Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 99

Start 97 98 99 100 Final
 01-09-2018

Vă mulţumesc mult, domnule Artene!
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
In 27-08- 2018 a aparut o recalculare (prima ) pentru un coleg.Desi termenul legal a expirat se continua cu recalcularea pe Lg192,cu ce scop oare ?
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Aveti dreptate: adresa corecta de mail este: dorin_petrescu_ro@yahoo.com
Multumesc.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Domnule Petrescu v-am trimis doua mesaje.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Va transmit mailul,va multumesc.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Pt. None: se recalculeaza in continuare pt. ca oricum vor folosi calculele la l. 221- dar cu o singura modificare 20&30 si ca sa vada lumea ce rau era pana mai ieri si ce bine va fi de maine, nu!?
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Cei cu procesele cu casele de pensii pe legea 192 stati linistiti fiindca pina in 15 octombrie se vor suspenda toate pina se pronunta ICCJ in legatura cu aliniatul 3 din legea 192/2015 si anume stagiul complet de cotizare folosit la determinarea pma după recalculare. Nu va mai agitati ca vă crapa vreo artera.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Paul stai calm, textul asta l-am mai auzit cantat in cor de pesedisti. Au mai fost si altii care au cerut un punct de vedere la ICCJ, dupa care procesele au continuat si castigat. Asa s-a intamplat la Alba Iulia. Ai grija la artere.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Multumesc frumos domunuleArtene,le-am primit,va doresc sanatate.
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Domnu Mihai ce decizie a dat I.C.C.J. va rog sa o puneti pe forum si nr. Dosarului
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Domnu Gaby, nu ma pune acum sa caut in aest hatis, iti dau totusi ceva;

ANGHEL COSTICĂ CU DOM.PROC.ALES Apelant Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII HUNEDOARA Apelant Pârât

Şedinţe
09.07.2018
Ora estimata: 10:00
Complet: C1 - Apel civil
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de reclamantul Anghel Costică împotriva sentinţei civile nr. 86/2018, pronunţată de Tribunalul Hunedoara. Schimbă în parte sentinţa civilă nr. 86/2018, astfel cum a fost completată prin sentinţa civilă nr. 181/2018, în ceea ce priveşte data recalculării pensiei reclamantului, pe care o stabileşte la 01.01.2016. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei atacate. Respinge apelul declarat de pârâta Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara împotriva sentinţelor nr. 86/2018 şi 181/2018, pronunţate de Tribunalul Hunedoara. Obligă intimata Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara să plătească apelantului Anghel Costică suma de 1.100 lei, cheltuieli de judecată în apel.
Document: Hotarâre 751/2018 09.07.2018

04.07.2018
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea în cauză la data de 9 iulie 2018.
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării 04.07.2018

19.06.2018
Solutia pe scurt: Respinge cererea de sesizare a Î.C.C.J. cu solu?ionarea unei chestiuni prealabile formulată de apelantul reclamant. Amână pronunţarea în cauză la data de 4 iulie 2018, pentru când părţile pot depune concluzii scrise la dosar.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 19.06.2018

05.06.2018
Solutia pe scurt: Amână cauza la 19.06.2018 pentru ca avocata apelantului reclamant să formuleze în scris cererea de sesizare a ÎCCJ cu privire la dezlegarea unei chestiuni de drep, pentru a putea fi comunicată părţii adverse.Pune în vedere avocatei apelantului reclamant ca în 48 de ore să depună în scris cererea de sesizare a ÎCCJ.
Document: Încheiere de şedinţă 05.06.2018
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Nea Mihai daca s-a intimplat ca in hd si la Alba sa se dea solutii favorabile pensionarilor sa sti ca nu se aplica in toata tara. La gorj desteptele de judecatoare resping absolut toate cauzele ne fiind practica unitara in tara . Mata ii dai tare cu Anghel vrei un pomelnic cu cine a pierdut? Asa ca mai bine sa se pronunte ICCJ in speta asta sa le deschida ochii si sa ii vindece de suficienta pe judecatori. Tudom?
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Daca tot stiti cazuri in care s-au pierdut n-ar fi rau sa puneti si o motivare de la o instanta, una macar, nu toate procesele care sunt pe recalculare pensie au ca obiect legea 192/2015, oamenii se judeca pentru multe altele legate de pensii, in Hunedoara cred ca sunt peste 1000 care se judeca pentru legea 192, eu am pus aici niste motivari de la instanta, definitive, am mai spus, la CA Alba Iulia stiu 5 cazuri in care au castigat definitiv, pe doi ii cunosc, ceilalti sunt tot din Valea Jiului, cu unul am vorbit recent, mi-a spus ca vorbit cu directorul CJP Hunedoara, trebuie sa o puna in aplicare, aia asteapa softuri ca sa reinceapa recalcularea pe 221, deci o chestiune de timp, este enervant, nu mai fiti fratilor atat de demoralizati, asta asteapta guvernantii, sa ne dam batuti. Mai sunt zvonacii care nu stiu legea, nu se informeaza, dar au auzit ei ca, le-a spus cineva ca, n-are rost... etc etc.
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Domnu Artenie va invit la Tribunalu Gorj luni 03
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Domnule Artene, din păcate domnul Paul are dreptate. La Tribunalul Gorj, toate procesele pe Legea 192/2015 s-au pierdut. Urmăresc ce se întâmplă la Gorj pentru că apelul se judecă la Curtea de Apel Craiova, unde urmează să ajungă și dosarul soțului. De exemplu: 5797/95/2017, 5742/95/2017, 171/95/2018,
1105/95/2017. Aceste dosare au termen la Curtea de Apel în septembrie, primul a fost suspendat până la soluția ICCJ.
Din păcate, la unele instanțe se judeca diferit, față de Hd, de parcă nu ar în aceeași lege, de aceea noi ne punem speranța în hotărârea ICCJ, care speram sa fie una corectă .
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Doamna Hanganu nu neg, or fi dosarre respinse pe problema noastra, dar eu am intrat la Tribunalul Gorj si am vazut ca pe perioada asta de vacanta judecatoreasca s-au inregistrat ceva dosare pe recalculari pensii dar pe perioada sfarsitul anului 2017 si prima parte a anului 2018 sunt foarte putine dosare, multe cu recalculari pe adeverinte de brut, contestatii la decizia de pensionare, etc, eu as fi vrut sa vad descarcata o motivare a instantei strict pe problema noastra, 50% la punctaj, stagiul de 20 de ani si drepturi de la 1 ian 2016. Pai la Tribunlalul Hunedoara v-am spus ca sunt peste 1000 de dosare strict pe problema asta, plus multe altele cu alte probleme legate de pensii, brut, contestare decizie, etc, pe legea192 eu nu stiu pe cineva sa fi pierdut aici. Parerea mea e ca oamenii trebuie sa se judece din start pe legea 192, nu sa conteste in instanta decizia, aia se contesta la Comisia Centrala. Va repet, pe mine m-a surprins cate de putine dosare sunt la Gorj, unde sunt multi fosti pensionari din minerit, poate mai multi ca in Valea Jiului. Nu am inteles ce nr avea dosarul sotului dumneavoastra.
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Dosarul soțului este la Tribunalul Dolj, are nr.5152/63/2018, nu a primit încă termen de judecată. Noi am întârziat pentru ca am făcut notificare la Casa jud. de pensii, am așteptat 30 zile, nu ne-am așteptat sa primim decizie de recalculare, dar spre surprinderea noastră, după ce am vorbit cu avocatul pentru dosarul în instanta, am primit decizia, bineînțeles pe minus.Am contestat decizia de recalculare la Comisia Centrală de Contestații, am mai așteptat 60 de zile și după aceea am acționat în instanță.
Și dosarul soțului este pe "contestație decizie de pensionare " și este bineînțeles pe Legea 192/2015. Am văzut și la alte instanțe dosare pe Legea 192, unele cu "contestație decizie de pensionare", altele cu "contestație decizie de recalculcare", dar pe aceeași lege.
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Doamna Hanganu, aici oamenii cer ca recalcularea pe 192 sa se faca cu folosirea stagiului de 20 de ani, nu contesta in instanta decizie de pensionare. Eu din ce am vazut pe cateva dosare de la Gorj, pe care m-am uitat, in dosarele respinse oamenii contesta decizia, eu cred ca aici avocatii au gresit grav. Cei care au primit decizie pe minus au contestat-o la Comisia Centrala, din cauza asta au avut 1-2 amanari in instanta pe motiv ca trebuia un raspuns de la CNPP cu stadiul in care se afla contestatia, dar in instanata n-au contestat decizia.
Va trimit un mesaj cu ceva interesant, sa va lamuriti.
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Domnu Artenie daca azi va aflati in sala 3 la tribunalu Gorj va schimbați parerea , azi sa suspendat procesele pînă la pronunțarea I C.C.J
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
Va cred, urmaresc ce se intampla la Tribunalu Hunedoara, ICCJ poate fi sesizaata in multe probleme, sa vedem. La CA Alba Iulia urmaresc procesele celor pe care ii stiu sigur ca se judeca pe 192, primul caz e prin 17sau 18 sept.
Răspunde
RăspundeStart 97 98 99 100 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.