Forum avocaţi > Drept penal

Citare in calitate de intimat

1  2   3   4  Final
 13-11-2017
Vizitator
Buna ziua,

In luna mai mi-a fost furar portmoneul. Politia a prins hotul dar procurorul a dispus incetarea urmaririi penale. Eu am primit o citatie in calitate de intimat sa ma prezint la parchet sa imi dau acordul la incetarea urmaririi penale.

Ce se intampla daca nu ma duc (avand in vedere ca nu primesc zi libera pentru asta si nu rezolv absolut nimic ).

Multumesc,
Răspunde
 13-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Nu se intampla nimic daca nu mergeti. Se va dispune confirmarea renuntarii la urmarire penala si cam atat. Nu veti suferi nicio consecinta negativa daca nu va prezentati.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2019
Vizitator
Buna ziua,

Am primit o citatie in calitate de intimat pentru a ma prezenta in instanta, obiectul dosarului fiind denumit: confirmare renuntare la urmarirea penala. Dupa ce am fost la politie, dupa ce am declarat furtul din mijlocul de transport, a portofelului, am declarat la politie ca renunt la urmarirea penala deoarece nu au gasit autorul infractiunii. Ce trebuie sa fac daca am primit citatia? Ce inseamna calitatea de intimat in cuprinsul citatiei?
Multumesc !
Răspunde
 02-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andra a scris pe 02-07-2019:
Buna ziua,

Am primit o citatie in calitate de intimat pentru a ma prezenta in instanta, obiectul dosarului fiind denumit: confirmare renuntare la urmarirea penala. Dupa ce am fost la politie, dupa ce am declarat furtul din mijlocul de transport, a portofelului, am declarat la politie ca renunt la urmarirea penala deoarece nu au gasit autorul infractiunii. Ce trebuie sa fac daca am primit citatia? Ce inseamna calitatea de intimat in cuprinsul citatiei?
Multumesc !
Din moment ce sunteti parte intr-un dosar, sfatul meu este sa va prezentati la termenul stabilit, pentru ca instanta sa confirme solutia data de Parchet. Daca aveti un alt punct de vedere, il puteti sustine in fata instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2019
Vizitator
Prezenta in aceasta situatie este facultativa? Multumesc pentru raspuns
Răspunde
 02-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Prezenta in aceasta situatie este facultativa? Multumesc pentru raspuns
In cazul confirmarii solutiei de renuntare la urmarirea penala, prezenta nu este obligatorie, insa din moment ce ati fost citat va sfatuiesc sa va prezentati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2019
Vizitator
Pot merge in instanta si fara asistenta juridica, aceasta prezentare in instanta necesita prezenta si unui avocat ? Sau este o procedura usoara in care nu am nevoie de asistenta?
Multumesc anticipat si multumesc pentru ajutor!
Răspunde
 02-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Buna ziua,

Multumesc !

Ideal ar fi să vă prezentați și să susțineți admiterea cererii de confirmare a renunțării la urmărirea penală. Dacă nu vă prezentați cauza va fi oricum judecată. În acest caz, trimiteți măcar un înscris prin care să susțineți admiterea cererii. Puteți să solicitați redactarea înscrisului unui avocat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2019
Vizitator
Va multumesc frumos pentru ajutor! O zi buna!
Răspunde
 11-12-2019
Vizitator
Ce indeamna intimat
Răspunde
 11-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Intimatul este echivalentul paratului.
Cel care nu este reclamant, in dosarul de fond, este parat.
In caile de atac (apel, recurs), paratul este numit intimat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Intimatul este acea persoană chemată în judecată în faţa instanţei de apel sau de recurs prin folosirea căii de atac de către partea adversă ori de procuror. În calitate de intimat poate apărea inculpatul sau partea responsabilă civilmente, în apelul sau recursul declarat de procuror sau de partea vătămată ori de partea civilă sau procurorul, partea vătămată sau partea civilă în apelul sau recursul declarat de inculpat sau de partea responsabila civilmente.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-05-2020
Vizitator
Bună seara am primit o citație an calitate de intimat a-mi spuneți dacă va rog ce se poate antampla
Răspunde
 27-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Fernando a scris pe 26-05-2020:
Bună seara am primit o citație an calitate de intimat a-mi spuneți dacă va rog ce se poate antampla

Ce obiect are cauza dvs ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Fernando a scris pe 26-05-2020:

Daca ati primit citatie, aveti obligatia sa va prezentati in fata instantei.

Ati fost urmarit penal pentru vreo fapta?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2020
Vizitator
Bună ziua,
Am fost urmărit penal pentru construirea unui garaj în zonă de interdicție. În timpul urmăririi penale, am demolat construcția, iar procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală. Acum, am primit citație la judecatorie în calitate de intima, "pentru confirmarea renunțării la up.
Va rog să-mi spuneți ce se poate întâmpla.
Vă mulțumesc!
Răspunde
 07-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Conform procedurii, solutiile procurorului de renuntare la urmarire penala sunt supuse confirmarii instantei. Nu se va intampla nimic rau, stati linistit. Instanta va confirma solutia. Sa va prezentati totusi in fata instantei, ptr. a nu demonstra lipsa de respect sau interes. E putin probabil ca instanta sa va adreseze vreo intrebare, insa in cazul in care o va face totusi, veti raspunde sincer, conform celor retinute de procuror in ordonanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2020
Vizitator
Vă mulțumesc!
Răspunde
 07-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gustea Ștefan a scris pe 07-06-2020:
Bună ziua,
Am fost urmărit penal pentru construirea unui garaj în zonă de interdicție. În timpul urmăririi penale, am demolat construcția, iar procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală. Acum, am primit citație la judecatorie în calitate de intima, "pentru confirmarea renunțării la up.
Va rog să-mi spuneți ce se poate întâmpla.
Vă mulțumesc!

Instanta va trebui sa admita sau sa respinga propunerea Parchetului de renuntare la urmarirea penala.

De regula, instantele admit propunerea, insa sfatul meu este sa va prezentati la termenul stabilit, pentru a demonstra ca sunteti de buna-credinta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2020
Vizitator
Bună ziua am primit si eu un plic .. care scrie asa citat in calitate de intimat in calitate de scrisuri ce înseamnă?
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.