Forum avocaţi > Pensii

Facultatea la zi reprezinta perioada care se insumeaza ca vechime - Pagina 6

Start  5  6  7   8  Final
 14-08-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu este discriminare.
Nu se poate ca pentru aceeasi perioada de timp sa se contabilizeze o dubla vechime, atat in baza cursurilor, cat si a muncii prestate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2021
Vizitator
Buna ziua, am vechime conditii normale 10 ani, 17 ani CD. Armata TR+ facultate cursuri de zi 5 ani. Ultimele doua se adauga la vechime, constituind stagiu complet ?
Răspunde
 07-09-2021
Vizitator
Da.Doar pentru pensia de limita de varsta.
Răspunde
 09-09-2021
Vizitator
Daca am lucrat inainte de a incepe facultatea cu 2-3 saptamani si 1-2 saptamani la inceputul facultatii, nu voi primi vechimea in munca a anilor de facultate?
Răspunde
 01-10-2021
Vizitator
Buna ziua! Daca am terminat o facultate la 48 de ani. Cei trei ani sunt considerati vechime in munca tinand cont de varsta? Am si o intreprindere individuala dar fara cotizare la pensie. Multumesc!
Răspunde
 02-10-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;

Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.

Persoanele beneficiază de perioadele asimilate dacă în aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare.

Nu conteaza varsta la care ati absolvit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2021
Vizitator
Buna ziua. Am urmat 4 ani de facultate, absolviti cu diploma de licenta, din care 2 ani la zi si 2 ani la frecventa redusa. As dori sa stiu daca cei 2 ani de facultate urmati la zi se iau in calculul pensiei (pe foaia matricola figureaza 2 ani la zi si 2 ani la FR). De asemenea as dori sa stiu daca perioada de somaj se ia in calcul ca si contributie la pensie. Multumesc anticipat.
Răspunde
 28-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"As dori sa stiu daca cei 2 ani de facultate urmati la zi se iau in calculul pensiei (pe foaia matricola figureaza 2 ani la zi si 2 ani la FR)"

Nu

"as dori sa stiu daca perioada de somaj se ia in calcul ca si contributie la pensie"

Perioada în care o persoană a beneficiat de indemnizaţie de şomaj
constituie vechime în muncă numai dacă drepturile aferente s-au primit sub
imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art.15 din acest act normativ, perioada
pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau de
integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.
Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002,
privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, cu
modificările şi completările ulterioare, aceste perioade nu mai sunt recunoscute de
lege ca fiind vechime în muncă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2021
Vizitator
Am urmat facultatea la cursurile de zi dar nu am obtinut licenta imediat, ci dupa un an.Am avut venituri in acel an. Se mai iau in considerare ca vechime acei ani?
Pe teritoriul Romaniei nu am cei 15 ani vechime daca nu se recunosc anii de facultate, cum pot cumpara acei ani?
Răspunde
 14-12-2021
Vizitator
Am citit de mai multe ori paragrafele legii si nu se specifica daca diploma este obtinuta imediat dupa absolvirea facultatii...sa fie conditie imperativa. Diploma a fost obtinuta ca urmare a frecventarii facultatii cursuri de zi.
Răspunde
 16-12-2021
Vizitator
H.G 257/2011 spune la art.76
– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
Răspunde
 16-12-2021
Vizitator
Multumesc...
Răspunde
 09-02-2022
Vizitator
3 ani colegiul tehnic ( fostul ssd... Subingineri ) in cadrul universitatii A. I. Cuza se iau in calcul la stabilirea vechimii?
Răspunde
 09-02-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Perioada studiilor universitare la zi, absolvite cu diploma reprezintă stagiu de cotizare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2022
Vizitator
Este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta, sau a celei de invaliditate.
Răspunde
 10-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da, intră în calcul pentru stabilirea pensiei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2022
Vizitator
Buna ziua
As vrea daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare....In paralel cu seviciul am obtinut si venituri din activitati independente...I.I pentru care am platit pensie ...paralel cu plata pensiei de la serviciul permanent....Se poate asimila perioada cat am desfasurat activitati independente cu vechime in munca ...ca cotizatie la pensie am platit....?
Multumesc
Răspunde
 17-03-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2022
Vizitator
Buna ziua, as vrea daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea speța, in urma cu 10 ani mi-am dat vechea masina la rabla dar nu mi-am dat seama ca trebuie sa platesc pt nr de inmatriculare ca sa le pastrez, intre timp cand am vrut sa imi folosesc nr acestea s-au atribuit altcuiva, intrebarea mea este: se poate deschide proces in instanta in urma caruia sa imi pot folosi iarasi numerele de inmatriculare care le-am avut? Stiu ca suna putin aiurea dar va rog lamuriti-ma
Răspunde
 24-03-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu, nu puteți.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5  6  7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.