sau mai e necesar sa treaca un numar de ani? 2. Perioada de incercare incepe dupa ce se termina perioada de suspendare? sau de cand e pronuntata sentinta? 3. In cazul in care doresc sa ma angajez intr o institutie publica, unde este nevoie de cazier- dar nu se specifica "cazier fara inscrisuri", ma pot angaja? Concret, as vrea sa devin profesor. 1. In cazul reabilitarii de drept, stergerea cazierului se face dupa incheierea perioadei de incercare? sau mai e necesar sa treaca un numar de ani? Dvs. vorbiti de "termen de incercare" care nu mai exista in codul penal de la 1 feb.2014, fiind prevazut de vechiul cod penal. Poate sa mai fie folosit inac in sentinte actuale, daca vorbim de infractiuni carora li se aplica vechiul cod penal ca lege mai favorabila. Apoi, nu faceti distinctia (posibila pe vechiul cod penal) intre suspendarea conditionata a executarii pedepsei si suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pentru ca in cazul ambelor intervine reabilitarea de drept, insa au termen de incercare diferit ca si cuantum. Daca intr-adevar ati dorit sa va referiti la vechiul cod penal, va spun ca termenul de încercare pentru condamnat se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani - 5 ani (in fc. de tipul suspendarii) si ca termenul de încercare se socotește de la data când hotărârea prin care s-a pronunțat suspendarea condiționată a executării pedepsei a rămas definitivă. Si ca dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, el este reabilitat de drept. Deci, daca condamnarea a fost data pe vechiul cod penal, reabilitarea de drept intervine la expirarea termenului de incercare (pedeapsa + [2 - 5] ani) ( in functie de tipul suspendarii) Iar raportat la actualul cod penal, va spun ca reabilitarea de drept in cazul închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere (singura varianta de suspendare care mai apare in noul cod penal) are loc dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune. Cu alte cuvinte, dupa executarea pedepsei / expirarea termenului de incercare trebuie sa mai curga 3 ani pentru a fi reabilitat de drept. 2. Perioada de incercare incepe dupa ce se termina perioada de suspendare? sau de cand e pronuntata sentinta? Termenul de încercare pe vechiul cod penal se socotește de la data când hotărârea prin care s-a pronunțat suspendarea condiționată a executării pedepsei a rămas definitivă. 3. In cazul in care doresc sa ma angajez intr o institutie publica, unde este nevoie de cazier - dar nu se specifica "cazier fara inscrisuri", ma pot angaja? Concret, as vrea sa devin profesor. Din 20 iulie 2019 a intrat în vigoare Legea 118/2019 privind „Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale“. Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi prezentarea certificatului de integritate comportamentală, din care sa rezulte ca nu sunt violatori, agresori sexuali, pedofili etc. Certificatul acesta se obține tot de la Poliție, din aceleaşi locuri în care se poate obține şi certificatul de cazier judiciar. Nu am stiinta daca exista si alt tip de infractiuni care va pot impiedica sa desfasurati activitate ca professor. Daca a intervenit reabilitarea de drept dupa calculele dvs, cazierul ar trebui sa fie curat. Daca a iintervenit reabilitarea dupa socotelile dvs. insa s-a omis sa se faca mentiune din oficiu in cazier, adresati-va organului de politie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-01-2020 |
 | Ionela Vizitator |
| Bună ziua am fost condamnat la 6 ani pt omor am executat pedeapsa. Când pot face reabilitare și șterge cazierul? | |
|
|
|
08-01-2020 |
|
| Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene: a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani; b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani; c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii; d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Puteti solicita reabilitarea judecatoreasca la implinirea termenului de 5 ani de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-01-2020 |
 | Sima sorin daniel Vizitator |
| Dorina Ofelia a scris pe 29-02-2016: Buna ziua,va rog sa ma informati cum as putea sa reabilitez cazierul sotului meu dupa cat timp,a avut o condamnare de talharie si tentativa de omor cu executare de 13 ani,s-a eliberat dupa 10 ani pentru buna purtare si ore munca prestate,adica in 2007,si intampinam mari probleme cu angajarea lui in orice domeniu.Tentativa de omor a fost nu dupa fapta ci pentru ca a amenintat cu cutitul persoana respectiva,alfel este o persoana calma si calculata la ora acctuala.Cand s-a intamplat nenorocirea trecuse printr-o perioda grea si un moment de ratacire a adus dezastrul in viata lui.astept raspunsul dvs,si va rog sa ma ajutati cum reusesc cat ma legal si urgent sa-i reabilitez cazierul suntem la pamant muncesc doar eu si nu ne este usor.Va multumesc anticipat.Dorina Ofelia | |
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Pentru persoana condamnata in 1997 la o pedeapsa privativa de libertate de 13 ani, si care a fost eliberata conditionat in 2007, dupa executarea efectiva a 10, Instanta va verifica mai intai daca este cazul sa faca aplicarea dispozitiilor art. 6 (legea penala mai favorabila) din Noul Cod penal cu privire la pedeapsa executata (daca e cazul, va reduce pedeapsa), iar abia apoi va determina legea mai favorabila in privinta reabilitarii in raport de pedeapsa eventual redusa. Cred ca este cazul si in speta, ptr.ca se vorbeste de un concurs: talharie si tentativa de omor. In caz de concurs, termenul de reabilitare se calculeaza in raport de pedeapsa cea mai grea ce intra in componenta pedepsei rezultante, ca urmare a cumulului juridic sau aritmetic. Nu ati oferit detalii asupra incadrarii juridice si nici cum s-a ajuns la rezultanta de 13 ani, deci pe acest subiect nu pot spune mai multe. Insa, instant va vedea in cursul dosarului de reabilitare daca face aplicarea art.6. Apoi, reabilitarea se va acorda potrivit legii care este mai favorabila in privinta ei, indiferent daca respectiva lege este sau nu mai favorabila cu privire la pedeapsa aplicata. In privinta strict a reabilitarii judecatoresti, (si ma raportez strict la pedeapsa de 13 ani, de vreme ce nu ati oferit amanunte) sunt mai favorabile situatiei petentului prevederile Noului Cod penal prin raportare la termenele de reabilitare mai scurte, comparativ cu cele incidente in art. 135 din Codul penal de la 1969. In cazul de fata, cf. art.135 lit.c din vechiul cod penal reabilitarea se poate cere: c) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate; adica 7 + 6,5 = 13,5 ani Insa, pe noul cod penal, cf.166 lit c reabilitarea se poate cere: c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, adica doar 7 ani Termenele de reabilitare se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale. In cazul liberarii conditionate, termenul curge nu de la data eliberarii in LC ci de la data implinirii pedepsei din a carei executare a fost liberat. Asadar, daca presupunem ca vorbim in continuare de o pedeapsa de 13 ani, executata in 2010 (2007 + 3 ani dupa liberare), termenul de reabilitare s-a implinit in 2017, noul cod penal fiind in vigoare din 2014. Puteti formula cerere de reabilitare judecatoreasca. Cererea trebuie sa cuprinsa: a) adresa condamnatului, iar când cererea este făcută de altă persoană, adresa acesteia; b) condamnarea pentru care se cere reabilitarea şi fapta pentru care a fost pronunţată acea condamnare; c) localităţile unde condamnatul a locuit şi locurile de muncă din tot intervalul de timp de la executarea pedepsei şi până la introducerea cererii, iar în cazul când executarea pedepsei a fost prescrisă, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la introducerea cererii; d) temeiurile cererii; e) indicaţii utile pentru identificarea dosarului şi orice alte date pentru soluţionarea cererii. La cerere se anexează actele din care reiese că sunt îndeplinite condiţiile reabilitării. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Larisa Vizitator |
| Buna ziua.pentru o condamnare cu 2 ani de închisoare cu suspendare și 4 ani pentru încercare in 2017...pot face cerere la tribunal sa mi de șteargă din cazier pedeapsa.? | |
|
|
|
17-01-2020 |
 | Larisa Vizitator |
| Buna ziua.pentru o condamnare cu 2 ani de închisoare cu suspendare și 4 ani pentru încercare in 2017...pot face cerere la tribunal sa mi de șteargă din cazier pedeapsa.? | |
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Deci, ati primit o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani pe actualul cod penal? Iar anul condamnarii este 2017? In acest caz: Termenul de supraveghere de 4 ani se calculează de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă.(ziua, luna, anul) În cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere (de 4 ani in cazul dvs), nu s-a dispus revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi nu s-a descoperit o cauză de anulare, (alta infractiune ori neindeplinirea obligatiilor) pedeapsa se consideră executată. Deci, daca ati fost condamnata in 2017, pedeapsa se considera executata in 2021 (2017+4), iar reabilitarea de drept (in cazul suspendarii sub supraveghere) intervine dupa alti 3 ani. Deci, veti fi reabilitata (se va "sterge" cazierul din oficiu) in 2024. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
| Larisa a scris pe 17-01-2020: Buna ziua.pentru o condamnare cu 2 ani de închisoare cu suspendare și 4 ani pentru încercare in 2017...pot face cerere la tribunal sa mi de șteargă din cazier pedeapsa.? Veti fi reabilitata de drept, adica fara a formula actiune in instanta, dupa o perioada de 3 ani de la implinirea termenului de supraveghere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-02-2020 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua in cazul meu la 1an 1luna si 10 zile si 200 ore in folosul comunitati cind pot sa ma reabilitez multumesc | |
|
|
|
07-02-2020 |
|
| Trebuie sa ne spuneti exact pedeapsa primita prin sentinta, nu cat ati executat si daca orele in folosul comunitatii au rezultat din neachitarea amenzii care a insotit inchisoarea si daca le-ati executat deja. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-02-2020 |
| Marian a scris pe 07-02-2020: Buna ziua in cazul meu la 1an 1luna si 10 zile si 200 ore in folosul comunitati cind pot sa ma reabilitez multumesc Veti fi reabilitat de drept dupa 3 ani de la implinirea termenului de supraveghere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-11-2020 |
 | Marcel Vizitator |
| Auzi ce intrebare...Normal ca e recidivist. Scriu toti infractorii aici nu v-ar fi rusine sa va fie. Eu ti-as da 50 de ani de puscarie daca mai faci a doua oara aceiasi fapta chiar si dupa 8 ani. | |
|
|
|
02-01-2021 |
 | Aur Vizitator |
| Buna,am si eu o intrebare, am fost condannata in 1995 pina in 1997,trebuie sa ma judec va sa faca curat cazierul | |
|
|
|
03-01-2021 |
|
| Daca sentinta pe care ati primit-o nu a depasit 2 ani de zile, ati fost reabilitata de drept, iar cazierul ar trebui sa fie curat. Daca sentinta a fost mai mare de 2 ani, dar sa nu depaseasca 5 ani, reabilitarea se obtine pe cale judecatoreasca, dupa 4 ani. Va recomand sa mergeti sa solicitati un cazier judiciar sa vedeti daca mai sunt inscrieri in el, ca sa stiti cum veti proceda. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-01-2021 |
| Aur a scris pe 02-01-2021: Buna,am si eu o intrebare, am fost condannata in 1995 pina in 1997,trebuie sa ma judec va sa faca curat cazierul Conform dispozitiilor art 135 Vechiul Cod Penal: "Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depășește un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit nici o altă infracțiune." Din moment ce ati suferit o condamnare mai mare de un an, va trebui sa solicitati reabilitarea printr-o cerere in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-01-2021 |
|
| Aur a scris pe 02-01-2021: Buna,am si eu o intrebare, am fost condannata in 1995 pina in 1997,trebuie sa ma judec va sa faca curat cazierul Trebuie sa aveti in vedere faptul ca in cazul dvs. se aplica legea penala mai favorabila, care - in ceea ce priveste reabilitarea - este legea noua (noul cod penal a intrat in vigoare la 01.02.2014.) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-05-2021 |
 | Veronica Vizitator |
| Bună ziua eu am avut pedeapsa 1 an pentru pensie alimentara am executat 6 luni la penitenciar când mise curăță cazierul | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |