|
12-05-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Alexandra a scris pe 12-05-2017: Buna ziua am trait in concubinaj 9 ani din care a rezultat un baietel acum copilu face 11 ani noi neam separat de 4 ani ma dat in judecata dar a declarat ca nu vrea pensie alimentara custodia sa avem incomun si ca este de acord ca ambi sa participam la cresterea si educatia copilului am ft de acord ! Dar decat o luna a ft de acord dupa nu mai ma lasat sa vad copilu nici sal ajut cu bani nici la educatie !! Iar acum ma dat iar in judecata ca vrea el custodia totala si pensie alimentara ce pot face eu ca sa nu aibe custodia totala el so avem impreuna ?? Buna ziua, In primul rand, va trebui sa faceti intampinare la cererea lui de chemare in judecata in care sa-i spuneti instantei ca nu sunteti de acord si ca vreti in continuare sa se mentina dispozitiile din ultima hotarare judecatoreasca. Daca a trecut doar cateva luni de la ultima hotarare a instantei, nu cred ca va obtine autoritatea parinteasca exclusiva. Codul civil prevede niste situatii extreme si limitative in care se poate ca unul dintre parinti sa exercite in mod exclusiv autoritatea cu privire la copil. Puteti cere si sa vi se incuviinteze un anumit program de vizitare (daca nu vi s-a incuviintat anterior sau daca vreti ceva modificari). Pensia de intretinere este datorata de parintele nerezident copilului si trebuie achitata in cuantumul stabilit de instanta. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
12-05-2017 |
| Barbara a scris pe 10-05-2017: Buna! Sunt cu partenerul meu de1 an împreuna ! Mai am 1 luna și voi naște o fetița. Situația dintre noi nu e chiar buna! Menționez ca eu am stat in Germania timp de 7 ani după care am revenit in țara pentru partener! El e foarte schimbat și nu ne mai înțelegem deloc!astept sa nasc apoi voi lua o decizie dacă voi rămâne sau nu in țara deoarece aici nu am nici un loc de munca! Problema este ca nu știu ce e bine sa fac in legătura cu recunoașterea tatălui ! M a amenințat ca nu voi putea pleca din țara și îmi va lua copilul ! Noi nu suntem căsătoriți ! Dacă copilul va fi pe numele meu dar in dreptul tatălui va fi el trecut va putea sa ma încurce la plecare sau va putea cere custodia copilului ? Va rog sa ma ajutati După ce nașteți veți putea solicita instanței să stabilească locuința copilului în Germania dar va trebui să dovediți că acolo dețineți condiții corespunzătoare pentru creșterea copilului (locuință, venituri etc). Va trebui să dovediți că mutarea este în interesul superior al copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
31-05-2017 |
 | Szilard Vizitator |
| Buna ziua,sunt tatal unui baietel de 1 an si 7 luni cu fosta partenera si actuala mama a copilului nu ne mai intelegem,si a decis ca merge in romania cu pruncul,a luat deja bilet ptr ea si prunc,dar eu nu vreau sa ramana copilul cu ea,vreau sa ramana cu mine sa i ofer un trai mai diferit fata de cel din romania,as dorii sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin custodia lui si cum sa procedez,multumesc anticipat | |
|
|
|
01-06-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Szilard a scris pe 31-05-2017: Buna ziua,sunt tatal unui baietel de 1 an si 7 luni cu fosta partenera si actuala mama a copilului nu ne mai intelegem,si a decis ca merge in romania cu pruncul,a luat deja bilet ptr ea si prunc,dar eu nu vreau sa ramana copilul cu ea,vreau sa ramana cu mine sa i ofer un trai mai diferit fata de cel din romania,as dorii sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin custodia lui si cum sa procedez,multumesc anticipat Avand in vedere varsta minorului, este mai dificil sa obtineti stabilirea domiciliului acestuia la dvs, mai ales daca mama doreste ca dansa sa creasca copilul. Va trebui formulata o actiune in instanta pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti cu obligarea celuilalt la plata pensiei de intretinere. In cazul in care domiciliul minorului se va stabili la mama, aveti posibilitatea sa solicitati un program de vizita. Fiind vorba deste o exercitare in comun a autoritatii parintesti, veti avea nevoie de acordul mamei pentru a scoate minorul din tara, motiv pentru care, ar fi ideal sa va puteti intelege cu privire la stabilirea domiciliului, in situatia in care doriti ca minorul sa locuiasca cu dvs. in alta tara. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-06-2017 |
 | Ababei Georgiana Vizitator |
| Buna ziua am si eu niste ganduri care nu imi da pace si ma gandeam daca ma puteti ajuta cumva....anul trecut am avut o relatie cu cineva din care a rezultat un baietel acum in varsta de 4 luni precizez ca sunt despartita de tatal copilului de cand eram insarcinata in 2 luni tatal nu este trecut in acte si a venit de doua ori sa il vada in care a venit cu mana goala nu se intereseaza de cresterea lui si nu contrinuie cu nimic ..ar putea la un moment dat sa m-il ia doar ca are casa si situatie spre deosebire de mn desi la copil nu ii lipseste abdolut nimic astept un rasp va rog multumesc. | |
|
|
|
02-06-2017 |
| Szilard a scris pe 31-05-2017: Buna ziua,sunt tatal unui baietel de 1 an si 7 luni cu fosta partenera si actuala mama a copilului nu ne mai intelegem,si a decis ca merge in romania cu pruncul,a luat deja bilet ptr ea si prunc,dar eu nu vreau sa ramana copilul cu ea,vreau sa ramana cu mine sa i ofer un trai mai diferit fata de cel din romania,as dorii sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin custodia lui si cum sa procedez,multumesc anticipat Care este situația mai exact, sunteți căsătorit cu mama copilului? De cât timp se află copilul în străinătate, s-a născut acolo ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-06-2017 |
 | Claudia Vizitator |
| Buna ziua, In urma unui concubinaj a rezultat un baietel, care acum are 8l, tatal fiind inca casatorit cu acte si avand 2 copii din acest mariaj. Tatal nu a dorit sa treaca baietelul pe numele lui de familie ci doar sa fie trecut ca tata, as dori sa stiu care este procedura pentru a nu mai depinde de semnatura lui pe viitor. Precizez ca este destul de recalcitrant cu mine, chiar amenintandu-ma cateodata, nu vine in vizita constant si nici nu participa financiar la cresterea minorului dar are pretenti. Ca atare as dori sa stiu daca legea imi permite si daca da care este procedura pentru a NU mai depinde de tata dpv semnatura/decizii. Multumesc anticipat. | |
|
|
|
07-06-2017 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Fiind trecut la rubrica " tata " numele concubinului, acesta are toate drepturile si obligațiile ce decurg din calitatea sa de parinte. Pentru a nu mai " depinde" de acesta, semnaturi etc trebuie sa faceți o acțiune în instanță prin care sa cereti exercitarea in mod exclusiv de catre d-voastră a autorității părintești asupra copilului. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-06-2017 |
 | Ciubotaru ana Vizitator |
| Buna seara am si eu o problema am trăit in concubinaj 9 ani in acești noua ani am doua fetițe am trăit in bătăi cat eu si copila cea mare acuma după cei 9 ani am găsit pe cineva si am plecat cu el si cu copii dar trăim tot in concubinaj .problemă este ca vrem sa plecam dincolo cu toți si el nu vrea sa ne lase dar de aproape 2 ani el nu a contribuit cu creșterea copiilor bn ca nici înainte din cauza băuturi ce pot face??? | |
|
|
|
28-06-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ciubotaru Ana a scris pe 27-06-2017: Buna seara am si eu o problema am trăit in concubinaj 9 ani in acești noua ani am doua fetițe am trăit in bătăi cat eu si copila cea mare acuma după cei 9 ani am găsit pe cineva si am plecat cu el si cu copii dar trăim tot in concubinaj .problemă este ca vrem sa plecam dincolo cu toți si el nu vrea sa ne lase dar de aproape 2 ani el nu a contribuit cu creșterea copiilor bn ca nici înainte din cauza băuturi ce pot face??? Buna ziua, Va trebui sa promovati o actiune in instanta pentru suplinirea consimtamantului tatalui copiilor pentru obtinerea pasaportului si iesirea din tara a copiilor pe o anumita perioada. Puteti chiar solicita suplinirea consimtamantului tatalui pentru ca sa plecati definitiv cu copii din tara, insa este mai greu de obtinut o astfel de hotarare pentru ca trebuie sa faceti dovada conditiilor pe care le puteti oferi copiilor in alta tara (adica ar trebui deja sa aveti unde locui si loc de munca). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
28-06-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ciubotaru Ana a scris pe 27-06-2017: Buna seara am si eu o problema am trăit in concubinaj 9 ani in acești noua ani am doua fetițe am trăit in bătăi cat eu si copila cea mare acuma după cei 9 ani am găsit pe cineva si am plecat cu el si cu copii dar trăim tot in concubinaj .problemă este ca vrem sa plecam dincolo cu toți si el nu vrea sa ne lase dar de aproape 2 ani el nu a contribuit cu creșterea copiilor bn ca nici înainte din cauza băuturi ce pot face??? In primul rand, va trebui sa formulati o actiune pentru exercitarea exclusiva sau in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca puteti dovedi abuzurile fizice la care ati fost supusa dvs, cat si minorele, aveti sanse mari sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, situatie in care nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pentru a calatori cu minorele. In momentul de fata, daca doriti sa calatoriti cu copiii, aveti nevoie de acordul celuilalt parinte, pe care il puteti obtine printro actiune de suplinire a consimtamantului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-06-2017 |
 | Georgyy Vizitator |
| Buna ziua! Sotul meu a avut o relatie cu o femeie in timpul casatoriei noastre a rezultat un copil ! Ia nu la vrut eu ne putand avea copii am insistat foarte tare sal pastreze k il iau eu sil cresc ! Zis si facut .acum copilul este pe numele ei si al sotului meu.copilul locuieste la noi cu tatal! Intrebarea este daca asta e o problema atunci cand vin cei de la ancheta sociala acasa ( am inteles ca inainte de a primi indemnizatia se face ancheta sociala acasa)pt ca indemnizatia o ia mama iar copilul locuieste si il crestem noi inca din prima zi!multumesc | |
|
|
|
29-06-2017 |
|
| Georgyy a scris pe 29-06-2017: Buna ziua! Sotul meu a avut o relatie cu o femeie in timpul casatoriei noastre a rezultat un copil ! Ia nu la vrut eu ne putand avea copii am insistat foarte tare sal pastreze k il iau eu sil cresc ! Zis si facut .acum copilul este pe numele ei si al sotului meu.copilul locuieste la noi cu tatal! Intrebarea este daca asta e o problema atunci cand vin cei de la ancheta sociala acasa ( am inteles ca inainte de a primi indemnizatia se face ancheta sociala acasa)pt ca indemnizatia o ia mama iar copilul locuieste si il crestem noi inca din prima zi!multumesc Buna ziua, Pentru indemnizatia de crestere a copilului nu se face ancheta sociala, doar pentru ajutorul social. Faptul ca minorul locuieste cu dvs. si tatal poate sa ii afecteze dreptul mamei la indemnizatia de ajutor social. In ceea ce priveste alocatia minorului, aceasta trebuie incasata de parintele cu care locuieste efectiv. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
16-07-2017 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna ziua....necasatorita ..copil recunoscut de tata...nu ne ma intelegem...cui ii va reveni copilul?? | |
|
|
|
16-07-2017 |
| Alexandra a scris pe 16-07-2017: Buna ziua....necasatorita ..copil recunoscut de tata...nu ne ma intelegem...cui ii va reveni copilul?? Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt la plata pensiei de intretinere. La stabilirea domiciliului minorului, instanta are in vedere interesul superior al acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-07-2017 |
 | Vdincu@yahoo.com Vizitator |
| Fostul sot are o pensie alimentara din 2013 neachitata.In feb 2016 iam facut plangere la politie si din sept 29.2016 plateste lunar 500 ron.Mentionez ca pensia stabilita prin instanta definitiva si irevocabila era d 763 ron.Ulterior a mers in instanta mai departe pretinzand ca nu lucreaza"fiind plecat in Londra unde lucreaza evident si akm,si a obtinut micsorarea pensiei la 276 ron,el atunci neplatind macar 10bani din cea veche.Ok...As dori va rog daca as putea face ceva sa cer diferenta d pensie de 23600 roni in doua transe el neplatind nici macar akm pensia micsorata.Va multumesc | |
|
|
|
18-07-2017 |
|
| Vdincu@yahoo.com a scris pe 17-07-2017: Fostul sot are o pensie alimentara din 2013 neachitata.In feb 2016 iam facut plangere la politie si din sept 29.2016 plateste lunar 500 ron.Mentionez ca pensia stabilita prin instanta definitiva si irevocabila era d 763 ron.Ulterior a mers in instanta mai departe pretinzand ca nu lucreaza"fiind plecat in Londra unde lucreaza evident si akm,si a obtinut micsorarea pensiei la 276 ron,el atunci neplatind macar 10bani din cea veche.Ok...As dori va rog daca as putea face ceva sa cer diferenta d pensie de 23600 roni in doua transe el neplatind nici macar akm pensia micsorata.Va multumesc Buna ziua, Cu hotararea veche va puteti duce la un executor judecatoresc care poate executa pensia datorata pana la momentul pronuntarii noii hotarari. Trebuie sa stiti ca nu puteti cere pensia de intretinere mai veche de 3 ani (se prescrie). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
26-07-2017 |
 | Ancuta Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu in baietel de 10 luni...eu cu tatal lui numai suntem impreuna de cand avea copilul 2 1 Luna jumate .el a plecat in germania in 7 luni de zile nu sa interesat de copil ... acum a venit in tara de 4 sap si vrea sa imi ia copilul cateva ore...eu nu il dau ca este mult prea mic si in plus Nu se implica in cresterea copilului . Are dreptul sa mil ia atat de mic si mai alea ca Nu se implica in cresterea lui...el pleaca si ca vine are pretentia sa il ia la el Nu este mult prea mic? | |
|
|
|
26-07-2017 |
 | Ancuta Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu in baietel de 10 luni...eu cu tatal lui numai suntem impreuna de cand avea copilul 2 1 Luna jumate .el a plecat in germania in 7 luni de zile nu sa interesat de copil ... acum a venit in tara de 4 sap si vrea sa imi ia copilul cateva ore...eu nu il dau ca este mult prea mic si in plus Nu se implica in cresterea copilului . Are dreptul sa mil ia atat de mic si mai alea ca Nu se implica in cresterea lui...el pleaca si ca vine are pretentia sa il ia la el Nu este mult prea mic? | |
|
|
|
26-07-2017 |
 | Ancuta Vizitator |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |