|
08-10-2017 |
 | Dor72
|
| Bună seara la sfârșitul lunii august în Fetești Ialomița mi sa luat carnetul de conducere și am dosar penal pentru alcoolemie de 0, 86,dar eram în benzinărie când polițistul ma oprit și mi-a lu permisul nu eram pe drum public. Mi sa întocmit dosar penal iar eu a trebuit sa întorc în Spania cu soția pentru ca începea munca. Nu știu nimic am angajat un avocat care spune ca nu știe deocamdată nimic și ca poate peste sase luni o sa am o înfățișare. Mia spus ca îmi trebuie martorul cu care eram în mașină sa vina sa declare ca mi sa luat permisul în benzinărie. El este în Anglia și nu știu nimic de el. Or sa îmi înapoieze carnetul sau mil suspenda pentru ca nu avea voie sa ma oprească în benzinărie.Nu am decât 7 clase dacă mil anulează eu mai pot sa dau iar de carnet cu noua lege? Ce părere aveți e cu suspendare, anulare,? Mulțumesc as dori un răspuns va rog. | |
|
|
|
08-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna seara, Probabil dosarul dvs. este in lucru la politie. Daca aveti avocat angajat, ar trebui sa cunoasca starea in care se afla dosarul. Majoritatea politistilor ofera informatii cu privire la stadiul de solutionare al dosarului daca ii intrebi. Daca nu, sunt obligati sa raspunda in termen de 30 de zile la cererile formulate in scris cu privire la stadiul dosarului. Daca nu reusiti sa aduceti probe in favoarea dvs. (cum ar fi acel martor) si nu exista alte elemente in favoarea dvs., cel mai probabil procurorul va dispune trimiterea dvs. in judecata. De obicei, dureaza destul de mult pana ajunge dosarul in instanta (peste un an de zile). In situatia unei solutii de condamnare (cel mai probabil o pedeapsa cu inchisoarea de 1 an si cateva luni care se supenda sub supraveghere), permisul de conducere se anuleaza pentru o perioada de 1 an. Dupa un an puteti da examen pentru redobandirea permisului, fara sa fie nevoie de scoala auto sau alte formalitati. Daca nu aveti antecedente penale, sunteti bine integrat social, daca depindeti de permis si daca recunoasteti fapta la primul termen de judecata, aveti sansa ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei. O astfel de solutie nu reprezinta o condamnarea efectiva (desi vi se va stabili o pedeapsa de 1 an inchisoare si se va stabili un termen de incercare), ceea ce inseamna ca nu vi se va anula permisul de conducere. Mai exista si posibilitatea sa fiti achitat in situatia in care dovediti ca nu ati avut alcoolemia de 0,86 la momentul depistarii (in baza unui calcul retroactiv), ori ca nu erati in mers pe un drum public (erati stationat in benzinarie). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-10-2017 |
 | Dor72
|
| Mulțumesc din tot sufletul ptr răspuns. | |
|
|
|
09-03-2018 |
 | Dor 72 Vizitator |
| Dor72 a scris pe 08-10-2017: Bună seara la sfârșitul lunii august în Fetești Ialomița mi sa luat carnetul de conducere și am dosar penal pentru alcoolemie de 0, 86,dar eram în benzinărie când polițistul ma oprit și mi-a lu permisul nu eram pe drum public. Mi sa întocmit dosar penal iar eu a trebuit sa întorc în Spania cu soția pentru ca începea munca. Nu știu nimic am angajat un avocat care spune ca nu știe deocamdată nimic și ca poate peste sase luni o sa am o înfățișare. Mia spus ca îmi trebuie martorul cu care eram în mașină sa vina sa declare ca mi sa luat permisul în benzinărie. El este în Anglia și nu știu nimic de el. Or sa îmi înapoieze carnetul sau mil suspenda pentru ca nu avea voie sa ma oprească în benzinărie.Nu am decât 7 clase dacă mil anulează eu mai pot sa dau iar de carnet cu noua lege? Ce părere aveți e cu suspendare, anulare,? Mulțumesc as dori un răspuns va rog. . | |
|
|
|
09-03-2018 |
 | Dor 72 Vizitator |
| Dor72 a scris pe 08-10-2017: Bună seara la sfârșitul lunii august în Fetești Ialomița mi sa luat carnetul de conducere și am dosar penal pentru alcoolemie de 0, 86,dar eram în benzinărie când polițistul ma oprit și mi-a lu permisul nu eram pe drum public. Mi sa întocmit dosar penal iar eu a trebuit sa întorc în Spania cu soția pentru ca începea munca. Nu știu nimic am angajat un avocat care spune ca nu știe deocamdată nimic și ca poate peste sase luni o sa am o înfățișare. Mia spus ca îmi trebuie martorul cu care eram în mașină sa vina sa declare ca mi sa luat permisul în benzinărie. El este în Anglia și nu știu nimic de el. Or sa îmi înapoieze carnetul sau mil suspenda pentru ca nu avea voie sa ma oprească în benzinărie.Nu am decât 7 clase dacă mil anulează eu mai pot sa dau iar de carnet cu noua lege? Ce părere aveți e cu suspendare, anulare,? Mulțumesc as dori un răspuns va rog. . Acum ma suna din tara verii mei și îmi spun ca pe 19 luna asta trebuie sa ma prezint la politie în fetești, și în caz de neprezentare șanț dat în urmărire. Ptr ce trebuie sa ma duc dacă dosarul este deja la judecătorie. Scrie în scrisoare ca trebuie sa ma audieze politia. Ptr ce motiv. Și dacă nu pot sa ma prezint ce se intimpla. Nupțial sa plec din Madrid am contract muncesc, nu am cum sa ajung. | |
|
|
|
09-03-2018 |
 | Dorinel Neagu Vizitator |
| Bună na ziua am scris deja ce mi sa întimplat în august anul trecut ca mi sa luat carnetul de conducere ptr alcool 0,86 acum îmi vine un plic la verii mei în fetești ca pe 19 trebuie sa ma prezint la politie în fetești ca să ma audieze, și ca dacă nu ma prezint ma da în urmărire, nu înțeleg ptr ce. Dosarul deja cred ca e la judecata și atunci ptr ce sa ma duc la politie? Nu pot sa ajung lucrez cu contract în Madrid și nu pot sa plec. Ce poate să-mi dacă? | |
|
|
|
28-02-2019 |
 | Daniel Vizitator |
| Bună ziua! Îmi puteți spune vă rog, ce s-a întâmplat în final și dacă s-a terminat procesul dumneavoastră...?! Sunt și eu în aceeași situație, pe 9 decembrie 2018 am fost implicat într-un accident care nu s-a produs din vina mea, alt participant la trafic m-a lovit, în timp ce viram la stânga, pe interzis bineînțeles, pentru că așa este intersecția respectivă și respectivul m-a depășit pe dublă linie continuă, pe partea stângă în timp ce viram stânga... Ideea este că am avut o alcoolemie de 0,86 (am fost forțat de situație să plec cu mașina în acel moment și nu am avut altă variantă) și eu am fost considerat cel vinovat. Suntem deja în 28 februarie 2019 și nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarul meu... Aș vrea să știu dacă până la sfârșitul anului mă va audia cineva. Vă mulțumesc pt răspuns, oricare ar fi acela. | |
|
|
|
03-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daniel a scris pe 28-02-2019: Bună ziua! Îmi puteți spune vă rog, ce s-a întâmplat în final și dacă s-a terminat procesul dumneavoastră...?! Sunt și eu în aceeași situație, pe 9 decembrie 2018 am fost implicat într-un accident care nu s-a produs din vina mea, alt participant la trafic m-a lovit, în timp ce viram la stânga, pe interzis bineînțeles, pentru că așa este intersecția respectivă și respectivul m-a depășit pe dublă linie continuă, pe partea stângă în timp ce viram stânga... Ideea este că am avut o alcoolemie de 0,86 (am fost forțat de situație să plec cu mașina în acel moment și nu am avut altă variantă) și eu am fost considerat cel vinovat. Suntem deja în 28 februarie 2019 și nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarul meu... Aș vrea să știu dacă până la sfârșitul anului mă va audia cineva. Vă mulțumesc pt răspuns, oricare ar fi acela. Din pacate urmarirea penala in cazul dosarelor avand ca obiect infractiuni rutiere se desfasoara foarte lent, motiv pentru care puteti formula o cerere pentru a vi se comunica stadiul cercetarilor. De asemenea, ar fi indicat sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare cat mai blanda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2019 |
 | Dor72 Vizitator |
| De abia anul trecut am dat declatatie in martie si anul asta in iamuarie a plecat dossrul de la politie nu se stie inca nimic in august fac doi ani de cind miau luat permisul este posibil din August 2017 sale stea dosarul in politie si de abia in ianuarie 2019 sa ii dea drumul la dosar? | |
|
|
|
04-03-2019 |
 | Danielflorea Craiova Dolj 0784318560 danielflorea0286@gmail.com Facebook |
| Bună seara! Va mulțumesc din suflet pentru răspuns. Ideea este, că eu mi-am am asumat vina și am recunoscut că am greșit, în momentul când am scris declarația la IPJ Dolj. Ar trebui să mai merg încă o dată să închei acordul de recunoaștere al vinovăției, cel despre care spuneți dumneavoastră?! Respectiva cererea, unde trebuie să o fac, la poliție?! Mulțumesc frumos. | |
|
|
|
05-03-2019 |
 | Dor72 Vizitator |
| Da o sa primesti citatie de la politie acasa ca trebuie sa te prezinti sa dai declaratie.Si dupa accea cind au ei chef iti da drumul la dosar,cum ti-am scris mau chemat sa dau declaratie dupa 7 luni si acum in ianuarie aproape un an au dat drumul la dosar depinde de politia de la tine ce fel de osmeni sint daca vor dupa ce ai declarat sai dea drumul ii da daca nu astepti ca mn nu ai ce sa le fc | |
|
|
|
05-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Danielflorea a scris pe 04-03-2019: Bună seara! Va mulțumesc din suflet pentru răspuns. Ideea este, că eu mi-am am asumat vina și am recunoscut că am greșit, în momentul când am scris declarația la IPJ Dolj. Ar trebui să mai merg încă o dată să închei acordul de recunoaștere al vinovăției, cel despre care spuneți dumneavoastră?! Respectiva cererea, unde trebuie să o fac, la poliție?! Mulțumesc frumos. Dupa ce veti avea calitatea de inculpat, puteti formula solicitarea pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei la organul de cercetare penala sau la procurorul de caz, specificand pedeapsa pe care o doriti si modalitatea de executare a acesteia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-05-2019 |
 | Cjr Vizitator |
| Bună ziua! Mi s-a luat permisul săptămâna aceasta și am avut în etilotest alcoolemie de 0.53, iar rezultatele probelor de sânge încă nu au ajuns. Îmi puteți spune cât poate dura pana îmi înaintează polițistul dosarul? | |
|
|
|
25-05-2019 |
 | Dorinel 72 Vizitator |
| De abia in septiembre 2018 a plecat din politie inca nu mia venit nici un raspuns.Anul asta in august deja fac 2 ani | |
|
|
|
27-05-2019 |
| Cjr a scris pe 25-05-2019: Bună ziua! Mi s-a luat permisul săptămâna aceasta și am avut în etilotest alcoolemie de 0.53, iar rezultatele probelor de sânge încă nu au ajuns. Îmi puteți spune cât poate dura pana îmi înaintează polițistul dosarul? Rezultatul obtinut in urma prelevarii probelor biologice va depasi valoarea de 0,8 g/l alcool pur in sange, motiv pentru care vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului. Din pacate durata urmaririi penale in cazul infractiunilor rutiere este destul de indelungata, in unele cazuri putandu-se desfasura pe perioada mai multor ani. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-05-2019 |
 | Danielflorea Craiova Dolj 0784318560 danielflorea0286@gmail.com Facebook |
| Vă salut, bună ziua! Aș dori să vă întreb pe toți cei care ați avut dosare penale pentru alcool și ați fost trimis în judecată,vi s-a întâmplat cumva sau ați auzit măcar dacă a făcut cineva închisoare cu executare, în urma procesului penal pentru alcool la volan...? Vă întreb pentru că nu prea mai pot să stau liniștit și gândul acesta îmi dă fiori încontinuu. Am fost implicat într-un accident rutier pe care nu l-am provocat eu, un alt coleg din trafic a intrat cu mașina în mine, dar asta prea puțin cred că contează ținând cont că am avut o alcoolemie destul de mare, 0.86 g/mie în aerul expirat. De 7 luni aștept cu sufletul la gură să mă audieze cineva dar polițistul care mi-a întocmit dosarul, mi-a spus că o să mai dureze. Nu știu la ce să mă aștept, dacă va fi o amendă penală, muncă în folosul comunității, închisoare cu suspendare sau în cel mai rău caz, închisoare cu executare, ceea ce mă distruge psihic. ... Vă mulțumesc, o zi bună. | |
|
|
|
30-05-2019 |
| Danielflorea a scris pe 29-05-2019: Vă salut, bună ziua! Aș dori să vă întreb pe toți cei care ați avut dosare penale pentru alcool și ați fost trimis în judecată,vi s-a întâmplat cumva sau ați auzit măcar dacă a făcut cineva închisoare cu executare, în urma procesului penal pentru alcool la volan...? Vă întreb pentru că nu prea mai pot să stau liniștit și gândul acesta îmi dă fiori încontinuu. Am fost implicat într-un accident rutier pe care nu l-am provocat eu, un alt coleg din trafic a intrat cu mașina în mine, dar asta prea puțin cred că contează ținând cont că am avut o alcoolemie destul de mare, 0.86 g/mie în aerul expirat. De 7 luni aștept cu sufletul la gură să mă audieze cineva dar polițistul care mi-a întocmit dosarul, mi-a spus că o să mai dureze. Nu știu la ce să mă aștept, dacă va fi o amendă penală, muncă în folosul comunității, închisoare cu suspendare sau în cel mai rău caz, închisoare cu executare, ceea ce mă distruge psihic. ... Vă mulțumesc, o zi bună. Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda, insa daca sunteti la prima fapta ( nu aveti antecedente penale ), modalitatea de executare a pedepsei va fi suspendarea sub supraveghere sau amanarea aplicarii pedepsei. Din pacate durata de solutionare a urmaririi penale in cazul infractiunilor rutiere este destul de indelungata, insa sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa cat mai favorabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-05-2019 |
 | Daniel Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu am antecedente penale, nu am avut niciodată probleme cu legea, însă în ce privește acest acord de recunoaștere a vinovăției, încă nu am calitatea de inculpat, în momentul când se va putea încheia acest acord, o voi face cu mare drag. Acest lucru voiam să știu, dacă cineva vreodată a făcut închisoare cu executare pentru această infracțiune, pentru că după cum am spus, gândul acesta mă distruge psihic cred că în curând, voi avea nevoie și de consiliere psihologică... Vă mulțumesc din inimă pentru răspunsuri. O zi minunată să aveți cu toții. | |
|
|
|
11-06-2019 |
 | Tristan Vizitator |
| In data de 12.05.2019 am fost depistat de organele de poliție conducând sub influența alcoolului (alcoolemie de 0,86 in aerul expirat) . Mi am angajat un avocat care a urgentat puțin dosarul și mi a comunicat ca la analizele de sânge a ieșit o alcoolemie de 2,02, ceea ce mi se pare f. mult. Ce pedeapsa credeți ca primesc? Mai poate fi vorba de de a scapă doar cu amenda?Mentionez ca nu am mai avut antecedente, nici măcar o amenda.Multumesc | |
|
|
|
12-06-2019 |
| Tristan a scris pe 11-06-2019: In data de 12.05.2019 am fost depistat de organele de poliție conducând sub influența alcoolului (alcoolemie de 0,86 in aerul expirat) . Mi am angajat un avocat care a urgentat puțin dosarul și mi a comunicat ca la analizele de sânge a ieșit o alcoolemie de 2,02, ceea ce mi se pare f. mult. Ce pedeapsa credeți ca primesc? Mai poate fi vorba de de a scapă doar cu amenda?Mentionez ca nu am mai avut antecedente, nici măcar o amenda.Multumesc Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. Daca dosarul se afla in etapa urmaririi penale, puteti solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, avand astfel posibilitatea sa solicitati atat pedeapsa pe care o doriti, cat si modalitatea de executare a acesteia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |