|
14-02-2017 |
| Valentin a scris pe 25-01-2017: Am primit hotararea de divort in care scrie ca e definitiva si are cateva stampile. Mai trebuie sa legalizeze aceste foi? Da, trebuie să le legalizați. Cerere, taxă de timbru de 5 lei/1 exemplar-se rezolvă la instanța emitentă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
| GHITA MIRELA a scris pe 13-02-2017: Buna ziua. Am primit acasa prin posta ,acum 5 zile ,comunicarea scrisa cu hotararea definitiva in baza careia trebuie sa mi se restituie o suma de bani de la o institutie a primariei.Cum procedez: -care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac in punerea in aplicare a acestei hotarari? -exista un termen limita in care trebuie sa legalizez aceasta hotarare?. Va multumesc frumos Legalizați hotărârea și apoi faceți o somație către instituție pentru a vi se transfera banii într-un cont bancar (indicați și contul). Dacă suma nu vi se restituie în termenul indicat de către dvs (termenul să fie rezonabil), puteți demara executarea silită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
| Cristina a scris pe 14-02-2017: Buna ziua ,am avut un proces pe care l-am castigat si la fond si la apel in urma caruia am de recuperat bani (si de la fond si de apel),intrebarea mea este ca trebuie sa legalizez ambele sentine?sau numai una.Deorece la fond am de recuperat taxa de expertiza si de la apel onorariu avocatului.Va multumesc. Trebuie legalizate ambele hotărâri indiferent dacă numai una conține obligația plății cheltuielilor de judecată. Oricum, în cazul dvs în ambele hotărâri se menționează obligarea la plata cheltuielilor de judecată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
 | Cristina Vizitator |
| si daca o decizie e de la judecatorie si cealalta de la tribunal atunci trebuie sa fac o cerere pentru tribunal si una pt judecatorie sau pot sa fac ambele la judecatorie. | |
|
|
|
14-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Cristina a scris pe 14-02-2017: si daca o decizie e de la judecatorie si cealalta de la tribunal atunci trebuie sa fac o cerere pentru tribunal si una pt judecatorie sau pot sa fac ambele la judecatorie. Cererea de legalizare a ambelor hotarari se va depune la judecatorie. Indicati in cerere numarul dosarului, numarul sentintei si de asemenea al deciziei si anexati o taxa judiciara de timbru in cuantum de 10 lei. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
 | Mirela Vizitator |
| Pot sa astept sa trimita dosarul Tribunalul Bucuresti inapoi la Judecatoria sector 6 ca sa pot legaliza cele doua hotarari?Pentru ca la judecatorie am o hotarare definitiva si la Tribunal am alta hotarare definitiva in favoarea mea in urma recursului facut de mine. Imi puteti spune in cat timp ajunge inapoi dosarul la Judecatorie? Exista un termen in care trebuie sa merg la Primarie cu cererea insotita de hotararile legalizate pentru achitarea sumei dispusa prin hotarare?Sincer nu ma grabesc ptr ca eu trebuie sa eliberez o locuinta anl in urma decesului surorii mele ,iar ei trebuie sa ma despagubeasca ptr imbunatatirile facute de sora mea in acel imobil si as vrea sa mai trag de timp ptr a nu elibera garsoniera,macar 1-2 luni din motive de sanatate.Va multumesc mult.sanatate va doresc | |
|
|
|
14-02-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Asteptati sa ajunga dosarul inapoi la judecatorie si faceti acolo o singura cerere in care solicitati sa se legalizeze atat sentinta nr....din data....pronuntata de Judecatora sectorului 6 cat si decizia nr...din data....pronuntata de Tribunalul bucuresti. Nu exista un timp definit in care se trimit dosarele inapoi la TB...oricum, daca decizia tribunalului este deja redactata (adica nu este doar pronuntarea pe care o vedeti pe portal, ci intrega hotarare, cu considerente), dosarul se trimite in cateva zile. Ceea ce dureaza este redactarea hotararii la TB, nu trimiterea dosarului. trebuie sa va interesati la arhiva daca s-a trimis dosarul Va vor informa cei de acolo. (au situatia pe calculator) In ceea ce priveste cealalta intrebare, puteti sa asteptai cateva luni pt eliberarea garsonierei. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Mirela a scris pe 14-02-2017: Pot sa astept sa trimita dosarul Tribunalul Bucuresti inapoi la Judecatoria sector 6 ca sa pot legaliza cele doua hotarari?Pentru ca la judecatorie am o hotarare definitiva si la Tribunal am alta hotarare definitiva in favoarea mea in urma recursului facut de mine. Imi puteti spune in cat timp ajunge inapoi dosarul la Judecatorie? Exista un termen in care trebuie sa merg la Primarie cu cererea insotita de hotararile legalizate pentru achitarea sumei dispusa prin hotarare?Sincer nu ma grabesc ptr ca eu trebuie sa eliberez o locuinta anl in urma decesului surorii mele ,iar ei trebuie sa ma despagubeasca ptr imbunatatirile facute de sora mea in acel imobil si as vrea sa mai trag de timp ptr a nu elibera garsoniera,macar 1-2 luni din motive de sanatate.Va multumesc mult.sanatate va doresc Buna ziua, Daca nu aveti un interes urgent pentru punerea in aplicare a hotararilor pronuntate, puteti linistita sa mai asteptati cateva luni pana se misca cei de la ANL pentru a va solicita sa plecati din garsoniera. In mod normal, redactarea hotararii dureaza intre 30-60 zile. Cand decizia Tribunalului este redactata, ea se comunica partilor si cand se intorc dovezile de comunicare, dosarul se reintoarce la prima instanta. Puteti solicit legalizarea ambelor hotarari la Judecatorie, iar ulterior puteti solicita fie direct debitorului obligatiei de a plati suma de bani (ANL sau Primarie), fie prin intermediul unui executor judecatoresc, executarea hotararilor judecatoresti. Teoretic, aveti 3 ani de zile la dispozitie ca sa executati hotararile (de la momentul pronuntarii deciziei Tribunalului). In ceea ce priveste eliberarea locuintei, daca instanta nu v-a pus in vedere un termen pentru eliberarea locuintei, teoretic pana nu va plateste sumele de bani datorate, aveti dreptul sa ramaneti in continuare acolo (sau pana se incep demersuri impotriva dvs. in acest sens). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
 | Gheorghe iordan Vizitator |
| Buna ziua ,am si eu o intrebare la dumneavoastra !!dak primesc hotararea la domiciliu dupa 30de zile ,eu trebuie sa o legalizez ?actiunea de judecata este divort. Materie ,minori si familie !!!problema este k dak eu am primit minori la domiciliu si ei momentan nu sunt langa mn ,ce asi putea face in situatia de fata ? | |
|
|
|
15-02-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Gheorghe Iordan a scris pe 15-02-2017: Buna ziua ,am si eu o intrebare la dumneavoastra !!dak primesc hotararea la domiciliu dupa 30de zile ,eu trebuie sa o legalizez ?actiunea de judecata este divort. Materie ,minori si familie !!!problema este k dak eu am primit minori la domiciliu si ei momentan nu sunt langa mn ,ce asi putea face in situatia de fata ? Buna ziua, In cazul in care prin hotararea de divort vi s-au incredintat dvs minorii si nu va puteti intelege cu fosta sotie pe cale amiabila, atunci trebuie sa apelati la un executor judecatoresc. Este o procedura speciala, prevazuta la art. 909-913 NCPC. In momentul in va prezentati la executor, trebuie sa aveti hotararea legalizata. Potrivit textelor legale mentionate, executorul va emite somatie fostei sotii in care specifica faptul ca in 10 zile trebuie sa va predea copii. Daca aceasta nu se conformeaza, executorul va sesiza instanta, care va stabili penalitati intre 100-1000 lei pe fiecare zi de intarziere. Se poate face si plangere penala in cazul in care fosta sotie ascunde minorii etc. Daca intr-o luna de la primirea incheierii prin care se stabiesc penalitatile, fosta sotie tot nu executa sentinta, atunci se va trece la executarea propriu-zisa. De aici situatia devine de cele mai multe ori neplacuta si traumatizanta...atat pentru parintele caruia i s-a incredintat copilul cat, mai ales, pentru copil. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Gheorghe Iordan a scris pe 15-02-2017: Buna ziua ,am si eu o intrebare la dumneavoastra !!dak primesc hotararea la domiciliu dupa 30de zile ,eu trebuie sa o legalizez ?actiunea de judecata este divort. Materie ,minori si familie !!!problema este k dak eu am primit minori la domiciliu si ei momentan nu sunt langa mn ,ce asi putea face in situatia de fata ? Buna ziua, Din momentul in care hotararea pronuntata de instanta a ramas definitiva (nu s-a mai declarat calea de atac in 30 de zile sau deja vorbim de o solutie pronuntata in apel), dvs. aveti dreptul sa cereti copiii de la orice persoana ii are efectiv in grija in prezent (bunici sau celalalt parinte, rude, prieteni). In situatia in care hotararea nu este executata de buna-voie, iar copiii nu sunt predati la simpla dvs. solicitare, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita a hotararii. Mai intai, va trebui sa solicitati legalizarea hotararii la instanta care a pronuntat-o si cu sentinta legalizata mergeti la excutor. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
| Cristina a scris pe 14-02-2017: si daca o decizie e de la judecatorie si cealalta de la tribunal atunci trebuie sa fac o cerere pentru tribunal si una pt judecatorie sau pot sa fac ambele la judecatorie. Puteți solicita instanței la care se află dosarul. Așadar, dacă dosarul se află la Tribunal, puteți legaliza acolo ambele hotărâri. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-02-2017 |
 | Mirela Vizitator |
| Va multumesc din suflet pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Sanatate va doresc. O zi buna | |
|
|
|
21-02-2017 |
 | Aida Vizitator |
| Buna ziua.pe data de 7 feb am avut sentinta la un divort.inainte cu o saptamana am facut cerere ptr venirea hotararii mai repede.eu si cu sotul am declarat ca nu bagam recurs la divort.pentru legalizarea hotarari si pentru ca sami schimb buletinul trebuie sa astept hotararea acasa sau se poate face altceva?va multumesc | |
|
|
|
21-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Aida a scris pe 21-02-2017: Buna ziua.pe data de 7 feb am avut sentinta la un divort.inainte cu o saptamana am facut cerere ptr venirea hotararii mai repede.eu si cu sotul am declarat ca nu bagam recurs la divort.pentru legalizarea hotarari si pentru ca sami schimb buletinul trebuie sa astept hotararea acasa sau se poate face altceva?va multumesc Trebuie sa asteptati sa va fie comunicata hotararea. Dat fiind faptul ca atat dvs cat si fostul sot ati dat declaratii de renunțare la calea de atac, ulterior comunicării puteti sa procedati imediat la formularea unei cereri de legalizare a hotărârii. Pentru legalizare se achita o taxa judiciară de timbru in cuantum de 5 lei. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
14-03-2017 |
 | Doroftei Tomiță Gabriela Vizitator |
| Am și eu o întrebare eu stau intru centru de copii din Bârlad și vreau să ami fac procura dar pe tata nu-l cunosc ar putea mama sa ami de-a semnătura | |
|
|
|
15-03-2017 |
| Mirela a scris pe 14-02-2017: Pot sa astept sa trimita dosarul Tribunalul Bucuresti inapoi la Judecatoria sector 6 ca sa pot legaliza cele doua hotarari?Pentru ca la judecatorie am o hotarare definitiva si la Tribunal am alta hotarare definitiva in favoarea mea in urma recursului facut de mine. Imi puteti spune in cat timp ajunge inapoi dosarul la Judecatorie? Exista un termen in care trebuie sa merg la Primarie cu cererea insotita de hotararile legalizate pentru achitarea sumei dispusa prin hotarare?Sincer nu ma grabesc ptr ca eu trebuie sa eliberez o locuinta anl in urma decesului surorii mele ,iar ei trebuie sa ma despagubeasca ptr imbunatatirile facute de sora mea in acel imobil si as vrea sa mai trag de timp ptr a nu elibera garsoniera,macar 1-2 luni din motive de sanatate.Va multumesc mult.sanatate va doresc Dacă dosarul este încă la Tribunal și hotărârea este redactată puteți să legalizati ambele hotărâri la Tribunal. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-03-2017 |
| Mirela a scris pe 14-02-2017: Pot sa astept sa trimita dosarul Tribunalul Bucuresti inapoi la Judecatoria sector 6 ca sa pot legaliza cele doua hotarari?Pentru ca la judecatorie am o hotarare definitiva si la Tribunal am alta hotarare definitiva in favoarea mea in urma recursului facut de mine. Imi puteti spune in cat timp ajunge inapoi dosarul la Judecatorie? Exista un termen in care trebuie sa merg la Primarie cu cererea insotita de hotararile legalizate pentru achitarea sumei dispusa prin hotarare?Sincer nu ma grabesc ptr ca eu trebuie sa eliberez o locuinta anl in urma decesului surorii mele ,iar ei trebuie sa ma despagubeasca ptr imbunatatirile facute de sora mea in acel imobil si as vrea sa mai trag de timp ptr a nu elibera garsoniera,macar 1-2 luni din motive de sanatate.Va multumesc mult.sanatate va doresc Dacă dosarul este încă la Tribunal și hotărârea este redactată puteți să legalizati ambele hotărâri la Tribunal. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-03-2017 |
| Gheorghe Iordan a scris pe 15-02-2017: Buna ziua ,am si eu o intrebare la dumneavoastra !!dak primesc hotararea la domiciliu dupa 30de zile ,eu trebuie sa o legalizez ?actiunea de judecata este divort. Materie ,minori si familie !!!problema este k dak eu am primit minori la domiciliu si ei momentan nu sunt langa mn ,ce asi putea face in situatia de fata ? Puteți legaliza după 30 de zile doar daca nu s-a formulat o cale de atac. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Doroftei Tomiță Gabriela a scris pe 14-03-2017: Am și eu o întrebare eu stau intru centru de copii din Bârlad și vreau să ami fac procura dar pe tata nu-l cunosc ar putea mama sa ami de-a semnătura Daca in certificatul de nastere figureaza ca parinte doar mama, atunci dansa este in masura sa va ofere procura, in masura in care nu a fost decazuta din exercitarea autoritatii parintesti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |