|
05-09-2017 |
 | Georgeta Vizitator |
| Bună ziua Acest stimulent se acorda în cazul în care primesc pensie de invaliditate gr.II și indemnizatie pt persoane cu handicap accentuat? Locuiesc în București. Mulțumesc, o zi bună! | |
|
|
|
05-09-2017 |
 | Bene Andrei Vizitator |
| Problema Juridica: Buna. Sunt profesor de sport și pe ruta domiciliu - scoala nu exista mijloc de transport . Merg cu mașina personală in fiecare zi dus-întors 104 km . Normal ar trebui sa îmi deconteze bonurile de benzina adică 7,5 l la 100km dar îmi decontează valoarea unui abonament adică 210 lei pe luna ceea ce este foarte puțin. Am vorbit cu primarul și a zis ca nu are de unde ca așa e legea. Legea nu e așa . Ce acte ar trebui sa dau in judecată primăria pentru decontarea transportului ? Și a doua problema este despre prima de instalare in învățământ ce se da in primul an de când ai intrat in sistem . Eu am depus cerere anul trecut și de atunci tot ma pasează de la unul la altul primarul la contabila și invers . Ce acte ar trebui sa am sa i dau in judecată pentru prima de instalare ? Mulțumesc ! | |
|
|
|
06-09-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| @ Georgeta- Primaria Capitalei va acorda un stimulent de 500 lei pe luna pentru adultii cu handicap care au domiciliul stabil/resedinta pe raza municipiului, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Ajutorul va consta într-un stimulent de 500 de lei, lunar, condiția fiind ca adultul cu handicap să aibă domiciliul pe raza municipiului București. Acte necesare: - cerere tip de solicitare a acestui drept; - certificatul de incadrare in grad de handicap, original (in termen de valabilitate). In cazul in care exista diferente de nume intre actul de identitate si certificat, se solicita actul care sa ateste schimbarea numelui; - cartea de identitate sau buletinul de identitate adult cu handicap, original - actul de identitate al reprezentantului legal/tutore, original; - extras de cont; Nu beneficiaza de stimultent persoanele care: a) nu se incadreaza in criteriile de eligibilitate stabilite de Metodologie; b) au depus un dosar incomplet sau actele care fac obiectul dosarului nu sunt valabile; c) adultii cu handicap ingrijiti si protejati in centre rezidentiale publice, cu exceptia centrului de tip respiro; d) adultii cu handicap care sunt retinuti sau condamnati definitiv la o pedeapsa privativa delibertate, pe perioada retinerii ori detentiei; e) adultii cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri, aflati in ingrijirea si protectia asistentului personal profesionist Documentele doveditoare, respectiv certificatul de incadrare in grad de handicap, cartea de identitate sau buletinul de identitate, extras de cont pentru persoanele adulte cu handicap/titularul cererii, actul de identitate al reprezentantului legal/tutore vor fi centralizate la nivelul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de la nivelul sectorului unde beneficiarul figureaza cu domiciliul. | |
|
|
|
|
06-09-2017 |
|
| @ Bene Andrei-Ca documente justificative pe care cadrele didactice le vor prezenta lunar unitatii de invatamant pentru a beneficia de decontarea transportului: - abonamentele, emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, utilizate in luna precedenta; - biletele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, utilizate in luna precedenta, acceptate numai in cazurile prevazute la art. 7 alin. (3); .- bonurile de achizitie a carburantului, pentru transportul efectuat cu autoturismul/ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu, iar suma decontata se calculeaza potrivit prevederilor alin. (7). Valoarea bonurilor prezentate la decont trebuie sa fie cel putin egala cu valoarea sumei decontate. Ordonatorii de credite ai unitatilor de invatamant vor transmite ordonatorului principal de credite al bugetului local, pana la data de 1 noiembrie a fiecarui an, pentru anul bugetar urmator, o solicitare fundamentata a sumelor necesare pentru decontarea transportului cadrelor didactice. Beneficiarii vor instiinta in scris conducatorul unitatii de invatamant - in vederea stabilirii sumelor necesare, in perioada 1-30 septembrie a fiecarui an, ca pe parcursul anului scolar vor solicita decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei la si de la locul de munca, cu specificarea nivelului estimat al valorii totale. Probabil ca nu s-au respectat pasii care trebuiau urmati pentru existenta fondului din care sa se achite cheltuielile. | |
|
|
|
|
06-09-2017 |
|
| Referitor la prima de instalare: 1. HG nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 135/25.06.1993), prevede, la art. 23, următoarele: „(1) La încadrarea într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiază de o indemnizație de instalare echivalentă cu un salariu de bază corespunzător funcției, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat; în cazul medicilor și farmaciștilor, indemnizația de instalare se acordă, după terminarea stagiaturii sau a internatului, de unitatea sanitară unde s-au încadrat prin concurs. (2) Indemnizația de instalare poate fi echivalentă cu două salarii de bază pentru acele localități unde atragerea specialiștilor se face cu mare greutate, stabilite de ministere și celelalte instituții centrale și locale ale administrației publice și avizate de Ministerul Finanțelor. (3) Persoanele care au beneficiat de indemnizația de instalare și care ulterior au demisionat sau li s-a desfăcut contractul de muncă din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condițiile legii, indemnizația primită, calculată proporțional cu perioada rămasă până la expirarea termenului de un an.” Dispozițiile art. 23 din HG nr. 281/1993 sunt în vigoare și în prezent, nefiind abrogate de niciunul dintre actele normative în domeniul salarizării emise până la această dată. 2. Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic stipula, în art. 51, alin. (6): „Personalul didactic de predare beneficiază de o primă de instalare, o singură dată, la angajarea în învățământ prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Cuantumul acestei prime se stabilește potrivit legii. Verificati intai daca va incadrati in prevederile legale. Prima nu se acorda " in primul an de când ai intrat in sistem ", ci in primul an dupa absolvirea studiilor, sau in maxim 5 ani de la absolvirea studiilor. | |
|
|
|
|
07-09-2017 |
 | Georgeta Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns, dar am o nelamurire:pensia de invaliditate se considera venit și în acest caz nu voi mai avea dreptul la cei 500 lei? Mulțumesc, o zi bună! | |
|
|
|
07-09-2017 |
|
| @Georgeta-nu stiu exact care este situatia dvs. Daca va incadrati in prevederile literei e) nu beneficiati de cei 500 lei. -e) adultii cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri, aflati in ingrijirea si protectia asistentului personal profesionist | |
|
|
|
|
08-09-2017 |
 | Bene Andrei Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns ! Studiile le-am terminat și ma încadrez pentru prima de instalare , anul asta m-am și titularizat in scoala respectiva . | |
|
|
|
11-09-2017 |
 | Mihaela Vizitator |
| -e) adultii cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri, aflati in ingrijirea si protectia asistentului personal profesionist Cred ca trebuie sa tineti cont de virgula. Eu inteleg ca cei care realizeaza venituri si sunt in ingrijirea si protectia asistentului personal profesionist. | |
|
|
|
24-09-2017 |
 | Pop Teodora Vizitator |
| Bună ziua am și o întrebare am pensia d 520 d lei și pensia handicap d 272 lei și 10 bonuri d 10 lei. mai beneficiezi d cei 500 lei și ce acte trebuie și va dura până se va aproba dosarul va veni cu pensia d handicap prin posta am dreptul la cei 500 d lei aștept răspunsul mulțumesc frumos o zi buna | |
|
|
|
24-09-2017 |
 | Pop Teodora Vizitator |
| Bună ziua am și o întrebare am pensia d 520 d lei și pensia handicap d 272 lei și 10 bonuri d 10 lei. mai beneficiezi d cei 500 lei și ce acte trebuie și va dura până se va aproba dosarul va veni cu pensia d handicap prin posta am dreptul la cei 500 d lei aștept răspunsul mulțumesc frumos o zi buna | |
|
|
|
16-10-2017 |
 | Cleo
|
| Buna ziua, va rog sa-mi comunicati ce trebuie sa faca tatal meu, care beneficiaza de pensie de handicap grav, dar nu care are cont bancar. Cum poate beneficia de stimulentul lunar de 500 lei? Poate solicita efectuarea platii acestui stimulent in contul bancar deschis pe numele mamei mele? Mentionez ca mama are pensie de insotitor pentru tatal meu si tata nu este deplasabil. A avut femurul rupt si se deplaseaza prin casa cu un cadru metalic. Va multumesc, Luminita Mihalache | |
|
|
|
09-11-2017 |
 | Ailincai Adina Vizitator |
| Daca lucrez beneficiez de cei 500 lei acordati de primarie | |
|
|
|
09-11-2017 |
 | AILINCAI Adina Vizitator |
| Am uitat dsa precizez ca am grad de handicap mediu si lucrez la litera e specifica numai cei cu grad grav sau accentuat | |
|
|
|
10-11-2017 |
 | Ailincai Adina Vizitator |
| Raspunde cineva aici sau intrebam degeaba | |
|
|
|
13-11-2017 |
 | Sarboiu vasilica Vizitator |
| am vrut sa trimit electronic actele ptr. stim. finan. de 500 lei acordare pers. cu hand. dar mi-a cerut adresa de email care nu este inca publicata .este publicat numai sittul rog sa-mi spuneti cum sa procedez .Multumesc | |
|
|
|
14-11-2017 |
 | Jica marius Vizitator |
| A intrat in vigoare legea salarizarii care prevede 15 % SPOR SALARIU pentru persoanele cu handicap grav si accentuat? Ma refer la toate categoriile de handicap nu numai vizual. | |
|
|
|
18-11-2017 |
|
| @Ailincai Adina si toti cei care posteaza intrebari in continuarea unui raspuns dat altei persoane Chiar daca intrebarea dvs. se aseamana cu a celui care a postat inainte, este absolut necesar sa postati personal o intrebare, deoarece nu stiu cati dintre noi revenim asupra unor raspunsuri date deja. Sunt destule intrebari/probleme postate ca sa ne intoarcem la unele carora le-am dat deja un raspuns. | |
|
|
|
|
18-11-2017 |
 | Ana Vizitator |
| Doamna avocat,Fiind pensionara de boala gradul 2 accentuat,nu locuiesc in raza București.Sunt din Mangalia/Cta.Cum pot beneficia de un asemenea ajutor lunar???Nu mi se da nici subvenția la căldură(electric)deoarece am 682 pensia de boala.In acest moment din 11Oct.aștept răspuns de la contestația de încadrare in grad de handicap,deoarece de un an lupt pe lângă tot ce am si cu cancer de col uterin,fara chimioterapie.Am cerut un ajutor de urgenta ptr.încălzire.Dar un venit legal cum sa adoptat la București persoanelor cu dizabilități in Mangalia nu ii interesează,nu te sustin,nu te îndruma.Si se acorda numai la grad handicap sau si la grad2 accentuat la pensionar de boala? | |
|
|
|
19-11-2017 |
 | Ana Vizitator |
| Buna seara.Doamna avocat,Ciorobea Aurora,îmi rapundetiva rog si mie la întrebările din 18.11.2017?Vad ,ca ați mai răspuns in data de 18.Întrebările mele referitoare la faptul ca sunt din alta localitate,județ decât cei din București si sunt pensionar de boala gradul2accentuat.Daca,in satul fara câini numit Mangalia/Cta.se beneficiază de acest ajutor de 500 lei,când,eu nu mai beneficiez nici la încălzire(curent electric)deoarece legea din 2006 cu 615 venit este valabila si in prezent.Având din Iulie682 nu mai beneficiez.Deaceea doream sa stiu București sau toată tara????.Noi nu primim bonuri,primim malaui ulei faina zahar ulei si pui.deci adio sănătate,care înseamnă fructe legume căldură lipsa de stres.Personal in afara de ulei pui si 3 kg faina pe an,nu folosesc nimic.Am si diabet si cancer.Ajutor?te amâna se stramba.si noi nu ne știm drepturile.Va rămân datoare,si jos pălăria daca îmi răspundeți,si îmi dați si vesti bune. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |