|
14-06-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Buna ziua Am furat din supermarket acum 2 ani si jumatate ,am platit prejudiciul dar un produs l-am abandonat pe raft desfacut,acela nu l-am achitat. M-au dus la jandarmerie si am dat o declaratie. De atunci nu am primit nimic. Ce pot sa fac ?? Ce mi se poate intampla?? Va rog sa ma ajutati ca nu am liniste de atunci.multumesc | |
|
|
|
14-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Laura a scris pe 14-06-2020: Buna ziua Am furat din supermarket acum 2 ani si jumatate ,am platit prejudiciul dar un produs l-am abandonat pe raft desfacut,acela nu l-am achitat. M-au dus la jandarmerie si am dat o declaratie. De atunci nu am primit nimic. Ce pot sa fac ?? Ce mi se poate intampla?? Va rog sa ma ajutati ca nu am liniste de atunci.multumesc In situatia in care ati fost dusa la sectia de politie si ati dat o declaratie, vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta de art 228 NCP: "1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane. (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică." Formulati o cerere la Parchet sau la organul de politie care efectueaza urmarirea penala, pentru a va comunica numarul lucrarii penale si stadiul cercetarilor. In cazul infractiunii de furt, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-06-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Buna ziua In cazul in care mi sa deschis dosar penal,procurorul ma instiinteaza inainte sa ajunga dosarul la camera preliminara? Am fost la medic a doua zi dupa ce am comis fapta si mi-a dat diagnostic de depresie as dorii sa o depun la procuror inainte sa imi trimita dosarul in tribunal. Ma va chema el la un interogatoriu si atunci sa duc hartia de la medic?multumesc mult pentru raspuns | |
|
|
|
15-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Fara discutie; vi se va comunica ordonanta procurorului, ori veti mai fi chemata la declaratii ori veti primi citatia instantei. Cu prima ocazie, depuneti inscrisurile. Ori, daca stiti nr. de dosar si unde ati dat primele declaratii, va prezentati la politie si depuneti inscrisul la dosarul penal de urmarire. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-06-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Crede-ti ca e posibil sa se renunte la urmarirea penala in cazul meu? Daca imi vine citatia de la instanta mai am sanse la asa ceva?multumesc mult | |
|
|
|
15-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Laura a scris pe 15-06-2020: Buna ziua In cazul in care mi sa deschis dosar penal,procurorul ma instiinteaza inainte sa ajunga dosarul la camera preliminara? Am fost la medic a doua zi dupa ce am comis fapta si mi-a dat diagnostic de depresie as dorii sa o depun la procuror inainte sa imi trimita dosarul in tribunal. Ma va chema el la un interogatoriu si atunci sa duc hartia de la medic?multumesc mult pentru raspuns In situatia in care comiteti o infractiune, in prima faza se efectueaza urmarirea penala, unde sunteti audiat, puteti propune probe, vi se comunica calitatile si drepturile procesuale (suspect/inculpat), iar daca din probele administrate procurorul apreciaza ca exista presupunerea rezonabila ca ati comis fapta, dosarul se trimite in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-10-2021 |
 | Tatiaana Vizitator |
| Bună ziua! Fiica mea are aproape 17 ani și zilele trecute am primit o citație de la poliție cum că ar fi suspectă de furt! Din cele spuse de ea, au sustras in vara din prostie, împreuna cu o prietenă, din Kaufland niște produse fara mare valoare, mai exact 2 plicuri se vopsea de par! La ce sa ne așteptam când mergem la poliție? Ce ma sfătuiți sa fac? Va rog!!! Specific că fiica mea nu a mai făcut asemenea gesturi și in mare parte sunt sigura ca a fost influențată de prietena ei! Multumesc! | |
|
|
|
18-10-2021 |
| Tatiaana a scris pe 18-10-2021: Bună ziua! Fiica mea are aproape 17 ani și zilele trecute am primit o citație de la poliție cum că ar fi suspectă de furt! Din cele spuse de ea, au sustras in vara din prostie, împreuna cu o prietenă, din Kaufland niște produse fara mare valoare, mai exact 2 plicuri se vopsea de par! La ce sa ne așteptam când mergem la poliție? Ce ma sfătuiți sa fac? Va rog!!! Specific că fiica mea nu a mai făcut asemenea gesturi și in mare parte sunt sigura ca a fost influențată de prietena ei! Multumesc! Fiica dvs va fi cercetata pentru savarsirea infractiunii de furt, infractiune care prevede inlaturarea raspunderii penale in cazul impacarii partilor. Sfatul meu este sa ii asigurati fiicei dvs o aparare de specialitate si sa incercati sa obtineti o impacare, pentru ca fiica dvs sa nu mai raspunda penal pentru fapta comisa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-10-2021 |
|
| Tatiaana a scris pe 18-10-2021: Bună ziua! Fiica mea are aproape 17 ani și zilele trecute am primit o citație de la poliție cum că ar fi suspectă de furt! Din cele spuse de ea, au sustras in vara din prostie, împreuna cu o prietenă, din Kaufland niște produse fara mare valoare, mai exact 2 plicuri se vopsea de par! La ce sa ne așteptam când mergem la poliție? Ce ma sfătuiți sa fac? Va rog!!! Specific că fiica mea nu a mai făcut asemenea gesturi și in mare parte sunt sigura ca a fost influențată de prietena ei! Multumesc! Daca este asa cum spune fiica dvs., va sugerez sa cautati sa mergeti in audienta la directorul juridic din Kaufland. Vedeti ce produse au fost intr-adevar sustrase, daca nu a fost acoperita paguba, achitati acum produsele si cereti-le frumos sa se impace cu fiica dvs. Altfel, dosarul penal merge inainte. Si faceti asta inainte de a merge la politie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-02-2022 |
 | Mangiurea Nicusor Vizitator |
| Am furat dintrun magazin profi un salam de 20 lei mau dus la politie mi sa la declaratie am fost amprpentat fotografiat m8am asumat vina ce mi se poate intampla va implor sunt disperat | |
|
|
|
23-02-2022 |
 | Mangiurea Nicusor Vizitator |
| Am furat dintrun magazin profi un salam de 20 lei am fost prins am recunoscut fapta am fost la politie am dat declaratie mau fotografiat si amprentat si miu dat drumul ce o sa patesc sunt disperat raspundetimi | |
|
|
|
23-02-2022 |
|
| Probabil se va da ordonanta de renuntare la urmarire penala. Adica, nu veti pati nimic. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-02-2022 |
| Mangiurea Nicusor a scris pe 23-02-2022: Am furat dintrun magazin profi un salam de 20 lei am fost prins am recunoscut fapta am fost la politie am dat declaratie mau fotografiat si amprentat si miu dat drumul ce o sa patesc sunt disperat raspundetimi Pentru savarsirea infractiunii de furt, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala. Daca sunteti la prima abatere, veti primi o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. Sfatul meu este sa incercati o impacare cu persoana vatamata, pentru a nu a mai raspunde penal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-05-2022 |
 | Mario Vizitator |
| Bună ziua! Un prieten de-al meu a furat dintr-un supermarket (auchan) niste mancare in valoare de 20 de lei, iar eu am fost de față. Nu este prima dată cand merg cu el să-și fure mâncare. Astazi, una dintre rudele prietenului meu (care lucreaza in supermarket-ul respectiv) l-a anuntat ca l-au prins pe camera ca a plecat fara sa plateasca. Vreau sa stiu ce pot pati eu ca si complice (interdictie in magazin, amenda, cazier, inchisoare, etc.). Multumesc! | |
|
|
|
30-05-2022 |
| Conform dispozitiilor art 49 NCP: "Coautorul, instigatorul şi complicele la o infracţiune săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii, precum şi de dispoziţiile art. 74." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-08-2022 |
 | Sorin Vizitator |
| Buna ziua,Am mers la supermarket ,am luat niste produse ,am mers la casa de marcat,cea la care iti faci singur totul ,am scanat toate produsele,am achitat ,la iesire paznicul s-a uitat pe bon si imi spune ca nu am achita un produs ,in valoare de 120 lei .Ne-am intors si l-am achitat .Nu m-a intrebat nimic,doa a cacut o poza la seria produsului .Nu a chemat politia ,nu a chemat pe nimeni .Mi se poate intimpla ceva?(Nu sunt sigur ,nu am fost atent ,imi era gindul la alte treburi,ca scanerul a facut bip.La intoarcere produsul a fost scanat ,dar au fost probleme cu plata cu cardul de 2 ori ,adica de-abia a 3 ora a luat banii din card)Va multumesc anticipat ! | |
|
|
|
11-08-2022 |
 | Sorin 1111
|
| Buna ziua,Am mers la supermarket ,am luat niste produse ,am mers la casa de marcat,cea la care iti faci singur totul ,am scanat toate produsele,am achitat ,la iesire paznicul s-a uitat pe bon si imi spune ca nu am achita un produs ,in valoare de 120 lei .Ne-am intors si l-am achitat .Nu m-a intrebat nimic,doar a facut o poza la seria produsului .Nu a chemat politia ,nu a chemat pe nimeni .Mi se poate intimpla ceva?(Nu sunt sigur ,nu am fost atent ,imi era gindul la alte treburi,ca scanerul a facut bip.La intoarcere produsul a fost scanat ,dar au fost probleme cu plata cu cardul de 2 ori ,adica de-abia a 3 ora a luat banii din card)Va multumesc anticipat ! | |
|
|
|
11-08-2022 |
|
| Daca nu ati fost legitimat, nu se va intampla nimic. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2022 |
 | Sorin 1111
|
| Multumesc pentru raspuns.O singura intrebare mai pun:se pot folosi de datele de pe card ulterior ptr.a face reclamatie ? | |
|
|
|
12-08-2022 |
| Este putin probabil, daca doreau sa raspundeti penal, ar fi sesizat organele de politie cand ati fost prins. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |