|
03-05-2018 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Se poate sa aveți și o perioada în condiții normale.La aceasta, au împărțit punctele la stagiu complet de cotizare de 35 ani.Asa am văzut ca au calculat la soțul meu. | |
|
|
|
04-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Pl-x nr. 267/2017 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice 25.04.2018 respinsa de catre Camera Deputatilor rezultat vot (pentru respingere): pentru=172, contra=59, abtineri=30 consultati stenograma sedintei încetarea procedurii legislative prin respingere definitiva de catre Camera Deputatilor | |
|
|
|
05-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Am lecturat cu atentie majoritatea interventiilor pe subiectul aplicarii legii 192/2015...am studiat cu atentie si legile care stau la baza drepturilor mele de pensie, precum și toate actualizarile si modificarile trecute si in vigoare ale acestora si ale celor care au legatura cu acestea. Domnul Carp are perfecta dreptate...in legatura cu articolele 56,57. Aceste articole au fost modificate tendentios si cu buna stiinta prin Legea 155/iulie 2016 tocmai pentru a anula utilizarea stagiului complet de cotizare de 15 și 20 de ani (care ar fi dus la cresterea substantiala a pensiilor) la recalcularea pensiilor minerilor si celor care au lucrat in zona I de radiații și forțând ulterior, în mai 2017, prin HG 291, normele de aplicare a prevederilor legii 263, utilizarea stagiului complet de cotizare în vigoare la data de 01.01.2016, adică cel de 22,5, 30, stagii care duc la scaderea pensiilor. La mine este VERIFICAT, fiindca am primit decizia pe care am postat-o ceva mai sus, in minus cu exact 300 lei. In aceasta situatie nici intr-o eventuală contestatie si ulterior o actiune in instanta nu vad cum as putea argumenta o eventuala actiune impotriva casei de pensii... Eu in data de 23.03.2017 am depus la CNJP Ilfov o cerere de recalculare, la care am primit următorul răspuns in 12.04.2017: ”Ca urmare a cererii d-voastră înregistrată la CJP Ilfov sub nr....prin care solicitati recalcularea pensiei în baza legii nr.192/2015 pentru completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificarile și completarile ulterioare, vă comunicăm faptul că recalcularea se efectuează în termen de 24 de luni, calculat de la data de 1 ianuarie 2016. Drepturile cuvenite se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2016, în conformitate cu Normele de aplicare a legii ce urmează a fi publicate sau a altor dispozitii legale privind legea mai sus menționata. Cu deosebita considerație....” Mă întreb dacă nu m-aș putea folosi de cererea depusă în instanță, invocând alin (9) din Norme:(9) ”Cererile de recalculare a pensiei, în condițiile prevederilor art. 107 din lege, pentru persoanele care fac obiectul art. 169^1, se soluționează utilizând stagiile complete de cotizare prevăzute de lege la data depunerii cererii”. | |
|
|
|
05-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Puteti invoca orice credeti ca este in favoarea d-voastra. Orice va sustine cauza. | |
|
|
|
05-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Rog pe cei care au primit deciziile de recalculare pe legea 192/2015 si le-a scazut PMA sa posteze; -PMA inainte de recalculare(de pe cupon). -PMA dupa recalculare, de pe un cupon dupa trecerea a cel putin doua luni. Puteti mentiona: Data emiterii deciziei. Luna din care postati punctajul mediu anual(PMA). Adica, dupa trecerea celor minim doua luni de la primirea decizie cu PMA micsorat. De ce va cer acest lucru: Legea 263/2010 Art.169^1 in forma prevazuta de legea 192/2015 (4) În situația în care, în urma aplicării prevederilor alin. (1)-(3), rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menține punctajul mediu anual și cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării. M-a pus un pic pe ganduri acest aliniat. Doresc sa ma conving ca macar nu ni micsoreaza cuantumul pensiei. | |
|
|
|
06-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Daca nu m-am facut inteles, repet: Rog pe cei care au primit decizii de recalculare pe legea 192/2015(art.169^1 din legea 263/2010) inainte de 15/03/2018 si au PMA pe minus, sa posteze: -PMA inainte de recalculare(de pe cupon) -PMA din decizia de recalculare(pe minus) -PMA de pe cuponul de pensie al lunii aprilie 2018 | |
|
|
|
06-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| La mine decizia de recalculare a fost elaborată în 03.04.2018, deci este posibil sau nu să fi și intrat în plată, eu primesc fluturașul după 20 ale lunii. Pe cuponul dinainte de recalculare (martie 2018) PMA-ul este 2,05117 Pe decizia de recalculare mi-au făcut PMA-ul de...................... 1,70795 Pe fluturașul primit în 20.04.2018, PMA-ul este identic cu cel dinainte: 2,05117 Sa vad si in luna mai, posibil să nu fi operat încă modificările (care sper să nu fie, deci să fie aceleași, atât PMA-ul cât și cuantumul) Ceea ce mă îngrijorează este ce va fi cu indexarea de la 01.07.2018, să nu o aplice la PMA-ul recalculat! | |
|
|
|
06-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Oricum ar fi, mă simt groaznic de umilit....batjocorit...înainte de ordonanța 4/2005 am avut PMA-ul 2,45. Acum, după 13 ani să ajung la 1,70...nu mi-am închipuit niciodată că se va ajunge aici...e o lecție prea dură pentru oamenii simpli din țara asta...politicienilor oricum nu le pasă și nu ne învățăm minte...bine că au ei pensii speciale și superspeciale pentru somnul din parlament, minciunile publice, jefuirea țării! | |
|
|
|
06-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Din acest motiv am cerut relatii. Ma ingrijoreaza si pe mine. Este de importanta majora pentru noi toti cei care intram in aceasta recalculare, ce PMA va fi pe cupoanele ulterioare recalcularii(dupa 2-3 luni de la primirea deciziei de recalculare). Ma refer la cei cu PMA micsorat(diminuat) in urma recalcularii. Din acelasi motiv, insist: Postati: -PMA inainte de recalculare(de pe cupon) -PMA din decizia de recalculare(pe minus) -PMA de pe cuponul de pensie al lunii aprilie 2018 | |
|
|
|
06-05-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Marius, nu inteleg de ce crezi ca situatia este fara speranta, In Valea Jiului sute de oameni au dat in judecata CJP Hunedoara, pana acuma s-au judecat cateva zeci de dosare, am urmarit pe saitul ministerului evolutia proceselor, nici cunosc nici un caz de respingere. E drept, urmeaza apelul, dureaza, dar avem sanse bune sa castigam. Din cei ce au mers in tribunal unii au primit deciziile noi, altii nu. Altii, cei mai multi, stau si se zgaiesc la tv, asteapta sa vedem ce obtinem noi. Deci contacteaza rapid un avocat si actioneaza. | |
|
|
|
07-05-2018 |
 | Aristica Vizitator |
| Să mai avem speranță prin inițiativa deputatului PSD HD domnul Ilie Toma.Rog citiți articolul din ziarul Domino de Gorj din data de 07/05/2018 privind recalcularea pensiilor minerilor.Cei din Valea Jiului care au participat la conferința domnului deputat ne pot oferi mai multe detalii. | |
|
|
|
07-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Pensiile minerilor, siderurgiştilor, dar şi cele ale altor categorii profesionale care au beneficiat de grupele I şi II de muncă sau de grupe speciale şi s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 ar putea fi recalculate în baza unui amendament legislativ propus de către deputatul Ilie Toma (PSD). Fost director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, parlamentarul social-democrat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, că săptămâna viitoare va începe să strângă semnături pe un proiect de amendament la Legea pensiilor, astfel încât la stabilirea punctajului de pensie, în cazul categoriilor menţionate, să fie luat în calcul stagiul de cotizare la momentul deschiderii dosarului de pensie. "Stagiul de cotizare care este propus pe noul articol de lege va fi stagiul de cotizare pe care s-a calculat punctajul în momentul deschiderii dosarului de pensie. (...) Dacă în acest moment, pe Legea 192, la calculul pensiei unui miner se ia stagiul de cotizare de 30 de ani, pentru că aşa prevede legea, pe articolul de lege propus stagiul de cotizare pentru un miner se va lua 20 de ani, stagiul la care dânsul a ieşit la pensie la vremea respectivă şi i s-a deschis dosarul de pensie. Pentru un siderurgist, dacă stagiul de cotizare utilizat în acest moment ar fi să i se recalculeze, (acesta, n.r.) ar fi de 35 de ani. Dar dânsul a ieşit la pensie cu ani în urmă, de exemplu, a avut un stagiu de 27 de ani, stagiul de cotizare va fi de 27 de ani. Deci, cu siguranţă numitorul fiind mai mic (din formula de calcul a punctajului de pensie - n.r.), va ieşi o valoare pozitivă a pensiei", a explicat deputatul Ilie Toma. El a precizat că amendamentul de recalculare a punctajului de pensie se va aplica doar în cazul persoanelor care au lucrat în grupele I şi II sau grupele speciale de muncă şi doar pentru perioada în care acestea au muncit în condiţii speciale. De asemenea, recalcularea nu se aplică în situaţia pensionarilor care au beneficiat, de-a lungul timpului, de majorări de punctaj datorate altor norme legale. Potrivit estimărilor deputatului Toma, efectuate la nivelul judeţului Hunedoara, de prevederile noului amendament ar putea beneficia peste 11.000 de pensionari, dintre care 6.500 sunt mineri, iar restul siderurgişti, constructori sau foşti angajaţi ai căilor ferate. În prezent, pentru persoanele care au lucrat în grupele speciale de muncă şi s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 există o prevedere legislativă prin care pensiile se recalculează, însă deputatul Ilie Toma a apreciat că actul normativ nu are aplicabilitate pentru toate situaţiile din practică, defavorizând anumite categorii profesionale. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea) | |
|
|
|
07-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Revin, insist si va rog: Postati: -PMA inainte de recalculare(de pe cupon) -PMA din decizia de recalculare(pe minus) -PMA de pe cuponul de pensie al lunii aprilie 2018 | |
|
|
|
07-05-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Inca mai credeti minciunile lui Ilie Toma? Pai a fost o initiativa a senatoarei Harau care tocmai asta trebuia sa corecteze, iar omul a votat contra. De ce? De ce o ia de la capat cu toate procedurile parlamentare, ca sa mai treaca 2 ani si apoi in campanie sa zica el si senatorul Rezmerita din Lupeni ca ei rezolva problema? In timpul asta noi petrecem timpul prin tribunale. | |
|
|
|
07-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Asa este, Petrica Artenie...astazi am vorbit si eu cu un avocat, voi depune actiune in instantă, nu este loc de asteptare... | |
|
|
|
11-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| D-le Carp, tocmai mi-au intrat banii pe card, EXACT aceeasi suma, deci nu au diminuat nici cuantumul si nici punctajul...ramane de vazut indexarea din iulie...s-auzim de bine! | |
|
|
|
11-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Marius Rog sa postati PMA de cuponul lunii mai. | |
|
|
|
12-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Marius a scris pe 06-05-2018: La mine decizia de recalculare a fost elaborată în 03.04.2018, deci este posibil sau nu să fi și intrat în plată, eu primesc fluturașul după 20 ale lunii. Pe cuponul dinainte de recalculare (martie 2018) PMA-ul este 2,05117 Pe decizia de recalculare mi-au făcut PMA-ul de...................... 1,70795 Pe fluturașul primit în 20.04.2018, PMA-ul este identic cu cel dinainte: 2,05117 Sa vad si in luna mai, posibil să nu fi operat încă modificările (care sper să nu fie, deci să fie aceleași, atât PMA-ul cât și cuantumul) Ceea ce mă îngrijorează este ce va fi cu indexarea de la 01.07.2018, să nu o aplice la PMA-ul recalculat! | |
|
|
|
12-05-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Iar cuponul din luna mai dupa data de 20...dar aveti vreo indoiala ca ar fi mai mic din moment ce cuantumul este exact acelasi, 2047? | |
|
|
|
12-05-2018 |
 | Carp Vizitator |
| In mod normal ar trebui sa fie si sa ramana 2.07117 Doar vreau sa ma conving. Postati cand veti primi cuponul pe luna mai PMA. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |