Forum avocaţi > Civil

Legalizare hotarare judecatoreasca - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 05-05-2016
Vizitator
Daca merge mama mea o poate legaliza? Multumesc!
Răspunde
 05-05-2016
Vizitator
Daca trimit prin posta, dureaza mult sa o primesc inapoi?
Răspunde
 05-05-2016
Vizitator
Alina a scris pe 05-05-2016:
Daca merge mama mea o poate legaliza? Multumesc!

Poate sa mearga, dar doar cu procura notariala de reprezentare in care sa se specifice clar ca este pentru depunerea cererii de legalizare si pentru ridicarea hotararii legalizate.
Răspunde
 18-05-2016
Vizitator
As avea si eu o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda e vorba de un proces de divort, sentinta emisa pe 17 noiembrie 2015 dar imposibil de legalizat am mers la tribunal in februuarie mi s-a spus ca piritul nu a fost informat(se pare ca grefiera a gresit adresa)am refacut o cerere si ori de cite ori sun mi se spune ca nu a venit raspuns trebuie sa mai refac inca o cerere.Stie cineva cit ar putea dura, de cite ori sunt obligata sa fac cereri pina o sa mi se permita legalizarea acestei sentinte.?mentionez faptul ca fostul sot e peste hotare si ca cel mai probabil in mod intentionat ne da curs citatiilor.Oare nu mai piritul are drepturi?
Răspunde
 30-05-2016
Vizitator
Buna ziua! Am divortat anul acesta in luna ianuarie, la divort am cerut sa revin la numele anterior. Nu mi-am schimbat buletinul pentru ca abia mi-am legalizat hotararea de divort. Luna viitoare doresc sa ma casatoresc cu actualul. Trebuie neaparat sa imi schimb buletinul inainte de a ma casatori? Multumesc!
Răspunde
 30-05-2016
Vizitator
Rodi a scris pe 18-05-2016:
As avea si eu o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda e vorba de un proces de divort, sentinta emisa pe 17 noiembrie 2015 dar imposibil de legalizat am mers la tribunal in februuarie mi s-a spus ca piritul nu a fost informat(se pare ca grefiera a gresit adresa)am refacut o cerere si ori de cite ori sun mi se spune ca nu a venit raspuns trebuie sa mai refac inca o cerere.Stie cineva cit ar putea dura, de cite ori sunt obligata sa fac cereri pina o sa mi se permita legalizarea acestei sentinte.?mentionez faptul ca fostul sot e peste hotare si ca cel mai probabil in mod intentionat ne da curs citatiilor.Oare nu mai piritul are drepturi?

Pana cand i se va comunica si paratului. Atentie, termenul pentru parat curge de la data la care i s-a comunicat lui. Deci inca mai poate sa faca apel - din cauza asta nu vi se legalizeaza.
Răspunde
 30-05-2016
Vizitator
Alina a scris pe 30-05-2016:
Buna ziua! Am divortat anul acesta in luna ianuarie, la divort am cerut sa revin la numele anterior. Nu mi-am schimbat buletinul pentru ca abia mi-am legalizat hotararea de divort. Luna viitoare doresc sa ma casatoresc cu actualul. Trebuie neaparat sa imi schimb buletinul inainte de a ma casatori? Multumesc!

Evident, si nu numai inainte de a va casatori. E obligatie legala pe care daca nu o faceti in 15 zile va alegeti cu amenda.
Răspunde
 30-05-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Va schimbati buletinul dupa ce va casatoriti. In vederea incheierii noiii casatorii va trebui sa depuneti hotararea de divort legalizata in original.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2016
Vizitator
avocatib@yahoo.com. Avand in vedere ca OUG privind evidenta persoanelor prevede schimbarea actului de identitate în termen de 15 zile sub sanctiunea amenzii, nu stiu cum puteti da astfel de "sfaturi".
Răspunde
 02-06-2016
Vizitator
Am si eu o intrebare. Prietenului meu i s a pronunta hotararea de divort acum 2 ani si nu s a facut nici un apel dar nu a legalizat hotararea. Acum dupa 2 ani o poate legaliza? Ce demersuri trebuie sa faca? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 03-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, o poate legaliza si acum dupa 2 ani.
Trebuie sa mearga la arhiva instantei care a pronuntat hotararea si sa formuleze o cerere in acest sens. Evident, se intelege, ca trebuie sa mearga si cu hotararea respectiva si sa o anexeze cererii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Larisa a scris pe 24-08-2015:
Nu inteleg, este necesara legalizarea in cazul necesitatii unei copii dupa o hotarare judecatoreasca sau orice hotarare de acest gen necesita legalizata la primire? Mama mea mi-a dat in judecata tatal pt a obtine bani de la el pt intretinerea mea si la ceva timp dupa proces la care tata nu sa prezentat, am primit acasa hotararea judecatoreasca care il obliga sa ne dea o suma de bani lunar insa am inteles de la o ruda ca aceasta hotarare trebuie legalizata in 30 de zile.

O puteți legaliza în 30 de zile de la comunicare dacă acea hotărâre nu este atacată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2016
Vizitator
Buna ziua! Am divortat anul acesta in luna ianuarie, la divort am cerut sa revin la numele anterior. Nu mi-am schimbat buletinul pentru ca abia mi-am legalizat hotararea de divort. Luna viitoare doresc sa ma casatoresc cu actualul. Trebuie neaparat sa imi schimb buletinul inainte de a ma casatori? Daca poate cineva sa imi dea un raspuns sigur. Multumesc!
Răspunde
 17-06-2016
Vizitator
anularea unei decizii de sanctionare disciplinara.
Răspunde
 17-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alina a scris pe 06-06-2016:
Buna ziua! Am divortat anul acesta in luna ianuarie, la divort am cerut sa revin la numele anterior. Nu mi-am schimbat buletinul pentru ca abia mi-am legalizat hotararea de divort. Luna viitoare doresc sa ma casatoresc cu actualul. Trebuie neaparat sa imi schimb buletinul inainte de a ma casatori? Daca poate cineva sa imi dea un raspuns sigur. Multumesc!

Bineînțeles ca trebuie să va schimbați buletinul. Comunicați divorțul la starea civilă pentru a fi menționat pe marginea certificatului de căsătorie.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-06-2016
Vizitator
Mi-am schimbat buletinul si urmeaza sa imi depun actele pentru casatorie.
Răspunde
 22-06-2016
Vizitator
Bună ziua! Tatăl meu a fost implicat într-un proces la Judecătoria Slatina și care s-a încheiat în octombrie 2013. Nu a primit acasă nicio copie după hotărâre și aș vrea să știu dacă e posibil să obținem acea hotărâre fără a ajunge la Slatina,noi locuind în Vrancea. Vă mulțumesc!
Răspunde
 29-06-2016
Vizitator
Buna seara!
Am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma casatoresc la un consulat roman din spania si mi se cere hotararea de divort in original,pe care bineinteles nu o mai gasesc, in schimb am gasit o copie pe care a prezentat-o(un familiar) tribunalului care a emis hotararea definitiva cu o cerere si a fost chemat peste doua zile, au stampilat copia si au semnat.Este acest act un act valabil, poate fi considerat un act original?Va multumesc!
Răspunde
 30-06-2016
Vizitator
Buna ziua..am primit comunicarea de la divort prin posta dar sm inteles ca trebuie o stampila definitiva si irevocabila...divortul a avut loc in Bucutesti la sect2..eu nu sunt din Bucuresti..au trecut cele 30 zile..acum ce trebuie sa fac? Ma duc la judecatorie la sect 2,fac o cerere si ce mao trebuie platit? Si mi-o elibereaza in aceeasi zi? Sai trebuie sa ma intorc in alta zi dupa ea?
Răspunde
 10-07-2016
Vizitator
Am primit hotararea judecatoreasca pt curatela pt mama mea. In ce conditii pot obtine hotararea definitiva inaintea termenului de 30 zile, daca nici eu , nici mama declaram ca nu facem recurs?
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.