|
26-07-2017 |
 | Ancuta Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu in baietel de 10 luni...eu cu tatal lui numai suntem impreuna de cand avea copilul 2 1 Luna jumate .el a plecat in germania in 7 luni de zile nu sa interesat de copil ... acum a venit in tara de 4 sap si vrea sa imi ia copilul cateva ore...eu nu il dau ca este mult prea mic si in plus Nu se implica in cresterea copilului . Are dreptul sa mil ia atat de mic si mai alea ca Nu se implica in cresterea lui...el pleaca si ca vine are pretentia sa il ia la el Nu este mult prea mic? | |
|
|
|
26-07-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ancuta a scris pe 26-07-2017: Buna ziua! Am si eu in baietel de 10 luni...eu cu tatal lui numai suntem impreuna de cand avea copilul 2 1 Luna jumate .el a plecat in germania in 7 luni de zile nu sa interesat de copil ... acum a venit in tara de 4 sap si vrea sa imi ia copilul cateva ore...eu nu il dau ca este mult prea mic si in plus Nu se implica in cresterea copilului . Are dreptul sa mil ia atat de mic si mai alea ca Nu se implica in cresterea lui...el pleaca si ca vine are pretentia sa il ia la el Nu este mult prea mic? Buna ziua, Copilule ste intradevar mult prea mic pentru a-l lua de langa mama. Daca vrea sa il viziteze si sa stabileasca o legatura cu el, este in primul rand in beneficiul copilului, dar si al tatalui (pentru ca se poate speria de el atunci cand nu o vede pe mama in apropiere), cel mai bine ar fi sa va vedeti toti trei impreuna, intr-un parc sau intr-un loc de joaca. Daca ar introduce actiune in instanta pentru vizitarea minorului, la varsta asta nicio instanta nu o sa fie de acord ca vizitele sa se efectueze in lipsa mamei. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
27-07-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ancuta a scris pe 26-07-2017: Buna ziua! Am si eu in baietel de 10 luni...eu cu tatal lui numai suntem impreuna de cand avea copilul 2 1 Luna jumate .el a plecat in germania in 7 luni de zile nu sa interesat de copil ... acum a venit in tara de 4 sap si vrea sa imi ia copilul cateva ore...eu nu il dau ca este mult prea mic si in plus Nu se implica in cresterea copilului . Are dreptul sa mil ia atat de mic si mai alea ca Nu se implica in cresterea lui...el pleaca si ca vine are pretentia sa il ia la el Nu este mult prea mic? Din moment ce nu exista un program de vizita stabilit printr-o hotarare judecatoreasca, este la latitudinea dvs. daca doriti sa il lasati sa viziteze minorul, insa este de preferat ca cel mic sa pastreze legaturile firesti cu ambii parinti, chiar daca dvs. si tatal copilului nu mai sunteti impreuna. Sfatul meu ar fi sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2017 |
 | Purcarea Mariana Vizitator |
| Bună ziua, am un baiat in vârstă de13 ani si locuim i apartamentul meu din Ros iori de Vede. Tatal copilului lucrează în SPANIA si nu ii da pensie alimentara nici macar nu imi da procura sa pot pleca cu copilul in Spania sa pot lucra sa ne putem intretine. Va rog sa imi spuneti ce pot face? In Rosiori nu gasesc de munca si nu stiu cum ne putem descurca. Multumesc | |
|
|
|
12-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Purcarea Mariana a scris pe 12-08-2017: Bună ziua, am un baiat in vârstă de13 ani si locuim i apartamentul meu din Ros iori de Vede. Tatal copilului lucrează în SPANIA si nu ii da pensie alimentara nici macar nu imi da procura sa pot pleca cu copilul in Spania sa pot lucra sa ne putem intretine. Va rog sa imi spuneti ce pot face? In Rosiori nu gasesc de munca si nu stiu cum ne putem descurca. Multumesc Este o situatie destul de dificila, deoarece va trebuie acordul tatalui pentru a scoate minorul din tara. Pentru a obtine pensie de intretinere pentru minor, va trebui sa formulati actiune de divort cu exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2017 |
 | Purcarea Mariana Vizitator |
| Nu suntem casatoriti si asi dori sa stiu daca prin decizie judecatoreasca asi putea obtine eu custodia copilului si bineinteles pensie alimentara deoarece copilul locueste cu mine si tatal lui in Spania.Asa asi putea calatori cu el fara acordul tatalui.multumesc | |
|
|
|
31-08-2017 |
 | Denisa Vizitator |
| Buna ziua asi dori sa stiu si eu daca nu am casa si copilul e pe numele tatlui si nici el nu are copilu are 2 si 7 luni cui ii va ramane copilu | |
|
|
|
31-08-2017 |
| Denisa a scris pe 31-08-2017: Buna ziua asi dori sa stiu si eu daca nu am casa si copilul e pe numele tatlui si nici el nu are copilu are 2 si 7 luni cui ii va ramane copilu Instanta de judecata stabileste domiciliul minorului tinand cont de interesul superior al acestuia. Nu este obligatoriu sa detineti un imobil pentru a obtine stabilirea domiciliului minorului la dvs., ci trebuie sa faceti dovada ca ii puteti asigura copilului conditii decente pentru o buna crestere si dezvoltare, imobilul in care urmeaza sa locuiti putand fi inchiriat sau detinut de bunici sau alte rude. Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in situatia in care doriti sa cresteti dvs. copilul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-10-2017 |
 | State Ticu Vizitator |
| Buna seara as dori sa stiu daca am platit pensie alimentara timp de 4 ani si acuma mai platesc pensie 4 ani pa la varste de 26 de ani pot sa-l demostenesc ?mai am un minor .va multumesc | |
|
|
|
22-11-2017 |
 | Popa gabriela Vizitator |
| Bună seara! Am trăit cu concubinul timp de 3 ani,după o perioada scurta am ramasa gravida și nedorind bebele a plecat în Italia timp de 7 luni fără a da un semn de viata...A venit înapoi și încercând săi dau o șansă am acceptat sa fie alături de mine și copil de la naștere. ..Ținând cont ca nu a muncit legal cam eu întrețineam familia (locuind la părinții mei),dar după un timp nu ne înțelegeam din cauza alcolului și de faptul ca nu contribuie la creșterea copilului! Am luat decizia sa ne despartim deoarece avea un comportament agresiv fata de băiat în vârstă de 1 an și 4 luni cauzând și o zgârietură mai adâncă deoarece a trântit ușa în fata și ia prins mana! As dori sa numai aibă vrun drept asupra lui,sa nu îl vadă sau sa caute pretext sa-la vadă și renunț și la pensie...credeți ca as avea cauza de castig?și sa nu poate atinge sau aproape de mai puțin 10 m... | |
|
|
|
22-11-2017 |
| Popa Gabriela a scris pe 22-11-2017: Bună seara! Am trăit cu concubinul timp de 3 ani,după o perioada scurta am ramasa gravida și nedorind bebele a plecat în Italia timp de 7 luni fără a da un semn de viata...A venit înapoi și încercând săi dau o șansă am acceptat sa fie alături de mine și copil de la naștere. ..Ținând cont ca nu a muncit legal cam eu întrețineam familia (locuind la părinții mei),dar după un timp nu ne înțelegeam din cauza alcolului și de faptul ca nu contribuie la creșterea copilului! Am luat decizia sa ne despartim deoarece avea un comportament agresiv fata de băiat în vârstă de 1 an și 4 luni cauzând și o zgârietură mai adâncă deoarece a trântit ușa în fata și ia prins mana! As dori sa numai aibă vrun drept asupra lui,sa nu îl vadă sau sa caute pretext sa-la vadă și renunț și la pensie...credeți ca as avea cauza de castig?și sa nu poate atinge sau aproape de mai puțin 10 m... Chiar dacă ați obține de la instanța de judecată exercitarea autorității părintești în mod exclusiv dreptul de vizită nu poate fi eliminat. Așadar, instanța de judecată va dispune, dacă se cere, stabilirea programului de legături personale, adică va stabili un program de vizitare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-11-2017 |
| Popa Gabriela a scris pe 22-11-2017: Bună seara! Am trăit cu concubinul timp de 3 ani,după o perioada scurta am ramasa gravida și nedorind bebele a plecat în Italia timp de 7 luni fără a da un semn de viata...A venit înapoi și încercând săi dau o șansă am acceptat sa fie alături de mine și copil de la naștere. ..Ținând cont ca nu a muncit legal cam eu întrețineam familia (locuind la părinții mei),dar după un timp nu ne înțelegeam din cauza alcolului și de faptul ca nu contribuie la creșterea copilului! Am luat decizia sa ne despartim deoarece avea un comportament agresiv fata de băiat în vârstă de 1 an și 4 luni cauzând și o zgârietură mai adâncă deoarece a trântit ușa în fata și ia prins mana! As dori sa numai aibă vrun drept asupra lui,sa nu îl vadă sau sa caute pretext sa-la vadă și renunț și la pensie...credeți ca as avea cauza de castig?și sa nu poate atinge sau aproape de mai puțin 10 m... Aveti posibilitatea legala de a formula o plangere penala impotriva tatalui pentru agresiunile fizice provocate minorului, iar in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le va obtine copilul pe certificatul medico-legal, tatal poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente sau vatamare corporala. Ulterior puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectie. Referitor la situatia minorului, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-11-2017 |
 | Adrian Vizitator |
| buna seara.am si eu o rugaminte la dvs sau sa ma lamuriti si pe mine inainte de a consulta un avocat,bineinteles ca in momentul de fata nu dispun de bani sa consult un avocat.. avem un copilas de 6 luni.mama provine dintr-o familie mai amarata.mama concubinei mele este plecata afara,sora ei este dama de companie la fel si ea plecata in strainatate,tatal ei este in bucuresti si este un betiv,ei nu detin o casa sau un venit,la fel si concubina mea nu a lucrat nu are o locuinta.parintii mei au o casa.dar eu si concubina mea ne-am mutat cu chirie,de vre-o perioada nu ne mai intelegem...eu beneficiez de indemnizatia copilului,eu pot face dovada ca am un venit si am unde sa locuiesc (la parinti) spunetimi si mie va rog,cine poate castiga copilul daca se ajunge in instanta....va multumesc | |
|
|
|
25-11-2017 |
| din nefericire pentru dvs, la aceasta varsta il poate castiga mama. este foarte mic si dependent de mama. ca mama de copil relativ mic, am participat la discutii pe grupuri de facebook cu mame cu bebelusi. sa stiti ca nu sunteti singurii care treceti prin asta. neplacerile apar pe fondul oboselii si a existentei acestei noi etape din viata de parinte in care, pentru copil, trebuie sa renunti momentan la multe activitati care ti-ar fi facut placere. noptile nedormite, maraiala cauzata de aparitia dintilor... sa stiti ca va fac pe amandoi nervosi. sa va amintiti tot timpul, ca nu sunteti singurii care treceti prin asta, cand bebelusul este atat de mic | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
26-11-2017 |
| Adrian a scris pe 25-11-2017: buna seara.am si eu o rugaminte la dvs sau sa ma lamuriti si pe mine inainte de a consulta un avocat,bineinteles ca in momentul de fata nu dispun de bani sa consult un avocat.. avem un copilas de 6 luni.mama provine dintr-o familie mai amarata.mama concubinei mele este plecata afara,sora ei este dama de companie la fel si ea plecata in strainatate,tatal ei este in bucuresti si este un betiv,ei nu detin o casa sau un venit,la fel si concubina mea nu a lucrat nu are o locuinta.parintii mei au o casa.dar eu si concubina mea ne-am mutat cu chirie,de vre-o perioada nu ne mai intelegem...eu beneficiez de indemnizatia copilului,eu pot face dovada ca am un venit si am unde sa locuiesc (la parinti) spunetimi si mie va rog,cine poate castiga copilul daca se ajunge in instanta....va multumesc La stabilirea domiciliului minorului, instanta are in vedere interesul superior al acestuia, conditiile locative de care dispun parintii, situatia financiara a acestora, posibilitatile efective de a ingriji minorul etc. Avand in vedere varsta frageda a copilului, este indicat ca acesta sa creasca alaturi de mama, insa acest factor nu reprezinta o regula. Faptul ca mama copilului provine dintr-o familie dezorganizata nu constituie un avantaj pentru dvs., ci vor fi avute in vedere strict circumstantele personale ale mamei si relatia acteia cu minorul. Va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-11-2017 |
 | Mihail Vizitator |
| Buna seara, Numele meu este Mihail, am 23 de ani, o fetita frumoasa de 11 luni. Eu nu ma mai inteleg cu mama ei, nu suntem casatoriti iar fetita este pe numele meu. Nu mai stam in aceeasi casa, o pot vizita zilnic. Cum procedez in situatia asta: vreau sa ii platesc pensie alimentara si vreau sa o iau si eu la mine acasa macar 2 zile pe saptamana... imi este foarte greu, deoarece mama ei este greu de inteles si nu putem discuta nimic concret. Vreau sa pun punct definitiv si vreau sa contribuim amandoi la cresterea micutei. Va multumesc! | |
|
|
|
27-11-2017 |
| Mihail a scris pe 27-11-2017: Buna seara, Numele meu este Mihail, am 23 de ani, o fetita frumoasa de 11 luni. Eu nu ma mai inteleg cu mama ei, nu suntem casatoriti iar fetita este pe numele meu. Nu mai stam in aceeasi casa, o pot vizita zilnic. Cum procedez in situatia asta: vreau sa ii platesc pensie alimentara si vreau sa o iau si eu la mine acasa macar 2 zile pe saptamana... imi este foarte greu, deoarece mama ei este greu de inteles si nu putem discuta nimic concret. Vreau sa pun punct definitiv si vreau sa contribuim amandoi la cresterea micutei. Va multumesc! Introduceți o cerere de chemare în judecată prin care să solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun, locuința copilului să fie la mamă, să se stabilească pensia de întreținere și să fie stabilit un program de vizitare. Probe: înscrisuri, martori, iar dacă considerați util interogatoriul mamei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-12-2017 |
 | Mihaela Vizitator |
| Bună ziua am și eu o întrebare, am o relație de 3 ani, din urma acestei relații a rezultat un băiețel noi locuim împreună la bunica tatălui copilului, tatăl copilului vrea sa ne despărțim dar vrea copilul. El nu lucrează, nu are un salariu iar bunuri nici atât. Eu am 19 ani iar el 23. El de fel e foarte violent atat fizic cât și verbal uneori se mai și droghează. Eu nu vreau s a renunț la copil, mama mea ma poate ajuta și financiar și pot locui cu ea. Este posibil sa câștige el procesul? Mulțumesc | |
|
|
|
05-12-2017 |
| Cel mai probabil nu insa trebuie sa te aperi si sa arati ca minorului ii e mai bine langa tine si de ce. Veti avea custodie comuna de principii dar locuinta va fi la mama. Daca probezi ca se drogheaza, ca e violent e posibil sa poti obtine chiar o custodie exclusivă . Va trebui insa sa ai un avocat angajat caci e mai greu sa obții singura o astfel de solutie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
07-12-2017 |
| Mihaela a scris pe 04-12-2017: Bună ziua am și eu o întrebare, am o relație de 3 ani, din urma acestei relații a rezultat un băiețel noi locuim împreună la bunica tatălui copilului, tatăl copilului vrea sa ne despărțim dar vrea copilul. El nu lucrează, nu are un salariu iar bunuri nici atât. Eu am 19 ani iar el 23. El de fel e foarte violent atat fizic cât și verbal uneori se mai și droghează. Eu nu vreau s a renunț la copil, mama mea ma poate ajuta și financiar și pot locui cu ea. Este posibil sa câștige el procesul? Mulțumesc In situatia in care tatal copilului se va adresa instantei, va trebui sa formulati in termen legal cerere reconventionala, prin care sa solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. De asemene, va trebui sa demonstrati in fata instantei ca puteti asigura conditii decente pentru cresterea si educarea minorului. In ceea ce priveste comportamentul agresiv al tatalui, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva acestuia si puteti solicita ulterior emiterea unui ordin de protectie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |