|
29-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Viorel a scris pe 29-09-2020: Doamna avocat eu am dor 60 de zile de făcut în folosul comunității dar cu sa fac că sunt bolnav cu ernie și no să pot să fac eforturi ce este de făcut în cazul meu Mergeti la Serviciul de probatiune si discutati cu ofiterul desemnat, pentru a stabili o modalitate de indeplinire a obligatiei, in functie de afectiunile medicale de care suferiti. Prezentati toate inscrisurile medicale pe care le detineti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Viorel a scris pe 29-09-2020: Doamna avocat eu am dor 60 de zile de făcut în folosul comunității dar cu sa fac că sunt bolnav cu ernie și no să pot să fac eforturi ce este de făcut în cazul meu Prin sentinta, instanta indica doua institutii din comunitate unde s-ar putea presta munca. Serviciul de probatiune dispune care va fi efectiv locul unde veti face munca. In prealabil, se efectueaza un examen medical. In functie de acest examen medical, veti fi repartizat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-09-2020 |
 | Janos Vizitator |
| O intrebare ce sanse am cu 1.06 prima in sange si próba 2 0.78 am mers pe recunoastere | |
|
|
|
29-09-2020 |
|
| Ce ati stabilit cu procurorul in acordul de recunoastere? Amanarea aplicarii pedepsei? Ati cerut recalculare? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-09-2020 |
 | Janos Vizitator |
| |
|
|
30-09-2020 |
 | Janos Vizitator |
| Da amanare aplica pedepsei | |
|
|
|
30-09-2020 |
|
| Dat fiind faptul ca a doua valoare a fost sub pragul infractional 0.76, consider ca instanta va aproba acordul de recunoastere a vinovatiei, veti ramane cu amanarea aplicarii pedepsei, iar permisul NU se va anula. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Janos a scris pe 29-09-2020: O intrebare ce sanse am cu 1.06 prima in sange si próba 2 0.78 am mers pe recunoastere Daca mergeti pe procedura simplificata, adica pe recunoasterea vinovatiei, limitele de pedeapsa vi se reduc cu 1/3, insa modalitatea de executare ramane la aprecierea instantei. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a fi sigur ca veti primi ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat daca am 60 de zile de făcut în folosul comunității vreau să știu câte ore de o bicei se face la zi și în total la 60 de zile vă mulțumesc anticipat | |
|
|
|
05-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat am vorbit cu primarul și a spus la să că 130 de ore nu e mult de ce credeți că aspus așa că doar e am arătat definitiva vrei să știu cam câte ore se face pe zi că nu ami dau seamă de ce a spus așa | |
|
|
|
05-10-2020 |
|
| Legea 253/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal dispune: Art. 52 - Executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii (1) Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută într-un interval de cel mult 6 luni de la data începerii prestării muncii, cu excepţia situaţiilor în care persoana nu mai este aptă pentru prestarea unei sau unor activităţi dintre cele stabilite de consilierul de probaţiune ori starea de incapacitate temporară de muncă a încetat, situaţii în care munca neremunerată în folosul comunităţii poate fi prestată până la expirarea termenului de supraveghere. (2) Două ore de activitate prestată efectiv echivalează cu o zi de muncă. (3) În cazul persoanelor supravegheate care desfăşoară o activitate remunerată sau urmează cursuri de învăţământ ori de calificare profesională, durata muncii prestate în aceeaşi zi calendaristică poate fi de maximum două ore. La solicitarea persoanei supravegheate, durata muncii prestate poate fi prelungită de către consilierul de probaţiune cu până la două ore de muncă. (4) În zilele nelucrătoare sau în cazul persoanelor care nu desfăşoară o activitate remunerată ori nu urmează cursuri de învăţământ sau de calificare profesională, durata muncii prestate într-o zi calendaristică nu poate depăşi 8 ore. (5) Munca neremunerată în folosul comunităţii nu se execută în timpul nopţii sau în zilele de duminică şi în zilele declarate, potrivit legii, sărbători legale, decât la solicitarea persoanei şi în măsura în care acest lucru este posibil. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat cu poate ce-i de la probațiune să mă pună să fac mai multe zile in folosul comunității dacă eu am pe definitiva 60 de zile cum poate să mă pună sa fac mai multe zile vă rog mult să mi spuneți și mie pe înțelesul meu sau fac numai zile care le am pe definitiva vă mulțumesc | |
|
|
|
05-10-2020 |
|
| Se pare ca nu ati citit ce am scris mai sus. Doar instanta stabileste numar de zile. Daca in hotarare scrie 60, 60 de zile faceti. Cei de la probatiune va spun unde le faceti. In mod normal, 2 ore de activitate prestată efectiv echivalează cu o zi de muncă. Doua ore x 60 = 120 ore Aceste ore trebuie sa le faceti in maxim 6 luni. Daca vreti sa scapati mai repede, puteti lucra si 4 ore pe zi sau chiar 8 ore pe zi. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat vă rog să mă informați zile nu pot să le termin mai repede că ce de la probațiune poate să mă pună să fac m-ai multe zile de cât am pe definitiva sau fac numai zile care le am pe definitiva vă rog să mă ajuți că nu înțeleg bine vă rog să spuneți pe înțelesul meu mai clar că nu mă pricep așa de bune vă mulțumesc | |
|
|
|
05-10-2020 |
|
| Nu va pune nimeni sa faceti mai multe zile. Doar instanta stabileste numar de zile. Daca in hotarare scrie 60, 60 de zile faceti. In mod normal, 2 ore de activitate prestată efectiv echivalează cu o zi de muncă. Doua ore x 60 = 120 ore Aceste ore trebuie sa le faceti in maxim 6 luni. Daca vreti sa scapati mai repede, puteti cere sa lucrati si 4 ore pe zi sau chiar 8 ore pe zi . | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat mai am o întrebare vă rog mult daca vreau să mai dau de permis după cât timp pot să mai dau de permis vă mulțumesc mult | |
|
|
|
06-10-2020 |
|
| Sa treaca un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare suspendata sub supraveghere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Doamna avocat dar eu am 10 luni cu suspendare și 2 ani Cu supraveghere după ce trece un an sau după ce trece 2 ani de la supraveghere vă mulțumesc | |
|
|
|
07-10-2020 |
|
| Stimate domn, trebuie sa treaca 1 an de la condamnare (data hotararii judecatoresti). (nu dupa terminarea termenului de 2 ani) Deci, daca ati fost condamnat, DE EXEMPLU, la 1 martie 2020, si NU s-a facut apel, puteti da examen dupa 1 martie 2021. Daca s-a facut si apel, dati examen dupa 1 an de la sentinta din apel. Cum v-am scris prima data: "Sa treaca un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare suspendata sub supraveghere" | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-10-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Vă mulțumesc mult doamna avocat și vă doresc multă sănătate | |
|
|
|
|
|