Forum avocaţi > Dreptul muncii

Firma SK Express People ORADEA mi-a dat teapa cu salariul din Cehia

1  2  Final
 27-08-2015

Buna ziua, pe langa faptul ca nu mi-am primit banii pe luna februarie 180 de ore lucrate ca sclavul in picioare am si un filmulet in care se prezinta conditiile de acolo...o mizerie,...total inuman.

Eu doresc pe aceasta cale sa imi recuperez salariul ...nu am furat nu am dat in cap, nu am avut absente de la munca...am fost corect cu ei. Am si dispun de acte un roman intreg as zice...am fluturasii de salariu pe cele 2 luni de zile, am falsele lor hartii cu banii care mi se opreau lunar pentru o asa zisa asigurare medicala...care nu exista de fapt in cehia, nu aveam card de sanatate,...dar banii ajungeau in romania in fiecare luna opriti din salariul meu, acolo acea hartie este egala cu zero daca patesti cumva ceva in cehia. am muncit 3 luni de zile...nu mi-am primit salariul pe ultima luna nici acum dupa...mai mult de juma de an...si insistente la telefon la biroul din oradea...persoana tepara este IOSIF VULCAN..mai jos va ilustrez linkul clipului filmat chiar de acolo din cazare de un coleg...care si el l-a randul meu a fost tepuit...el a avut noroc cu clipul si iau dat banii...dar in situatia mea sunt sute...chiar mii de persoane ce au fost acolo si au fost tepuiti cu banii...

https://www.youtube.com/watch?v=XPqaLREqVWo

Va rog , ce as putea face si cine ma poate ajuta sa imi recuperez banii mei munciti.
Multumesc.
Răspunde
 30-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Firma in cauza nu poate fi actionata in instanta decat in tara in care contractul de munca isi produce efectele, adica in Cehia.Pentru aceasta trebuie sa cunoasteti legislatia tarii respective, sau sa va angajati un avocat de acolo.
Totusi nu ati precizat cu cine ati incheiat contractul de munca. Daca firma este din Oradea atunci o actionati in instanta la Tribunalul Oradea,
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2015

Multumesc mult de raspuns doamna...firma angajatoare este SK Express People...are sucursale si aici in romania....si in alte tari desigur...

dar Sk Express People exista si in Romania la noi.
Răspunde
 30-08-2015

Este foarte probabil sa fie necesar sa va judecati in Cehia.

Depinde si ce fel de contract aveti.
Nu va poate lamuri nimeni fara a se analiza actele in amanunt.
Răspunde
 27-07-2017
Vizitator
Buna ziua. Ma numesc Serban Georgica. Am reusit ca dupa 56 de ani sa traiesc o experienta traumatica datorata unor persoane care au ajuns sa creada ca pot face ceea ce vor, cand vor si cum vor. Pe scurt, sambata , 22 iulie am fost agresat verbal de o persoana care a intrat la mine in camera si ma acuza ca i-am adus injurii lui Sorin(translator in Adient). Agresorul este si el translator in Adient. Au chemat un coordonator in incercarea de a ma forta sa plec imediat de acolo. Mentionez ca acest Sorin nici nu era in pensiune la momentul acuzarii mele pentru injurii. Ieri am fost pus in fata unei situatii pe care nu am crezut ca o voi trai vreodata. Doi coordonatori si aceeasi doi translatori m-au scos de pe linie, la inceputul schimbului, pe motivul ca sunt disponibilizat pentru ca am avut o altercatie pe linie cu un coleg ( manevrat de ei, acesta avand probleme psihice). Nu mi-a fost data nici o hartie conform careia sunt disponibilizat. De ce nu m-au lasat sa lucrez si cand aveau hartia opream lucrul? I-au spus liderului de linie ca ma iau la sediul firmei pentru a-mi da hartia. Ulterior au spus ca imi vor da hartia maine! Sunt convins ca voi avea probleme mari in repatrierea mea (bani nu am de drum), vor face presiuni ca sa plec de aici, etc. Am venit aici in data de 18 iunie la 5 am, soferul autocarului vorbise cu coordonatorii pe drum dar acestia au intarziat 2 ore. Atunci soferul a zis: uitati-va bine, astia sunt nesimtitii care va vor coordona. A avut dreptate. Va rog sa luati nota de acest mesaj, pentru ca sunt hotarat sa nu ma opresc aici in a-mi cauta dreptatea. Sper ca cei din tara ne mai poarta respect celor care suntem aici. Sunt multe de povestit. Un respectuos salut, Georgica Serban.
Răspunde
 30-07-2017
Vizitator
AM LUAT TEAPA CU ACEASTA FIRMA,CONDITII MAI RAU CA IN PUSCARIE IN LOCALITATEA TACHOV DIN CEHIA,UN HOTEL MIZERABIL,CU GANDACII IN CAMERA SALAR PE 2LUNI SI JUMATE NUMAI 350 DE EURO,BUCATARIE COMUNA,BAIE COMUNA CARE DUSURILE NU FUNCTIONEAZA,PE LUNA FIRMA ITI RETINE 11,000 DE COROANE COMISION LUNAR NU NUMAI LA INCEPUT,FRATI ROMANI NU MERGETI CU IEI ESTE O MARE TEAPA
Răspunde
 08-08-2017

Campina

-pentru DragonAthus
Da, dupa cum am citit pe internet, firma are sedii centrale in Slovacia, Cehia, Romania si Polonia. In Romani sediul este in Oradea. Deci puteti introduce actiunea la Tribunalul Oradea.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2017

Campina

-pentru George
N-am inteles pentru cine ati scris:"Va rog sa luati nota de acest mesaj" ?
Pe cine doriti sa amenintati? Sper ca nu pe noi, care va raspundem.
Raspunsul de mai sus este valabil si pentru dvs.: introduceti litigiul de munca la TRibunalul din judetul in care locuiti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2017

Campina

-pentru Radu Adrian Claudiu

Faptul ca ati luat " teapa"-cum ziceti dvs. este partial o realitate.
De fapt, la incheierea oricarui contract, persoana in cauza trebuie sa fie atenta la fiecare cuvant, fiecare alineat, fiecare fraza, fiecare articol al lui.
Dar, in viata de zi cu zi, nu se intampla asa. Se semneaza contractul cu ochii inchisi si cu bucuria gasirii unui loc de munca in strainatate, fara a verifica in ce conditii se incheie contractul. Ce ofera firma aceea? Care sunt conditiile de cazare? ( se intreaba, daca nu sunt precizate in contract...dar cine sta sa intrebe?) Etc.etc.
Si pe urma, venim si ne plangem ca am gasit...ce spuneti dvs., si ca salariul nu se plateste la timp.
Daca asa ii lasati si nu actionati in sensul introducerii unui litigiu -cel putin pentru recuperarea banilor....nu va ramane decat sa va plangeti in continuare...
Iar data viitoare, sa fiti atenti la tot ce scrie, si ce semnati, sau se spune ca veti avea la locul de munca. Ideal ar fi sa consultati un avocat inainte de semnarea contractului, care sa va spuna ce sa verificati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2017
Vizitator
Buna exact aceas problema am si eu astept dupa bani mia venit o hartie ca am 2300total rest de plata si iam intrebat pe cei de la agentie unde sunt bani? Eu mam la fel am patit cu asigurarea mi sa infectat ochi de numa puroi si sange mia curs din ochi mia fost umflata un medic nu sa atins de mine am lucrat doua luni jumate nu am mai rezistat 12ore zilnic din care se tragea o jumatate de ora. Dar am socotit in total zilnic faceam 16ore eu am vorbit cu ei si miau radpuns ca bani sunt pe card dar de fapt nu sunt leam spus isi bat joc de noi? Si mau blocat la telefon nu mai vor sa raspunda pe faceboock iaras mau bocat serios ce se poate face. In orsdea era un contract de 8ore si cand am ajuns in cehia era altfel contractul normal era pe ceha noi nu intelegem macar daca era pe engleza va rog ajutatine sa nu ajunga si alti oameni sarmani am fost acolo am vazut cum plangeau oameni in toata firea de foame macar indrumatine ce putem face chiar daca nu vom recupera bani va multumesc anticipat
Răspunde
 10-12-2017
Vizitator
Asa da ss sun unu dintre cei patiti am lucrat la cehia firma expres people si nu miau dat bani
Răspunde
 10-12-2017
Vizitator
Buna ziua am avut si io probleme am lucrat o luna jumate la expres people si nu miau dat bani pe luna octombrie am sunat dar raspunde cu indiferenta mi a zi ca o sa rezolve problema dar dupaia nu au mai raspuns dupa ce ca am avut niste conditii mizerabile is niste neseriosi si tepari
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Fine 2017 teapa in cehia firma ADIENT feriti-va frati Romani.......!? Cu sk Express People ORADEA
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Dar contractul,nea chemat la ora 11-12 la firma si eram cam 40-50 de persoane,am semnat toti si in aceeasi zi la ora 15-16 am plecat in Cehia
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Da,ai dreptare fratioare ADIENT si LEAR sau asa ceva
Răspunde
 21-12-2017
Vizitator
Atentie ! Sk EXPRESS PEOPLE Pregatiti Diferentele de bani care nu sau dat SI Nu bagati sofer UNGUR pe autobuz ...
Răspunde
 21-12-2017
Vizitator
I T M BUCURESTI NU Se autosesizeaza nimeni semnam contracte de 2 lei si primim 1 leu diferenta unde este sk express people Oradea
Răspunde
 27-12-2017
Vizitator
Buna , să vă spun și eu cate ceva .. Lucrez la Adient , am 20 de ani , 7.5 ore pe zi , pauzele nu se pontează , 3 schimburi , in fiecare luna primesc cate 25.000-26.000 czk , Am văzut multe adrese , înjurături , bani nu i-ați primit nerespectând condițiile lor , am mai văzut oameni că voi , sincer .. Sunt mulțumit la 1000€ , nu plătesc nimic .. nepredarea de echipamente , tot ce tine de ei . Aduce la amenzi , ai plecat de la muncă în România fără să anunți ? La 3 absente nemotivate ai 5000 czk amenda din partea firmei , cei in perioada de proba , și din câte am văzut nici unu nu ați avut mai mult de 3 luni ( perioada de proba ) Succes pe mai departe .
Răspunde
 26-01-2018
Vizitator
D-na avocat cum pot sa aflu daca o societate ce recruteaza muncitori pt strainatate este serioasa?
Răspunde
 27-01-2018
Vizitator
"Eu iau 12000 coroane pe luna la Adient 7,5 ore zi"

Care Adient7 mă? spune toate detalile (muncești ca un câine pe bani astia)
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.