|
20-08-2020 |
 | Sunflower'87 Vizitator |
| Avem urmatoarea actiune:Sa se constate existenta dreptului de servitute,conform conventiei autentificate,pe o lungime de si latime de,si sa oblige paratii sa permita exercitarea acestui drept cu picior si auto,conform conventiei autentificate. | |
|
|
|
20-08-2020 |
| Avem urmatoarea actiune:Sa se constate existenta dreptului de servitute pe lungime de..si latime de..,conform conventiei autentificate,si sa oblige paratii sa permita exercitarea dreptului con form conventiei.S-a ridicat prin intampinare exceptia lipsei de i teres,existand deja conventia.Va rog frumos daca imi puteti spune ,daca aceasta e o actiune in constatare,si daca e admisibila.Multumesc. | |
|
|
|
20-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Din pacate, ati formulat gresit actiunea, desi vi s-a spus chiar in acest forum cum trebuie sa procedati. Conform art.757 raportat la art 696/1 cod civil Acţiunea confesorie de superficie poate fi intentată împotriva oricărei persoane care IMPIEDICA EXERCITAREA DREPTULUI , chiar şi a proprietarului terenului. Exceptia ridicata, a lipsei de interes, va fi admisa. Trebuie sa faceti urgent precizari, pana la primul termen de judecata. V-am mai spus chiar eu ca actiunile confesorii sunt reale, petitorii, NU in constatare. Aveti titlu, dar care nu va este respectat. Deci, nu exista interes ca instant sa constate ca aveti dreptul. Dvs. ati cerut gresit "sa se constate existenta dreptului de servitute" Dvs. trebuie sa cereti RECUNOASTEREA de catre parat a EXISTENTEI unui drept real, dezmembramant al dreptului de proprietate, (in cazul dvs. servitutea) si obligarea paratului la respectarea acestui drept. ( Este cu totul altceva decat constatarea de catre instanta a dreptului de servitute.) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
| Actiunea a fost facuta de avocat,si cat m-am rugat sa schimbe capatul de cerere a zis ca asa e cel mai bine,intai sa constate ca avem acel drept si apoi sa dispuna obligarea la sa permita exercitarea.Nu vor sa faca modificare.Au zis ca au venit cu argumente solide. | |
|
|
|
20-08-2020 |
|
| Ce sa zic? Asteptati sa vedeti ce se va intampla. Daca ati avea un contract notarial de vanzare pe o casa, ati cere instantei sa constate ca aveti contractul? Si pana nu uit: dovada existentei dreptului real il faceti cu extras de CF, care trebuie depus la dosar. 194 C pr civ Pentru identificarea imobilelor se vor arăta localitatea şi judeţul, strada şi numărul, iar în lipsă, vecinătăţile, etajul şi apartamentul, precum şi, când imobilul este înscris în cartea funciară, numărul de carte funciară şi numărul cadastral sau topografic, după caz. La cererea de chemare în judecată se va anexa extrasul de carte funciară, cu arătarea titularului înscris în cartea funciară, eliberat de biroul de cadastru şi publicitate imobiliară în raza căruia este situat imobilul, iar în cazul în care imobilul nu este înscris în cartea funciară, se va anexa un certificat emis de acelaşi birou, care atestă acest fapt; | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-08-2020 |
| Da avem extrasul de carte funciara,in care suntem trcuti ca titulari ai dreptului de seevitute. | |
|
|
|
20-08-2020 |
| Precizari ce inseamna?Sa se modifice cererea de chemare in judecata? | |
|
|
|
20-08-2020 |
|
| Art. 204 - Modificarea cererii de chemare în judecată (1) Reclamantul poate să îşi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei. Acest articol acopera si modificarea si precizarea atunci cand reclamantul intelege - să completeze motivarea - să modifice obiectul acţiunii/cauza acţiunii | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-11-2020 |
| Buna seara.Trebuie sa platesc taxa pentru expertiza topo intr-un proces.Va rog frumos sa imi spuneti unde trebuie platita,in cat timp si daca trebuie pe numele expertului.Multumesc. | |
|
|
|
26-11-2020 |
|
| De regula, pe portalul instantei unde aveti dosarul pe rol gasiti datele despre contul bancar al Biroului Local de Expertize. Sa indicati pe OP nr de dosar si numele expertului. Dovada platii se depune in original la dosar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-11-2020 |
| Trebuie neaparat si numele expertului,caci nu l-am notat si nu l-am retinut?Multumesc pentru raspunsurile prompte. | |
|
|
|
27-11-2020 |
|
| Trebuie. Dati un telefon la arhiva si rugati grefiera sa vi-l comunice. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-11-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sunflower'87 a scris pe 27-11-2020: Trebuie neaparat si numele expertului,caci nu l-am notat si nu l-am retinut?Multumesc pentru raspunsurile prompte. Puteti mentiona doar numarul de dosar si felul expertizei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-06-2021 |
| Buna ziua.Sunt intr-un proces de respectare a unei servituti de trecere.S-a efectuat expertiza (nu s-a depus nimic la dosar).Cand s-a aprobat proba cu expertiza,nu am stiut ca pot cere un expert parte,drept urmare instanta mi l-a aprobat ulterior efectuarii expertizei de catre expertul desemnat.Va rog frumos sa imi spuneti ,daca se poate,ce trebuie sa fac in continuare.Contactez eu un expert,care sunt pasii ce trebuie urmati.Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
29-06-2021 |
|
| Da, dvs. trebuie sa va alegeti expertul. Apoi, trebuie sa depuneti in scris la dosar -in termen de 5 zile de la obtinerea incuviintarii - numele expertului parte ales de dvs. Si, sa puneti expertul parte in contact cu expertul desemnat de instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-06-2021 |
| Mie mi s-a spus de catre avocat ca pot depune pana la urmatorul termen care va fi in toamna,Azi este deja a 5 a zi.Avocatul meu nu raspunde la telefon si eu nu stiu ce sa fac.Va multumesc. | |
|
|
|
29-06-2021 |
|
| Daca asa v-a spus avocatul dvs. din dosar, inseamna ca asa a dispus instanta. Deci, faceti cum va spune. Daca aveti acces la dosarul electronic ori puteti merge la arhiva sa cereti dosarul, pentru linistea dvs. sufleteasca, verificati ce s-a stabilit prin ultima incheiere de sedinta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sunflower'87 a scris pe 29-06-2021: Mie mi s-a spus de catre avocat ca pot depune pana la urmatorul termen care va fi in toamna,Azi este deja a 5 a zi.Avocatul meu nu raspunde la telefon si eu nu stiu ce sa fac.Va multumesc. Depuneti la dosar, prin registratura, o cerere pentru a vi se incuviinta un expert parte, precizand numele si datele de contact ale acestuia, daca instanta a dispus ca puteti solicita acest lucru pana la termenul urmator. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-09-2021 |
| Buna dimineata.Intr-un dosar civil aflat pe rol,una din parti a decedat .Intra in proces mostenitorii.Va rog frumos sa imi spuneti ,daca se poate,trebuie incheiat contract de asistenta juridica si pentru mostenitori,sau nu e necesar?Multumesc.Numai bine tuturor! | |
|
|
|
16-09-2021 |
|
| Nu trebuie incheiat un alt contract, onorariul achitat de decedat acoperind prestatiile avocatiale. Eventual, se face un act aditional ptr a se mentiona doar numele mostenitorilor clientului decedat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |