Forum avocaţi > Drept penal

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

1  2  Final
 08-04-2017
Vizitator
Buna ziua,
Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema?
In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in camera agenților de paza și mi au fost luate datele și pana am fost sa plătesc produsul, șeful de tura a chemat organul de politie care m-a dus la secția de politie și mi a luat declarație. In Iunie, anul trecut , supermarketul și-a retras plângerea dar anul acesta a apărut pe portalul instanței confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)* și pe portal
Sunt chemat la judecătorie .
Acasă, nu am primit încă nicio citație.
Îmi puteți da un sfat sau o recomandare?
Va mulțumesc,
Nicoleta
Un Weekend frumos, tuturor.
Răspunde
 10-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa va prezentati la termenul fixat in fata instantei, solicitand admiterea propunerii Parchetului de renuntare la urmarirea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2017

In urma acestui dosar , va aparea pedeapsa prevazuta in art. 318 in cazierul judiciar sau va ramane curat?
Răspunde
 12-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Costinzz a scris pe 11-04-2017:
In urma acestui dosar , va aparea pedeapsa prevazuta in art. 318 in cazierul judiciar sau va ramane curat?

Buna ziua,

Nu va apararea in cazierul judiciar fapta penala savarsita. Ar fi bine sa va prezentati la instanta la termenul fixat pentru discutarea renuntarii la urmarire penala. Daca nu va prezentati, cererea se va judeca si in lipsa dvs., iar solutia va fi aceeasi: se renunta la urmarirea penala si nu veti fi condamnat. Este posibil totusi sa primiti munca in folosul comunitatii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2017
Vizitator
La art.318 alin 12 imi da si amenda si raman cu
cazier
Răspunde
 12-07-2017
Vizitator
Buna ziua . Va rog frumos sa ma ajutati ce inseamna confirmare renuntare urmarire penala ? Mii sa deschis un dosar penal din luna aprilie si eu am aflat tocmai acum . Nu m am prezentat si nici nu doresc sa o fac. Inseamna ca sa renuntat la caz ? O sa apara si pe cazier? Astept rasp. Multumesc
Răspunde
 13-07-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Danielionut2017@yahoo.com a scris pe 12-07-2017:
Buna ziua . Va rog frumos sa ma ajutati ce inseamna confirmare renuntare urmarire penala ? Mii sa deschis un dosar penal din luna aprilie si eu am aflat tocmai acum . Nu m am prezentat si nici nu doresc sa o fac. Inseamna ca sa renuntat la caz ? O sa apara si pe cazier? Astept rasp. Multumesc

Renuntarea la urmarirea penala inseamna ca dosarul de urmarire in care ati fost cercetat s-a finalizat cu o solutie de stingere actiunii penale, cu alte cuvinte ati scapat de acuzatie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2017
Vizitator
Bună ziua!
Am și eu o problema, in urmă cu câteva luni am mers la un mall și am intrat într-un magazin și și când am vrut să ies am înțeles din greșeală cu un portofel in mâna la ieșire ma oprit domnul de la pază am mers în camera lor și acolo domni au chemat poliția mi-au luat datele și și menegerului de magazin ia luat o decizie că se declară parte civilă și că și-a recuperat bunul apoi am mers la secție acolo am dat o declarație
Apoi am primit o ordonată in care scria ca trebuie să plătesc cheltuieli de judecată în valoare de 50lei și renunțarea la urmărire penală
Apoi am primit o citatie că sunt chemat în judecată cu confirnarea renunțări urmariri penale art 318 alin12 C. P. P
Ce se poate întâmpla?
Mulțumesc
Răspunde
 19-08-2017
Vizitator
Salut,
Asta cu iesirea din greseala din magazin cu un bun... nu prea e digerabila.... in fine, ideea este ca trebuie sa te prezinti tribunal lpentru renuntarea penala. si sa fii de acord cu ea pentru ca procurorul care s-a ocupat de dosarul tau a dispus renuntarea la urmarire.
Si dupa chestiunea asta, nu uita ca sa duci o copie dupa chitanta cheltuielilor judiciare la procuratura.
ideea este.... nu o mai face pe viitor.
in rest, just relax!

Zi faina!
Răspunde
 19-08-2017
Vizitator
Am trimis originalul la parchet
Da se consemnează în cazier?
Și când mă prezint acolo trebuie să am neapărat un avocat?
Răspunde
 19-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alex a scris pe 19-08-2017:
Bună ziua!
Am și eu o problema, in urmă cu câteva luni am mers la un mall și am intrat într-un magazin și și când am vrut să ies am înțeles din greșeală cu un portofel in mâna la ieșire ma oprit domnul de la pază am mers în camera lor și acolo domni au chemat poliția mi-au luat datele și și menegerului de magazin ia luat o decizie că se declară parte civilă și că și-a recuperat bunul apoi am mers la secție acolo am dat o declarație
Apoi am primit o ordonată in care scria ca trebuie să plătesc cheltuieli de judecată în valoare de 50lei și renunțarea la urmărire penală
Apoi am primit o citatie că sunt chemat în judecată cu confirnarea renunțări urmariri penale art 318 alin12 C. P. P
Ce se poate întâmpla?
Mulțumesc

Mergeți la instanță și cereți confirmarea renunțării la urmărire penală. Aveți grijă în viitor să nu mai săvârșiți fapte de natură penală deoarece nu o să mai scăpați așa de ușor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alex a scris pe 19-08-2017:
Bună ziua!
Ce se poate întâmpla?
Mulțumesc

Sfatul meu este sa va prezentati personal in fata instantei la termenul stabilit, urmand sa se ia act de solutia Parchetului. Solutia de renuntare la urmarirea penala inseamna ca nu veti raspunde penal pentru fapta comisa, astfel ca aceasta nu va aparea in cazier.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2017
Vizitator
Dacă nu mă prezent la proces în data fixată ,ce se poate întâmpla?
Se judecă și în lipsa mea sau se amână pentru un nou proces
Sau trebuie să fiu neapărat prezent
Pentru confirmare renunțări urmări penale art318 alin 12
Răspunde
 05-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alex a scris pe 05-10-2017:

Daca nu va prezentati la termen, dosarul se va judeca in lipsa dvs., insa este indicat sa fiti prezent.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Alex a scris pe 05-10-2017:

Buna ziua,

Ar fi sa va prezentati pentru a va asigura ca se finalizeaza la acest termen si pentru ca instanta sa va explice daca exista ceva obligatii in sarcina dvs. ca urmare a renuntarii la urmarire penala (poate vi se impune obligatia de a presta munca neremunerata in folosul comunitatii sau poate aveti ceva cheltuieli judiciare de platit). Este bine sa intrebati instanta daca mai aveti ceva obligatii de indeplinit si care sunt acestea.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2017
Vizitator
Dacă nu m-am prezentat la termenul fixat se poate amână pentru un nou proces sau sa încheiat?
Eu am plătit și cheltuieli judiciare am trimis și chitata la parchet
Acum ce se mai poate întâmpla
Procesul era pentru confirmare renunțări urmări penale art 318alin 12
Răspunde
 22-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alex a scris pe 18-10-2017:
Dacă nu m-am prezentat la termenul fixat se poate amână pentru un nou proces sau sa încheiat?
Eu am plătit și cheltuieli judiciare am trimis și chitata la parchet
Acum ce se mai poate întâmpla
Procesul era pentru confirmare renunțări urmări penale art 318alin 12

Daca procedura a fost completa, dosarul a ramas in pronuntare. Verificati pe portalul instantelor de judecata solutia primita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2018
Vizitator
Buna seara am avut un dosar pentru confirmarea renuntare urmarire penale sh să rezolvat ... dar am primit o mutație si scrie admis fond ce inseamna asta..? Ma poate ajuta si pe mine xineva
Răspunde
 06-06-2018
Vizitator
Buna seara am avut un dosar pentru confirmarea renuntare urmarire penale sh să rezolvat ... dar am primit o citație si scrie admis fond ce inseamna asta..? Ma poate ajuta si pe mine cineva
Răspunde
 07-06-2018
Vizitator
Buna seara , am si eu o intrebare ieri mi sa dispus de catre i stanta de judecata confirmarea de renuntare la urmarirea penala si vreau sa stiu daca trebuie sa astept redactarea hotararii si implicit venirea plicului acasa cu decizia sau ma pot duce eu dupa cateva zile la tribunal sa ii cer ceva la mana ca sa pot sa imi ridic permisul de conducere ? Va multumesc
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.