|
23-04-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Daca din 5 ani de facultate unul l-am facut la seral, iar 4 la zi, cei 4 se iau in considerare la pensie? | |
|
|
|
23-04-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nu,din pacate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-05-2022 |
 | Daniela Vizitator |
| Bună ziua,dacă am făcut 4 ani de facultate,cursuri de zi dar din anumite motive nu mi-am dat licență atunci,mai tarziu am reluat,și am mai făcut un an (frecventa redusa),ulterior terminarea studiilor și diploma de licență. În cazul acesta se mai adaugă la vechime? | |
|
|
|
28-05-2022 |
| Da. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-08-2022 |
 | Mariana Vizitator |
| Bună ziua! Sunt administratorul unui SRL si unicul asociat , tinand cont ca nu sunt obligata sa am carte de munca pot sa urmez o facultate la zi si acesti ani sa fie luati in calcul la vechimea pensiei? Multumesc! | |
|
|
|
04-08-2022 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Daniela H.G.257/2011 Art.76 (1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz: a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială: – diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi; | |
|
|
|
08-08-2022 |
 | Remus Vizitator |
| 3 ani Colegiul +6luni somaj + 15 sistemul militar. Se beneficiaza de pensie anticipata pe caz de boala? Sau trebuie sa *cumpar vechime 1. An si 6 luni? | |
|
|
|
14-11-2022 |
 | Marian Vizitator |
| Am varsta de 60 ani si sase luni,am 35 de ani vechime in munca neintrerupti,am 7ani grupa 2 cu 100%(doi ani si 4 luni reducere) ,facultatea la zi 5 ani,serviciul militar termen redus 9 luni.Insumez peste 43 ani vechime,ma incadrez la pensia limita de varsta? Multumesc. | |
|
|
|
01-12-2022 |
 | Biclea_ana@yahoo.com Vizitator |
| Eu am 31 de ani de munca, am terminat 2 facultăți, și am 57 de ani as putea sa ies la pensie? | |
|
|
|
04-12-2022 |
| Pana la implinirea varstei de 57 ani si 10 luni si a indeplinirii conditiei de stagiu de 34 ani si 4 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) nu se pune problema pensionarii d-voastra. | |
|
|
|
02-01-2023 |
 | Maria Vizitator |
| Dacă am transferat pensia în alt județ mi se transfera și datoriile? | |
|
|
|
02-01-2023 |
 | Maria Vizitator |
| Dacă am transferat pensia în alt județ mi se transfera și datoriile? | |
|
|
|
10-02-2023 |
 | Remus Vizitator |
| Cei 3 ani de Colegiu, invatamant superior de scurta durata, se iau in calcul la pensie 3 ani plini, sau se scad vacantele? | |
|
|
|
19-04-2023 |
 | Carmen Vizitator |
| Daca am absolvit facultatea la zi ,cu diploma de licenta ,dar am repetat un an , cum se considera perioada asimilata facultatea,durata normala a facultatii fiind 4 ani? | |
|
|
|
31-05-2023 |
 | Remus Vizitator |
| Este cumva specificat in lege, ca trebuie sa fie facultate terminata cu licenta? Vad ca sunt situatii in care Ssd ul nu este luat in calcul ca si vechime | |
|
|
|
01-06-2023 |
| Remus H.G.257/2011 Articolul 76 (1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz: a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială: – cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6); ..... ..... – diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi; | |
|
|
|
01-06-2023 |
 | Remus Vizitator |
| Am toate astea, doar ca ei se leaga de faptul ca e Colegiul si nu Facultate.... (insa inainte de 2004, colegiul era considerat SSD). Pe diploma si adeverinta scrie clar, " a urmat studiile, ca student, ale Universitatii, in cadrul Facultatii, la Colegiul X. Paradoxal, in acea perioada nu pot" plati" vechimea, ca figurez la facultatea respectiva | |
|
|
|
03-08-2023 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua ! Am terminat facultatea in 2001 , Politehnica , al V lea an de studiu era defapt 1 semestru care s a incheiat cu sesiune in februarie 2002 . Dupa încheierea anului de studiu (februarie 2002) m am angajat incepand cu luna aprilie . In Iunie am avut examenul de diploma . Beneficiez de perioada studiilor la stabilirea stagiului de cotizare ? Multumesc ! | |
|
|
|
04-10-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca am absolvit facultatea la zi, cu diploma, dar primul an l-am promovat la seral fără să lucrez si restul de 4 ani i-am promovat la zi, cum se calculeaza la vechime ? | |
|
|
|
19-11-2023 |
 | Ionut Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 14-08-2021: Nu este discriminare. Nu se poate ca pentru aceeasi perioada de timp sa se contabilizeze o dubla vechime, atat in baza cursurilor, cat si a muncii prestate. Nu se poate contabiliza fractionat? Adica 3 ani si 6 luni (sa zicem) - facultatea si 6 luni CIm-ul? Sau sa se renunte la CIM si sa valoricicam cei 4 ani de facultate? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |