Forum avocaţi > Drept penal

Condamnat pentru alcool la volan. Cand pot sa fac din nou scoala de soferi?

1  2  Final
 14-10-2017
Vizitator
Buna ziua!
Am fost condamnat pentru conducerea unui vehicul su influenta bauturilor alcoolice, ma intereseaza cand pot sa ma apuc sa fac din nou scoala de soferi ? dupa 1 an sau dupa 2 ani ?
Solutia suna asa:

În temeiul prevederilor art. 396 alin.1, 2 ?i 10 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 al. 1 Cod penal. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) ?i i) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a conduce toate categoriile de vehicule pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) ?i i) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a conduce toate categoriile de vehicule. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, Constată că pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii este suspendată şi executarea pedepselor accesorii, raportat la dispoziţiile art. 65 alin. 3 Cod penal, iar conform art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare începe de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri
Răspunde
 15-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Conform art.165 si art.167 Cod pr pen puteti cere reabilitarea dupa trecerea a 3 ani in care nu mai savarsiti o infractiune (oricare infractiune prevazuta de codul penal sau alte legi speciale). Dupa obtinerea reabilitarii puteti face din nou scoala si accesa examenul pentru permisul auto.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Molnar Attila a scris pe 14-10-2017:
Buna ziua!
Am fost condamnat pentru conducerea unui vehicul su influenta bauturilor alcoolice, ma intereseaza cand pot sa ma apuc sa fac din nou scoala de soferi ? dupa 1 an sau dupa 2 ani ?
Solutia suna asa:

În temeiul prevederilor art. 396 alin.1, 2 ?i 10 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 al. 1 Cod penal. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) ?i i) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a conduce toate categoriile de vehicule pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) ?i i) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a conduce toate categoriile de vehicule. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, Constată că pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii este suspendată şi executarea pedepselor accesorii, raportat la dispoziţiile art. 65 alin. 3 Cod penal, iar conform art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, executarea pedepsei complementare începe de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri

Buna ziua,

Nu va trebui sa faceti din nou scoala de soferi. Va trebui sa dati examenul pentru primirea permisului de sofer, fara sa trebuiasca sa mai faceti scoala.

Din moment ce instanta v-a stabilit ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 2 ani, inseamna ca de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare trebuie sa asteptati 2 ani, iar apoi puteti incerca sa dati examenul pentru permis.

Data ramanerii definitive a hotararii este data la care s-a pronuntat solutia in apel ori data la care a expirat termenul de declarare a apelului daca nimeni nu a atacat hotararea pronuntata de prima instanta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2017
Vizitator
Buna seara! La mine nu se poate aplica articolul 116 -OUG 195/02 ?

(1)Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a)au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b)a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c)a intervenit amnistia;

d)interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Răspunde
 06-05-2018
Vizitator
Am primit 8 luni cu amanarea pedepsei si 2 ani supraveghere plus 30 zile munca in folosul comunitati. Cand ridic permisul? Poate sa mi se dea si suspendare? In sentinta nu se specifica
Răspunde
 06-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti sustine examenul pentru redobandirea permisului dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, daca prin sentinta nu s-a specificat un alt termen.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2018
Vizitator
Ședința din 04 05 2018 la ora 09:00
Complet: C2cc
Amâna pronuntarea:
Amâna pronunțarea la 07 05 2018
Încheiere amânare initiala a pronunțării din 04.05.2018

Ma ajuta cnv cu un răspuns va mulțumesc.
Răspunde
 08-05-2018
Vizitator
Avocatul meu spune ca dupa ramanerea definitiva pot sa ma duc cu hotararea legalizata si sa imi ridic permisul. Pe cine sa mai intreb?
Răspunde
 09-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 08-05-2018:
Avocatul meu spune ca dupa ramanerea definitiva pot sa ma duc cu hotararea legalizata si sa imi ridic permisul. Pe cine sa mai intreb?

Daca s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei si nu s-a specificat o alta masura complementara, va puteti ridica permisul dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, cu legalizarea acestei hotarari. Va trebui sa verificati cu atentie obligatiile care vi s-au impus.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Coști.mitea@yahoo.com a scris pe 08-05-2018:
Ședința din 04 05 2018 la ora 09:00
Complet: C2cc
Amâna pronuntarea:
Amâna pronunțarea la 07 05 2018
Încheiere amânare initiala a pronunțării din 04.05.2018

Ma ajuta cnv cu un răspuns va mulțumesc.

Veti primi solutia pe data de 07.05.2018. De regula, deliberarea si pronuntarea hotararii se fac in ziua cand au avut loc dezbaterile, insa in raport cu volumul de lucru si complexitatea cauzei, instanta se poate pronunta in termen de 15 zile de la inchiderea dezbaterilor, iar in situatii exceptionale poate amana pronuntarea peste acest termen, cu cel mult 15 zile.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2018
Vizitator
Am primit citație sa ma prezint in fata instanței pe 08 06 2018.sa înțeleg ca in momentul când ma prezint aflu ce condamnare mia dat?..adică au dat soluția ?
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Nu se specifica nimic despre o eventuala suspendare sau interzicere de a conduce. Doar masurile de suprabeghere . Obligatia de a anunta plecarile de la domiciliu pe termen mai mare de 5 zile,schimbarea domiciliului si a locului de munca si acte doveditoare ale mijloacelor de existenta. Plus obligatia de a primi vizitelor ofiterului supraveghetor si obligatia de a presta 30 zile munca in folosul comunitatii. Cu hotararea definitiva legalizata ma duc la politie si fac o cerere de restituire. Intrebarea mea este cat dureaza de la data cererii pana primesc permisul. Eu lucrez in strainatate si trebuie sa stiu termenii pt a obtine concediu pe perooada suficienta. Multumesc.
Răspunde
 10-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Coști.mitea@yahoo.com a scris pe 09-05-2018:
Am primit citație sa ma prezint in fata instanței pe 08 06 2018.sa înțeleg ca in momentul când ma prezint aflu ce condamnare mia dat?..adică au dat soluția ?

Daca ati primit citatie ulterior inchiderii dezbaterilor, este posibil sa se fi repus pe rol cauza. Mergeti la termenul stabilit, moment in care veti afla motivele pentru care s-a repus cauza pe rol.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2018
Vizitator
Mia venit comunicare încheiere finala camera preliminara penala din data de 07:05 2018.e spre bine
Ma ajut cnv cu un răspuns?
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Da. Astepti vreo doua luni si te citeaza in instanta. Dupa vezi ce hotarate se ia. Iti recomand sa iti iei un avocat
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Pai mau citat sa ma prezint in in fata instanței pe 8 iunie
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
La 1'50 in sânge alcool fara antecedente penale am șanse sa primesc amânare aplicare pedeapsa
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Poti primi amanarea pedepsei. Saptamana trecuta am primit amanarea pedepsei si am avut 1.62 in sange. Iti recomand sati iei avocat
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Poate cineva sa imi spuna cat dureaza din momentul depunerii cereri de restituire la politie si pana primesc permisul? Definitiva cu amanarea pedepsei...
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Hotărârea definitiva si dovada fara drept de circulație si îți iei permisul pe loc
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.