Am fost angajat în București la un institut de cercetare și proiectare în funcția de inginer. De prin 2011 salariile au început să întîrzie, să se micșoreze, iar „derapajul” a continuat pînă la plecarea mea prin concediu fără plată din decembrie 2013 - în acel moment aveam restanțe de mai bine de un an. De la angajarea în societate și pînă la plecarea în CFP la cerere din decembrie 2013 am îndeplinit prin cumul și funcția de magazioner de reviste și cea de bibliotecar din cadrul aceluiași institut. Din terțe surse din societate am aflat că în ianuarie 2013, (un an mai înainte) când mă aflam într-un concediu fără plată ordonat de conducere, s-a desființat plata sporului de cumul de funcții, cuvenită conform contractului individual de muncă pentru exercitarea prin cumulare a funcțiilor menționate mai sus. Conform legislației în vigoare și a CIM, plata acestor sume reprezintă o obligație a societății către subsemnatul, pînă la comunicarea către mine a înștiințării de modificare a prevederii susmenționate prin act adițional la contractul individual de muncă. Începînd din decembrie 2013 mă aflu în concediu fără plată, la cerere. Între timp am ajuns să mă angajez în Timișoara pe un post agreabil și un salariu decent. În luna octombrie 2013 a avut loc inventarierea gestiunii magaziei de reviste în prezența doamnei contabile desemnată pt gestiunea mea, ale cărei constatări, respectiv lista de inventariere, nu mi-au fost transmise spre semnare până la data întrării în concediul fără plată actual. Tot la intrarea în acest concediu am predat doamnei contabile cheile de acces în sălile care adăpostesc cele două gestiuni și fișele de cititori, care fac parte din documentele gestiunii de bibliotecă, de atunci și până în momentul de față subsemnatul nemaiputînd exercita vreun control asupra acestor gestiuni. Actele acelui inventar mi-au fost transmise pt semnat scanate, pe mail, abia în aprilie-mai 2014; după îndelungate parlamentări la telefon, am ajuns să le semnez personal în cursul unei vizite la București cu scop personal. Vizita din iulie 2014 a avut și un ocol pe la fostul loc de muncă, unde am folosit al 2lea set de chei ca să intru în una din cele 2 locații pe care le-am avut în grijă și să verific parțial acel inventar de reviste făcut în perioada în care mai lucram acolo; l-am semnat pe bună credință, dar abia după amiază am ajuns în a 2a locație (demisol) unde se afla biblioteca și restul revistelor. Aici am avut surpriza neplăcută să găsesc broasca spartă și pe ușă montat un lacăt de la care „nu se știa” unde sînt cheile. Acel lacăt a fost tăiat și înlocuit, iar după ce am aruncat o privire prin depozit m-am întors la directorul tehnic (fostul director general) și i-am pus în mînă cu martor al 2lea set de chei împreună cu cea de lacăt nou schimbat. Nu am avut atunci prezența de spirit să fac un P.V. de constatare a stării de lucruri de la acea oră - eram după o zi lungă în care scrisesem bonuri de transfer pt mobilierul din fostul birou (inventarul de inginer, cum ar veni). Tot în acea zi am primit un tabel scris de mînă și semnat de o contabilă cu ce aș mai fi avut de luat conform pontajului. (pontaj în care nu apărea sporul de cumul funcții tăiat cu un an înainte) Zilele trecute am văzut pe siteul institutului o schimbare la vîrf: din cei 3(trei!!!) directori ai unei organizații cu maxim 50 de oameni, au plecat la pensie dir. economic și cel tehnic (funcția de dir tehnic a fost inventată odată cu venirea pe postul de dir. general a unui funcționar de la AVAS, care e în continuare dir. gen.) - mirarea mea e cum au plecat cei 2, cine le-a semnat pt bibliotecă, dacă mie mi se refuză descărcarea de gestiune deși sînt plecat în CFP și în afara localității de mai bine de 1 an? Cum să fac să obțin o lichidare „curată” și banii restanți? Mulțumesc anticipat pt orice răspuns serios! |
|