Forum avocaţi > Civil

Legalizare hotarare judecatoreasca - Pagina 5

Start 5  6   7   8  Final
 22-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mihaelabogdan a scris pe 22-11-2016:
Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . Am o matusa care a fost casatorita acum 39 de ani si divortata nu se stie cand. Ea a pierdut sentinta de divort si nu-si mai poate preschimba CI . Daca il gasim pe fostul ei sot si facem o copie legalizata la notar dua sentinta de divort, credeti ca este suficient pt a-si preschimba CI ? Mentionez ca eu sunt din Medias jud . Sibiu, ea este din jud. Valcea si casatoria si posibil si divortul sa fie in jud. Olt si o sa-mi fie foarte greu sa ma deplasez . Mai precizez faptul ca matusa mes este bolnava pshihic si nu-si aminteste clar toate aceste date . Ceea ce stiu sigur, este data casatoriei lor, pe care am verificat-o la primaria din Com. Potcoava jud. Olt. Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in acest caz.
Buna ziua,

Notarul nu poate realiza o copie legalizata dupa o hotarare judecatoreasca. Doar instanta de judecata care a pronuntat hotararea poate emite o copie legalizata. Din pacate, daca nu aveti nicio informatie clara, va trebui sa va interesati la ce instanta s-a pronuntat divortul (cea de la ultimul domiciliu comun), iar acolo va trebui sa cautati dosarul format dupa numele matusii, in opisul actiunilor introduse in anii in care credeti ca s-a introdus actiunea de divort. Este o activitate care va consuma mult timp si rabdare.
Daca puteti lua legatura cu fostul sot, ar fi bine sa obtineti macar numarul de hotarare sau de dosar, precum si instanta care a pronuntat dosarul, fiind mult mai usor sa va adresati instantei cu o cerere pentru eliberarea unei copii legalizate dupa o anumita hotarare (va trebui sa aveti numarul si data pronuntarii, dosarul instantei).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2016
Vizitator
Avocat Vasile Alexandra a scris pe 22-11-2016:
Mihaelabogdan a scris pe 22-11-2016:
Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . Am o matusa care a fost casatorita acum 39 de ani si divortata nu se stie cand. Ea a pierdut sentinta de divort si nu-si mai poate preschimba CI . Daca il gasim pe fostul ei sot si facem o copie legalizata la notar dua sentinta de divort, credeti ca este suficient pt a-si preschimba CI ? Mentionez ca eu sunt din Medias jud . Sibiu, ea este din jud. Valcea si casatoria si posibil si divortul sa fie in jud. Olt si o sa-mi fie foarte greu sa ma deplasez . Mai precizez faptul ca matusa mes este bolnava pshihic si nu-si aminteste clar toate aceste date . Ceea ce stiu sigur, este data casatoriei lor, pe care am verificat-o la primaria din Com. Potcoava jud. Olt. Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in acest caz.
Buna ziua,

Notarul nu poate realiza o copie legalizata dupa o hotarare judecatoreasca. Doar instanta de judecata care a pronuntat hotararea poate emite o copie legalizata. Din pacate, daca nu aveti nicio informatie clara, va trebui sa va interesati la ce instanta s-a pronuntat divortul (cea de la ultimul domiciliu comun), iar acolo va trebui sa cautati dosarul format dupa numele matusii, in opisul actiunilor introduse in anii in care credeti ca s-a introdus actiunea de divort. Este o activitate care va consuma mult timp si rabdare.
Daca puteti lua legatura cu fostul sot, ar fi bine sa obtineti macar numarul de hotarare sau de dosar, precum si instanta care a pronuntat dosarul, fiind mult mai usor sa va adresati instantei cu o cerere pentru eliberarea unei copii legalizate dupa o anumita hotarare (va trebui sa aveti numarul si data pronuntarii, dosarul instantei).
Răspunde
 22-11-2016
Vizitator
Se pare ca este foarte mult de umblat. Eu sper sa-l gasesc pe fostul si sa pot face o xerocopie a sentintei de divort si cdupa aia sa ma pot adresa instantei. Va multumesc pt informatie.
Răspunde
 22-11-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
O solutie mai simpla ar fi sa incercati sa obtineti numarul de sentinta de la Primaria unde a fost inregistrata nasterea.

Conform legii actelor de stare civila, in Registrul de stare civila in care a fost inregistrata nasterea unei persoane, se vor face in dreptul acesteia si mentiunile cu privire la casatoriile si divorturile intervenite in cursul vietii precum si data decesului.

Daca functionarii publicii si-au facut datoria cum trebuie exista posibilitatea sa primiti de acolo informatiile privind hotararea de divort, pentru a sti apoi de la care instanta sa solicitati o copie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2016
Vizitator
Multumesc pentru informatie. Daaa am reusit sa primesc de la primarie nr. si data sentintei si judecatoria la care a avut loc divortul. Am luat legatura cu judecatoria si mi-au spus ce pasi trebuie sa urmez pt a intra in posesia acestei copii, cu care sper sa pot sa-i fac o noua CI. Sper sa nu fie probleme, deoarece cei de la Evidenta Populatiei cer sentinta in original si copie.
Răspunde
 06-12-2016
Vizitator
Bună seara, am și eu o întrebare:ce trebui sa fac pt a legaliza o hotărâre de divort? Am înțeles ca îmi trebui un timbru în valoare de 5 lei și o taxa, dar unde se plătește aceea taxa? Se poate și la posta? Și altceva? Va mulțumesc mult!
Răspunde
 07-12-2016

Buna seara,

Se achita o taxa judiciara de timbru de 5 lei la directia locala de taxe si impozite de la domiciliul dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017
Vizitator
Un amic de-al meu a divortat acum ceva vreme la judecatorie si nu a primit acasa Hotararea de divort. Intrebarea e,cat dureaza obtinerea unei copii dupa aceasta hotarare pe care sa fie aplicata si stampila cu definitiva si irevocabila?
El se afla in strainatate ,se intoarce in tara pentru 10 zile,hotararea se pare ca ii trebuie pentru schimbarea C.I, poate imputernici un avocat fara sa fie prezent,pentru a se ocupa de obtinerea acestui document? Multumesc.
Răspunde
 08-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Cand s-a terminat procesul de divort?
Sigur ca poate incheia cu un avocat un contract de asistenta juridica in baza caruia avocatul ii poate obtine hotararea legalizata in cate exemplare doreste.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristi a scris pe 08-01-2017:
Un amic de-al meu a divortat acum ceva vreme la judecatorie si nu a primit acasa Hotararea de divort. Intrebarea e,cat dureaza obtinerea unei copii dupa aceasta hotarare pe care sa fie aplicata si stampila cu definitiva si irevocabila?
El se afla in strainatate ,se intoarce in tara pentru 10 zile,hotararea se pare ca ii trebuie pentru schimbarea C.I, poate imputernici un avocat fara sa fie prezent,pentru a se ocupa de obtinerea acestui document? Multumesc.

Trebuie verificat la Judecătorie dacă hotărârea a fost redactată și comunicată. Legalizarea unei hotărâri se face după ce expiră termenul în care se poate formula apel.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017
Vizitator
A fost redactata,fosta a primit acasa hotararea,el zice ca nu a primit o.
Cam cat dureaza toata treaba asta? obtinerea acelei hotarari?
Răspunde
 09-01-2017

Cristi a scris pe 08-01-2017:
A fost redactata,fosta a primit acasa hotararea,el zice ca nu a primit o.
Cam cat dureaza toata treaba asta? obtinerea acelei hotarari?

Buna ziua,

Daca termenul de 30 de zile pentru apel a expirat (termen care se calculeaza pentru fiecare parte de la data comunicarii), se poate obtine o copie a hotararii, iar dupa aceea se face cerere la instanta pentru a legaliza hotararea (se achita acea taxa de 5 lei). Timpul de solutionare depinde de fiecare instanta in parte. Sunt instante mai mici care dau si in aceeasi zi hotararea legalizata, insa in orasele mai mai poate dura si 10 zile lucratoare.

Ar putea rezolva mai usor si fara prea multe griji daca ar lua legatura cu un avocat de la sediul instantei pentru a verifica si obtine sentinta. Este foarte posibil sa trebuiasca mai multe deplasari la sediul instantei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017
Vizitator
Multumesc!
Răspunde
 25-01-2017
Vizitator
Am primit hotararea de divort in care scrie ca e definitiva si are cateva stampile. Mai trebuie sa legalizeze aceste foi?
Răspunde
 07-02-2017
Vizitator
Dupa asteptarea hotararii in cazul unui divort fara minori cat timp trebuie sa astept pana hotararea este definitiva pentru ami schimba buletinul (mentionez ca sotul a facut o INTAMPINARE unde declara .ca accepta divortul)
Răspunde
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
In situatia in care nu dvs nici fostul sot nu veti face apel, hotararea ramane definitivă prin neapelare dupa curgerea termenului legal pentru de declarare a caii de atac.
Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii.
Ulterior rămânerii definitive, puteti proceda imediat la legalizarea sentinței, pe care sa o folositi in scopul mentionat de dvs.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Buna ziua.
Am primit acasa prin posta ,acum 5 zile ,comunicarea scrisa cu hotararea definitiva in baza careia trebuie sa mi se restituie o suma de bani de la o institutie a primariei.Cum procedez:
-care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac in punerea in aplicare a acestei hotarari?
-exista un termen limita in care trebuie sa legalizez aceasta hotarare?.
Va multumesc frumos
Răspunde
 13-02-2017
Vizitator
GHITA MIRELA a scris pe 13-02-2017:
Buna ziua.
Am primit acasa prin posta ,acum 5 zile ,comunicarea scrisa cu hotararea definitiva de la tribunalul Bucuresi, in baza careia trebuie sa mi se restituie o suma de bani de la o institutie a primariei.Cum procedez:
-care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac in punerea in aplicare a acestei hotarari?
Va multumesc frumos
Răspunde
 14-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Mirela a scris pe 13-02-2017:
GHITA MIRELA a scris pe 13-02-2017:
Buna ziua.
Am primit acasa prin posta ,acum 5 zile ,comunicarea scrisa cu hotararea definitiva de la tribunalul Bucuresi, in baza careia trebuie sa mi se restituie o suma de bani de la o institutie a primariei.Cum procedez:
Va multumesc frumos

Nu exista un termen pentru legalizarea hotărârii, insa va sfatuiesc sa procedati cat mai repede la legalizarea hotararii/hotărârilor.
Achitați cate o taxa de 5 lei pentru fiecare hotărâre pe care doriti sa o legalizati.
Ulterior, va adresați cu o cerere institutiei/primăriei prin care solicitați achitarea sumei dispusă prin hotărâre de catre instanța de judecată. Anexat cererii hotararea/ hotărârile legalitata/legalizare.(hotararea- in situatia in care aveti doar hotărâre de fond, hotararile- in situatia in care aveti atat hotărâre de fond cat si o hotărâre pronunțată în cale de atac)
In situatia in care nu vi se va achita suma pe cale amiabilă, apelați la un executor judecătoresc pentru a demara procedura executării silite.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2017
Vizitator
Buna ziua ,am avut un proces pe care l-am castigat si la fond si la apel in urma caruia am de recuperat bani (si de la fond si de apel),intrebarea mea este ca trebuie sa legalizez ambele sentine?sau numai una.Deorece la fond am de recuperat taxa de expertiza si de la apel onorariu avocatului.Va multumesc.
Răspunde
RăspundeStart 5  6   7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.