Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Facultatea la zi reprezinta perioada care se insumeaza ca vechime - Pagina 7

Start  5   6  7  8  Final
 23-04-2022
Vizitator
Daca din 5 ani de facultate unul l-am facut la seral, iar 4 la zi, cei 4 se iau in considerare la pensie?
Răspunde
 23-04-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu,din pacate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2022
Vizitator
Bună ziua,dacă am făcut 4 ani de facultate,cursuri de zi dar din anumite motive nu mi-am dat licență atunci,mai tarziu am reluat,și am mai făcut un an (frecventa redusa),ulterior terminarea studiilor și diploma de licență. În cazul acesta se mai adaugă la vechime?
Răspunde
 28-05-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2022
Vizitator
Bună ziua!
Sunt administratorul unui SRL si unicul asociat , tinand cont ca nu sunt obligata sa am carte de munca pot sa urmez o facultate la zi si acesti ani sa fie luati in calcul la vechimea pensiei?
Multumesc!
Răspunde
 04-08-2022
Vizitator
Daniela

H.G.257/2011
Art.76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
Răspunde
 08-08-2022
Vizitator
3 ani Colegiul +6luni somaj + 15 sistemul militar. Se beneficiaza de pensie anticipata pe caz de boala? Sau trebuie sa *cumpar vechime 1. An si 6 luni?
Răspunde
 14-11-2022
Vizitator
Am varsta de 60 ani si sase luni,am 35 de ani vechime in munca neintrerupti,am 7ani grupa 2 cu 100%(doi ani si 4 luni reducere) ,facultatea la zi 5 ani,serviciul militar termen redus 9 luni.Insumez peste 43 ani vechime,ma incadrez la pensia limita de varsta?
Multumesc.
Răspunde
 01-12-2022
Vizitator
Eu am 31 de ani de munca, am terminat 2 facultăți, și am 57 de ani as putea sa ies la pensie?
Răspunde
 04-12-2022
Vizitator
Pana la implinirea varstei de 57 ani si 10 luni si a indeplinirii conditiei de stagiu de 34 ani si 4 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) nu se pune problema pensionarii d-voastra.
Răspunde
 02-01-2023
Vizitator
Dacă am transferat pensia în alt județ mi se transfera și datoriile?
Răspunde
 02-01-2023
Vizitator
Dacă am transferat pensia în alt județ mi se transfera și datoriile?
Răspunde
 10-02-2023
Vizitator
Cei 3 ani de Colegiu, invatamant superior de scurta durata, se iau in calcul la pensie 3 ani plini, sau se scad vacantele?
Răspunde
 19-04-2023
Vizitator
Daca am absolvit facultatea la zi ,cu diploma de licenta ,dar am repetat un an , cum se considera perioada asimilata facultatea,durata normala a facultatii fiind 4 ani?
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Este cumva specificat in lege, ca trebuie sa fie facultate terminata cu licenta? Vad ca sunt situatii in care Ssd ul nu este luat in calcul ca si vechime
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Remus
H.G.257/2011
Articolul 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
– cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6);
.....
.....
– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator
Am toate astea, doar ca ei se leaga de faptul ca e Colegiul si nu Facultate.... (insa inainte de 2004, colegiul era considerat SSD). Pe diploma si adeverinta scrie clar, " a urmat studiile, ca student, ale Universitatii, in cadrul Facultatii, la Colegiul X. Paradoxal, in acea perioada nu pot" plati" vechimea, ca figurez la facultatea respectiva
Răspunde
 03-08-2023
Vizitator
Buna ziua !
Am terminat facultatea in 2001 , Politehnica , al V lea an de studiu era defapt 1 semestru care s a incheiat cu sesiune in februarie 2002 . Dupa încheierea anului de studiu (februarie 2002) m am angajat incepand cu luna aprilie . In Iunie am avut examenul de diploma . Beneficiez de perioada studiilor la stabilirea stagiului de cotizare ?

Multumesc !
Răspunde
 04-10-2023
Vizitator
Daca am absolvit facultatea la zi, cu diploma, dar primul an l-am promovat la seral fără să lucrez si restul de 4 ani i-am promovat la zi, cum se calculeaza la vechime ?
Răspunde
 19-11-2023
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 14-08-2021:
Nu este discriminare.
Nu se poate ca pentru aceeasi perioada de timp sa se contabilizeze o dubla vechime, atat in baza cursurilor, cat si a muncii prestate.

Nu se poate contabiliza fractionat? Adica 3 ani si 6 luni (sa zicem) - facultatea si 6 luni CIm-ul? Sau sa se renunte la CIM si sa valoricicam cei 4 ani de facultate?
Răspunde
RăspundeStart  5   6  7  8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.