|
30-08-2014 |
 | E.N. Vizitator |
| Buna ziua. Aam cateva intrebari cu privire la disputarea unei succesiuni in instanta. Pe scurt situatia sta cam asa: sunt singurul copil, nascuta in 1990. In 2008 tatal meu a decedat, ramanand eu cu mama. Din motive neintelese de mine mama a amanat succesiunea an de an si la un moment dat am incetat sa mai intreb de ce. Fiind instabila emotional cred ca se teme sa nu fie data afara din casa sau ceva. In orice caz, cand a murit tata aveam 18 ani si habar n-aveam ce si cum ar trebui procedat. Eu cu mama nu suntem inrelatii bune decat ocazional, e o femeie foarte dificila si cu toane. In acest moment locuim impreuna in apartamentul de 2 camere care se afla pe numele ei si al tatalui meu. Apartamentul are o valoare de aproximativ 50-60.000 Euro. Afirmatia asta se bazeaza pe o comparatie facuta cu alte apartamente similare din zona. Am inteles ca eu as avea dreptul la 3/4 din partea tatalui meu. Intentia mea este ca cel tarziu anul urmator sa plec din acest apartament impreuna cu sotul meu si printr-un avocat sa facem toate demersurile necesare obtinerii banilor care mi se cuvin. Stiu ca indicat ar fi sa ajungem la un numitor comun si sa facem succesiunea prin notariat dar nu as avea cu cine sa ma inteleg si de balamuc si "asta e casa mea" sunt satula. Vreau totul facut prin avocat. Prima intrebare, cu toate ca stiu ca nu imi puteti da o suma fixa, este cam cat ar costa toata treaba asta pana la final cu aproximatie (de la succesiunea in sine pana la onorariul cuvenit dvs., absolut tot). O suma orientativa ca sa stiu daca merita sa ma inham. A doua intrebare este cu aproximatie cam cat ar dura de cand vin la dvs sa discutam problema pana in momentul in care imi primesc partea (2, 6, 12 luni). La fel, aproximativ, n-am nevoie de data exacta. Astept un raspuns cat mai curand din partea dvs, multumesc! | |
|
|
|
30-08-2014 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| Da, dvs. aveti dreptul legal de 3/4 din partea tatalui din apartament. Este adevarat ca cel mai rapid ati fi solutionat situatia la notariat si chiar si mai ieftin, insa daca nu exista cale de intelegere, instanta ramane singura posibilitate. 1. ref. la taxa de timbru, de ex.pentru suma de 40.000 euro, taxa de timbru este 2879 lei (calculata la 1/2 din succesiune - partea tatalui). Comparativ, la un notariat v-ar fi costat in jur de 984 lei totul si se putea finaliza succesiunea si intr-o saptamana - practic nu ati mai fi platit acea taxa de timbru enorma. Se va mai plati tot statului si o taxa prevazuta de codul fiscal de 1% din valoarea masei succesorale pentru ca nu s-a dezbatut succesiunea intr-o perioada de 2 ani - prortional cu cota pe care o detineti. 2. Referitor la durata, un astfel de proces dureaza in Bucuresti, in mod realist, aproximativ 1 an jumate-2 (faza de fond) Daca mama dvs. va face recurs la hotararea primei instante, mai poate dura inca un an, deci va dura cam 3 ani in total daca se folosesc toate caile de atac. Judecatorul o va putea obliga pe mama dvs. sa plateasca la sfarsitul procesului cheltuieli de judecata (onorariu de avocat si parte din taxa de timbru) daca se dovedeste ca din cauza ei s-a ajuns la proces si nu s-a putut rezolva totul amiabil. | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
30-08-2014 |
 | E.N. Vizitator |
| 3 ani... wow. Pe mine ce ma intereseaza cel mai mult este sa imi primesc partea care mi se cuvine. Despre "amiabil" nu se pune problema. Cum aude de succesiune intra in defensiva si are impresia ca o zboara cineva afara din casa si in afara de casa asta nu are unde sa mearga, lucru care prea putin ma intereseaza cat timp nici macar nu a fost cumparata pe banii ei. Nu vreau sa o dau afara sau ceva, doar sa primesc contravaloarea in bani a 3/4 din partea tatalui meu dupa care nu mai am nicio treaba cu ea. Daca era o persoana ok strangeam din dinti dar nu merita sa stea aici bine merci cu un individ cu 30 de ani mai invarsta si mai este si insurat, intre timp pisandu-ne pe noi la cap sa ne mutam de parca cresc banii in copaci. In fine, prea multe detalii. | |
|
|
|
30-08-2014 |
 | E.N. Vizitator |
| Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar se aplica treaba cu iesitul din indiviziune dar trebuie sa ne putem muta pana sa facem vreun pas, ori acum avem o casa in proiect care va fi inceputa in toamna asta. Problema mai mare ar fi timpul, noi speram sa se rezolve in aproximativ (maxim) un an. In 3 ani mi-e sa nu vanda apartamentul fara sa am habar si vorba sotului meu, ia-o de unde nu-i. | |
|
|
|
30-08-2014 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| Apartamentul nu il poate vinde fara acordul dvs., nu ii va perfecta niciun notar tranzactia pentru ca nu este proprietara pe intreg apartamentul. Este imposibil sa se solutioneze procesul intr-un an, peste un an dupa cum v-am scris de abia se stabileste primul termen. | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
04-03-2015 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua, As dori sa va adresez si eu o intrebare. In urma cu 6 luni bunica mea a decedat. Pe numele sau exista o casa in Bucuresti pe care a mostenit-o de la mama ei (avand certificat de mostenitor). Singurii mostenitori legali sunt cele 2 fete pe care bunica le-a avut. Una dintre fete are o declaratie de acceptare a mostenirii. Am inteles ca succesiunea se poate realiza in decursul a 2 ani. Intrebarea ar fi daca in decursul acestor 2 ani unul dintre mostenitori in poate da in judecata pe celalalt pe motiv ca nu vrea sau nu poate face succesiunea din cauza situatiei financiare precare? Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
04-03-2015 |
 | Alexandra Vizitator |
| Da, este un motiv insa un astfel de proces dureaza 2-3 ani si costurile sunt mai mari ca la notariat. Poate fi mai avantajos pentru dvs. sa imprumutati partea cu banii necesari si sa dezbateti succesiunea la notar. In orice caz, daca nu reusiti sa va intelegeti, trebuie sa va luati neaparat avocat pentru ca altfel riscati foarte mult. | |
|
|
|
12-05-2015 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Caut un avocat bun in partaj succesoral pentru un dosar in jud Prahova. | |
|
|
|
25-05-2015 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua.De trei luni mama a decedat suntem doar doua mostenitoare pe un apartament al maei noastre.Sora mea nu vrea sa faca succesiunea si sa renuntam in favoare copiilor nostri.eu nu vreau acest lucru si imi vreau partea mea .Ea nu vrea sa vanda deoarece in acel apartament pe care mama noastra la castigat printro licitatie a fost al socrilor surori mele si ea nu vrea sa vanda .eu in acest caz ce pot face | |
|
|
|
27-05-2015 |
 | Gugulea Anca Vizitator |
| Buna ziua! Un teren extravilan(6,72ha) este lasat de bunicul meu,celor 4 copii.Pe titul de propietate nu este trecuta cota parte ptr fiecare frate,ci au impartit ei frateste,revenindu-le la fiecare cate 1,67ha.Acum..din cei 4 frati,2 sunt in viata,iar 2 sunt decedati.De la un defunct exista un mostenitor,iar de la celalalt 3.Intrebarea mea este:fiecare mosteneste partea defunctului (1 mostenitor-1,67ha si ceilalti 3 mostenitori-1,67ha,,adica fiecare partea parintelui decedat) sau cei 6,72ha se imparte acum la nr total de mostenitorii (6 la numar).Si o alta intrebare:daca sunt 3 bunuri de dezbatut in succesiune,exista o anumita ordine impusa sau se poate face succesiunea partial ? Anticipat,multumesc ! | |
|
|
|
30-05-2015 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Refuzul surorii dumneavoastra nu va poate impiedica sa dezbateti succesiunea. Daca nu doreste sa vanda apartamentul, nu are decat sa ramana in el dar sa va plateasca sulta jumatate din valoarea lui, asa cum va fi aceasta stabilita de catre instanta | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
30-05-2015 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Gugulea Anca a scris pe 27-05-2015: Buna ziua! Un teren extravilan(6,72ha) este lasat de bunicul meu,celor 4 copii.Pe titul de propietate nu este trecuta cota parte ptr fiecare frate,ci au impartit ei frateste,revenindu-le la fiecare cate 1,67ha.Acum..din cei 4 frati,2 sunt in viata,iar 2 sunt decedati.De la un defunct exista un mostenitor,iar de la celalalt 3.Intrebarea mea este:fiecare mosteneste partea defunctului (1 mostenitor-1,67ha si ceilalti 3 mostenitori-1,67ha,,adica fiecare partea parintelui decedat) sau cei 6,72ha se imparte acum la nr total de mostenitorii (6 la numar).Si o alta intrebare:daca sunt 3 bunuri de dezbatut in succesiune,exista o anumita ordine impusa sau se poate face succesiunea partial ? Anticipat,multumesc ! Fiecare mosteneste partea la care ar fi avut dreptul autorul sau, nu se imparte la 6. Da, se poate dezbate succesiunea doar pentru o parte | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
12-06-2015 |
 | Vizitator Vizitator |
| buna ziua ,mama mea a vindut un teren retrocedat care il avea mostenire de la tatal sau vreu sa aflu cui sa vandut acel teren .eu nu stiu adresa exacta a terenului atat stiu ca era pe terenul spitalului marie curie din bucuresti.vreu sa aflu adresa acelui teren vandut cum trebuie sa fac.va multumesc | |
|
|
|
16-06-2015 |
 | Vizitator Vizitator |
| buna ziua ,doresca sa stiu daca in urma unei donatii pe care doresc sa o fac pe numele copiilor mei mai poate fi executat silit sotul meu de catre banca.va multumesc | |
|
|
|
03-07-2015 |
 | Ana Vizitator |
| buna ziua as dori sa stiu daca se poate .am mostenit cu fratele meu un apartament pe care dorim sal vindem am gasit deja cumparator dar este prin prima casa .noi nu vrem sa deschidem cont pe numele nostru si pe numele altor doua persoane se poate.noi nu avem nici succesiunea facuta ce trebuie facut daca putem face succesiunea si vanzarea in acceasi zi | |
|
|
|
03-07-2015 |
 | Dana Vizitator |
| @ana Nu puteti face succesiunea si vanzarea in aceeasi zi. Certificatul de mostenitor trebuie mai intai intabulat. | |
|
|
|
03-07-2015 |
 | Dana Vizitator |
| Vizitator a scris pe 16-06-2015: buna ziua ,doresca sa stiu daca in urma unei donatii pe care doresc sa o fac pe numele copiilor mei mai poate fi executat silit sotul meu de catre banca.va multumesc @vizitator Daca faci donatia ca sa scapi de banca, da, ei pot sa ceara revocarea prin actiune pauliana. | |
|
|
|
03-07-2015 |
 | Dana Vizitator |
| Vizitator a scris pe 12-06-2015: buna ziua ,mama mea a vindut un teren retrocedat care il avea mostenire de la tatal sau vreu sa aflu cui sa vandut acel teren .eu nu stiu adresa exacta a terenului atat stiu ca era pe terenul spitalului marie curie din bucuresti.vreu sa aflu adresa acelui teren vandut cum trebuie sa fac.va multumesc Solicitati extras de informare de la cartea funciara. | |
|
|
|
14-07-2015 |
 | Ana Vizitator |
| buna ziua as dori sa stiu daca fac succesiunea unui apartament sunt obligata sa fac si intabularea pe care as dori so fac mai tarziu.unde pot gasi sa nu fac intabularea la ce notariat | |
|
|
|
14-07-2015 |
 | Andrada Vizitator |
| buna ziua , am o problema putin complicata Bunica mea are de la mama ei teren si casa. fetele din partea surorii bunicii vreau o parte din teren si casa. casa veche a ars dar cea noua facuta de parintii mei este tot penumele bunicii. parintii mei sunt decedati. daca trenurile sunt pe numele bunicii am dreptul la ceva ? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |