|
27-07-2020 |
 | Ionita Marius Vizitator |
| Am primit 8 luni si 2 ani cu Probatiune conducerea sub influenta alcolului intrebarea la Dumneavoastra mia anulat Permisul? | |
|
|
|
28-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, permisul se anuleaza, conform art.11 alin.1 lit b din OUG 195/2002. Va puteti prezenta la un nou examen ptr obtinerea carnetului daca a trecut un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Octavian Vizitator |
| Buna dimineata, Am o nelamurire legata de permis. In lege se mentioneaza faptul ca la pedeapsa cu amenda penala se anuleaza permisul de conducere. In hotararea judecatoreasca venita acasa nu se mentioneaza asta ci doar ce scrie si pe portal aici: http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000825554&id_inst=299 Se anuleaza permisul sau nu se anuleaza? Multumesc! | |
|
|
|
12-08-2020 |
|
| Da, permisul se anuleaza conform art.114 alin.1 lit. b din OUG 195/2002.[titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitive]. Amenda penala reprezinta o pedeapsa principala cf. CP, o solutie de condamnare. Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament. HG 1391/2006 Art. 203 - (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune: a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România; b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură. (2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unui certificat de deces. (3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1). (4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Octavian a scris pe 12-08-2020: Buna dimineata, Am o nelamurire legata de permis. In lege se mentioneaza faptul ca la pedeapsa cu amenda penala se anuleaza permisul de conducere. In hotararea judecatoreasca venita acasa nu se mentioneaza asta ci doar ce scrie si pe portal aici: http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000825554&id_inst=299 Se anuleaza permisul sau nu se anuleaza? Multumesc! In cazul pedepsei cu amenda penala permisul se anuleaza si veti putea sustine examenul pentru redobandirea acestuia dupa implinirea termenului de 6 luni de la data platii integrale a amenzii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-08-2020 |
 | Velea Vizitator |
| Buna ziua.Pe sotul meu l-a prins in Danemarca cu o alcoolemie de 1,86 la analizele de sange.Acum am primit acasa ca procesul va avea loc pe 15 decembrie si ca procurorii au cerut sa i se interzica dreptul de a conduce orice vehicul cu motor pt care ii trebuie permis de conducere.Hotararea judecatoreasca de acolo e valabila la noi?Adica daca trimit din Danemarca hotararea la politia judeteana ii ia permisul in Romania?(acolo nu i l-au retinut).Multumesc . | |
|
|
|
16-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Velea a scris pe 16-08-2020: Buna ziua.Pe sotul meu l-a prins in Danemarca cu o alcoolemie de 1,86 la analizele de sange.Acum am primit acasa ca procesul va avea loc pe 15 decembrie si ca procurorii au cerut sa i se interzica dreptul de a conduce orice vehicul cu motor pt care ii trebuie permis de conducere.Hotararea judecatoreasca de acolo e valabila la noi?Adica daca trimit din Danemarca hotararea la politia judeteana ii ia permisul in Romania?(acolo nu i l-au retinut).Multumesc . Permisul este emis de autoritatile romane? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-08-2020 |
| Octavian a scris pe 12-08-2020: Buna dimineata, Am o nelamurire legata de permis. In lege se mentioneaza faptul ca la pedeapsa cu amenda penala se anuleaza permisul de conducere. In hotararea judecatoreasca venita acasa nu se mentioneaza asta ci doar ce scrie si pe portal aici: http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000825554&id_inst=299 Se anuleaza permisul sau nu se anuleaza? Multumesc! Fiind vorba despre o condamnare, permisul va fi anulat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna Avocat daca pe portalul Just.ro la cai de atac imi apare data 20.08.2020. Parte declaranta -Diaconu Viorel. Cai de atac -apel ce inseamna ? A facut apel procuratura ?sau avocata mea? Va multumesc! | |
|
|
|
21-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna Avocat daca pe portalul Just.ro la cai de atac imi apare data 20.08.2020. Parte declaranta -Diaconu Viorel. Cai de atac -apel ce inseamna ? A facut apel procuratura ?sau avocata mea? Va multumesc! | |
|
|
|
21-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Domnule Avocat am și eu o întrebare pe portalul Just.ro la secțiunea cai de atac îmi apare :. Data-20.08.2020 parte declarantă Diaconu viorel adică eu iar la cai de atac îmi apare apel.ce înseamnă cine a făcut apel procuratura sau avocatul meu? Va mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
21-08-2020 |
 | Diaconu viorel Vizitator |
| Viorel a scris pe 21-08-2020: Doamna Avocat daca pe portalul Just.ro la cai de atac imi apare data 20.08.2020. Parte declaranta -Diaconu Viorel. Cai de atac -apel ce inseamna ? A facut apel procuratura ?sau avocata mea? Va multumesc! | |
|
|
|
21-08-2020 |
|
| Inseamna ca a facut apel Diaconu Viorel; daca nu l-ati depus dvs personal, inseamna ca l-a depus avocata dvs., in numele dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
| Viorel a scris pe 21-08-2020: Domnule Avocat am și eu o întrebare pe portalul Just.ro la secțiunea cai de atac îmi apare :. Data-20.08.2020 parte declarantă Diaconu viorel adică eu iar la cai de atac îmi apare apel.ce înseamnă cine a făcut apel procuratura sau avocatul meu? Va mulțumesc anticipat! Din moment ce pe portal s-a consemnat ca ati declarat apel, cel mai probabil avocata dvs a promovat calea de atac, in termenul legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Buna dimineata domnule avocat eu nu eam spus să puna apel și eu un am vrut apel se mai poate face ceva ca eu am primit 10 luni cu suspendare si 2 ani cu supraveghere și 60 zile in folosul comunității pentru alcool la volan ce credeți că am vro șansă să scap mai usor va rog frumos să-mi spuneți și mie vă mulțumesc anticipat | |
|
|
|
22-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Vreau să să spuneți este de rau dacă mi a făcut avocata apel nu știu ce să fac că stau in stres că nu e am spus eu să facă apel am sunato si sa facut ca nu stie eu ce mă fac acum ca mie frica vă rog frumos să-mi spuneți dacă este periculos ce mia făcut avocata eu pe fond am ce rut amenda dar nu mi-a dat acum pot să cer amânarea aplicari pedepsei ce mă sfatuiti va mulțumesc | |
|
|
|
22-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Domnule avocat eu nu am spus să facă apel dumneavoastră ce spuneți de ce mi a facu fără să spun eu ca acum stau în stres o fi de bine o fi de de rau nu știu ca am primit o pedeapsa cu suspendare și 2 ani de supraveghere și 60 zile in folosul comunității pentru alcool la volan ce dumneavoastră ce mă sfatuiti că pe fond am ce rut amenda pot sa cer acum amânarea aplicari pedepsei vă rog să mă învățați vă mulțumesc aștept un răspuns | |
|
|
|
22-08-2020 |
|
| Fara a detine datele dosarului, nu avem cum sa va spunem daca in situatia dvs. specifica este benefic sau nu un apel. Eu, personal, v-am mai spus ca nu consider ca veti obtine amanarea aplicarii pedepsei in apel. Insa, discutati cu avocatul dvs. Elstie cel mai bine dosarul si e obligat sa lucreze in interesul dvs. Daca ajungeti la concluzia ca ar fi mai bine fara apel, va puteti retrage apelul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Pai cum pot să retrag apelul că nu stiu cum să fac ma puteți asuta să ma învățați vă mulțumesc mult | |
|
|
|
22-08-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Vă dau numărul de dosar să întrați dumneavoastră pe portalul meu că finca avocata nu mi spune nimic vă rog mult mult dosarul nr 8298/233/2020 diaconu viore vă rog mult sa ma ajutati vă mulțumesc mult | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |