|
03-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Sa cititi si DECIZIE nr. 3 din 12 mai 2014 privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal, în sensul de a se stabili rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice EMITENT ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - COMPLETUL PENTRU DEZLEGAREA UNOR CHESTIUNI DE DREPT ÎN MATERIE PENALĂ Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 28 mai 2014 | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-03-2020 |
 | Sebcos23
|
| Va multumesc pentru raspuns, dar dupa decizia 3/ din mai 2014 a venit decizia 732/ din decembrie 2014 care practic o anuleaza. Din pacate, practica e foarte neunitară. Totusi, ma bazez pe art 396 cpp (2) Condamnarea se pronunță dacă instanța constată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracțiune și a fost săvârșită de inculpat. Practic, in situatia de fata, etilotestul, care indica o valoare dubla in sange, nu este luat in calcul | |
|
|
|
28-03-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare acum cu ca e corona vírus as putea sa beneficiez de o solutie rapida pentru a primi permisu mai repede find sofer pe camion 15 ani este permisu petru alccol retinut sa nu se lucreaza la tribunal | |
|
|
|
28-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Janos a scris pe 28-03-2020: Buna ziua am o intrebare acum cu ca e corona vírus as putea sa beneficiez de o solutie rapida pentru a primi permisu mai repede find sofer pe camion 15 ani este permisu petru alccol retinut sa nu se lucreaza la tribunal In situatia in care sunteti cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, nu aveti dreptul de a conduce pana la finalizarea dosarului, iar la finalul cercetarii, permisul poate fi anulat, in functie de modalitatea de executare a pedepsei pe care o veti primi. Din pacate in situatia de fata, atat organele de cercetare penala, cat si instantele judecatoresti solutioneaza doar cauzele urgente, iar infractiunile rutiere nu sunt considerate ca fiind urgente. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-03-2020 |
|
| Nu | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-03-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns cand incepe la tribunal cred ca dupa ce se terminà starea de urgenta ce as putea sa primesc 1.06 prima proba iar a 2 0.78 in sange | |
|
|
|
30-03-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Tin sa menționez ca am mai avut un dosar penal acum 2 ani si a fist clausát din lipsa de probe daca are ceva effect cu dosarul de acum multumesc | |
|
|
|
30-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Janos a scris pe 30-03-2020: Tin sa menționez ca am mai avut un dosar penal acum 2 ani si a fist clausát din lipsa de probe daca are ceva effect cu dosarul de acum multumesc Faptul ca ati primit o solutie de clasare nu va afecteaza in niciun fel la aplicarea pedepsei in acest dosar. Cauza va fi trimisa la judecatorie dupa finalizarea urmaririi penale care, de regula in cazul infractiunilor rutiere, depaseste ca durata un an. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa indreptata spre minimul special, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-03-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns daca recunosc fapta merge mai repede acum ca e stare de urgenta banuiesc ca nu se lucreaza la tribunal nici la parcet cand se ia activitatea | |
|
|
|
31-03-2020 |
| Janos a scris pe 31-03-2020: Multumesc pentru raspuns daca recunosc fapta merge mai repede acum ca e stare de urgenta banuiesc ca nu se lucreaza la tribunal nici la parcet cand se ia activitatea Momentan sunt in lucru doar cauzele cu arestati, ordinele de protectie, etc, adica cele a caror solutionare nu suporta amanare. In situatia in care solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei si procurorul de caz va aproba cererea, cauza se solutioneaza intr-un termen mult mai scurt. De asemenea, aceasta procedura prezinta avantajul de a negocia pedeapsa, cat si modalitatea de executare a acesteia, cu procurorul de caz. Conditiile care trebuie indeplinite pentru admiterea acordului de recunoastere a vinovatiei, conform prevederilor art. 480 NCPP, sunt urmatoarele: "(1) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 7 ani. (2) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului. La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie. (3) Abrogat." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-05-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare daca sa luat activitate la tribunal sa la parcet | |
|
|
|
16-05-2020 |
|
| Da, incepand cu 15 mai, instantele si parchetele iau masuri pentru a se reintra in normalitate, insa treptat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-05-2020 |
| Janos a scris pe 16-05-2020: Buna ziua am o intrebare daca sa luat activitate la tribunal sa la parcet Da, dupa incetarea starii de urgenta atat instantele, cat si organele de cercetare penala si-au reluat activitatea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
| Buna ziua, Odata cu incetarea starii de urgenta, din 15.05.2020, atat instantele, cat si organele de cercetare penala si-au reluat activitatea. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-06-2020 |
 | Fănuș Vizitator |
| Poate procurorul să dea amenda penală fără să m-ai trimita dosarul la judecata si sa imi recuperez permisul înapoi mai repede | |
|
|
|
28-06-2020 |
 | Fănuș Vizitator |
| Poate procurorul să dea amenda penală fără să m-ai trimita dosarul la judecata si sa imi recuperez permisul înapoi mai repede | |
|
|
|
28-06-2020 |
|
| Nu. Sanctiunile penale sunt aplicate ori confirmate de instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-06-2020 |
| Fănuș a scris pe 28-06-2020: Poate procurorul să dea amenda penală fără să m-ai trimita dosarul la judecata si sa imi recuperez permisul înapoi mai repede Nu, puteti incheia un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul, stabilind ca pedeapsa amenda penala. Ulterior dosarul este trimis in instanta pentru admiterea acestui acord, de catre judecator. In cazul pedepsei amenzii penale, permisul se anuleaza si puteti sustine examenul pentru redobandirea acestuia dupa implinirea termenului de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-07-2020 |
 | Octavian Vizitator |
| Buna ziua, Am primit ca pedeapsa o amenda penala. Unde se poate plati aceasta? Eu sunt din Ilfov iar incidentul s-a intamplat in sector 1 si s-a judecat la judecatoria sectorului 1. Multumesc! | |
|
|
|
27-07-2020 |
| Octavian a scris pe 24-07-2020: Buna ziua, Am primit ca pedeapsa o amenda penala. Unde se poate plati aceasta? Eu sunt din Ilfov iar incidentul s-a intamplat in sector 1 si s-a judecat la judecatoria sectorului 1. Multumesc! Amenda penala se achita la Trezoreria pe a carei raza teritoriala domiciliati fie in numerar, fie prin transfer bancar. Contul il puteti afla la Biroul de executari penale al instantei care a pronuntat hotararea de condamnare. Ulterior efectuatii platii, va trebui sa atasati o copie a recipisei la dosarul cauzei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |