Forum avocaţi > Civil

Custodia copilului -parinti necasatoriti-indemnizatie copil - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 16-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicoleta a scris pe 15-08-2016:
Buna seara,
Am avut un concubinaj de 9 ani din care a rezultat un copil in varsta de aproape 6 ani, recunoscut fiind de tata.Lucrurile intre noi nu au mai mers de un an si jumatate nu am mai avut nici un fel de relatie acesta continuand sa locuiasca la mine desi dormind la sora mea care locuieste in aceeasi curte cu mine pana acum o saptamana cand in urma unor discutii a plecat la parintii lui.In weekendul trecut copilul a mers la ei si eu desii intuind ce vor ei sa faca mi s a confirmat, se da bine pe langa copil, cumparaturi excesive, indeplinirea tuturor poftelor, ademenirea lui cu ceea ce e normal sa I placa unui copil de varsta lui, lucru care ma deranjeaza pt ca strica tot rostul copilului dandu l peste cap.Acestia si au exprimat planul catre terte persoane ca vor sa l atraga pe copil sa nu mai vrea la mine sa l convinga pe tata sa nu mi mai dea copilul.Mentionez ca acestia sunt de etnie rroma si tatal este analfabet.Va multumesc si astept un sfat in legatura cu ceea ce am eu de facut pe a nu mi lua copilul si a l duce in acel mediu in care educatia si viitorul lui ar avea de suferit

In situatia dvs, va trebui sa formulati o actiune in instanta de exercitare in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere catre minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2016
Vizitator
Ar trebui intai sa incerc un birou de mediere sau actionat direct in instanta?
Răspunde
 16-08-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicoleta a scris pe 15-08-2016:
Buna seara,
Am avut un concubinaj de 9 ani din care a rezultat un copil in varsta de aproape 6 ani, recunoscut fiind de tata.Lucrurile intre noi nu au mai mers de un an si jumatate nu am mai avut nici un fel de relatie acesta continuand sa locuiasca la mine desi dormind la sora mea care locuieste in aceeasi curte cu mine pana acum o saptamana cand in urma unor discutii a plecat la parintii lui.In weekendul trecut copilul a mers la ei si eu desii intuind ce vor ei sa faca mi s a confirmat, se da bine pe langa copil, cumparaturi excesive, indeplinirea tuturor poftelor, ademenirea lui cu ceea ce e normal sa I placa unui copil de varsta lui, lucru care ma deranjeaza pt ca strica tot rostul copilului dandu l peste cap.Acestia si au exprimat planul catre terte persoane ca vor sa l atraga pe copil sa nu mai vrea la mine sa l convinga pe tata sa nu mi mai dea copilul.Mentionez ca acestia sunt de etnie rroma si tatal este analfabet.Va multumesc si astept un sfat in legatura cu ceea ce am eu de facut pe a nu mi lua copilul si a l duce in acel mediu in care educatia si viitorul lui ar avea de suferit

Formulați o acțiune pentru ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, iar tatăl să plătească pensie de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicoleta a scris pe 16-08-2016:
Ar trebui intai sa incerc un birou de mediere sau actionat direct in instanta?

Puteți să încercați și la mediator dacă considerați că se poate discuta cu el.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2016
Vizitator
Buna ziua. Am un copil de 1 an si 5 luni în urma unui concubinaj, tatăl a recunoscut copilul si am locuit împreună timp de aproximativ 2 ani. Ne-am despărțit recent deoarece este o persoană consumatoare de alcool si devine violent atât fizic cât și vernal. Întrebarea mea ar fi în ce măsură poate lua copilul, să obțină custodie sau domiciliul copilului la el ? Menționez că el are un apartament cu 2 camere,si părinții lui dețin o firma pe care i-ar putea face oricând angajare, pe când eu mam întors la părinți și locuiesc împreună cu ei, dar eu am avut loc de muncă stabil în ultimii ani,f iind titulară în invatamant, iar el are max 2 luni lucrate cu carte de munca in ultimii 3ani. Pe lângă asta are un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, si ceva probleme de ordin civil pentru violenta.chiar nu as vrea sa ajungă copilul pe mâna unui om care din 3 cuvinte spune 2 înjurături.ce "probe" ar trebui să adun în timp în eventualitatea unui proces? E suficient dacă pot demonstra că e violent ?
Răspunde
 04-09-2016
Vizitator
@Andreea:
Nu este suficient sa fie violent in general ca sa piarda custodia, violenta trebuie sa fi fost manifestata impotriva copilului si sa poata fi si probata elocvent in proces.
Asa cum ati descris situatia, domiciliul l-ar putea obtine, dar nu si custodia - aceasta va fi comuna. Divortati mai bine la notar si stabiliti de comun acord domiciliul.
Răspunde
 04-09-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andreea a scris pe 03-09-2016:
Buna ziua. Am un copil de 1 an si 5 luni în urma unui concubinaj, tatăl a recunoscut copilul si am locuit împreună timp de aproximativ 2 ani. Ne-am despărțit recent deoarece este o persoană consumatoare de alcool si devine violent atât fizic cât și vernal. Întrebarea mea ar fi în ce măsură poate lua copilul, să obțină custodie sau domiciliul copilului la el ? Menționez că el are un apartament cu 2 camere,si părinții lui dețin o firma pe care i-ar putea face oricând angajare, pe când eu mam întors la părinți și locuiesc împreună cu ei, dar eu am avut loc de muncă stabil în ultimii ani,f iind titulară în invatamant, iar el are max 2 luni lucrate cu carte de munca in ultimii 3ani. Pe lângă asta are un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, si ceva probleme de ordin civil pentru violenta.chiar nu as vrea sa ajungă copilul pe mâna unui om care din 3 cuvinte spune 2 înjurături.ce "probe" ar trebui să adun în timp în eventualitatea unui proces? E suficient dacă pot demonstra că e violent ?

Părerea mea este că nu există vreo șansă ca locuința copilului să fie stabilită la tată deoarece dvs aveți posibilitatea de îngrijire a copilului, care are o vârstă fragedă.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-09-2016
Vizitator
Dacă un tata vrea să își recunoască copilul..ce trebuie sa facă??
Răspunde
 20-09-2016
Vizitator
buna ! am un copil dintr-o relatie de concubinaj ce a durat 7 ani,copilul are 1 an si aproape 3 luni. intrebarea mea este: tatal copilului are vro sansa de a mi-l lua,tinand cont de fatul ca este pe numele lui? pt ca avem certuri pe subiectul acesta si ma ameninta ca mi-l ia... va multumesc anticipat!
Răspunde
 20-09-2016
Vizitator
buna ! am un copil dintr-o relatie de concubinaj ce a durat 7 ani,copilul are 1 an si aproape 3 luni. intrebarea mea este: tatal copilului are vro sansa de a mi-l lua,tinand cont de fatul ca este pe numele lui? pt ca avem certuri pe subiectul acesta si ma ameninta ca mi-l ia.iar In cazul in care parintii sunt necasatoriti iar tatal a recunoscut copilul asta implica si primirea automata a custodiei?.... va multumesc anticipat!
Răspunde
 20-09-2016

buna. am avut o relatie de concubinaj ce a durat 4 ani din care a rezultat un copil in varsta de 1 an si aproape 3 luni. copilul este recunoscut de tata dar lucrurile nu au mai mers intre noi si el lucreaza in it si refuza sa trimita bani sustinand ca ii cumpara tot ce trebuie copilului cand vine in ro. pe mine sincer nu ma intereseaza de pensie alimentara ci doar ca el ameninta ca imi va lua copilul si goar gandul ma distruge.. intrebarea mea este In cazul in care parintii sunt necasatoriti iar tatal a recunoscut copilul asta implica si primirea automata a custodiei?va multumesc anticipat si astept un raspuns pe adresa de email mateisascaugeaninaregina@gmail.com
Răspunde
 21-09-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
ALEXANDRA a scris pe 15-09-2016:
Dacă un tata vrea să își recunoască copilul..ce trebuie sa facă??

Buna ziua,
Daca copilul are varsta pana intr-un an, este suficient sa mearga la primarie si sa dea o declaratie.

Daca copilul este mai mare de 1 an, va trebui o actiune in instanta de recunoastere a paternitatii.
Tatal copilului va trebui sa deschida aceasta actiune.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Matei Geanina a scris pe 20-09-2016:
buna. am avut o relatie de concubinaj ce a durat 4 ani din care a rezultat un copil in varsta de 1 an si aproape 3 luni. copilul este recunoscut de tata dar lucrurile nu au mai mers intre noi si el lucreaza in it si refuza sa trimita bani sustinand ca ii cumpara tot ce trebuie copilului cand vine in ro. pe mine sincer nu ma intereseaza de pensie alimentara ci doar ca el ameninta ca imi va lua copilul si goar gandul ma distruge.. intrebarea mea este In cazul in care parintii sunt necasatoriti iar tatal a recunoscut copilul asta implica si primirea automata a custodiei?va multumesc anticipat si astept un raspuns pe adresa de email mateisascaugeaninaregina@gmail.com

Buna ziua,
nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "primirea automata a custodiei"

Trebuie sa stiti ca , din punct de vedere juridic, legislatia romana nu contine termenul de "custodie" cu referire la o fiinta umana, ci la un obiect.

In relatiile de familie vorbim despre autoritate parinteasca, nu despre custodie.

Este evident ca prin recunoasterea minorului, ambii parinti au drepturi si obligatii egale fata de minor, iar exercitarea autoritatii parintesti se face in mod egal si in interesul minorului de ambii parinti.

Daca acestia nu se inteleg cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti asupra minorului se va deschide o actiune in instanta, prin care aceasta va stabili drepturile si obligatiile parintilor fata de minor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2017
Vizitator
BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT . IN URMA UNI RELATI (necasatoriti) DE APROAPE 4 ANI A VENIT PE LUME UN COPIL , PANA IN MOMENTUL TOTUL OK IN ACEASTA RELATIE, IN LUNA a-V-a DE GRAVIDANTA , PERSOANA RESPECTIVA MI-A CERUT SA FAC UN AVORT , LA 5 LUNI NU CRED CA ERA CAZUL SA FAC ASA CEVA, CORECT? AVAND UN ALT COPIL DIN PRIMA CASATORIE DE 10 ANI.MENTIONEZ CA EL ESTE STABILIT IN GRECIA DE PESTE 17 ANI . CU O LUNA PRIMA DE NASTEREA COPILULUI A VENIT IN TARA LA INSISTENTELE MELE PENTRU A MA AJUTA , LA PRIMA NASTERE AM AVUT CEZARIANA , LA A DOUA URMA ACEIASI PROBLEMA , COPILUL A AVUT O POZITIE NEADECVATA PENTRU O NASTERE NORMALA IN AMBELE CAZURI. CAND A VENIT DIN GRECIA NU A VENIT CU O BAZA MATERIALA PENTRU MOMENTUL NASTERI , STIA DESTUL DE BINE CA AM MARI PROBLEME DE SANATATE PENTRU A NASTE INTR-UN SPITAL SI AM CAZUT DEACORD AMANDOI SA AIBA LOC NASTREA INTR-O CLINICA PRIVATA. NOROCUL MEU A FOST CA SORA MEA A PLATIT TOATE CHELTUIELILE SI LE PLATESTE INCA PENTRU INTRETINEREA MEA SI A COPIILOR MEI EU NU SUNT IN GRADUL DE A MA DUCE LA UN LOC DE MUNCA , AVAND COPII CU PROBLEME DE SANATATE , CEL MIC ARE 1 AN SI 7 LUNI , COPILUL SA NASCUT IN LUNA SEPTEMBRIE 2015 EL A STAT PANA IN 2016 FEBROARIE NORMAL AM FOST TOTI INTRETINUTI DE SORA MEA, DUPA CE A PLECAT IN GRECIA A INCEPUT CONFLICTELE A TRIMIS FOARTE RAR BANI PENTRU COPIL , EL NU A MAI VENIT IN TARA DIN ACEL MOMENT , ACUM VREA SA-SI VANDA SI APARTAMENTUL DIN LOCALITATE IMPUTERNICIND UN FRATE DE-A LUI PENTRU A NU MAI AVEA NIMIC IN TARA PENTRU A SE MAI INTOARCE. EU NU STIU DECAT LOCALITATEA UNDE LOCUIESTE , CE POT FACE PENTRU A AVEA CUSTODIA COPILULUI TOTALA SI PLATA PENSIEI ALIMENTARE LEGALA FARA A MA RUGA DE EL SA-MI TRIMITA BANI . . VA MULTUMESC EL SUNT SIGURA CA NU SE VA PREZENTA LA TRIBUNAL . TIN SA MENTIONEZ CA COPILUL ESTE PE NUMELE LUI.
Răspunde
 19-04-2017

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Bună ziua!
Formulați la instanta in raza careia are domiciliul stabil copilul , o actiune prin care solicitați ca exercitarea autorității părintești sa fie exercitată exclusiv de catre d-voastră si in subsidiar, stabilirea locuinței copilului la domiciliul d-voastră si plata pensiei de întreținere către minor raportat la veniturile nete realizate de către tatăl copilului. In cazul in care nu cunoașteți aceste venituri, solicitați stabilirea pensiei la salariul minim pe economia nationala a statului grec.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 10-05-2017
Vizitator
Buna! Sunt cu partenerul meu de1 an împreuna ! Mai am 1 luna și voi naște o fetița. Situația dintre noi nu e chiar buna! Menționez ca eu am stat in Germania timp de 7 ani după care am revenit in țara pentru partener! El e foarte schimbat și nu ne mai înțelegem deloc!astept sa nasc apoi voi lua o decizie dacă voi rămâne sau nu in țara deoarece aici nu am nici un loc de munca! Problema este ca nu știu ce e bine sa fac in legătura cu recunoașterea tatălui ! M a amenințat ca nu voi putea pleca din țara și îmi va lua copilul !
Noi nu suntem căsătoriți ! Dacă copilul va fi pe numele meu dar in dreptul tatălui va fi el trecut va putea sa ma încurce la plecare sau va putea cere custodia copilului ?
Va rog sa ma ajutati
Răspunde
 10-05-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Barbara a scris pe 10-05-2017:
Buna! Sunt cu partenerul meu de1 an împreuna ! Mai am 1 luna și voi naște o fetița. Situația dintre noi nu e chiar buna! Menționez ca eu am stat in Germania timp de 7 ani după care am revenit in țara pentru partener! El e foarte schimbat și nu ne mai înțelegem deloc!astept sa nasc apoi voi lua o decizie dacă voi rămâne sau nu in țara deoarece aici nu am nici un loc de munca! Problema este ca nu știu ce e bine sa fac in legătura cu recunoașterea tatălui ! M a amenințat ca nu voi putea pleca din țara și îmi va lua copilul !
Noi nu suntem căsătoriți ! Dacă copilul va fi pe numele meu dar in dreptul tatălui va fi el trecut va putea sa ma încurce la plecare sau va putea cere custodia copilului ?
Va rog sa ma ajutati

Buna ziua,

Daca nu va intelegeti cu tatal copilului veti putea avea probleme in ceea ce priveste modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti a minorului.

Daca intentionati sa iesiti din tara dupa nasterea copilului, veti avea obligatoriu nevoie de acordul tatalui pentru plecare. De asemenea, daca vreti sa va mutati definitiv din tara, daca tatal nu este de acord, va trebui sa va judecati in instanta pentru a obtine acest drept.

Daca plecati din tara inainte sa nasteti, cel mai probabil tatal copilului nu va fi prezent pentru a recunoaste copilul (adica nu va avea numele tatalui trecut in certificatul de nastere). Tatal va putea sa recunoasca copilul ulterior.

Discutia este mult mai complicata de atat. Ar fi bine sa luati in calcul toate posibilitatile pe care le aveti si sa analizati unde ii va fi mai bine copilului si unde ii puteti oferi o viata mai buna: in tara (cu riscul ca tatal copilului sa faca tot posibilul sa obtina si el drepturi asupra copilului) sau in strainatate (cu riscul de a nu avea sustinerea tatalui copilului niciodata)

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Barbara a scris pe 10-05-2017:
Va rog sa ma ajutati

In situatia in care veti naste in Romania si actualul partener va recunoaste copilul, veti avea nevoie de semnatura dansului pentru a scoate minorul din tara. De asemenea, va trebui sa formulati in instanta o actiune care sa stabileasca exercitarea autoritaii parintesti, domiciliul minorului si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere catre minor.
In cazul in care veti naste in alta tara, pentru a recunoaste copilul, tatal va fi nevoit sa formuleze o actiune in instanta in acest sens, iar daca doriti stabilirea domiciliului minorului la adresa dvs. din strainatate, competenta va reveni instantei staine pe a carei raza teritoriala va domicilia minorul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2017
Vizitator
Buna ziua am trait in concubinaj 9 ani din care a rezultat un baietel acum copilu face 11 ani noi neam separat de 4 ani ma dat in judecata dar a declarat ca nu vrea pensie alimentara custodia sa avem incomun si ca este de acord ca ambi sa participam la cresterea si educatia copilului am ft de acord ! Dar decat o luna a ft de acord dupa nu mai ma lasat sa vad copilu nici sal ajut cu bani nici la educatie !! Iar acum ma dat iar in judecata ca vrea el custodia totala si pensie alimentara ce pot face eu ca sa nu aibe custodia totala el so avem impreuna ??
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.