Forum avocaţi > Civil

Succesiune in instanta - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 31-07-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Nu. nu se poate face in alt loc.
Codul de procedura civila spune clar, ca instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu a defucntului.
Taxele de timbru sunt 5% din valoarea bunurilor ce compun masa partajabila.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2016
Vizitator
Parca spuneați in septembrie 2015, ca taxele in instanță sunt de 3 %.
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Sunt 3% daca se cere cota legala si 5% daca cereti mai mult..
La notar e 1%.. asa ca fapt divers, dar noi suntem neam de procesoman, asa ca sa-i dam bataie in instanta, e o placere pe caldurile astea! :)
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Mulțumesc.
Am următoarea situație cu mama mea, după ce a decedat tata
- exista o suma de bani in cont bancar pe numele tatălui meu si cu împuternicire pentru mine. Eu doresc sa primesc 3/4 din suma, iar mama spune ca are dreptul la o jumătate din suma, ca sotie, si la o pătrime din cealaltă jumătate, deci 5/8 din suma.
Cum este legal ?
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Mulțumesc.
Am următoarea situație cu mama mea, după ce a decedat tata
- exista o suma de bani in cont bancar pe numele tatălui meu si cu împuternicire pentru mine. Eu doresc sa primesc 3/4 din suma, iar mama spune ca are dreptul la o jumătate din suma, ca sotie, si la o pătrime din cealaltă jumătate, deci 5/8 din suma.
Cum este legal ?
La acțiunea in instanță ce taxe trebuie sa plătesc ?
Răspunde
 04-08-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca sunt bani comuni, economii facute de o viata impreuna, atunci mama are dreptate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2016
Vizitator
Buna ziua.
Tata a decedat de 4 ani eu si mama dorim sa facem succesiunea casei(care se afla la tara)am depus actele la notar iar fratele meu nu doreste sa semneze
Daca merg la un avocat pot rezolva chiar si fara semnatura lui?
Răspunde
 03-09-2016
Vizitator
Sotul meu a avut osora care a murit in anul 2008.sotul mai traieste dar nu au avut copiii . Acum 6 ani sotul a primit in gazda o familie de tineri pentru care, spun ei ,le-a facut acte de vanzare cumparare. Acuma ei vor sa faca succesiunea dar nu la notar ci la judecatorie . Precizez ca sotul meu mai are 3 surori si sunt de acord ca , cumnatul sa fie singurul mostenitor pentru o suma modica de 1000. Vreau sa stiu daca se desbate mostenirea la judecatorie cine plateste cheltuielile de judecata?
Răspunde
 04-09-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Cine introduce actiunea va trebui sa plateasca si taxa de timbru. La final cheltuielile de judecata se vor imparti direct proportional cu cotele de succesiune ce vor reveni fiecaruia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-09-2016
Vizitator
Bunica mea decedat în aprilie 2014. Ea avea 2 băieți! Avea un testament în favoarea tatălui meu ! Ar fi moștenit 2 apartamente și 8 hectare de pământ! Tatăl meu a decedat în noiembrie 2015! Tata a dat renunțare de moștenire! Eu aș fi avut vreun drept la moștenirea bunicii? Pot ataca în instanță renunțarea la moștenire?
Răspunde
 08-09-2016
Vizitator
Bunica mea decedat în aprilie 2014. Ea avea 2 băieți! Avea un testament în favoarea tatălui meu ! Ar fi moștenit 2 apartamente și 8 hectare de pământ! Tatăl meu a decedat în noiembrie 2015! Tata a dat renunțare de moștenire! Eu aș fi avut vreun drept la moștenirea bunicii? Pot ataca în instanță renunțarea la moștenire?
Răspunde
 24-10-2016
Vizitator
Buna ziua am si eu o întrebare .ce acte îmi sunt necesare sa deschidă mama mea o succesiune la tribunal dacă soțul a decedat de 20 ani si noi fiind 3 copii dinspre care 1 dintre surori a decedat având l rândul ei 4 copii pe mine m-a interesează ca dreptul mamei sa mi-l treacă mie pentru ca eu o îngrijesc si locuim in casa bătrânească a mamei cum pot sa procedez mama mea fiind in Varta de 85 de ani si ce procent are mama dar copii multumesc frumos
Răspunde
 24-10-2016
Vizitator
Buna ziua am si eu o întrebare .ce acte îmi sunt necesare sa deschidă mama mea o succesiune la tribunal dacă soțul a decedat de 20 ani si noi fiind 3 copii dinspre care 1 dintre surori a decedat având l rândul ei 4 copii pe mine m-a interesează ca dreptul mamei sa mi-l treacă mie pentru ca eu o îngrijesc si locuim in casa bătrânească a mamei cum pot sa procedez mama mea fiind in Varta de 85 de ani si ce procent are mama dar copii multumesc frumos
Răspunde
 28-10-2016
Vizitator
buna seara,

Va rog sa=mi comunicati ce taxe trebuie achitate la successiune pt. 1 apartament 2 camere.stiu ca este o taxa de 3 % din valaorea apartamentului . dar mai sunt si altele , cred.

astept comunicarile Dv

Multumesc, o seara agreabila,
Răspunde
 29-10-2016
Vizitator
Depinde unde faceti succesiunea

In instanta:
-3% din valoarea apartamentului
- onorariu de expert cca 1000 lei
- onorariu avocat, minim 1500lei, dar in functie de dificultatea cazului si de avocat poate ajunge si la 4000-5000 lei.

La notar( doar daca va intelegeti!)
- cca 1% din valoarea aprtamentului
Gasiti un calculator aici: http://legeaz.net/utile/calculator-taxe-succesiune
Răspunde
 03-01-2017
Vizitator
Ecaterina Iancu a scris pe 28-10-2016:
buna seara,

Va rog sa=mi comunicati ce taxe trebuie achitate la successiune pt. 1 apartament 2 camere.stiu ca este o taxa de 3 % din valaorea apartamentului . dar mai sunt si altele , cred.

astept comunicarile Dv

Multumesc, o seara agreabila,

Succesiunea in instanta este destul de ieftina daca gasiti un avocat care sa pledeze gratuit pentru dumneavoastra, din pura simpatie.
Răspunde
 03-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce nu exista o cale amiabila de solutionre, va trebui formulata in instanta actiune de dezbatere a sccesiunii, stabilire cote si iesire din indiviziune.
Taxa de timbru este de 3% din valoarea masei succesorale, respectiv la valoarea cotei de 1/2 din imobil. Pe langa aceasta taxa, va trebui achitata si expertiza evaluatorie pentru apartament, costul acestei expertize fiind in jur de 1000 lei. In ceea ce priveste onorariul avocatului, aceasta vaziaza in functie de caz, insa la finalul procesului puteti solicita obligarea mamei la plata cheltuielilor de judecata ( onorariu avocat, taxa de timbru si expertize), astfel ca veti recupera aceste costuri.
Referitor la durata unui astfel de proces, aceasta variaza in functie de gradul de ocupare al instantei de judecata, insa estimativ perioada ar fi de 1 an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2017
Vizitator
Buna ziua,

Acum aproximativ un an socrul meu a decedat avand un apartament de 2 cam.Mostenitori sunt cei trei copii si sotia lui,cu care s-a casatorit acum 6 ani.Apartamentul este numai al lui cumparat inainte de casatoria cu cea de-a doua sotie.Copii au inaintat proces de succesiune in instanta,toti trei fiind reclamanti.Taxa de timbru se plateste de fiecare reclamant in parte?Ce drepturi are sotia lui?
Va multumesc!
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
N.I. a scris pe 01-02-2017:
Buna ziua,

Acum aproximativ un an socrul meu a decedat avand un apartament de 2 cam.Mostenitori sunt cei trei copii si sotia lui,cu care s-a casatorit acum 6 ani.Apartamentul este numai al lui cumparat inainte de casatoria cu cea de-a doua sotie.Copii au inaintat proces de succesiune in instanta,toti trei fiind reclamanti.Taxa de timbru se plateste de fiecare reclamant in parte?Ce drepturi are sotia lui?
Va multumesc!
Răspunde
 08-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
N.I. a scris pe 01-02-2017:
Buna ziua,

Va multumesc!

Taxa de timbru se va plati de catre reclamanti impreuna, iar sotia supravietuitoare mosteneste o cota de 1/4 din masa succesorala, fiind vorba de un bun dobandit inainte de incheierea casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.