Forum avocaţi > Drept penal

Amanarea Aplicarii pedepsei

1  2   3   4  Final
 30-01-2017
Vizitator
Buna ziua,
As dori si eu o indrumare va rog. Ce pasi trebuie urmati dupa finalizarea termenului de probatiune fara probleme?
Pe scurt am fost prins baut la volan in 2011, 2 ani a stat dosarul la politie, 7 luni la parchet, iar in urma acordului de recunoastere a vinovatiei am primit 1 an de puscarie cu suspendare. Judecatoria a amanat aplicarea pedepsei si mi a dat 2 ani de supravehere si fara drept de conducere. In februarie se finalizeaza termenul de doi ani fara probleme. Mentionez ca din 2011 pana acum nu am am avut permis(in seara incidentului eliberandumi se dovada fara drept de circulatie. In hotararea judecatoreasca este mentionat faptul ca permisul nu este anulat ci doar dreptul de a conduce este suspendat.
Cum se procedeaza? Serviciul de probatiune trimite dosarul la judecatorie? Trebuie sa primesc de la acestia un act cum ca imi pot ridica permisul? Voi avea iar termen de judecata? Voi avea nevoie de avocat?
Va multumesc!
Răspunde
 31-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Dupa implinirea termenului de supraveghere nu mai trebui sa indepliniti in mod normal nicio alta formalitate. Doar daca v-ati fi incalcat obligatiile in perioada de supraveghere serviciul de probatiune ar fi sesizat instanta pentru revocarea suspendarii.

Eventual puteti face cerere pentru reabilitarea dvs., adica pentru curatarea cazierului judiciar. Poate ar fi indicat sa solicitati eliberarea unui cazier judiciar de la Politie pentru a verifica daca vi s-a radiat condamnarea din oficiu (pedepsele cu suspendare ar trebui sa fie radiate din oficiu).

Astfel, daca termenul s-a implinit, iar prin hotararea instantei vi s-a suspendat dreptul de a conduce pe perioada termenului de supraveghere, puteti sa va obtineti permisul de conducere.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dupa finalizarea termenului de supraveghere, va puteti adresa Politiei rutiere pentru a va restitui permisul de conducere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2017
Vizitator
amanarea aplicarii pedepsei,beneficiaza de gratiere?!am fost condamnat la 10 luni,amanarea executarii pedepsei 2 ani.voi putea sa conduc abia peste 2 ani ori se face vreo reducere ceva dupa o perioada de timp??va multumesc!
Răspunde
 04-07-2017
Vizitator
pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C.P. (fapta - 19.9.2016) În baza art. 83 alin. 1 C.P., amână aplicarea pedepsei stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 84 C.P., termen care se calculează începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. 2. În baza art. 85 alin. 1 C. P., inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 3. În baza art. 86 alin. 1 C.P. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c)-e) C.P. se comunică Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. 4. În baza art. 404 alin. 3 C.P.P. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 398 C.P.P., art. 274 C.P.P. obligă pe inculpat la plata cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.6.2017.
Hotarare 90/2017 din 19.06.2017 .Am o intrebare si eu mia spus avocatu sa astept hotararea definitiva si cu hotararea si cu dovada fara drept de conducere sami iau permisu sau sa mai astept 90 de zile asa este ??
Răspunde
 05-07-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Asteptati sa vi se comunice hotararea definitiva de condamnare pentru a vedea daca instanta a dispus asupra dreptului de a conduce.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2017
Vizitator
Buna ziua .Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere sau sfat cum vreti dv la problema pe care am sa o spun .Am fost oprit de un echipaj de politie in jurul orei 1noaptea pentru verificare acte ,le-am prezentat actele masini totul in regula dupa ce au verificat si masina timp in care unul dintre agenti mi-a oprit permisul si certificatul masini .Eu l-am intrebat de ce mi le-a oprit daca este vreo problema cu masina iar ei mi-au solicitat sa vin cu masina dupa ei la postul de politie aflat la aproximativ 1000de metri ,mentionez ca nici o clipa nu au zis sa suflu in etilotest sau sa ma intrebe daca am consumat bauturi alcolice,am intors masina asa cum mi-au zis i-am urmat la sectia de politie ,ei in fata eu cu masina mea in spate .In momentul cand am ajuns in curtea sectiei au inceput sa imi zica ca imi arata ei mie si ca sa suflu in etilotest ,bineinteles eu am refuzat zicandule ca trebuia sa imi puna alcooltest la fata locului si nu acolo timp in care au inceput sa ma bruscheze si sa ma tarasca pe jos zicandu-mi sa intru in sediul politiei ,eu bineibteles opunandu-ma cu tot dinadinsul ,precizez ca la tot ce sa intamplat de la momentul opriri in trafic si pana la final am avut un vecin cu mn care vazand cun se comporta cu mb si facand abuzul ala grosolan asupra mea ia filmat cu telefonul existand si acum acel filmulet in care ai roaga sa imi dea drumul .Intr-un final reusesc sa ma eliberez din ghearele lor ajutat si de slti oameni care auzind tipatele mele cum ma tarau pe jos au venit in curtea politiei si m-au ajutat sa scap de cei doi agenti ,moment in care speriat cum eram am fugit.A doua zi ma sunat agentul respectiv si mia zis ca am permisul suspendat si ca mi sa intocmit dosar penal pentru refuz de probe biologice .Va rog sa imi ziceti ce pot sa fac , si la ce sa ma astept ,precizez ca in timpul cat ei trageau de mine sa ma bage in post mi-a cazut portofelul cu bani si toate actele si se vede pe filmare cum unul dintre agenti se repede imi ia portofelul si nu vrea sa mil dea .acesta impreuna cu certificatul masini mi l-au dat dupa 2zile impreuna cu dovada care precizeaza fara drept de condus.Mai mentionez ca ei nu mi-au prezentat vreun proces verbal sau raport ceva care sa arate ca am refuzat probele nu a existat vreun martor ceva va rog sa imi spuneti daca exista vreo sansa sa scap.Va multumesc.
Răspunde
 15-08-2018
Vizitator
Buna cu cteva luni in urma am baut citeva ber la barul din sat dupa ce am vrut sa ma duc spre casa inte timp ce intorceam masina un echipaji de polirie mu opit dupa ce am ezecutat manevra de intoarcere meau dat etilotestul rzultind 1.24 amfost condus la probel buologige acul am zis ca nu pot da singe pentuca me fica de ace vreau sa merg pe recunostere nu cred ca am fost un pericol avem 200 metri pina acasa pot rezolfa ceva sa numi anuleze permisul eu find profesionist si totu dipinde de permis pentu intretinerea familiei 3 copi
Răspunde
 16-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marin a scris pe 15-08-2018:
Buna cu cteva luni in urma am baut citeva ber la barul din sat dupa ce am vrut sa ma duc spre casa inte timp ce intorceam masina un echipaji de polirie mu opit dupa ce am ezecutat manevra de intoarcere meau dat etilotestul rzultind 1.24 amfost condus la probel buologige acul am zis ca nu pot da singe pentuca me fica de ace vreau sa merg pe recunostere nu cred ca am fost un pericol avem 200 metri pina acasa pot rezolfa ceva sa numi anuleze permisul eu find profesionist si totu dipinde de permis pentu intretinerea familiei 3 copi

Vi s-a deschis dosar penal în mod sigur. Valoarea rezultată la etilotest este foarte mare și probabil că la testele de sânge ar fi rezultat o valoare de aprox 1.8-2, ceea ce este extrem de mult. Trebuie să vă apărați bine în dosar.

De asemenea, trebuie să vă interesați dacă în cauză vi s-a reținut și fapta (de natură penală) prevăzută de art. 337 Cod Penal: Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marin a scris pe 15-08-2018:

Situatia dvs. este destul de delicata, deoarece pe langa savarsirea faptei de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda, veti fi cercetat si sub aspectul savarsirii infractiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Va trebui sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minim, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2018
Vizitator
intrebarea mea este pot scapa cunva cu aminarea aplicatiei
Răspunde
 19-08-2018
Vizitator
misa tocmni si dosar pentru refuz la probele biologice am si avocat cica se face un pact cu procororul sar putea rezolva ceva prin pactul acesta ?
Răspunde
 24-08-2018
Vizitator
misea intocnt dosar si pentru refuz intrebarea mea este oare pot scapa fara sami anuleze permisul?
Răspunde
 26-08-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna seara!

Ceea ce numiti Dvs., in termeni juridici se numeste Acord prin recunoasterea vinovatiei. Daca este posibil sa incheiati acest acord, faceti toate demersurile legale, cu atat mai mult cu cat va recunoasteti fapta si luati legatura cu domnul/doamna procuror care va instrumenteaza cazul, venind si Dvs. cu o astfel de cerere.
In privinta modalitatii de executare a pedepsei, este posibil sa vi se poata aplica o amanare a executarii pedepsei, insa aveti nevoie de o pregatire temeinica a apararii.
Stabilirea pedepsei si a modalitatii de executare poate fi influentata daca aveti antecedente penale, daca ati recunoscut fapta, cat ati condus autoturismul (desi fapta Dvs. prezinta un pericol social destul de ridicat), sa aduceti certificat de nastere a copiilor (din care sa rezulte ca sunteti intretinatorul a 3 copiii minori), certificat de casatorie, adeverinta de la locul de munca sau Contractul de munca si fisa postului din care sa rezulte profesia Dvs. si faptul ca sunteti sofer si astfel va asigurati existenta Dvs. si a familiei, doua-trei caracterizari (descrieri pozitive) de la colegi, sef, vecini, persoane apropiate, chiar si de la preotul din sat daca va cunoaste (cum sunteti vazut in societate).
Daca aveti si alte intrebari sau nelamuriri, le puteti adresa cu incredere.
O seara frumoasa!

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marin a scris pe 24-08-2018:
misea intocnt dosar si pentru refuz intrebarea mea este oare pot scapa fara sami anuleze permisul?

Trebuie analizata concret situatia de fapt. In cazul in care vi se admite acordul de recunoastere a vinovatiei, iar ca modalitate de executare a pedepsei obtineti amanarea aplicarii pedepsei, daca nu vi se interzice exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada determinata, va puteti recupera permisul dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marin a scris pe 24-08-2018:

Este puțin probabil ca permisul sa nu va fie anulat, dar nu imposibil.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Permisul de conducere va fi anulat in temeiul art. 114 lit. b) din O.U.G. nr. 195/2002.

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2018
Vizitator
multumesc pentru raspuns adica portite mai sunt sa pot scapa pe aminarea aplicatiei sper ca la un copil platesc si pensie de intretinere
Răspunde
 31-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marin a scris pe 29-08-2018:
multumesc pentru raspuns adica portite mai sunt sa pot scapa pe aminarea aplicatiei sper ca la un copil platesc si pensie de intretinere

In situatia in care veti fi condamnat la o pedeapsa, iar ca modalitate de executare a pedepsei se va dispune amanarea aplicarii, daca instanta nu va dispune ca obligatie prevederile art. 85 alin. 2 lit. g NCP, atunci va puteti recupera permisul dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2018
Vizitator
Buna ziua .Am si eu o intrebare,am condus fara permis si am fost condamnat la 8 luni cu amanarea aplicarii pedepsei si termen de incercare 2 ani. La o luna dupa ramanerea hotarârii judecatoresti definitiva am cerut un cazier judiciar pentru examen auoto in care spre surprinderea mea nu apare nimic. Pot merge la susținerea examenului auto?
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.