|
06-03-2019 |
 | Eugen Vizitator |
| Și unde legalizez hotărârea?? | |
|
|
|
07-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Eugen a scris pe 06-03-2019: Și unde legalizez hotărârea?? La registratura instantei unde a ramas definitiva. Va trebui sa achitati o taxa de timbru de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-03-2019 |
 | Eugen Vizitator |
| Și cu actul legalizat la poliția rutieră mai îmi trebuie ceva documente ptr a ridica permisul??? | |
|
|
|
13-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Eugen a scris pe 12-03-2019: Și cu actul legalizat la poliția rutieră mai îmi trebuie ceva documente ptr a ridica permisul??? Mergeti cu actul de identitate si cu hotararea legalizata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-04-2019 |
 | Cristi Vizitator |
| Salutare. Mi-a expirat dovada de conducere pe care o avea în urmă unei tamponari,dosar la care am avut clasare.mentionez ca mi s-a luat dovada pt o oprire în trafic și era expirata. La judecătorie am primit amânarea aplicării pedepsei a închisorii de 8 luni. Plus am 2 ani de trecut la serviciu probatiune și 30 zile de munca la primărie. Nu scrie nicăieri ca permisul îmi este sau nu suspendat. Mai primesc suspendare sau ma duc cu decizia finală sa al ridic? | |
|
|
|
02-04-2019 |
| Cristi a scris pe 01-04-2019: Salutare. Mi-a expirat dovada de conducere pe care o avea în urmă unei tamponari,dosar la care am avut clasare.mentionez ca mi s-a luat dovada pt o oprire în trafic și era expirata. La judecătorie am primit amânarea aplicării pedepsei a închisorii de 8 luni. Plus am 2 ani de trecut la serviciu probatiune și 30 zile de munca la primărie. Nu scrie nicăieri ca permisul îmi este sau nu suspendat. Mai primesc suspendare sau ma duc cu decizia finală sa al ridic? Daca in hotarare nu s-a stabilit nicio masura privind dreptul de a conduce, mergeti la Serviciul Rutier cu hotararea definitiva si legalizata pentru a va recupera permisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-04-2019 |
 | Aligator Vizitator |
| ma faci sa rad de numa, doamneeeee | |
|
|
|
13-04-2019 |
 | Aligator Vizitator |
| asa cum scrie in sentinta, dupa expirarea term de supraveghere | |
|
|
|
20-11-2019 |
 | Claudiu Vizitator |
| Buna seara. Pe 5.11.2019 am primit si eu hotărârea instanței de judecată la un dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În care spune ca am primit 8 luni de închisoare si se dispune amânarea aplicării pedepsei pe o perioada de 2 ani de supaveghere. Întrebarea mea este după cât timp primesc permisu inapoi? Mentionez ca in hotarare nu se specifică nimic de permis s-au ca este anulat. Va rog un raspuns cât mai concret. Vă mulțumesc. | |
|
|
|
21-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Claudiu a scris pe 20-11-2019: Buna seara. Pe 5.11.2019 am primit si eu hotărârea instanței de judecată la un dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În care spune ca am primit 8 luni de închisoare si se dispune amânarea aplicării pedepsei pe o perioada de 2 ani de supaveghere. Întrebarea mea este după cât timp primesc permisu inapoi? Mentionez ca in hotarare nu se specifică nimic de permis s-au ca este anulat. Va rog un raspuns cât mai concret. Vă mulțumesc. AAP (amanarea aplicarii pedepsei) nu este o solutie de condamnare si nu veti avea cazier. Instanta stabileste o pedeapsa, dar nu o aplica. Cod penal Art. 90 - Efectele amânării aplicării pedepsei (1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare. (2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre. Daca nu vi stabilit pe durata termenului de supraveghere obligatia de a nu conduce, atunci se aplica: OUG 195/2002 Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune: c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal; Cu hotararea definitiva legalizata (nu minuta), (sa fi trecut si posibilitatea de a se face apel) va prezentati la politie, unde dupa 90 de zile de suspendare, permisul vi se va restitui. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-11-2019 |
| Claudiu a scris pe 20-11-2019: Buna seara. Pe 5.11.2019 am primit si eu hotărârea instanței de judecată la un dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În care spune ca am primit 8 luni de închisoare si se dispune amânarea aplicării pedepsei pe o perioada de 2 ani de supaveghere. Întrebarea mea este după cât timp primesc permisu inapoi? Mentionez ca in hotarare nu se specifică nimic de permis s-au ca este anulat. Va rog un raspuns cât mai concret. Vă mulțumesc. Dupa ramanerea definitiva a hotararii, puteti merge la politia rutiera pentru a vi se restitui permisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-01-2020 |
 | Alex Vizitator |
| buna ziua ma numesc andrei si am facut o gafa mare! in urma cu doi ani am condus o motocicleta pt cu categoria A cu un permis de categoria A2 ,si am fost prins de politie .si am primit fapta de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedea obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care facea parte vehiculul respectiv prevazuta si pedepsita cu legea de art 335, al 2 din codul penal! Am primit termenul de amanarea aplicarii pedepsei de 9 luni cu 2 ani supreveghere! Treaba e ca am fost sa imi scot cazier pentru angajare si imi apare sa sunt inscris in cazier! E normal? | |
|
|
|
19-01-2020 |
|
| Da. Cu toate ca AAP (amanarea aplicarii pedepsei) nu este o solutie de condamnare penala (instanta stabileste pedeapsa, dar nu o aplica), conform legii 290/2004 privind cazierul judiciar cu modificarile urmatoare, in certificatul de cazier judiciar se înscriu sancţiunile penale din hotărârile judecătoreşti rămase definitive care produc efecte juridice. Dvs. timp de 2 ani sunteti sub supraveghere.Orice incalcare a legii in aceasta perioada duce la revocarea AAP. Art. 9 - În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:(in cazul dvs.) b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale; Art. 12 - Înscrierea datelor prevăzute la art. 9 sau notările provizorii menţionate la art. 11 se fac în baza (in cazul dvs) b) comunicărilor de renunţare sau amânare a aplicării pedepsei. Art. 15 - (1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii (in cazul dvs) h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal; Deci, faptul ca apare AAP in certificatul de cazier judiciar nu inseamna ca aveti cazier judiciar, ptr. ca nu exista condamnare. Insa trebuie sa apara ptr. a se tine evidenta in cazul in care in termen de 2 ani mai savarsiti o infractiune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-01-2020 |
| Alex a scris pe 19-01-2020: buna ziua ma numesc andrei si am facut o gafa mare! in urma cu doi ani am condus o motocicleta pt cu categoria A cu un permis de categoria A2 ,si am fost prins de politie .si am primit fapta de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedea obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care facea parte vehiculul respectiv prevazuta si pedepsita cu legea de art 335, al 2 din codul penal! Am primit termenul de amanarea aplicarii pedepsei de 9 luni cu 2 ani supreveghere! Treaba e ca am fost sa imi scot cazier pentru angajare si imi apare sa sunt inscris in cazier! E normal? Dupa implinirea perioadei de supraveghere, daca nu se revoca amanarea aplicarii pedepsei, fapta nu va mai figura in cazier. Pana atunci, din pacate, veti avea aceasta mentiune in cazier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-02-2020 |
 | Cris Vizitator |
| Ce efecte are amânarea aplicarii pedepsei mentionat in cazier? Este considerat condamnare sau doar avertisment la cazier?deși este in cazier 2ani | |
|
|
|
09-02-2020 |
|
| Amanarea aplicarii pedepsei nu constituie o solutie de condamnare. Instanta doar stabileste o pedeapsa, dar nu o aplica. O sentinta cu AAP nerevocata sau neanulata nu se ia in calcul la recidiva. Timp de 2 ani instanta va supraveghea persoana pentru a vedea daca clementa aratata a fost bine investita in persoana respectiva. În cazierul judiciar se ţine evidenţa : - persoanelor fizice şi a persoanelor juridice condamnate - ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, - şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual-penale - precum si notari privind inceperea urmaririi penale Adica, este documentul care atestă situaţia judiciară a persoanelor la un moment dat. Datele înregistrate în cazierul judiciar privesc: cuantumul pedepsei/sancţiunii aplicate, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, achitarea sau încetarea procesului penal, denumirea infracţiunii, a măsurii cu caracter penal dispuse, încadrarea juridică, numărul şi data ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, numărul ordonanţei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, numărul sentinţei penale, al deciziei penale, numărul dosarului penal, titulatura completă a organului judiciar, data rămânerii definitive, modalitatea de executare/stingere a pedepsei, data arestării, data eliberării, restul de pedeapsă rămas de executat. Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar se scot din evidenţă - in cazul dvs, cu AAP - daca au trecut 2 ani (termenul fix de supraveghere ptr toata lumea) de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei pentru savarsirea ori descoperirea ulterioara a unei alte infractiuni. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-02-2020 |
 | Cris Vizitator |
| |
|
|
09-02-2020 |
 | Cris Vizitator |
| În cazul amanarii aplicarii pedepsei sunt probleme la serviciu întrucât este mentionat in cazier 2 ani? Va mulțumesc anticipat | |
|
|
|
10-02-2020 |
|
| Nefiind condamnare, nu ar trebui sa existe nicio problema. V-am spus ca se noteaza mai nou si simpla urmarire penala. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-02-2020 |
| Cris a scris pe 09-02-2020: În cazul amanarii aplicarii pedepsei sunt probleme la serviciu întrucât este mentionat in cazier 2 ani? Va mulțumesc anticipat Amanarea aplicarii pedepsei nu se va nota in cazier dupa ce veti indeplini termenul de supraveghere, va fi notata doar pe perioada supravegherii, astfel ca nu cred ca veti avea probleme la locul de munca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |