|
29-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Cf.159 NCP, pana la citirea actului de sesizare a instantei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Gigi Vizitator |
| |
|
|
29-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gigi a scris pe 28-04-2020: Si cit timp am la dispozitie ca sa ma împac cu cei de la magazin de la savirsirea faptei ca ei sa.si reteaga plingera penala impotriva mea...ca sa nu mi se intocmeasca dosar penal?multumesc multt!!! Impacarea poate interveni pana la primul termen de judecata cu procedura completa, adica pana la citirea rechizitoriului de catre instanta de fond, in sedinta publica. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Gigi Vizitator |
| Din momentul in care seful de magazin isi retrage plingerea..care sunt urmatoarele demersuri?mai sunt chemat sa mai dau vreo declaratie sau mi se trimite acasă vreo citatie?multumesc!! | |
|
|
|
29-04-2020 |
|
| Seful de magazin NU isi poate "retrage plangerea", ptr. ca retragerea plangerii nu este posibila. Este posibila impacarea, ceea ce este cu totul altceva. Si impacarea o faceti cu conducerea societatii, ptr. ca seful de magazin a sesizat infractiunea in numele societatii. Nu el a fost furat, ci societatea pentru care munceste. Va recomand sa solicitati asistenta juridica din partea unui avocat local. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
| Gigi a scris pe 29-04-2020: Din momentul in care seful de magazin isi retrage plingerea..care sunt urmatoarele demersuri?mai sunt chemat sa mai dau vreo declaratie sau mi se trimite acasă vreo citatie?multumesc!! Va înceta acțiunea penală, dar având în vedere că prejudiciul este mic și recuperat, chiar dacă nu intervine împăcarea, procurorul va renunța la urmărirea penală, renunțarea urmând a fi confirmată de către instanța de judecată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Gigi Vizitator |
| Sefa de magazin..scuze..am gresit eu..este o doamna acolo(sefa)..a spus ca atunci cind vor veni domnii politisti pentru a cere probele de pe camerele video...le va spune ca nu mai are nici o pretentie de la mine si ca isi va retrage plingerea..deoarece eu m.am achitat fata de magazin.Asta inseamna ca nu mi se va mai fce dosar penal?multumesc pt sfaturi!!! | |
|
|
|
29-04-2020 |
|
| Si sefa era in eroare. Furtul se urmareste din oficiu odata facuta plangerea. Aceasta Nu se poate retrage. Furtul se urmareste la plangere prealabila doar intre neamuri sau tutore si minor. Deci, trebuie sa predea probele, altfel face ea o infractiune. Si furtul se urmareste si daca prejudiciul a fost acoperit. Prima sesizare a dus automat la dosar penal care trebuie inchis cumva. Prin condamnare sau prin clasare, datorita impacarii ori - cum v-a spus si colegul meu mai sus -, prin renuntare la urmarire penala. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gigi a scris pe 29-04-2020: Sefa de magazin..scuze..am gresit eu..este o doamna acolo(sefa)..a spus ca atunci cind vor veni domnii politisti pentru a cere probele de pe camerele video...le va spune ca nu mai are nici o pretentie de la mine si ca isi va retrage plingerea..deoarece eu m.am achitat fata de magazin.Asta inseamna ca nu mi se va mai fce dosar penal?multumesc pt sfaturi!!! Pentru a opera impacarea partilor, persoana vatamata trebuie sa dea o declaratie scrisa prin care sa isi retraga plangerea si sa precizeze ca a intervenit impacarea. Simpla afirmatie verbala nu produce efecte juridice. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-04-2020 |
 | Gigi Vizitator |
| Mumtumesc mult de tot pt rabdarea si profesionalismul de care dati dovada!! | |
|
|
|
04-06-2020 |
 | Irinel Vizitator |
| Buna seara, din nefericire pt mine am sustras dintr-un hypermarket un bun. am fost surprinsa de camerele de supraveghere, iar la iesirea din magazin m-au oprit paznicii. am recunoscut, m-au pus sa platesc acel bun, au facut copie dupa bonul fiscal, si pe spatele copiei mi-au scris doar numele. precizez ca nu m-au legitimat, doar mi-au spus ca daca se mai intampla si a doua oara, imi pun interdictie in magazin, acum intrebarea mea este, ce se poate intampla? nu am semnat nimic, nu am dat nici o declaratie, faptul ca au imaginile video, imi pot face ceva? multumesc | |
|
|
|
05-06-2020 |
|
| Se pare ca de data aceasta ati scapat cu atat. Firma nu a dorit sa se complice, dupa ce a reusit sa-si recupereze prejudiciul. Ceea ce nu inseamna ca saptamana viitoare ori mai tarziu nu pot sa se razgandeasca si sa sesizeze organele de politie si sa predea probele pe care le detin. Pentru plangerea in urma infractiunii de furt nu exista termen limita, iar recuperarea prejudiciului nu sterge infractiunea savarsita de dvs. Fapta ramane pana la intervenirea prescriptiei raspunderii penale, adica la furt cel putin 5 ani. Deci, incercati sa nu repetati fapta. Daca furati din nou, din acelasi magazin, si isi aduc aminte de dvs, s-ar putea sa depuna plangere si, de data asta, sa vi se retina si un concurs de infractiuni. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
 | Irinel Vizitator |
| Va multumesc pt raspuns. Cum as putea afla daca au intentat ceva pt acest fapt? Sa merg la acea firma sa intreb? | |
|
|
|
05-06-2020 |
|
| Nu va recomand sa mergeti sa intrebati pe nimeni, nici la magazin si nici la sediul firmei. Daca nu ati fost legitimat la acel moment si nu au chemat atunci politia, eu cred ca nu or sa o mai faca. Pe de alta parte, ar putea sa fie doar decizia sefului de magazin ori sefului de tura de atunci de a nu chema politia. Nu mergeti la firma ca sa atrageti atentia asupra dvs. Poate cei de la sediul central ori dep.juridic vor fi de parere sa se depuna plangere. Nu mai atrageti atentia asupra dvs. in mod inutil si distructiv. Bucurati-va ca ati scapat acum, multumiti-le in gand ptr. clementa si, ptr viitor, revizuiti-va atitudinea. Daca totusi au depus o plangere, veti fi citat la politie la un moment dat, moment la care veti putea incerca sa va impacati cu firma. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
| Irinel a scris pe 05-06-2020: Va multumesc pt raspuns. Cum as putea afla daca au intentat ceva pt acest fapt? Sa merg la acea firma sa intreb? Fapta savarsita de dvs intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt, insa daca ati achitat prejudiciul si nu ati fost legitimat, cel mai probabil persoana vatamata nu va formula plangere impotriva dvs. Nu va sfatuiesc sa mergeti la magazinul in cauza sa va interesati daca au formulat sau nu plangere, insa in viitor incercati sa nu mai comiteti astfel de fapte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-06-2020 |
 | Irinel Vizitator |
| Din experienta dvs, imi puteti spune de ce au facut copie dupa bonul fiscal si mi-au trecut numele pe spatele hartiei? | |
|
|
|
06-06-2020 |
|
| Probabil ca justificare pentru raportul de activitate al firmei de paza. Ori, firma tine o evidenta a furturilor de prea mica importanta si pentru care recupereaza prejudiciu, acesta fiind si motivul ptr. care v-au spus ca daca va prind a doua oara vor proceda altfel. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-06-2020 |
 | Irinel Vizitator |
| Multumesc pentru informatii. | |
|
|
|
06-06-2020 |
| Irinel a scris pe 04-06-2020: Buna seara, din nefericire pt mine am sustras dintr-un hypermarket un bun. am fost surprinsa de camerele de supraveghere, iar la iesirea din magazin m-au oprit paznicii. am recunoscut, m-au pus sa platesc acel bun, au facut copie dupa bonul fiscal, si pe spatele copiei mi-au scris doar numele. precizez ca nu m-au legitimat, doar mi-au spus ca daca se mai intampla si a doua oara, imi pun interdictie in magazin, acum intrebarea mea este, ce se poate intampla? nu am semnat nimic, nu am dat nici o declaratie, faptul ca au imaginile video, imi pot face ceva? multumesc Dacă se voia se chema poliția, dar se pare că de această dată ați scăpat ușor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-06-2020 |
 | Irinel Vizitator |
| Daniel1919 a scris pe 13-07-2017: Vă mulțumim ptr.răspuns. Înseamnă ca poate fi liniștită doar dacă trec 90 zile și nu se formulează plângere. Dacă se va formula ce se poate întâmpla? Imi poti spune te rog, cum s-a finalizat cazul? I s-a facut plangere, a primit citatie de la politie? Multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |