|
22-10-2013 |
 | Ciprian Vizitator |
| Buna seara! In 19 sept 2011 am avut un accident soldat cu pagube materiale, achitate ulterior prin acte notariale. Mentionez ca eram baut. Am suflat in etilotest mi a iesit 0.69 la probele de sange, platite de mine, 1.55 respectiv 1.45 iar calculul retro, din nou achitat de mine, 1.70. Dosarul meu a fost plimbat timp de 2 ani la 3 agenti de politie, abia in septembrie 2013 mi a fost inaintat catre procuratura. Nu alte antecedente. Pedeapsa care o voi primi o voi executa din momentul in care se da sentinta sau de cand a fost inceput dosarul? Nu am dreptul la o dovada de circulatie pana cand se finalizeaza dosarul? | |
|
|
|
23-10-2013 |
 | Daniel Tudosa Suceava 0744642483 tudosaav@personal.ro
|
| Pedeapsa si termenul de incercare curg de la data raminerii definitive a hotaririi.Primesti amenda, stai sase luni pe dreapta dupa ce o platesti, iar daca iti da cu suspendare 1 an de la data raminerii definitive a sentintei.Bafta! | |
|
|
|
11-11-2013 |
 | Av. Ioana Balc Vizitator |
| Din pacate pt ca e asa mare alcoolemia fata de 0,8 nu prea sunt sanse de amenda. In general in astfel de cazuri, cand cel in cauza nu are antecedente penale se da o pedeapsa suspendata conditionat sau sub supraveghere. Pentru ca ati achitat daunele materiale, e foarte bine, va ajuta la individualizarea pedepsei. Daa recunoasteti fapta, limitele de pedeapsa se reduc cu 1/3. La dumneavoastra e problema ca la recalculare a iesit o valoare a alcoolemiei mult mai mare. Va invitam pe Facebookul: Avocat Cluj www.clujavocat.ro | |
|
|
|
12-11-2013 |
 | Alcool la volan Vizitator |
| am condus sub influenta alcoolului datorita ca nu am avut de ales si am fost testat iesind-u-mi 0.49 in aerul expirat,nu stiu cat mi-a iesit la analizele din sange,doresc sa platesc analizele,as dori sa stiu ce sanse am de a scapa fara dosar penal si cazierul patat va multumesc ! MIHAY ! | |
|
|
|
15-11-2013 |
| La probele de sange o sa va iasa o valoare aprox dubla fata de valoarea aratata de etilotest(0.49 x 2) deci e de dosar penal. Dar ati putea obtine o amenda administrativa de la Procuror daca nu aveti antecedente penale. In cel mai rau caz, suspendare conditionata sau sub supraveghere. Daca sunteti din Cluj sau Alba /imprejurimi va pot ajuta. Urmariti-ma si pe Facebook: Avocat Cluj | Av. Ioana Bâlc BAROUL CLUJ Facebook: Avocat Cluj www.clujavocat.ro | |
|
|
|
20-02-2014 |
 | Boggdan02 Vizitator |
| Buna ziua, In iulie 2012 am fost oprit de catre Politia Rutiera si in urma testarii cu aparatul alcooltest mi-a rezultat o alcoolemie de 0,54 g/l alcool pur in aerul expirat. Precizez ca a fost control de rutina, nu am produs accident, nu am depasit viteza legala, nu am incalcat nicio regula de circulatie cu exceptia consumului de alcool. Apoi am cooperat, fara sa ma opun recoltarii probelor de sange, fara sa fiu recalcitrant fata de politisti, fara sa prezint halena alcoolica, si eram coerent in miscari si in vorbire aceste lucruri fiind mentionate si in fisa care mi s-a facut la spital si este atasata la dosar) Am fost dus la Spital unde mi-au fost recoltate 2 probe de sange la interval de o ora. Dupa o lunga asteptare (mai exact din iulie pana in decembrie 2012) dupa ce am platit tot eu analiza toxicologica (recunosc, ca la inceput nu am vrut sa o platesc pentru ca nu eram obligat) mi-au venit rezultatele, respectiv prima proba 1,20 g/l alcool pur in sange si a doua proba 1,10 g/l alcool pur in sange. In ianuarie 2013 am fost chemat la Politie sa mi se prezinte rezultatele si sa-mi explice ce optiuni am. In februarie 2013 am cerut recalculare la IML Bucuresti pe care am platit-o in aceeasi zi in care am solicitat-o. La interval de o saptamana am fost chemat de procuror si mi-a spus ca va solicita si el o recalculare pe motiv ca sunt unele diferente intre prima si a doua declaratie aflate la dosar. A trecut 1 an de cand am platit recalcularea si inca nu mi-a venit niciun rezultat. Am sunat la IML Bucuresti , cei de acolo mi-au spus ca cele doua recalculari sunt facute din martie 2013, din care una este achitata, respectiv cea solicitata de mine, iar cea solicitata de procuror nu este achitata si din aceasta cauza nu-mi vin rezultatale, pentru ca trebuie sa vina amandoua odata. Dupa noul Cod Penal am vazut ca sunt 2 incadrari pentru aceasta fapta: ‘’ Art. 336: Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante (1)Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.’’ Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1 Pot face ceva sa-mi vina mai repede rezultatele recalcularilor? (daca am alta varianta in afara de a o plati eu si pe cea solicitata de procuror, pe asta o stiu) 2 Avand in vedere ca am circumstante atenuante, neavand accident si fiind cooperant vreau sa va intreb ce fel de amenda primesc? Administrativa sau Penala? (am vazut ca in Art. 336 punctul 1. nu este specificat, scrie doar amenda) (Din cate cunosc procurorul nu poate da amenda penala decat amenda administrativa si mai stiu ca este obligat de lege sa dea solutia mai favorabila invinuitului acolo unde exista 2 incadrari la aceeasi fapta, in functie de circumstante) 3 In situatia in care sunt trimis in judecata si primesc amenda penala mi se mai anuleaza permisul de conducere cu drept de redobandire la 1 an de la sentiinta definitiva? Precizez ca nu am antecedente penale de niciun fel!!! Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat !!! | |
|
|
|
20-04-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| buna ziua!vineri,am intrat intr-o intersectie si datorita carosabilului ud si datorita strazilor din oras care erau in lucreari am luat mizerie la roti si atunci cand am vrut sa fac curba in intersectie ,,m-a furat,, si ploua...am lovit un stalp pe de marginea soselei.am consumat bauturi alcoolice si la etilotest mi-a iesit 0,62.nu mancasem in acea zi.sambata dimineata am avut accidentul.deja e de caz penal?astept rezultatul saptamana asta.pagume materiale<stalpul> nu au fost masina doar masina dar ea fiind usoara...ce risc sa se intample? | |
|
|
|
20-04-2014 |
 | Roxana Vizitator |
| Roxana a scris pe 20-04-2014: buna ziua!vineri spre sambata,am intrat intr-o intersectie si datorita carosabilului ud si datorita strazilor din oras care erau in lucrari am luat mizerie la roti si atunci cand am vrut sa fac curba in intersectie ,,m-a furat,, si mentionez, ploua...am lovit un stalp pe de marginea soselei.am consumat bauturi alcoolice si la etilotest mi-a iesit 0,62.nu mancasem in acea zil.deja e de caz penal?astept rezultatul saptamana asta la sange.pagume materiale<stalpul> nu au fost. masina doar ...ce risc sa se intample? | |
|
|
|
06-05-2014 |
 | Ovidiu Mihai Vizitator |
| Salut, pe 13 August 2013 la orele 04:00, am fost oprit de un echipaj al politiei. la etilotest mi-a iesit 0,62 iar la prima recoltare biologica mi-a iesit 1,25 iar la a doua proba biologica 1,10. Nu am antecedente penale, nu am facut accident sau alte lucruri. Iar acum 7 Mai 2014 inca astept un raspuns de la judecatorie...astept o informare depsre un proces ceva :-??..nu stiu nimic si deja mi se pare nesimtire ca astept atat de mult..bun..Intrbearea mea: As putea sa scap cumva ? gen sa primesc permisul inapoi si o amenda..sau trebuie sa stau pe tusa ceva timp ? | |
|
|
|
27-05-2014 |
 | Claudiu Vizitator |
| buna ziua ma oprit politia imediat dupa ce am plecat de pe loc la 200 m si mia pus alcool testul si mia iesit 0.51 mau rugat sa ma duc la recoltare si nu mam dus pt ca am zis ca mie frica miau retinut permisul si miau facut dosar ce sanse am sa scap nam mai avut pina acum niciun fel de antecedent penal nu stiu daca o sa scap fara dosar cine ma poate ajuta va rog sa ma invatati cei de facut am copiisi nu vreau sa am probleme | |
|
|
|
28-05-2014 |
| Ovidiu Mihai a scris pe 06-05-2014: Salut, pe 13 August 2013 la orele 04:00, am fost oprit de un echipaj al politiei. la etilotest mi-a iesit 0,62 iar la prima recoltare biologica mi-a iesit 1,25 iar la a doua proba biologica 1,10. Nu am antecedente penale, nu am facut accident sau alte lucruri. Iar acum 7 Mai 2014 inca astept un raspuns de la judecatorie...astept o informare depsre un proces ceva :-??..nu stiu nimic si deja mi se pare nesimtire ca astept atat de mult..bun..Intrbearea mea: As putea sa scap cumva ? gen sa primesc permisul inapoi si o amenda..sau trebuie sa stau pe tusa ceva timp ? da, dureaza f mult pana incep cercetarile pieselor din dosar. nimeni nu va poate soune cand va incepe si cand se va finaliza. nu luati numai amenda | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
28-05-2014 |
| Claudiu a scris pe 27-05-2014: buna ziua ma oprit politia imediat dupa ce am plecat de pe loc la 200 m si mia pus alcool testul si mia iesit 0.51 mau rugat sa ma duc la recoltare si nu mam dus pt ca am zis ca mie frica miau retinut permisul si miau facut dosar ce sanse am sa scap nam mai avut pina acum niciun fel de antecedent penal nu stiu daca o sa scap fara dosar cine ma poate ajuta va rog sa ma invatati cei de facut am copiisi nu vreau sa am probleme trebuie sa ne gandim la copii cand bem si ne urcam la volan. din pacate nu scapati fara dosar penal. v-ar prinde bine un avocat sa va ajute, sa nu va incriminati mai tare. de exemplu cazul de forta majora...mai multe nu se pot spune aici pe forum | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
28-05-2014 |
 | Cudiu Vizitator |
| stiu cas vinovat si o recunosc ca am gresit grav am 25 de ani de permis si nam avut o abatere de genul alcool sau alta infractiue decit simple amenzi centura faruri viteze de maxim 10- 15 km peste limita asi vrea sa stiu daca mi se anuleaza permisul si voi da iar examen dupa proces | |
|
|
|
28-05-2014 |
| Nu am timp pentru studii de caz pe mediul virtual dar din ce am citit in codul rutier actualizat, nu vi se anuleaza permisul, ca alcoolemia nu a fost asa mare : http://www.codulrutier.net/ Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii probelor biologice sau testarii cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic. Art.114. (1) Anularea permisului de conducere se dispune în urmatoarele cazuri: a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savârsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie; b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3); c) abrogat d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal; e) permisul de conducere a fost obtinut cu încalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta. (2) Permisul de conducere se anuleaza si în cazul în care titularul acestuia a decedat. (3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
30-05-2014 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua am si eu o problema in 09/04/2014 am fost oprit de politie rezultatul 0,57 mg in aer am mers la spital sau recoltat doua probe la interval de doua ore am mers am platit analizele mam interesat de dosar si domnul politist mia spus ca mia trimis dosaru la judecatoria cornetu in data de 12/05 /2015 si sa astept sami vina confirmarea si ma va chema dansul cat poate dura si de ce nu mia spus si mie rezultatul la analize se mai poate face recalculare multumesc mult | |
|
|
|
31-05-2014 |
| ce recalculare daca nu stiti inca rezultatul? o sa mai dureze cercetarea. nu va poate spune nimeni cat timp va fi | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
06-06-2014 |
 | Ovilion Vizitator |
| Buna ziua in urma cu o luan am fost depistat in trafic la un control de rutin avand o alcoolemie de 0,62 in aerul respirat si apoi am fost dus la spital pt recoltarea probelor biologice.Rezultatul de la INML a fost de 1,2 resprectiv 1 in sange.Intrebarea mea este daca dupa prevederie noului cod penal mai am dreptul sa cer o recalculare a alcoolemie?si daca iese in jurul valorii de 1 care sunt sansele sa scap doar cu o amenda administrativa?.Procesul dureaza in general mai mult de 6 7 luni de zile?multumesc | |
|
|
|
06-06-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| simpla recalculare nu este suficienta. recalcularea se face in raport de anumiti indicatori pe care dv trebuie sa-i declarati. daca acesti indicatori sunt corespunzatori, atunci din recalculare se poate obtine o alcolemie contraventionala. la o alcolemie cu alcooltest rezulta o alcolemie stabiliata de dublu la reclalculare. |
| |
|
|
|
08-06-2014 |
 | Floryn Vizitator |
| Buna ziua domna avocata spune-timi si mie va rog de ce nu mi sau comunicat rezultatele la alcolemie odata ce am fost chemat la politie si mi sa spus ca dosarul a fost trimis la judecatoria cornetu si ca trebuie sa astept sami vina o confirmare la politie si ma fa suna politistul pntru ce confirmare? Mentionez ca dosarul a fost trimis pe 12/05/2014 cat pote dura solitionare dosarului multumesc,. | |
|
|
|
08-06-2014 |
| da, dureaza multe luni solutionarea, practic nimeni nu va poate spune cand se termina. rezultatele la alcolemie fiind gata, nu vad de ce nu v-ar spune valoarea. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |