|
20-07-2015 |
 | Tanase
|
| Buna ziua. Am un teren mostenit de la bunica pt care nu am decat niste chitante de scrise de mana. Vreau sa fac actele pe numele mamei mele singurul mostenitor.Bunica decedata din 2006 . Pot rezolva la notar? Si in ce conditii se elibereaza de la primarie anexele 1 si 2 (fostele5 si 6? Mulțumesc anticipat pentru răspuns | |
|
|
|
14-09-2015 |
 | Cornel Vizitator |
| Sunt unic mostenitor, pentru ca notarii au taxe exagerate, doresc sa fac succesiunea in instanta. Masa succesorala se compune din: teren 200mp cu casa din chirpici 80mp, dacie 1300 din `96, garaj 24mp. Care sunt pasii pentru obtinerea certificatului de mostenitor ? Multumesc anticipat! | |
|
|
|
15-09-2015 |
 | Av. Cosmin Predescu Vizitator |
| Daca taxele notariale vi se par exagerate (sunt in jur de 1% din valoarea masei succesorale), cele judiciare vi se vor parea si mai exagerate (3% din valoarea masei succesorale), fara a pune la socoteala onorariul expertului pentru expertiza si al avocatului fiind puternic recomandat sa aveti avocat intr-un proces de succesiune. Orice avocat cinstit o sa va spuna ca in instanta dezbateti succesiunea numai si numai daca nu va intelegeti.. daca va intelegeti este pacat sa nu mergeti la notar pentru ca puteti plati si de 3 ori mai putin si terminati povestea intr-o saptamana, nu in ani de zile cat dureaza procesul. Puteti fi asistat de avocat si la notar! | |
|
|
|
17-09-2015 |
| Da, in prezent va costa mai putin la notar decat la instanta. In trecut era mai ieftin la instanta dar au modificat legea. Cautati alt notar daca a cerut mult acesta. La notari nu este ca la avocati in sensul ca ati avea nevoie de un notar bun. Orice notar va poate rezolva problema. | |
|
|
|
05-11-2015 |
 | Bogdan888 Vizitator |
| Am un sfat pentru cei care dezbat masa succesorala si se inteleg ... Duceti-va oameni buni la notar ca iesiti mult mai ieftin undeva la jumatate .... Eu dezbat o mostenire la judecatorie ...ne-am inteles dar taxele de timbru adunate 3 sunt undeva la 5500 - 6000 ron fara avocat care si el mai cere vreo 3000 ron ( cam mult dupa parerea mea cere avocatul) si dureaza deja de 2 luni pentru ca in masa succesorala am inclus si 2 locuri de veci ... Si nu se pot include pentru ca nu esti proprietar pe locul de veci in ziua de azi .... Si ne-au amanat la un termen si am repetat infatisarea la judecatorie. Dupa aceasta stai inca vreo luna pana iese decizia ....si inca o luna pana trece termenul de recurs si vreunul dintre mostenitorii legali nu se razgandeste . Salut si aveti grija | |
|
|
|
05-11-2015 |
 | Daniela Vizitator |
| Bogdan888 a scris pe 05-11-2015: Am un sfat pentru cei care dezbat masa succesorala si se inteleg ... Duceti-va oameni buni la notar ca iesiti mult mai ieftin undeva la jumatate .... Eu dezbat o mostenire la judecatorie ...ne-am inteles dar taxele de timbru adunate 3 sunt undeva la 5500 - 6000 ron fara avocat care si el mai cere vreo 3000 ron ( cam mult dupa parerea mea cere avocatul) si dureaza deja de 2 luni pentru ca in masa succesorala am inclus si 2 locuri de veci ... Si nu se pot include pentru ca nu esti proprietar pe locul de veci in ziua de azi .... Si ne-au amanat la un termen si am repetat infatisarea la judecatorie. Dupa aceasta stai inca vreo luna pana iese decizia ....si inca o luna pana trece termenul de recurs si vreunul dintre mostenitorii legali nu se razgandeste . Salut si aveti grija Asa este, si eu am patit la fel. Numai ca nu mereu e posibil sa mergi la notar ca se gaseste cate o ruda mai batuta in cap care refuza sa dezbata amiabil si atunci notarul te trimite la instanta :( | |
|
|
|
17-02-2016 |
 | Bianca Vizitator |
| Buna seara ….avem un proces de scuccesiune deschis din august 2015…s-a dat o solutie in decembrie 2015..acum s-a ajuns in stadiul de expertiza tehica si intocmirea rapoartelor de expertiza…aveti idee cat mai poate dura pana se da sentinta definitiva Va multumesc | |
|
|
|
18-02-2016 |
 | Alexandru Vizitator |
| Bianca a scris pe 17-02-2016: Buna seara ….avem un proces de scuccesiune deschis din august 2015…s-a dat o solutie in decembrie 2015..acum s-a ajuns in stadiul de expertiza tehica si intocmirea rapoartelor de expertiza…aveti idee cat mai poate dura pana se da sentinta definitiva Va multumesc Probabil in jur de 1 an- 1 an si jumatate cu tot cu perioada care va fi necesara judecatorului sa redacteze hotararea dupa finalizarea procesului. | |
|
|
|
09-04-2016 |
 | Anna Vizitator |
| Buna ziua, Socrul meu a decedat in 2009,s-a facut succesiunea in iulie 2010,mostenitorii sunt soacra mea,sotul meu,si fratele lui; intre timp am gasit un extras de cont,din care reiesa ca socrul meu avea un cont de $1600 si soacra mea imputernicita. Ea (soacra) scoate banii in ianuarie 2011, si ii trece pe numele fratelui sotului meu neanuntand banca ca socrul a decedat si implicit ca exista si alti mostenitori. O josnicie de neimaginat; va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse ar ma fi de recuperate niste bani. Va multumesc | |
|
|
|
12-04-2016 |
 | Hanga.Sorin Vizitator |
| Buna ziua ma intereseaza daca se poate anula un certificat de mostenitor in instanta pe motiv ca valoarea pasivului este de 5 ori mai mica decat expertiza notarilor(sau grila)?Multumesc. | |
|
|
|
12-04-2016 |
|
|
01-06-2016 |
 | Iulian Vizitator |
| Am deschis actiune in instanta pentru succesiune.sintem patru frati nici unul nu vrea sa se prezinte din diferite motive asta inseamna ca vor renunta la drepturile succesorale.parintii au decedat 7 si 14 ani.va multumesc | |
|
|
|
01-06-2016 |
 | Iulian Vizitator |
| Am deschis actiune in instanta pentru succesiune.sintem patru frati nici unul nu vrea sa se prezinte din diferite motive asta inseamna ca vor renunta la drepturile succesorale.parintii au decedat 7 si 14 ani.va multumesc | |
|
|
|
01-06-2016 |
| Iulian a scris pe 01-06-2016: Am deschis actiune in instanta pentru succesiune.sintem patru frati nici unul nu vrea sa se prezinte din diferite motive asta inseamna ca vor renunta la drepturile succesorale.parintii au decedat 7 si 14 ani.va multumesc Buna ziua, daca nu se prezinta, nu inseamna ca vor renunta. Pentru a renunta, trebuie sa existe o declaratie expres data in acest sens. In lipsa acesteia, instanta va stabili cotele legale de mostenire ce revin fiecaruia dintre copii, acestia fiind descendenti directi si mostenitori rezervatari. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-06-2016 |
| Anna a scris pe 09-04-2016: Buna ziua, Socrul meu a decedat in 2009,s-a facut succesiunea in iulie 2010,mostenitorii sunt soacra mea,sotul meu,si fratele lui; intre timp am gasit un extras de cont,din care reiesa ca socrul meu avea un cont de $1600 si soacra mea imputernicita. Ea (soacra) scoate banii in ianuarie 2011, si ii trece pe numele fratelui sotului meu neanuntand banca ca socrul a decedat si implicit ca exista si alti mostenitori. O josnicie de neimaginat; va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse ar ma fi de recuperate niste bani. Va multumesc In baza certificatului de mostenitor si a extrasului de cont, din care rezulta ca suma de bani a fost extrasa in totalitate de aceasta si nu a fost adusa la masa credala, puteti deschide o actiune in pretentii impotriva celui ce si-a insusit in totalitate suma de bani, pentru a recupera cota-parte ce se cuvine conform certificatului de mostenitor. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-06-2016 |
 | Toader si Asociatii Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti 0726287910 office@toadersiasociatii.ro www.toadersiasociatii.ro
|
| Buna ziua, Anterior introducerii la instanta a cererii de partaj succesoral trebuie sa va adresati unui notar (este procedura prealabil chiar daca nu va intelegeti). Totodata va puteti obtine drepturile dar cred ca aveti o mica problema si anume: nu cred ca ati facut acceptarea mostenirii expres la notar in 6 luni de la deces. Va trebui sa dovediti acceptarea tacita a dvs, ceea ce nu este deloc usor in instanta. Explicatii sunt multe in cazul dvs si indicat ar fii sa va stabiliti o programare pentru o consultatie. Onorariul este confidential si se stabileste in urma unei intrevederi iar taxele de timbru se calculeaza in valoare de 3% din valoarea imobilului de patajat. Durata aproximativa a unuo proces de acest tip este intre 6-12 luni, in functie de probele de administrat si de redactarea hotararii finale de catre judecator. | Av Oana Toader-Plugariu SCA TOADER&ASOCIATII 0726287910 www.toadersiasociatii.ro office@toadersiasociatii.ro | |
|
|
|
21-06-2016 |
 | Violeta N Vizitator |
| Buna ziua. Numele meu este Violeta, bunica mea a decedat acum 6 luni. Intre timp mama mea nu s a inteles cu fratele ei care a amenintat o ca se vor intalni la tribunal pentru dezabterea succesiunii. Mentionez ca nu este facuta succesiune nici dupa bunicul meu, decedat de peste 20 ani. Bunica mea a fost paralizata timp de 9 ani, din care 8 ani, fratele mamei nu a venit macar o data sa o vada. Mama mea a avut grija de ea legal, ca insotitor. In acest caz, banuiesc ca mai intai trebuie sa se dezbata succesiunea dupa bunic si apoi dupa bunica, nu? Va intreb daca el actioneaza in instanta este posibil ca el sa fie facut responsabil pentru plata celor 2 succesiuni, in conditiile in care noi nu am vrut sa se ajunga aici, initial trebuia facut totul jumatate-jumatate si asta era, insa nu s a putut. A doua intrebare este daca mama mea are acte ca avut grija de bunica, are sanse sa mosteneasca toata cota parte din ce i s ar fi revenit bunicii? Adica mama mea sa beneficieze de 75%, iar el de 25%? Multumesc. Cu stima, | |
|
|
|
21-06-2016 |
| Mama dvs. ar avea astfel de sanse numai daca exista un testament. In caz contrar, totul se va imparti jumate/jumate intre cei 2 copii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-06-2016 |
 | Violeta N Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns doamna avocat. As mai avea o singura intrebare: cum poate fi cineva decazut din drepturi? Ma refer la fratele mamei si la inexistenta relatie cu mama sa timp de 8 ani; exista vreo cale prin care cota parte a bunicii sa ii revina mamei? Este mare pacat ca justitia nu tine cont de faptul ca mama mea si-a ingropat ultimii ani avand grija de ea, in timp ce viata fratelui ei a mers mai departe; nu este cel mai placut lucru sa ai grija de cineva, noptile sa iti fie zile, plus multe alte dezavantaje care presupun ingrijirea unui om imobilizat la pat atatia ani. Nici macar nu se discuta despre cine stie ce mostenire. Vorbim strict de o casa de la tara a carei valoare nu face mai mult de 10000 lei. Cu stima, | |
|
|
|
28-07-2016 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua,as dori sa stiu daca succesiunea in instanta sepoate face in alt loc decit domiciliul defunctului.Cit costa taxa de timbru pt o casa la tara si 3 ha de pamant ? Multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |